Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 22/04/2025 - 14:58

Aalborg har pirathatten i hånden og beder igen fans om penge

Hvis ikke fans og kreditorer hjælper, må de leve med, at Aalborg Pirates ikke spiller i toppen af ligaen.

Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Aalborg Pirates er havnet i et økonomisk morads, og ishockeyklubben er nu igen ude at bede fans og sponsorer om penge og kreditorer om gældseftergivelse.

Den seneste tur med hatten i hånden blev iværksat mandag aften med et Facebook-opslag, der mildest talt har fået hård medfart.

I første udgave af opslaget kom man nemlig til at opstille et frygtscenarie, hvor Aalborg Pirates uden nye penge fra fans og kreditorer "må helt ned og spille på samme niveau som for eksempel Rødovre har gjort det i flere år".

Det fik kommentarsporet til at stå i flammer, da mange så det som en hån af Rødovre Mighty Bulls, der i de fleste sæsoner ligger sidst i Metal Ligaen.

- Det var ikke tænkt som en kritik af Rødovre. Selvfølgelig skal man ikke hænge andre klubber ud. Det var for dårligt, og vi lægger os fladt ned, siger direktør Martin Grønning dagen derpå.

Opslaget blev redigeret, og en undskyldning til Rødovre blev forfattet i et nyt opslag. Men den uheldige kommunikation angående Rødovre var ikke det eneste, der provokerede flere Aalborg Pirates-fans.

Det er nemlig ikke første gang, at klubben gør sig forhåbninger om at gribe i fansenes lommer. Det er nu sket fire gange, siden skandalen om Lars Laursen så dagens lys for cirka et år siden.

Da kom det frem, at den nu forhenværende direktør havde fiflet med regnskaberne, og at hullet i kassen var større end antaget. Det seneste regnskab viste et minus på over fem millioner kroner og en negativ egenkapital på knap 1,7 millioner kroner.

Aalborg Pirates lånte derfor 3,2 millioner kroner af unavngivne kreditorer, og den gæld vil man gerne have hjælp til at betale af på. Og i den bedste af alle verdener får man kreditorerne til at eftergive gælden.

Der er ikke tale om, at Aalborg Pirates er lukningstruet. Det handler blot om, hvilket niveau klubben skal køre videre på. Ikke desto mindre kan Martin Grønning godt forstå, at fansene er trætte af den samme sang.

- Det er træls for alle, at nogen skal spytte i kassen. Men man rækker ud, når man har brug for hjælp. Hvis vi bare lod stå til og ikke rakte ud, ville det også få konsekvenser. Vi tvinger ikke nogen til at støtte. Det er en opfordring, fordi det kan løse sig på den måde, siger direktøren.

Han mener ikke, at man med sine udmeldinger lægger ansvaret for klubbens økonomi over på fansene. Han mener bare, at klubben siger tingene, som de er, og hvis der ikke kommer penge i kassen, må fansene indstille sig på et lavere sportsligt blus.

Han blev ansat efter balladen i april sidste år og var ikke med, da der blev lagt budget for det igangværende regnskabsår. Et budget, som overvurderede klubbens evne til at skabe indtægter.

- Vi har ikke levet op til det budget, der blev lagt. Vi har ikke gentegnet nok sponsorater, og vi har ikke solgt nok nye sponsorater. Så giver man underskud, og det vil vi gerne have folk til at hjælpe med at dække, siger Martin Grønning, der ikke vil afsløre, hvor stort minusset er i det kommende regnskab.

Spørgsmål: Det er en bestyrelse, der har drevet klubben i nogle år. Burde bestyrelsen ikke have en idé om, hvad det koster og kræver at drive en ishockeyklub på topniveau?

- Jo, det kan man sige, siger Martin Grønning uden at uddybe yderligere.

Aalborg Pirates lover dog, at det nu er sidste gang, man beder om penge.

- Man er nødt til at have tillid til, at nu har vi regnet rigtigt. Nu har vi mere indsigt i, hvad der sker i forretningen, siger Martin Grønning.

Det ultimative mål med at komme af med gælden på 3,2 millioner kroner er at gøre klubben attraktiv for nye investorer. Den nuværende ejerkreds er nemlig ikke villig til at spytte penge i kassen, så derfor skal nye ejere på banen.

- Det handler om at få tilført kapital, så klubben kan komme i en fornuftig situation, siger Martin Grønning.

Ifølge direktøren vil det ikke nødvendigvis være jordens undergang at begynde en smule forfra.

- Det er da også en løsning. Men uanset om man driver ishockey på top- eller bundniveau, så er man nødt til at kortlægge økonomien. Og det er mest fornuftigt at lægge et budget, der passer til vores økonomi, siger han.

/ritzau/

Hiroshima, 25/04/2025 - 04:08

Kong Frederik lægger krans ved mindesmærke for atombombes ofre

Kim Kyung-Hoon/Reuters

Kong Frederik er på tiltrædelsesbesøg i Japan. Natten til fredag markerer han 80-året for atombombers fald.

Kong Frederik er natten til fredag dansk tid med til at markere 80-året for de atombomber, der blev kastet over de japanske byer Hiroshima og Nagasaki.

Ledsaget af Hiroshimas borgmester, Kazumi Matsui, har kongen lagt en krans ved et mindesmærke i byen. Det sker under en mindehøjtidelighed i storbyen.

Det fremgår af billeder fra nyhedsbureauet Reuters.

Senere på natten vil kongen besøge et museum, der dokumenterer konsekvenserne af atombomberne. Det fremgår af kongehusets hjemmeside.

Det var amerikanske bombefly, der kastede atombomberne over Hiroshima og Nagasaki i august 1945. Titusindvis af mennesker mistede livet.

Kong Frederik indledte onsdag et tiltrædelsesbesøg i Japan. Her var han i Japans hovedstad, Tokyo, hvor han deltog i en række besøg med fokus på bæredygtig fødevareproduktion, gastronomi, grøn energi og life science.

Torsdag var kongen med til den officielle åbning af Danmarksdagen på verdensudstillingen Expo 2025 i Osaka. Her holdt han åbningstalen.

Kongen fik også en guidet tur rundt i den nordiske pavillon på verdensudstillingen. Her kan man få et indblik i nordiske værdier og løsninger inden for eksempelvis grøn omstilling, innovation og bæredygtighed.

Under tiltrædelsesbesøget er kong Frederik ledsaget af udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M), minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Jacob Jensen (V), og erhvervsminister Morten Bødskov (S).

Ministrene deltager alle i forskellige aktiviteter under besøget i Japan.

Kong Frederiks besøg afrundes senere fredag i det kejserlige palads, hvor Japans kejser Naruhito modtager kongen til en middag.

Også i 1998 besøgte han kejser Naruhito, der på daværende tidspunkt var kronprins, ligesom kong Frederik selv var det.

Kongens første officielle udlandsbesøg som kronprins i 1987 gik ligeledes til Japan.

/ritzau/

Læs Mere >>

Hiroshima, 25/04/2025 - 03:41

Kong Frederik lægger krans på mindemærke for atombombes ofre

Kim Kyung-Hoon/Reuters

Kong Frederik er på tiltrædelsesbesøg i Japan. Natten til fredag markerer han 80-året for atombombers fald.

Kong Frederik er natten til fredag dansk tid med til at markere 80-året for de atombomber, der blev kastet over de japanske byer Hiroshima og Nagasaki.

Ledsaget af Hiroshimas borgmester, Kazumi Matsui, har kongen lagt en krans ved et mindesmærke i byen. Det sker under en mindehøjtidelighed i storbyen.

Det fremgår af billeder fra nyhedsbureauet Reuters.

Senere på natten vil kongen besøge et museum, der dokumenterer konsekvenserne af atombomberne. Det fremgår af kongehusets hjemmeside.

Det var amerikanske bombefly, der kastede atombomberne over Hiroshima og Nagasaki i august 1945. Titusindvis af mennesker mistede livet.

Kong Frederik indledte onsdag et tiltrædelsesbesøg i Japan. Besøget afrundes senere fredag i det kejserlige palads, hvor Japans kejser Naruhito modtager kongen til en middag.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 25/04/2025 - 06:00

FAKTA: Overskydende skat siden 2019

* Tallene viser samlet udbetalt beløb, antal borgere, der skal have penge tilbage, samt gennemsnitligt beløb.

* 2024: 25,4 milliarder kroner, 3,8 millioner borgere, 6621 kroner.

* 2023: 25,7 milliarder kroner, 3,9 millioner borgere, 6585 kroner.

* 2022: 25,5 milliarder kroner, 3,8 millioner borgere, 6600 kroner.

* 2021: 19,9 milliarder kroner, 3,7 millioner borgere, 5435 kroner.

* 2020: 19,5 milliarder kroner, 3,6 millioner borgere, 5422 kroner.

* 2019: 17,4 milliarder kroner, 3,4 millioner borgere, 5179 kroner.

Kilde: Skattestyrelsen.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 25/04/2025 - 06:00

Millioner af danskere får skat tilbage: Derfor betaler vi for meget

Frank May/Ritzau Scanpix

Mange danskere betaler bevidst eller ubevidst for meget i skat. De seneste tre år har den samlede overskydende skat været på over 25 milliarder kroner.

Inden længe får 3,8 millioner danske skatteydere udbetalt i alt 25,4 milliarder kroner i overskydende skat.

Når årsopgørelsen lander hvert år i marts, sidder titusinder i kø til selvbetjening på skat.dk for at se det endelige resultat.

Som regel skal størstedelen af skatteyderne have penge tilbage. Og det er ikke helt tilfældigt, fortæller chefkonsulent i revisionsfirmaet BDO Henning Boye Hansen:

- Danskerne er vilde med at få deres egne penge tilbage på den måde. For mig er det også et tegn på, hvor sund privatøkonomien er i de danske familier, der ikke mangler pengene i det daglige.

Også skatteminister Rasmus Stoklund (S) vurderer, at mange danskere foretrækker at være på den sikre side og betale lidt for meget i skat.

- Men det bedste vil nok være, hvis man har nogenlunde styr på sin forskudsopgørelse og hverken betaler for meget eller for lidt i skat, så man får en korrekt udbetaling af de penge, man skal bruge i løbet af året, siger han.

De seneste år er det samlede beløb, der betales tilbage i overskydende skat, steget meget.

I 2021 blev der udbetalt 19,9 milliarder kroner. Det beløb steg til over 25 milliarder kroner i 2022 og er ikke faldet siden.

Henning Boye Hansen fortæller, at skattesystemet er konstrueret på en måde, der som udgangspunkt udløser overskydende skat.

Det er en del af forklaringen på, hvorfor så mange danskere får penge tilbage.

- Når vi får vores trækprocent med forskudsopgørelsen i november hvert år, runder systemet automatisk op til nærmeste hele krone, siger han.

- Hvis trækprocenten er 36,1, bliver den rundet op til 37. Det betyder, at vi alle bliver trukket lidt for meget i skat hver måned, siger han.

Men derudover vælger mange selv at betale ekstra i skat for at undgå restskat.

- Der vil være nogle, som venter med at indtaste fradrag, så de i løbet af året tvinger sig selv til at betale mere i skat, siger han.

- En anden metode, jeg kender flere, der gør brug af, er at få lønkontoret på arbejdspladsen til at sætte trækprocenten op fra for eksempel 37 til 39 procent.

Ifølge Henning Boye Hansen er det egentlig en effektiv måde at spare penge op på.

- Jeg tror, mange danskere gør det med udgangspunkt i ordsproget ude af øje, ude af sind, siger han.

- Hvis pengene i stedet løbende kom ind på lønkontoen, ville fristelsen for at bruge dem på noget andet også være større.

De seneste år er der i gennemsnit blevet udbetalt mellem 6000 og 7000 kroner i overskydende skat.

- Det er jo ikke en formue, men er man to, har man lidt ekstra penge til sommerferien, når pengene udbetales i april, siger Henning Boye Hansen.

Det er dog ikke altid en god idé at betale for meget i skat. Det er ofte bedre at prioritere at få betalt en eventuel dyr gæld med høj rente.

- Har man kviklån eller andre dyre lån, er det klart, at det er en dårlig idé at betale for meget i skat, hvis alternativet er, at man kan afdrage gælden hurtigere ved at få pengene udbetalt, siger han.

Også privatøkonom i Arbejdernes Landsbank Brian Friis Helmer vurderer, at det som regel giver mest mening at betale gæld af hurtigere.

- De renteudgifter, man sparer på den måde, er jo et sikkert afkast - altså en økonomisk gevinst, siger han.

- Har man ikke gæld, kan man afhængig af beløbets størrelse overveje at lægge pengene til side som en økonomisk buffer eller forsøde tilværelsen en smule med restaurantbesøg, wellness eller oplevelser.

Hans overordnede anbefaling er dog, at man skal stræbe efter at betale en så korrekt skat som muligt.

Overskydende skat udbetales i år fra 25. april.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

TjekDet - faktatjek