Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 30/04/2024 - 14:34

Finans henter chefredaktør på Berlingske

Simon Bendtsen skal være ansvarshavende chefredaktør på Finans. Han afløser Steen Rosenbak.

Mathias Svold/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Jyllands-Posten fundet afløseren for Steen Rosenbak som chefredaktør for erhvervsmediet Finans.

Det bliver Simon Bendtsen, der lige nu er erhvervsredaktør på Berlingske.

Og han får flotte ord med på vejen af Jyllands-Postens ansvarshavende chefredaktør, Marchen Neel Gjertsen.

- I ham er vi sikre på, at vi får både en sindssygt dygtig erhvervsjournalist med en Cavling på cv’et og samtidig en rigtig dygtig leder. Det er vi utroligt stolte af og glade for, siger hun til Mediawatch.

43-årige Simon Bendtsen vandt Cavling-prisen i 2018 sammen med Berlingske-kollegerne Eva Jung og Michael Lund for dækningen af hvidvasksagen i Danske Bank.

Han har været ansat i Berlingske-koncernen siden 2008, hvor han har passet en lang række poster som blandt andet graverjournalist, finansredaktør og nyhedschef.

Han var i praktik på det hedengangne Fagbladet SiD og har også arbejdet på RB-Børsen, der i dag hedder MarketWire.

Samtidig med udnævnelsen af Simon Bendtsen som chefredaktør flyttes Finans organisatorisk fra Jyllands-Posten til JP/Politikens Erhvervsmedier.

Det skyldes ifølge Anders Heering, der er direktør for JP/Politikens Erhvervsmedier, at man i højere grad vil satse på abonnementssalg til erhvervskunder.

- Vi tror på, at vi kan udvikle både den redaktionelle profil og den kommercielle tilgang, så vi kan øge væksten i abonnementsbasen yderligere. Det er vores ambition, siger Anders Heering til Mediawatch.

/ritzau/

Cannes, 21/05/2024 - 02:19

Anmeldere roser danskiraners Trump-kritiske film

Valery Hache/Ritzau Scanpix

Ali Abbasis film "The Apprentice" beskrives som et "karaktermord" på ekspræsident Donald Trump.

Iranskdanske Ali Abbasis film "The Apprentice", der mandag fik premiere ved verdenspremieren i Cannes, er et "nådesløst karaktermord på Donald Trump".

Sådan lyder det i Politikens anmeldelse, hvor filmen får tre hjerter ud af seks mulige.

- Filmen har – som kunstværk betragtet – både for meget brug for virkelighedens historie og giver for lidt nyt til den. Det er på den måde Ali Abbasis svageste film i hans foreløbige ouevre. Det er heldigvis et samlet ouevre, hvor niveauet er imponerende højt, skriver anmelderen.

Filmen skildrer den tidligere amerikanske præsident Trumps unge dage i New York i 1980'erne og hans vej til magten gennem, hvad der beskrives som en "djævelsk pagt med den indflydelsesrige højrefløjsadvokat og politiske problemknuser Roy Cohn".

Filmmagasinet Ekko giver "The Apprentice" fire ud af seks stjerner og skriver, at det er en "tankevækkende" historie, som peger frem mod "nutidens hensynsløse, politiske monster".

- Det er samtidig filmens svaghed, at man så tydeligt mærker hensigten med dramaet, der kun momentvis lever i sin egen ret. Derfor står The Apprentice heller ikke kunstnerisk lige så stærkt som Abbasis to foregående, grænsebrydende film, skriver anmelderen med henvisning til "Grænse" og "Holy Spider".

Informations anmelder bider også mærke i, at filmen ikke er lige så visuelt og narrativt vild som Abbasis' tidligere film, men det gør ikke spor, lyder det.

- Det er en fascinerende rejse at være med på, ikke mindst fordi Ali Abbasi og Sebastian Stan gør Trump så, ja, sympatisk og næsten tilforladelig i begyndelsen af The Apprentice. Han er kejtet og forsigtig, og han virker charmerende, da han beslutter sig for, at han vil have Ivana (Trumps første kone, red.), lyder det.

Sebastian Stan spiller Donald Trump i filmen.

/ritzau/


Læs Mere >>

Cannes, 20/05/2024 - 23:17

Medie spår dårlig modtagelse af dansk instruktørs film hos Donald Trump

Scott A Garfitt/Ritzau Scanpix

"The Apprentice" om ekspræsident Donald Trump er lavet af den dansk-iranske instruktør Ali Abbasis.

Filmen "The Apprentice" af den dansk-iranske instruktør Ali Abbasis blev mandag aften modtaget med otte minutters stående bifald ved verdenspremieren i Cannes.

Det skriver underholdningsmediet Variety om spillefilmen, der handler om den tidligere amerikanske præsident Donald Trump.

Variety beskriver filmen som "eksplosiv" og skriver, at mange elementer af "The Apprentice" ikke kommer til at falde i god jord hos ekspræsidenten.

Filmen skildrer Trumps unge dage i New York i 1980'erne og hans vej til magten gennem, hvad der beskrives som en "djævelsk pagt med den indflydelsesrige højrefløjsadvokat og politiske problemknuser Roy Cohn".

Ved premieren blev Abbasis spurgt om, hvorfor han har lavet filmen. Til det svarede han, at der ikke er nogen pæn måde at håndtere, hvad han betegner som en opblomstring af fascisme.

- Det er på tide at gøre film relevante igen. Det er på tide at gøre film politiske igen, sagde han ifølge en pressemeddelelse.

Mediet The Hollywood Reporter beskriver også flere "chokerende" scener i filmen, heriblandt Trumps angivelige voldtægt af sin første kone, Ivana Trump.

Ivana Trump har senere trukket anklagen tilbage, mens Donald Trump selv har afvist den.

The Hollywood Reporter skriver også, at der lød et gisp blandt flere i publikum under en scene, hvor Donald Trump får en fedtsugning.

Mediet Deadline skriver i sin anmeldelse, at filmen ikke just er flatterende for Trump, men at den heller ikke er et karaktermord.

I stedet, skriver Deadline, er målet med filmen af vise Trumps forhistorie - uanset hvilke meninger man har om ekspræsidenten i dag.

Abbasis står også bag filmene "Border" og "Holy Spider".

Med i "The Apprentice" spiller blandt andet den Emmy- og Golden Globe-nominerede amerikaner Sebastian Stan, Jeremy Strong, kendt fra Succession, og den Oscar- og Golden Globe-nominerede bulgarske skuespiller Maria Bakalova.

Flere danskere har også været med til at lave filmen, heriblandt Kasper Tuxen, filmens fotograf, samt klipperne Olivia Neergard-Holm og Oliver Bugge Coutté. Martin Dirkov er også en af komponisterne på filmen.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 21/05/2024 - 08:00

FAKTA: Din fejlstrømsafbryder har fået nyt navn

* Fejlstrømsafbryderen er tidligere blevet kaldt HFI eller HPFI. I dag kaldes det RCD.

* RCD (Residual Current Device) er den internationale betegnelse for en fejlstrømsafbryder og bliver brugt i installationssandarderne.

* FI/HFI og PFI/HPFI er rene danske betegnelser og bliver ikke længere brugt.

* I stedet bruges betegnelsen RCD efterfulgt af type og angivelse af mærkeudløsestrømmen, for eksempel type AC, A eller B 30 mA. Bogstaverne beskriver, hvad de forskellige RCD'er kan måle

Kilde: Sikkerhedsstyrelsen.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 21/05/2024 - 08:00

Få styr på el-sikkerheden: Test hjemmets livslinje to gange om året

Signe Goldmann/Ritzau Scanpix

Har din fejlstrømsafbryder siddet uberørt i lang tid, risikerer du, at den ikke er klar til at redde dig eller familien i en farlig situation.

Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det. Altså om dit hjem er ordentligt sikret mod stød og strømfarer.

Det er nemlig dit eget ansvar løbende at holde øje med, at elsikkerheden derhjemme er i top. Og det gør du først og fremmest ved at passe og pleje fejlstrømsafbryderen, som i dag kaldes RCD.

- Det er jo livslinjen, fortæller Henrik Bisp, som er fagekspert hos Videncentret Bolius og tidligere blandt andet har arbejdet med at udarbejde elinstallationsrapporter.

RCD - der også tidligere var kendt som HPFI-relæet - skal afbryde strømmen, hvis der er fejl på et af dine elektriske apparater - så du eksempelvis er i risiko for at få stød.

- Sker der en kortslutning eller noget andet, hvor man kommer i berøring med strøm, så skulle den meget gerne slå fra og lukke af for strømmen, så man ikke får strøm i sig. Så det er jo noget fin, fin mekanik, siger Henrik Bisp.

Og mekanikken har altså brug for at blive motioneret en gang imellem for at holde sig i form.

- Hvis man ikke får testet det år ud og år ind, så risikerer man, at det ikke kobler ud, når det skal, fordi det simpelthen mekanisk har sat sig, siger Jesper Sandberg, som er konsulent hos brancheorganisationen Tekniq Arbejdsgiverne.

- Det er måske den enkeltstående største sikkerhedsfaktor, vi har i vores hjem. Så det er næsten det allervigtigste, man kan gøre for sikkerheden, for der er faktisk desværre en hel del af de afbrydere, som har siddet i rigtig mange år, som simpelthen er groet fast mekanisk set, fortæller Jesper Sandberg.

Derfor bør du bruge den testknap, der sidder på relæet, og som cutter strømmen.

- Så bliver det helt sort i installationen, og så skal man for god ordens skyld lige slukke sin gruppeafbryder, inden man tilslutter fejlstrømsafbryderen igen. For den har ikke så godt af at blive koblet ind med fuld belastning på, forklarer konsulenten.

Herefter skal du slå dine strømgrupper til igen én for én. På den måde sikrer du dig, at fejlstrømsafbryderen fungerer, som den skal, og du holder den også i gang.

- Sikkerhedsstyrelsen anbefaler, at man gør det to gange om året, medmindre fabrikanterne af udstyret siger noget andet, siger Jesper Sandberg.

Selv om mange godt ved, at fejlstrømsafbryderen skal testes i ny og næ, er det sjældent det bliver gjort. Derfor er Jesper Sandbergs råd, at du finder et fast holdepunkt på året, hvor du altid lige tjekker det efter.

Det kunne for eksempel være, når vi skifter til sommer- eller vintertid.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek