Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 07/01/2025 - 11:32

Værtspar vender tilbage til Dansk Melodi Grand Prix

Sara Bro og Stéphanie Surruge skal igen i år være værter til Danmarks største musikkonkurrence 1. marts.

Af: /ritzau/

Når Danmarks største musikkonkurrence, Dansk Melodi Grand Prix, bliver sendt på DR1 den 1. marts bliver det med samme værtsduo som sidste år.

Det er nemlig igen i år Sara Bro og Stéphanie Surrugue, der skal styre slagets gang, når musikere skal dyste om at blive Danmarks bud til Eurovision Song Contest.

Det skriver DR.

Dansk Melodi Grand Prix bliver i år sendt direkte fra Jyske Bank Boxen i Herning.

I år er det otte deltagere, der stiller op i håbet om at vinde trofæet. Samtidig skal vinderen forsøge at hive endnu en sejr hjem ved Eurovision Song Contest 2025, der i år afholdes i Basel i Schweiz.

- Det er simpelthen en gigantisk fornøjelse igen at være om bord på Danmarks største partybus.

- Dansk Melodi Grand Prix forankrer sig i en dansk og europæisk tradition, som har kulturel betydning, der rækker ud over musikken, siger Stéphanie Surrugue til DR.

Både Sara Bro og Stéphanie Surruge har begge tidligere fortalt til Ritzau, at de er dedikerede fans af Dansk Melodi Grand Prix.

Derfor var de heller ikke i tvivl, da de blev spurgt, om de ville være værter sidste år. Og det har de altså igen sagt ja til i 2025.

De to kender hinanden i forvejen og er veninder privat.

50-årige Sara Bro begyndte karrieren på Børneradio på P3 i 1995 og har siden været både radio- og tv-vært. De seneste fire år har hun været vært på radioprogrammet "Sara og Monopolet".

Journalist og tv-vært 47-årige Stéphanie Surruge laver masser af live-tv for DR.

De seneste mange år har hun været international korrespondent for DR og har med jævne mellemrum stået i spidsen, når DR har sendt live fra store begivenheder.

Det gælder eksempelvis tronskiftet sidste år, ligesom hun er fast inventar i dækningen af regentens nytårstale.

Programansvarlig for Dansk Melodi Grand Prix i DR, Erik Struve Hansen, kalder Dansk Melodi Grand Prix for et traditionsfyldt program, der hvert år fejrer den danske musik- og sangskrivertradition.

- Musikken, showet og dagene omkring samler os alle på tværs af hele landet og forskellige generationer, siger Erik Struve Hansen til DR.

Han fortæller ligeledes, at sidste år så over én million danskere med, og det vidner i den grad om, at showet stadig formår at skabe fællesskab og engagement på tværs af landet.

/ritzau/

USA, 08/01/2025 - 14:54

Ringenes Herre-stjerne omtaler dansk kæreste som sin hustru

Valerie Macon/Ritzau Scanpix

Skuespilleren Elijah Wood har i mange år dannet par med den danske filmproducer, Mette-Marie Kongsved, som han har en søn og en datter sammen med.

Den notorisk private skuespiller Elijah Wood åbnede en smule for sit inderste, da han for nylig medvirkede i podcasten "Inside of You" ifølge flere internationale medier, herunder Daily Mail.

Her satte den 43-årige amerikanske skuespiller ord på, hvad han er mest taknemlig for og omtalte i den forbindelse sin kæreste, den danske producer Mette-Marie Kongsved, som sin hustru.

- Jeg ville ikke være den person, jeg er i dag, uden min mor. Jeg er ovenud taknemlig for min familie, mine børn og min hustru. De er en forlængelse af mig. De er de vigtigste mennesker i mit liv, siger Elijah Wood i podcasten ifølge Daily Mail og tilføjer:

- Jeg er så taknemlig for mine samlede oplevelser, som har bragt mig til, hvor jeg er nu.

Elijah Wood og Mette-Marie Kongsved stod frem sammen som par til et modeshow i 2019.

Sammen har de en søn, der kom til verden i 2019, og en datter, der blev født i 2021.

Det fremgår ikke, hvor de har mødt hinanden. Men i 2016 arbejdede de begge på Netflix-filmen "Don't Feel at Home in This World Anymore", som Elijah Wood medvirkede i, og som Mette-Marie Kongsved var med til at producere.

Elijah Wood har været skuespiller siden barnsben. Blandt andet har han spillet med i "Tilbage til fremtiden II".

Som teenager udmærkede han sig i katastrofefilmen "Deep Impact" og familiefilmen om delfinen "Flipper", inden han landede hovedrollen som hobbitten Frodo i filmatiseringen af trilogien om "Ringenes Herre", hvor han blandt andet spillede over for dansk-amerikanske Viggo Mortensen.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 08/01/2025 - 13:00

Populært TV 2-program opgraderes med flere værter

Sara Lygum og Christian Borregaard får selskab af to nye værter, når den 17. sæson af "Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed" får premiere.

To nye værter flytter ind i TV 2's populære boligprogram "Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed".

Fremover flankeres Sara Lygum og Christian Borregaard, som henholdsvis har været med siden programmets begyndelse i 2014 og fra tredje sæson i 2016, af den 30-årige ejendomsmægler Dilsad Sahin fra hovedstadsområdet og den 30-årige ejendomsmægler fra Sydsjælland Camilla Rubæk.

Det afslører TV 2-redaktør Liv Michelsen op til premieren på den 17. sæson i rækken.

- Vi er overbeviste om, at deres engagement, kompetencer og lokalkendskab vil skinne igennem, siger hun til tv2.dk og fortsætter:

- Vi tror på, at denne dynamik vil skabe en stærk og inspirerende sæson, hvor vi fortsætter med at bygge videre på vores succes, samtidig med at vi udvikler programmet i en spændende retning.

De fire ejendomsmæglere vil blive parret på kryds og tværs i programmerne, tilføjer TV 2.

Man vil derfor løbende møde Christian Borregaard, Sara Lygum, Camilla Rubæk og Dilsad Sahin, når de skal hjælpe almindelige danskere med at finde deres drømmehjem og få nøglerne til en favorabel pris eller på gode betingelser.

17. sæson af "Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed" kan ses på TV 2 og TV 2 Play den 28. januar.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 08/01/2025 - 08:00

FAKTA: En ud af syv voksne har syreskader

* Herhjemme lider en ud af syv voksne af syreskader i moderat til alvorlig grad.

* Syreskader er et mere udbredt problem blandt unge.

* I Europa har en ud af tre voksne mindst én tand med moderate til alvorlige syreskader.

* På verdensplan anslås det, at 30-50 procent af mælketænder og 20-45 procent af de blivende tænder er ramt af syreskader.

Kilde: Tandlægeforeningen.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 08/01/2025 - 08:00

Skruelåg eller sugerør? Disse vaner kan skade dine tænder

Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

Hvordan du indtager dine syreholdige læskedrikke, kan være med til at afgøre, om du får skader på tænderne.

Har du hang til sodavand, energidrikke eller appelsinjuice, så udsætter du dine tænder for et lille syrebad.

Det er i sig selv ikke farligt. Men dine vaner kan afgøre, om du styrer direkte mod syreskader i munden.

En tungtvejende faktor er, hvor ofte du hælder syreholdig væske indenbords. Og derfor kan skruelåg være et farligt bekendtskab, bemærker ph.d. og tandlæge Line Staun Larsen, der arbejder som adjunkt ved Institut for Odontologi og Oral Sundhed på Aarhus Universitet.

Flasker med skruelåg indbyder nemlig til, at du går og sipper af væsken og dermed giver dine tænder et nyt syrebad gang på gang.

Du kan muligvis nedsætte risikoen ved at skylle munden med lidt vand, når du har indtaget en syreholdig læskedrik, men effekten vil nok være begrænset.

- Man vil alt andet lige få fortyndet den syremængderest, man har i munden, efter at man har drukket eller spist noget surt. Men der vil stadigvæk ligge noget tilbage på tungen. Tungeryggen har en masse små strukturer, og derimellem ligger der bakterier - og der vil også ligge syrerester.

- Man risikerer derfor stadig ætseskader særligt på bagsiden af tænderne, fordi tungen ofte ligger op mod tænderne, forklarer Line Staun Larsen.

Hun oplever, at det er kommet i søgelyset, at man for at mindske tændernes syreudsættelse kan bruge et sugerør.

- Det har jeg kigget på, og det er der ikke supermeget evidens for. Det viser sig faktisk også, at alt efter hvor man sætter sugerøret i munden, har det forskellige effekter, siger hun og uddyber:

- Hvis man bare tager det mellem læberne, så suger man rigtig meget syre direkte ind på fortænderne. Sætter man det længere ind, så rammer syren tænder længere inde i munden. Det er nok de færreste, der tager sugerøret så langt ind, at det ikke rammer nogen tænder overhovedet, for så kan man heller ikke rigtig smage drikken.

Derfor er det hendes vurdering, at sugerøret kan ende som en sovepude, så man tror, at man kan drikke løs.

Hvis du bare slukker din tørst og så stiller den syreholdige drik langt væk, er der ikke noget stort problem. Men har du en vane med det, som Tandlægeforeningens formand, Torben Schønwaldt, kalder sjatdrikkeri, er dine tænder i farezonen.

- Hvis du har en eller flere flasker, som du fornøjer dig med en hel dag, så får du kontinuerligt syrepåvirkning på dine tænder, og så får du ætsningsskader, siger Torben Schønwaldt.

- Det skisma tror jeg, kommer bag på mange. At på den ene side er det ikke enormt farligt at drikke de her ting. Men hvis man gør det på en uhensigtsmæssig måde, kan det have enormt store konsekvenser, siger han.

Syreskader giver en større risiko for, at du får en død tand, altså en nervebetændelse i tanden, og smerter.

- Den anden ting er, at du får slidt dine tænder, så de bliver kortere og kortere, og så bliver dit bid sænket, så kæberne lige så langsomt kommer tættere på hinanden.

- Man kan nogle gange se unge mennesker, der måske har slidt halvdelen af deres tandsubstans ned, så de har sådan nogle korte musetænder, siger han.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek