Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 17/06/2023 - 08:00

Dansk skuespiller trængte til et afbræk

Musicalperformer Pelle Emil Hebsgaard skal spille med i sin første børneforestilling med Cirkus Summarum. Og det har givet ham en tiltrængt pause.

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Af: Af Laura Pretzmann, Ritzau Fokus

Efter at Pelle Emil Hebsgaard har optrådt i adskillige musicals og været vært på TV 2-serien "Sommerdrømme", trænger han til et sceneskift.

For han er nået til et punkt i sin karriere, hvor han på ny skal finde glæden ved at lave store forestillinger. Den glæde skal han nu genfinde ved at lave teater til den yngre målgruppe, når han spiller med i Cirkus Summarum hen over sommeren.

- Jeg var gået lidt metaltræt i mit arbejde, så jeg har trængt til den her åbenbaring om, hvor fedt det er at stå på en scene, som jeg har fået ved at være med i Cirkus Summarum.

- For det er virkelig skønt at lave, fortæller Pelle Emil Hebsgaard.

Cirkus Summarum er en cirkusforestilling med de kendte figurer fra DR Ramasjang - blandt andre Motor Mille og Onkel Reje.

I showet skal Pelle Emil Hebsgaard spille karakteren Torben, der er Ballerups berygtede kommunale medarbejder, som vil lukke Cirkus Summarum.

Det er første gang, at Pelle Emil Hebsgaard er med i en børneforestilling.

- Jeg tror, det bliver fedt at lave noget til børn, for de kan ikke narres. Hvis ikke de griner og klapper, så har man tabt publikum, siger skuespilleren.

Men det er ikke helt uden omkostninger for familielivet, når han tager afsted for at bruge sin sommer i et cirkustelt.

Det betyder nemlig, at han ikke kan være hjemme ved sin familie og holde sommerferie.

- Jeg har heldigvis den mest støttende kone, som er meget forstående overfor, at det er sådan, det er, lige nu.

- Og jeg vil selvfølgelig prøve at komme så meget hjem, som jeg kan, for at se min lille dreng, fortæller Pelle Emil Hebsgaard.

Han er gift med Claudia Rex, der er kendt fra "Vild med dans". Sammen har de sønnen Zacharias fra 2019. Og parret venter en lille ny.

Pelle Emil Hebsgaard håber, at han også får familien at se på arbejdspladsen.

- Vores børn er altid velkomne i cirkusteltet, og der er gjort plads til, at de kan lege sammen bag ved scenen.

- Og ellers skal vi være i sommerhus i Aarhus i en af ugerne, hvor jeg tager afsted en gang imellem for at optræde, fortæller Pelle Emil Hebsgaard.

Tiden i teltet har allerede hjulpet ham med at finde tilbage til det, han godt kan lide ved at lave teater.

- Cirkus Summarum har fået mig til at genopdage det lækre ved det her store teaterrum. Så jeg synes, det er det hele værd, fortæller han.

Han skal gennem sin rolle vise børnene, at man skal tro på sig selv, for at ens egne drømme kan gå i opfyldelse.

- I virkeligheden drømmer min rolle om selv at stå på scenen og være en stjerne, men han tør ikke tro på sig selv, fortæller musicalperformeren.

Men det er sjældent, at Pelle Emil Hebsgaard tvivler på sig selv i det virkelige liv.

- Jeg har altid vidst, hvad der virkede, og hvad der ikke virkede, fordi jeg er blevet god til at sortere i min hjerne.

- Og så tester jeg mine jokes på min familie og mine venner. For jeg skal altid gennem en masse platte jokes, før jeg kommer med den rigtige, fortæller han.

Cirkus Summarum har premiere i Ballerup den 22. juni og i Aarhus den 19. juli.

/ritzau/

København, 09/12/2025 - 16:41

Populært tv-program får påbud efter røg i køkkenet

Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Arbejdstilsynet har givet et påbud til Metronome Productions, der producerer tv-programmet "Masterchef" på TV3 for Viaplay. Det skriver fagbladet Journalisten.

Der har bogstavelig talt været røg i køkkenet under optagelserne af madlavningsprogrammet "Masterchef", som sendes på TV3.

Arbejdstilsynet har givet et påbud til Metronome Productions, som producerer programmet for Viaplay, der blandt andet huser TV3.

Det skriver fagbladet Journalisten på baggrund af en aktindsigt fra Arbejdstilsynets besøg i oktober.

Her blev der konstateret problemer med luftvejsbelastninger i studiets såkaldte bagkøkken, hvor der produceres mad til brug i programmet.

Metronome Productions er blevet pålagt at etablere en effektiv udsugningsløsning og dokumentere forbedringerne senest 1. maj 2026.

Den eneste ventilation i lokalet bestod ved Arbejdstilsynets besøg af en hejseport, som blev åbnet efter behov.

De ansatte blev dermed udsat for sundhedsskadelige dampe og stegeos, da der ikke var installeret effektiv udsugning til madlavning eller opvask, konstaterede Arbejdstilsynet ifølge Journalisten.

Charlotte Holm, der er programchef for Underholdning på Metronome Productions, skriver til fagbladet, at produktionsselskabet anerkender påbuddet fra Arbejdstilsynet og tager det alvorligt.

- Vi er ikke aktuelt i optagelse på "Masterchef", men vil udbedre forholdene i bagkøkkenet samt orientere berørt personale inden for den givne frist og naturligvis inden eventuelle nye optagelser, skriver hun til fagbladet.

"Masterchef" blev sendt for første gang på TV3 i 2011.

Her kokkerer og konkurrerer deltagere, som både har talt amatører og danske kendisser, i forskellige udfordringer, der skal give dommerne lyst til en bid mere.

Netop nu strømmer der en julespecial i den gode sags tjeneste over skærmen.

Kendisser, blandt andre skuespiller Jesper Ole Feit Andersen, Robinson-vært Jakob Kjeldbjerg og tidligere professionel fodboldspiller Stig Tøfting, er gået i køkkenet.

Her er målet at imponere dommertrioen bestående af tidligere Michelin-kok Dak Wichangoen samt Jakob Mielcke og Jesper Koch med himmerigsmundfulde, samtidig med at de samler penge ind til Børnecancerfonden.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 09/12/2025 - 16:09

TV 2-ekspert skal være far igen

Sxp/Ritzau Scanpix

TV 2 Sports håndboldekspert Daniel Svensson og hans hustru, Caroline Alhof, venter en lille pige. Parret har i forvejen en søn, der kom til verden i 2023.

Der kommer snart en ekstra spiller på banen hjemme hos TV 2's håndboldekspert Daniel Svensson.

Hans hustru, Caroline Alhof, venter parrets andet barn, som bliver en lille pige.

Det afslører den vordende far i en story - et kort, tidsbegrænset klip - på det sociale medie Instagram.

Sammen har parret allerede sønnen Konrad, der kom til verden i 2023.

Daniel Svensson har været ramt af kræft flere gange og deponerede sæd, inden kemobehandlingen blev igangsat. Han blev erklæret kræftfri i 2017 efter sin anden diagnose.

Men midt i lykken over at skulle være far for første gang blev Daniel Svensson ramt af den alvorlige sygdom for tredje gang.

Det blev opdaget tidligt og opereret væk, fortalte han efterfølgende til B.T.

- Jeg har en helt utrolig støtte i min kæreste og familie. Det har været en enormt begivenhedsrig tid, da min kæreste og jeg også har gået i fertilitetsbehandling. Så vi har nærmest gået frem og tilbage mellem de to afdelinger, sagde Daniel Svensson dengang til avisen.

Daniel Svensson har en fortid på det danske A-landshold. Han debuterede i 2007 og nåede at spille otte kampe og score 15 mål i nationaldragten. I dag bruger han sin ekspertise på TV 2.

Den 43-årige tidligere topatlet har også medvirket i en række programmer på kanalen, blandt andet "Vild med dans" og "Korpset".

/ritzau/

Læs Mere >>

, 09/12/2025 - 08:00

FAKTA: Kunsten at smage til

* Det kræver øvelse at smage maden til. Du lærer meget af at gøre det sammen med andre, hvor I taler jer frem til, hvad der mangler.

* Den gode smag opstår i mødet mellem kontraster. Derfor giver det mening at tilsætte for eksempel både sukker og eddike til en ret.

* Tænk i smagslag, når du laver mad. Jo flere nuancer, du kan få bygget ind i smagen, jo bedre resultat får du.

*  Eksperimentér, og prøv dig frem. Er du nervøs for at ødelægge hele sovsen, så tag nogle skefulde over i en anden gryde, og eksperimentér med det til en start.

Kilde: kogebogen "Lag på lag - genveje til smagfulde, grønne måltider" af Camilla Skov.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 09/12/2025 - 08:00

Kreer vegetariske juleretter så englene synger

Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Umami er kodeordet, når du kokkerer kødfri julemad uden at gå på kompromis med smagen, lyder det fra kogebogsforfatter Camilla Skov.

Du kan sagtens skabe en velsmagende julemiddag uden andesteg og sprøde svær på menuen. Opskriften på succes er at sørge for masser af den dybe, runde og fyldige femte grundsmag - umami.

Sådan lyder det fra Camilla Skov, der er kogebogsforfatter og driver bloggen Vegetarisk Hverdag. Hun peger især på sovsen som et afgørende element.

- I min sovs bruger jeg tørrede svampe til at give umami. Det er rigtig godt, og så salter jeg med alt andet end salt. Soja, fiskesovs, miso, grøntsagsfond, måske en lille smule hvidløgspulver, det giver også umami. Det hele handler om balance og at gå forsigtigt frem, siger hun.

De tørrede svampe skal først blødes op i vand. Imens svitser du løg og hvidløg i olie i en gryde. Tilsæt dernæst fond og fløde, hak de udblødte svampe fint, og hæld dem i gryden.

Lad nu sovsen simre, og smag til med alt fra soja og rørsukker til dijonsennep.

- I min familie er det et af højdepunkterne til jul, at vi står og smager sovsen til. Det er simpelthen bare det bedste lille øjeblik på dagen. Så min opfordring vil være at gøre det til noget hyggeligt, I gør i fællesskab, lyder det fra Camilla Skov.

Til sidst kan svampene sies fra, så blot smagen bliver tilbage.

- Den smager jo selvfølgelig ikke af andesovs, men jeg synes, at den smager mindst lige så godt, siger hun.

Ud over sovsen er det ligeledes vigtigt at kreere en lækker form for køderstatning.

- Det kommer vi ikke rigtig udenom i et måltid, som traditionelt er koblet op på kød, og de mange følelser og minder, der er forbundet med det, understreger Camilla Skov.

Hun foreslår at hente inspiration fra Sverige og lave nogle vegetariske kødboller, der består af en fars, der kan laves af nødder, svampe, solsikkekerner og ost. Farsen rulles til boller, der først koges og siden steges, så de får en sprød skorpe.

- Det er igen en øvelse i at få arbejdet med tekstur og smag, så man opnår noget, der får samme rolle, som kødet ellers ville have haft, fortæller Camilla Skov og fortsætter:

- Du får umami og bitterhed fra nødderne og noget saftighed fra osten, mens solsikkekernerne giver noget knas at tygge på.

Herfra giver resten af måltidet sig selv, mener hun, med brunede kartofler og en saftig rødkål.

- I min familie har vi også altid lavet vaniljekogte æbler med ribsgelé, så de er en helt essentiel del af min jul, siger Camilla Skov.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

TjekDet - faktatjek