Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 30/05/2024 - 10:00

FAKTA: Brug resterne fra buffetbordet

Af: Af Signe Haahr Pedersen, Ritzau Fokus

* Hvis du har mulighed for hurtigt at nedkøle resterne fra buffetbord, kan de sagtens gemmes.

* Overskud af kogte ris, bulgur og couscous kan bruges i salater, i fars, fyld i en grøntsagssuppe eller tilsættes brøddej.

* Er der kogte kartofler tilovers, kan du mose dem og bruge dem i brøddej. De kan også bruges i en kartoffelsalat, som fyld i en æggekage eller forvandles til kartoffelklatkager.

* Rugbrød kan nedfryses og gemmes til øllebrød. Hvedebrød kan skæres i små tern, som ristes, så de bliver til croutoner.

Kilde: Fødevarestyrelsen.

/ritzau fokus/

København, 08/04/2025 - 10:02

Lotte Heise skal give ro på DR

Mathias Svold/Ritzau Scanpix

DR lancerer en podcastsamling, der vil hjælpe lytterne til mere ro i hverdagen. Blandt værterne er foruden Lotte Heise også tv-lægen Peter Qvortrup Geisling.

Vil man lukke af for støjen, kan man ifølge DR tænde for public service-stationens nye podcastsatsning "Ro på".

Samlingen består af fem podcasts, som på hver deres måde skaber ro, mental afspænding og bedre livskvalitet, lyder det fra DR i en pressemeddelelse.

I podcastporteføljen finder man blandt andet "Søvnudsigten" med Lotte Heise og Claus Berthelsen som værter.

De vil forsøge at lulle lytterne ind i drømmeland gennem uaktuelle farvandsudsigter, der med mange repetitioner virker utroligt søvndyssende, skriver DR om podcasten.

Mediemastodonten tilbyder også ro på recept - det er i hvert fald titlen på en ny podcast med den kendte læge Peter Qvortrup Geisling som vært.

Her får lytteren videnskabeligt underbyggede råd og øvelser til at få bedre balance i livet.

- Sundhed er det vigtigste i vores liv, og her har vi fire former for sundhed: fysisk, mental, følelsesmæssig og spirituel, lyder det fra Peter Qvortrup Geisling i pressemeddelelsen.

- Af disse fire er mental sundhed og dernæst følelsesmæssig og spirituel sundhed forudsætningerne for at kunne håndtere ens fysiske sundhed. Derfor er det særdeles vigtigt, at vi skaber plads til mental ro.

Ud over rutinerede navne som Lotte Heise og Peter Qvortrup Geisling, der bliver en del af podcastsamlingen "Ro på", kan man også høre en helt ny stemme.

Balletdanseren Astrid Elbo springer ud som vært i programmet "Musik & meditation", hvor hun taler med en kendt gæst om meditation.

Noget, som hun selv har brugt i sit præstationsprægede arbejde på de skrå brædder, lyder det fra DR.

Ud over tre podcasts med værter vil der også være to med musik.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 08/04/2025 - 10:00

Anders Matthesens ternede ninja vender tilbage i sit livs kamp

Man kan nu få det første blik på Anders Matthesens "Ternet ninja 3", der bliver afslutningen på den mest succesfulde serie af danske animationsfilm nogensinde.

Anders Matthesens film om Aske og hans rapkæftede ninjadukke har i den grad fået danskernes bagdele i biografsæderne.

De to første Ternet ninja-film solgte tilsammen tæt på to millioner biografbilletter, og nu nærmer premieren for den tredje og angiveligt sidste film sig.

Det 49-årige multitalent Anders Matthesen løfter sammen med Nordisk Film sløret for lidt af "Ternet ninja 3" med en teasertrailer på ét minut.

Hvor videoen er helt uden replikker, giver store blokbogstaver nogle detaljer om, hvad det er for en film der rammer landets biografer til august.

- Alting har en begyndelse. Alle helte har deres tid, indledes videoen, og der bliver så konstateret:

- Selv de største eventyr må have en afslutning. Helten over alle helte er tilbage i sit livs kamp for retfærdighed.

Ifølge en pressemeddelelse fra Nordisk Film handler "Ternet ninja 3" om, at drengen Aske begynder at miste sin interesse for ninja-missioner.

Derfor føler Ternet Ninja sig tilovers, og han kommer til at få Aske viklet ind i en konflikt med Jessicas bad boy-kæreste, Marco.

Det sætter en masse begivenheder og problemer i gang for makkerparret.

Anders Matthesen står bag indtalingen til karakteren Ternet Ninja og stort set alle andre stemmer i filmen.

En af undtagelserne er Aske, som indtales af 17-årige Louis Næss-Schmidt.

Også Jessica har en anden stemme bag sig, nemlig sanger og skuespiller Emma Sehested Høegh.

Som en ny tilføjelse vil den nye karakter Emily blive spillet af den 19-årige sanger og skuespiller Flora Ofelia Hofmann Lindahl.

Det er igen Anders Matthesen, der står bag manuskriptet, og ligesom med de to forhenværende Ternet ninja-film deler han instruktøransvaret med animator Thorbjørn Christoffersen.

Ifølge Nordisk Film solgte den første "Ternet ninja" 952.277 biografbilletter. Det blev dermed den højest omsættende danske biograffilm nogensinde.

Efterfølgeren "Ternet ninja 2" fulgte godt op på den førstes succes og solgte 931.983 billetter.

Begge film vandt flere Robert-priser, og Anders Matthesen blev med "Ternet ninja 2" den første nogensinde til at vinde en Bodil for Bedste Mandlige Hovedrolle på baggrund af stemmearbejde i en animationsfilm.

21. august fuldendes trilogien med "Ternet ninja 3", når den kommer til danske biografer.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 08/04/2025 - 08:00

FAKTA: Konkurrencerådets analyse af forsikringsmarkedet

* Hvis man forbliver kunde i det samme forsikringsselskab i flere år og ikke genforhandler sin aftale, er det sandsynligt, at man betaler mere for sine forsikringer end nye kunder.

* En ny analyse fra Konkurrencerådet viser, at en kunde, som har haft det samme forsikringsselskab i mindst ti år, i gennemsnit betaler 425 kroner mere om året for sin bilforsikring sammenlignet med en ny kunde.

* Og for indboforsikringen er den årlige merbetaling 240 kroner, mens den er 443 kroner for husforsikringen.

* Ifølge Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen regulerer forsikringsselskaberne hvert år priserne for de eksisterende kunder ud fra et indeks, som er vokset mere end forbrugerprisindekset.

Kilde: Konkurrencerådet.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 08/04/2025 - 08:00

Forsikringer bliver dyrere: Det kan ofte betale sig at forhandle

Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Loyale forsikringskunder, der ikke har genforhandlet deres aftale, betaler ofte mere end nye kunder. Derfor opfordres kunderne til at forhandle.

Mange danskere har den seneste tid oplevet betydelige prisstigninger på deres forsikringer.

En ny analyse fra Konkurrencerådet viser nu, at markedet for forsikringer har indikationer på manglende effektiv konkurrence.

Desuden er der loyalitetsbetaling. Det vil sige, at loyale kunder bidrager mere til selskabernes indtjening, fordi de har højere priser end nye kunder.

Og kunder, som er fyldt 65 år, og kunder med en kort uddannelse betaler også mere.

Ifølge projektleder i Forbrugerrådet Tænk Emil Rosager Schaarup viser den seneste tids prisstigninger og den udfordrede konkurrence på markedet, hvor vigtigt det er, at forbrugere holder øje med deres forsikringspriser.

- En af de åbenlyse grunde til prisstigningerne er jo selvfølgelig, at især de kommercielle forsikringsselskaber skal tjene penge, hvilket er helt naturligt, siger han.

- Men det er også svært at komme udenom, at forsikringsselskaberne har fået højere omkostninger især på hus- og bilforsikringer.

I fremtiden står forsikringsselskaberne overfor større risici - blandt andet på grund af klimaforandringerne.

- Men som forbruger skal man ikke tøve med at lægge pres på sit forsikringsselskab - for eksempel ved at indhente tilbud fra andre selskaber, siger Emil Rosager Schaarup.

Ifølge analysen fra Konkurrencerådet får langt de fleste forsikringskunder - 80 procent - noget ud af at forhandle prisen på deres forsikringer.

- Der er naturligvis en sammenhæng mellem de store prisstigninger, nogle forbruger oplever, og de overskud, som flere forsikringsselskaber har haft. Vi har set eksempler på, at prisen er blevet mere end fordoblet, siger han.

I februar 2025 var forsikringer i gennemsnit knap 17 procent dyrere i forhold til februar 2022.

De største prisstigninger var på blandt andet bolig- og rejseforsikringer. Det viser Danmarks Statistiks forbrugerprisindeks.

Hos Tryg, der er landets største forsikringsselskab, er den såkaldte combined ratio faldet fra 84,5 i 2022 til 81 i 2024. Kort fortalt er det et nøgletal, der viser forholdet mellem selskabets udgifter og indtægter.

Når tallet er under 100, tjener forsikringsselskabet penge. Jo lavere, tallet er, desto bedre indtjening.

Hvis combined ratio er 81, betyder det, at udgifterne udgør 81 kroner for hver 100 kroner i præmieindtægter. De resterende 19 kroner er selskabets indtjening.

Det varierer meget, hvad den enkelte kunde betaler, og hvilke prisstigninger der har været, fordi der er individuelle priser.

Derfor er det vigtigt som forbruger at være opmærksom på, hvad man betaler for sine forsikringer, lyder rådet fra Emil Rosager Schaarup.

- Vi anbefaler, at forbrugere i hvert fald en gang hvert andet år orienterer sig om deres egen forsikringspris og sammenligner den med priser fra andre forsikringsselskaber, siger han.

Brancheforeningen Forsikring & Pension undrer sig over, at Konkurrencerådets analyse viser, at der skulle være indikationer på, at konkurrencen ikke er velfungerende.

- Forsikringsselskaberne kæmper benhårdt om kunderne, lyder det fra administrerende direktør Kent Damsgaard i en pressemeddelelse.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

TjekDet - faktatjek

Privatliv