Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 09/01/2025 - 10:33

Dronning Mary på forsiden af Vogue i bæredygtighedens tegn

Et kongeligt anneks bygget i bæredygtig stil er tophistorien i næste nummer af Vogue Living Australia.

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Dronning Mary bliver ansigt på bæredygtighed på næste forside af Vogue Living Australia.

Det skriver Ekstra Bladet på baggrund af et opslag fra Vogue Living på Instagram.

- Denne meget specielle udgave indeholder H.M. Dronning Mary foran det danske kongepars cirkulære anneks, skriver magasinet i opslaget.

Magasinforsiden viser dronning Mary posere i sommerligt tøj i et rustikt anneks omgivet af rå bjælker.

Det kongelige anneks, der ligger ved Fredensborg, er en ældre værkstedsbygning omdannet med udgangspunkt i genbrug og genanvendelse, har kongehuset tidligere oplyst i et opslag på Facebook.

Byggeriet er ifølge chefredaktøren hos Vogue Living et pejlemærke for, hvordan et bæredygtigt og cirkulært projekt ser ud, lyder det i opslaget.

Sidste år besøgte det danske boligmagasin Bo Bedre kongeparrets anneks. I den forbindelse sagde dronning Mary om projektet:

- Der blev tænkt og tegnet, og min mand og jeg fulgte projektet fra start til slut ved at blive inddraget i, hvad der kunne lade sig gøre, og i samarbejde med håndværkere og arkitekter finde frem til den rigtige løsning.

Annekset er designet af kongeparret og arkitekt Anders Lendager, skriver Vogue Living Australia på sin hjemmeside.

Ifølge Ekstra Bladet kan forsidebillederne fra Vogue Living Australia stamme fra Bo Bedres reportage.

Dronning Mary kan ses på forsiden på torsdag, hvor magasinet udkommer.

Når kongeparret tidligere har været på forsiden i forbindelse med klima og bæredygtighed, har det ofte handlet om en kritik af, at parrets udadtil grønne profil ikke stemte overens med blandt andet investeringer i nogle af verdens største olieselskaber gennem fonde.

I begyndelsen af året meldte kongehuset ud, at det har justeret i sine investeringer med et skærpet fokus på bæredygtighed.

- Alle de kongelige fondes aktier ligger i dag i investeringsfonden Global Sustainable Future hos Danske Invest, oplyste kongehusets økonomichef, Dan Folke Pedersen, til DR i et skriftligt svar i begyndelsen af januar.

/ritzau/

Washington D.C., 05/12/2025 - 10:28

Medier: Netflix er tæt på opkøb af streamingkonkurrenten HBO Max

Moderselskabet bag HBO Max er til salg - og verdens største streamingtjeneste står forrest i budkøen.

Streamingtjenesten Netflix kan være tæt på at opkøbe Warner Bros Discovery, som er selskabet bag blandt andet konkurrenten HBO Max.

Det skriver nyhedsbureauet AFP på baggrund af oplysninger fra flere amerikanske medier - herunder Bloomberg.

Foreløbigt er udspillet i forhandlinger mellem selskaberne, at opkøbet skal koste 28 dollar per aktie.

Forhandlingerne finder sted efter flere uger med budkrig mellem Netflix og konkurrenterne Paramount Skydance og Comcast.

Foruden HBO Max er tv-stationen CNN og filmselskabet Warner Bros en del af Warner Bros Discovery.

Selskabet satte formelt sig selv til salg i oktober.

Ifølge Bloomberg gik Netflix og Warner Bros Discovery torsdag ind i de potentielt afsluttende forhandlinger om det kommende opkøb.

Netflix er verdens største streamingtjeneste med 280 millioner abonnenter på verdensplan.

/ritzau/

Læs Mere >>

Storbritannien, 05/12/2025 - 09:50

Sex and the City-stjerne gift for fjerde gang

Ben Stansall/Ritzau Scanpix

Skuespilleren Kim Cattrall, der er kendt som Samantha Jones i "Sex and the City", er blevet smedet sammen med lydteknikeren Russell Thomas.

Efter snart ti år sammen er Sex and the City-stjernen Kim Cattrall blevet gift med lydteknikeren Russell Thomas.

Der var kun 12 gæster til stede ved vielsen på rådhuset Chelsea Old Town Hall i London torsdag - samt det amerikanske magasin People, som har foreviget parrets store dag på billeder.

- Det stille bryllup, en underspillet fejring med fokus på familie, nære venner og det varige partnerskab, de har opbygget, afspejler det nygifte pars ønske om intimitet og autenticitet, skriver magasinet om vielsen.

69-årige Kim Cattrall og 55-årige Russell Thomas mødte hinanden i 2016, da hun gæstede radioprogrammet "Woman's Hour" på det britiske medie BBC.

Efterfølgende begyndte Kim Cattrall og Russell Thomas at følge hinanden på de sociale medier. Han sendte hende en besked, og sådan begyndte kontakten for alvor.

Siden rejste Russell Thomas tværs over Atlanterhavet og til Canada, hvor Kim Cattrall bor, afslørede skuespilleren i et interview med magasinet Glamour i 2018.

- Vi har været sammen lige siden, fortalte hun.

Ifølge People var bruden iført en spadseredragt fra Dior. Den var blevet stylet med hat og handsker af den kendte kostumier Patricia Field, som også arbejdede på kultserien "Sex and the City", som for alvor gjorde Kim Cattrall verdensberømt.

I de seks sæsoner spillede hun PR-agenten Samantha Jones. Serien centrerede sig om hende og hjerteveninderne Carrie, Miranda og Charlotte og deres liv med dating, venskaber og karriere i New York.

Men uden for settet var hun, Cynthia Nixon, Kristin Davis og Sarah Jessica Parker ifølge Kim Cattrall på ingen måde hjerteveninder.

Bortset fra en enkelt scene nægtede Kim Cattrall at medvirke i den efterfølgende serie "And Just Like That...", som udspringer af "Sex and the City".

Ægteskabet med Russell Thomas er Kim Cattralls fjerde.

Hendes første ægteskab var med Larry Davis fra 1977 og frem til 1979.

Andet ægteskab var med arkitekten Andre J. Lyson og varede fra 1982 til 1989.

Tredje ægteskab var med lyddesigneren Mark Levinson. Sammen skrev de bogen "Satisfaction: The Art of the Female Orgasm", der udkom i 2002. To år efter blev parret skilt efter seks års ægteskab.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 05/12/2025 - 10:00

FAKTA: Fire fif der booster smagen

* Tilsæt krydderierne først, når du skal stege noget, og lad dem stege lidt, inden du tilføjer resten af ingredienserne.

* Damp grøntsager i stedet for at koge dem, så bevarer de mere smag.

* Tilføj andet end vand, når du koger noget. Det kan være krydderier eller urter.

* Brug både olie og smør, når du steger. Smør giver smag, og olie sørger for, at maden ikke brænder så nemt på.

Kilde: bogen "Spis bedre end din nabo" af Julia Prokopenko.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 05/12/2025 - 10:00

Slip sanserne løs i køkkenet og spar penge på indkøb

Der er besparelser at hente på madkontoen, hvis du tør at springe ud i intuitiv madlavning, siger kok og forfatter.

Du vinder både tid og penge ved at lade din intuition lede dig på vej, når du bikser aftensmaden sammen.

Det mener i hvert fald kok og madiværksætter Julia Prokopenko, der er kendt som vært på DR-programmet "Danmarks nye livret".

Nu er hun aktuel med bogen "Spis bedre end din nabo", der rummer tip til, hvordan du i højere grad kan skifte stringente opskrifter ud med ren mavefornemmelse.

- Når vi ikke følger opskrifter, lader vi sanserne fortælle os, om vi er på rette kurs eller ej. På den måde kan madlavning blive en form for meditation, men det kræver, at man vælger at stole på sig selv i stedet for opskriften, siger Julia Prokopenko.

Hendes guide tager udgangspunkt i de fire p'er: prepping, produkt, proces og parring.

Prepping handler om at opbygge et solidt lager af smagsgivere, som du altid har ved hånden. Det kan være alt fra diverse krydderier og olier til tahin, sennep og honning.

Det vigtige er, at du har grundsmagene repræsenteret - surt, sødt, salt, bittert og umami.

- En pose gulerødder og et kyllingebryst på tilbud kan du få til at smage af så mange forskellige ting, hvis du har de her smagsgivere. Så udvid dit forrådskammer, lyder opfordringen fra Julia Prokopenko.

Produkt dækker over, at du tilegner dig en grundviden om de fødevarer, du kokkerer med. På den måde ved du, hvilke ingredienser der kan erstatte hinanden, så du bruger, hvad du allerede har i køleskabet, og ikke farer ud for at købe ekstra ind.

- Et græskar opfører sig på samme måde, som rodfrugter gør. Det vil sige, at du godt kan erstatte græskar med gulerod, mens du for eksempel ikke kan erstatte græskar med agurk, fordi agurken opfører sig anderledes, forklarer hun.

Du hjælper dig selv ved at tænke i råvarefamilier. Tilhører råvarer den samme familie, kan de med høj sandsynlighed afløse hinanden. Står du og mangler kefir til en ret, kan det nemt erstattes med et andet syrnet mælkeprodukt, såsom cremefraiche eller neutral yoghurt.

Men som med alle andre færdigheder kræver det øvelse, og du skal turde at teste ting af i køkkenet, understreger Julia Prokopenko.

- Det er erfaringen, der gør, at du udvikler et kompas, og så skal du ikke være så bange for, at noget går galt, siger hun.

P nummer tre er proces. Når du forstår de forskellige madlavningsprocesser, er det lettere for dig at freestyle. Det handler om at forstå forskellen på, hvad der sker med en råvare, når du for eksempel koger, bager eller steger den.

- Græskar smager for eksempel meget forskelligt, alt efter hvilken proces du bruger til at tilberede det, siger Julia Prokopenko.

Det sidste p står for parring, og det går i sin enkelthed ud på, at du formår at sammensætte et måltid, så det går op i en højere enhed. Her kommer du ifølge Julia Prokopenko langt ved at tænke i teksturer og grundsmage.

- Grunden til, at vi ikke bare kan ignorere det trin, er, at vi er biologisk og kulturelt betinget, i forhold til hvad vi anser som værende et tilfredsstillende måltid, siger hun og fortsætter:

- Kombinationen af noget surt, sødt, salt sammen med noget cremet og sprødt er egentlig bare det, der skal til, for at vores hjerner er tilfredse.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

TjekDet - faktatjek