Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 18/09/2024 - 16:46

Uoverkommelige udfordringer: Christiane dropper drøm

Christiane Schaumburg-Müller Aaxman har uden held forsøgt at genrejse sit onlineunivers, ChriChri, efter coronapandemien og drejer nu nøglen om.

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Af: Af Grith Larsen, Ritzau Fokus

Det er slut med at læse i onlinemagasinet ChriChri, som Christiane Schaumburg-Müller Aaxman lancerede i 2014.

Det lykkedes ikke den kendte tv-vært, influencer og iværksætter at rejse sitet efter det, hun beskriver som interne og eksterne udfordringer, som hun ikke har kunnet overkomme.

Det oplyser Christiane Schaumburg-Müller Aaxman i et længere opslag delt på ChriChris profil på det sociale medie Instagram.

- Det gik så godt - lige indtil det ikke gjorde det længere. Vi troede, vi kunne rejse os igen efter den voldsomme tilbagegang under pandemien. Men desværre er det ikke lykkedes, skriver hun blandt andet og tilføjer senere i opslaget:

- Jeg havde en drøm. Jeg fulgte den, og jeg gjorde den til virkelighed. Det vil altid stå som en af mine største bedrifter i min karriere – og mest lærerige.

Ud over onlineuniverset har Christiane Schaumburg-Müller Aaxman også lanceret ChriChri som et fysisk magasin, som hun selv var chefredaktør for. Hun var også med til at stifte forlaget ChriChri Journal.

Christiane Schaumburg-Müller Aaxman citerer ordsproget omkring, at når noget slutter, begynder der noget nyt.

- Jeg ved ikke præcis, hvad der kommer til at ske. Men jeg ved, at jeg elsker at dele mine erfaringer, tale med jer (og mig selv!), inspirere og blive inspireret. Med alt fra mad, rejser, tv-serier, bøger - ja alt faktisk! Med det i tankerne går jeg i tænkeboksen, skriver den 42-årige entreprenant til sine Instagram-følgere.

ChriChri udgør en lille del af Christiane Schaumburg-Müller Aaxmans mangefacetterede cv: Oprindelig har hun en bachelor i fransk og kommunikation fra Copenhagen Business School (CBS). Men hun er mest kendt fra showbiz og iværksætteri.

Hun har arbejdet som professionel danser og har haft et væld af værtsjob især på tv, men hun har også lavet radio og podcast.

Derudover har hun lavet skuespil og revy blot for at nævne et udpluk af hendes omfangsrige repertoire.

Sideløbende har Christiane Schaumburg-Müller Aaxman lanceret en tøjkollektion, en stentøjsserie, en hudplejeserie og senest sine egne vine.

/ritzau/

København, 19/09/2024 - 13:13

Dronning Margrethe er blevet indlagt efter fald

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Dronning Margrethe har det efter omstændighederne godt efter et fald på Fredensborg Slot, oplyser kongehuset.

Dronning Margrethe er efter et fald onsdag aften blevet indlagt på Rigshospitalet.

Det oplyser kongehusets kommunikationschef, Lene Balleby, skriftligt til Ritzau.

- Dronning Margrethe blev i går aftes kørt til Rigshospitalet efter at være faldet på Fredensborg Slot. Dronningen har det efter omstændighederne godt, men er foreløbigt indlagt til observation, lyder det.

Kongehuset har på nuværende tidspunkt ikke yderligere information, men informerer nærmere, når der er nyt, lyder det videre.

Det er ikke længere tid siden end onsdag, at den 84-årige dronning deltog i åbningen af en sclerosekonference, og mandag var hun i Rungstedlund for at overrække Rungstedlundprisen.

Selv om dronningen abdicerede i januar, har hun fortsat en række officielle opgaver.

Da dronningen i sin nytårstale sidste år meddelte, at hun ville abdicere og overlade tronen til sin søn, lod hun tv-seerne forstå, at en tidligere operation havde givet hende anledning til at overveje sin rolle.

I februar 2023 gennemgik hun en rygoperation, som ifølge hende gik godt.

Det var dronningens anden rygoperation. Hun blev opereret for spinalstenose for 21 år siden - dengang var hun 62 år.

Efter operationen i 2023 måtte dronningen aflyse en række officielle arrangementer.

Hvilken betydning onsdagens indlæggelse har for dronningens kalender i fremtiden, er endnu uvist.

Men af kongehusets kalender fremgår det, at dronningens deltagelse i 75-års jubilæet for Afdelingen ved Arkæologi på Aarhus Universitet fredag er aflyst.

Tidligere har dronningen været nødsaget til at aflyse eller melde afbud på grund af ryggen.

I 2013 var det slidgigt i ryggen, der førte til, at dronningen og prins Henrik aflyste et statsbesøg i Chile. Lægerne vurderede, at den lange flyvetur ville være for belastende for dronningen.

Også i 2016 forhindrede ryggen dronningen i at uddele H.C. Ørsteds Medaljen. Hun meldte afbud med få timers varsel. Ifølge Billed-Bladet kom afbuddet på grund af hold i ryggen.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 19/09/2024 - 12:18

Svensk instruktør er håbefuld for film efter dansk anerkendelse

Hubert Boesl/Ritzau Scanpix

Svenske Magnus von Horn er med sin film "Pigen med nålen" blevet valgt som dansk bud på en oscarnominering.

Først og fremmest er den svenske instruktør Magnus von Horn stolt.

Det siger han, kort tid efter at han har fået at vide, at filmen "Pigen med nålen", som han har instrueret, er blevet valgt som Danmarks oscarkandidat.

- Jeg føler, at alle, der har været med, virkelig har hevet den i land, siger han og tilføjer igen, at han er meget stolt.

"Pigen med nålen" er indstillet af den danske oscarkomité som det bedste bud på en mulig oscarkandidat. De endelige nomineringer bliver offentliggjort 17. januar næste år. Her gælder det om at være blandt de i alt fem internationale film, der nomineres. Og 2. marts i Los Angeles udpeges Oscar-vinderne.

Filmen er dansksproget og instrueret af den svenske instruktør, som bor i Polen. Netop de islæt fra forskellige nationaliteter giver ham optimisme.

- Det gør mig håbefuld for, at vi kan bevæge os over grænser og lave film sammen, og at menneskers nationalitet ikke er så vigtig, men at filmen er vigtig, siger han.

Filmen med skuespillerne Vic Carmen Sonne og Trine Dyrholm foregår i slutningen af Første Verdenskrig i København. Her kæmper den unge fabriksarbejder Karoline for at overleve i København.

Da hun bliver arbejdsløs, gravid og forladt, møder hun Dagmar, der driver et undergrundsadoptionsbureau.

Den får først premiere i Danmark i januar næste år. Men den har allerede været vist i flere andre lande. Magnus von Horn har både hørt og observeret, at historien har vakt genklang flere steder.

- Det er en vigtig historie. Den finder sted for 100 år siden. Men jeg tror, ligesom science fiction, så afspejler den verden i dag, siger han.

- Det er vigtigt, siger han.

Der er stadig lidt vej til den gyldne statuette for "Pigen med nålen". Alle lande må indsende en film til kategorien Bedste Internationale film.

Hvert land kan indstille en film til at komme i betragtning til en nominering i kategorien Bedste Internationale Film.

17. december annoncerer oscarakademiet i Los Angeles en shortlist på 15 internationale film. Det er fra den liste, at de fem nomineringer til Bedste Internationale Film skal findes.

Magnus von Horn vil ikke spå om chancerne for en nominering. Det lader han andre om.

Men han er glad for anerkendelsen, og at filmen endnu en gang bliver bemærket og kommer ud i verden.

- Hver gang denne her film får anerkendelse og bliver udvalgt, bliver den bemærket. Og det giver en chance for, at endnu flere hører om den, læser om den og bliver overbevist om at se den.

- Det er det, det handler om, og det, der er vigtigst, siger han.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 19/09/2024 - 10:00

FAKTA: Test din sæbe med tungen

* Hvis ikke sæbemassen er blendet grundigt nok, kan der være overskydende kaustisk soda (natriumhydroxid) i din færdige sæbe, hvilket kan forårsage en brændende eller stikkende fornemmelse på huden.

* Du kan teste, om der er kaustisk soda tilbage i sæben, ved at skære et lille stykke af sæben og placere det kortvarigt på tungen.

* Mærker du en stærk brændende eller stikkende fornemmelse på tungen, er det tegn på, at der stadig er rester af kaustisk soda i sæben, og så er den ikke egnet til at blive brugt på huden.

* Mærker du ingenting, bør din sæbe være klar til brug.

Kilde: Mikrosæberiet Aaparkens hjemmeside.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 19/09/2024 - 10:00

Skab skummende lykke med din helt egen hjemmelavede sæbe

Amanda Schwengel/Ritzau Scanpix

Det tager hverken lang tid eller kræver særligt udstyr at kreere hjemmelavet sæbe i dit køkken.

Med ganske få remedier fra køkkenskuffen kan du relativt hurtigt og nemt lave din helt egen sæbe. Et projekt, som både giver dig glæden ved at skabe noget, og samtidig gør gavn for miljøet.

Sådan lyder det samstemmende fra to sæbeentusiaster.

- Du ved rent faktisk, hvad det er for nogle stoffer, du putter på dig selv og i dit afløb, siger Eva Skov Andreasen, som laver sine egne sæber og deler opskrifter under navnet Mikrosæberiet Aaparken.

Niels Hvenegaard, der de seneste otte år har afholdt aftenskolekurser i såkaldt koldrørt sæbe, supplerer:

- Du skal ikke gøre det for at spare penge. For eksempel er olier vanvittigt dyre lige nu. Du skal gøre det, fordi du vil være ansvarlig for det produkt, du bruger på dig selv, og hvordan det påvirker dine omgivelser, siger han.

Og hvis du først bliver bidt af din nye hobby, kan du producere stort set alle slags sæber.

- Du kan lave sæbe til hånd-, hår-, krops-, gulv- og tøjvask. Du kan lave sæbe til alt - bortset fra opvaskemaskinen, lyder det begejstret fra Niels Hvenegaard.

Første skridt i din sæberejse er at finde en opskrift med helt nøjagtige mål for ingredienserne. Da du har at gøre med en kemisk proces, er det nemlig vigtigt, at du er præcis med de mængder, du blander sammen.

Eva Skov Andreasen foreslår, at du lægger ud med den nemmeste opskrift overhovedet.

Hendes version består af 135 gram vand, 66 gram natriumhydroxid, som kan være kaustisk soda, og 450 gram fast kokosolie. Hver ingrediens bør måles af på en vægt, så du er helt sikker på målene.

Med opskriften på plads er det tid til at iføre dig en sikker sæbeuniform. Når den kaustiske soda kommer i vand, bliver den nemlig ætsende. Derfor er det vigtigt, at du har sikkerhedsbriller, gummihandsker, lange bukser, lukkede sko og en langærmet bluse på.

- Jeg anbefaler, at man for en sikkerheds skyld hverken har små børn eller kæledyr i køkkenet, når man laver sæbe, siger Eva Skov Andreasen.

Tænd også for emhætten, da massen vil dampe op, når natriumhydroxiden tilsættes. Massen bliver meget varm, og derfor skal du være forsigtig med at røre rundt i den, til den er faldet i temperatur. Sørg for at bruge en skål, der kan tåle varme, men som ikke er af metal.

Kokosolien smeltes, mens den kaustiske soda drysses i vandet. Når begge dele er mellem 37 og 47 grader, blandes de. Hav gerne et termometer ved hånden, så du kan holde øje med temperaturen.

Når kokosolien og vandet med sodaen er rørt sammen, finder du stavblenderen frem. Blend nu massen, indtil den bliver tyk som kagecreme. Hæld den herefter i forme. En form kan være bunden af en rengjort mælkekarton eller en silikoneform til bagning.

- Man kan overveje at se en youtubevideo om, hvordan man laver sæbe for at få en idé om, hvordan sæbemassen ser ud, når den er blendet nok, lyder rådet fra Eva Skov Andreasen.

Processen fra sammenblanding til at hælde på formene bør ikke tage mere en halv times tid. Herefter sætter du formene til side, så sæben eller sæberne kan størkne. Det afhænger af den enkelte opskrift, hvor lang tid det tager.

- Med den nemmeste opskrift tager det mellem 18 og 24 timer. Med andre kan det godt tage flere døgn. De fleste sæber har dog godt af at modne i fire til seks uger, efter de er kommet ud af formene, siger Eva Skov Andreasen, som altid bliver fyldt af stolthed, når hun ser det endelige resultat.

- Det er ret fascinerende. Og så kan man jo med tiden eksperimentere med alle mulige forskellige farver. Man kan putte kaffegrums i eller te. Der er uanede muligheder, så længe det er noget hudvenligt, siger hun.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek