Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 13/12/2022 - 08:00

Hurtig læge- eller psykologhjælp? Så tjek lige din pensionsordning

Forældre får i stigende grad hjælp fra psykologer og læger online til dem selv og deres børn. Den mulighed er en del af flere pensionsordninger.

Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Af: Af Murat Tamer, Ritzau Fokus

De fleste danskere har en pensionsordning gennem deres arbejde, som skal sikre en ekstra indtægt ved siden af folkepensionen, når man en dag forlader arbejdsmarkedet.

Men en pensionsordning kan i nogle tilfælde også hjælpe hele husstanden, inden man bliver pensioneret.

Mange pensionsordninger giver nemlig hurtigere adgang til for eksempel en psykolog og læge udenom lange ventetider i det offentlige sundhedssystem.

Og det er flere pensionskunder begyndt at opdage og gøre brug af, lyder det fra de tre største pensionsselskaber her i landet.

Børn vil i de fleste tilfælde også være omfattet af en sundhedsløsning i deres forældres pensionsordninger.

Hos Danica Pension er onlinekonsultationer til børn af pensionskunder mere end fordoblet på et år fra 1200 til 3000.

Camilla Thind Sunesen, der er chef for koncept- og sundhedsudvikling hos Danica Pension, siger, at lange ventetider i det offentlige system kan være en årsag til stigningen.

- Tålmodigheden med ventetid i det offentlige sundhedsvæsen er mindre hos forældre med børn end hos voksne generelt, siger hun og tilføjer:

- Hvis vores børn har ondt i sjælen og behov for at tale med en psykolog, har de færreste forældre tålmodighed til at vente måneder på at få en tid. Det skal være her og nu, og det er helt sikkert en væsentlig årsag til, at vi oplever denne markante stigning i børnekonsultationer.

Danica Pensions løsning giver mulighed for, at man kan komme i kontakt online med en psykolog eller læge, efter at man har bestilt tid. Man kan også få hjælp fra en diætist.

Du vil normalt kunne se på dit pensionsselskabs hjemmeside, når du er logget ind, om din pensionsordning har en sundhedsløsning.

Flere pensionsselskaber tilbyder, at man kan tilkøbe en sundhedsløsning for op til 100 kroner om måneden, hvis den ikke i forvejen er inkluderet.

Det største pensionsselskab i Danmark PFA oplever også, at flere af deres kunder bruger muligheden for at tale med en psykolog eller læge.

- Vi kan se, at forældre i stigende grad vender sig mod os, hvis deres børn har brug for hjælp. Eksempelvis har vi i år henvist tre gange så mange børn og unge til privatpsykiatrien sammenlignet med 2020, siger Rikke Bay Haaber, der er chef for strategisk sundhed hos PFA.

Hun tilføjer, at deres kunders børn også kan bruge en sundhedsløsning i langt de fleste tilfælde, og at PFA de seneste to år har hjulpet over 25.000 børn gennem forældrenes sundhedssikring.

Velliv mærker ligeledes et øget interesse for at søge hjælp fra psykolog og læge gennem pensionsordningen.

- Brugen af vores sundhedsløsninger er i et vist omfang et spejl af, at sundhedssystemet ikke imødekommer danskernes ønsker og behov for støtte og behandling, siger sundhedsdirektør Julie Engelund Sander og tilføjer:

- Og netop nu er psykiatrien det område, hvor vi ser flest udfordringer og størst efterspørgsel. Det gælder for både børn og voksne.

Hvis du er i tvivl om, hvor du har dine pensionsordninger, kan du få et overblik ved at logge ind med dit MitID på hjemmesiden pensionsinfo.dk.

/ritzau fokus/

København, 22/09/2023 - 10:52

The Minds of 99 annoncerer ekstrakoncert i Parken

Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Hvis man ikke fik billetter til én af de to første The Minds of 99-koncerter, har man nu endnu en chance.

Bandet The Minds of 99 afholder endnu en koncert i Parken næste sommer.

Det skriver Live Nation Denmark i en pressemeddelelse.

Bandet spiller i forvejen i Parken 21. og 22. juni 2024 og tilføjer nu også den 23. juni til listen.

Det er aldrig sket før, at nogen dansk eller international artist har spillet tre koncerter i Parken i træk, fremgår det.

Billetterne til de første to koncerter blev udsolgt "i nærmest samme øjeblik, de kom i salg", fremgår det.

Live Nation og bandet har på baggrund af efterspørgslen annonceret en ekstrakoncert sankthansaften.

Ifølge Ulrik Ørum fra Live Nation er det den store interesse fra bandets følgere, der har resulteret i, at de nu kan annoncere endnu en koncert.

- Da de to første koncerter blev udsolgt med det samme, spurgte The Minds of 99 deres følgere, om der var et behov for en tredje koncert. Det kan vi konstatere, at der i den grad er, siger han i pressemeddelelsen.

- Tilmeldingerne til ventelisten taler sit tydelige sprog. Derfor har vi brugt de sidste uger på at undersøge muligheden for at lave en ekstrakoncert, og det er glædeligt for os at kunne annoncere, at det kan lade sig gøre at imødekomme behovet, siger han.

Niels Brandt, der er forsanger i bandet, er beæret over, at så mange har skrevet sig på ventelisten, og at det kan lade sig gøre at lave en koncert mere.

- Og så håber vi bare, at alle, der har skrevet, at de ikke nåede at få billetter til de første to koncerter, kan komme til denne her, siger han i pressemeddelelsen.

Der bliver i første omgang sat 35.000 billetter til salg til ekstrakoncerten, og det officielle billetsalg starter fredag 29. september klokken 10.

The Minds of 99 albumdebuterede i 2014 med sin selvbetitlede plade, "The Minds of 99".

De står bag hits som "Hurtige hænder", "Stjerner på himlen" og "Under din sne".

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 22/09/2023 - 10:27

The Minds of 99 annoncerer ekstrakoncert i Parken

Hvis man ikke fik billetter til én af de to første The Minds of 99-koncerter, har man nu endnu en chance.

Bandet The Minds of 99 afholder endnu en koncert i Parken næste sommer.

Det skriver Live Nation Denmark i en pressemeddelelse.

Bandet spiller i forvejen i Parken 21. og 22. juni 2024 og tilføjer nu også den 23. juni til listen.

Billetterne til de første to koncerter blev udsolgt "i nærmest samme øjeblik, de kom i salg", fremgår det.

Live Nation og bandet har på baggrund af efterspørgslen annonceret en ekstrakoncert sankthansaften.

Det er aldrig sket før, at nogen dansk eller international artist har spillet tre koncerter i Parken i træk, fremgår det.

Der bliver i første omgang sat 35.000 billetter til salg til ekstrakoncerten, og det officielle billetsalg starter fredag 29. september kl. 10.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 22/09/2023 - 08:00

FAKTA: Sådan kommer du i gang med opsparing

* Før du kan vurdere, hvor meget du har råd til at spare op, er det nødvendigt at have et overblik over dine indtægter og udgifter. Start derfor med at lægge et budget for din økonomi.

* Når du har fundet ud af, hvor meget du vil spare op om måneden, så sørg for at automatisere processen. Lav for eksempel en fast bankoverførsel til en opsparingskonto. Selv små beløb kan vokse sig store med tiden og gøre en forskel.

* Du kan ved samme lejlighed også overveje, om der er poster i dit budget, som du kan spare på eller spare væk.

Kilde: raadtilpenge.dk.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 22/09/2023 - 08:00

Din økonomi i oktober: Brug efteråret til at polstre dig økonomisk

Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix

Vi går koldere og dyrere tider i møde, og det er en god idé allerede nu at få et overblik over udgifter og få sikret lidt luft i økonomien, anbefaler økonomer.

Med efterårets entré har den normale hverdag for mange indfundet sig igen efter sommerens ferietid.

Det betyder også, at vi går ind i en periode med færre ekstra udgifter til oplevelser. Og det er en god mulighed til at tænke over, om du kan lægge penge til side, så du er økonomisk polstret til den kommende vinter.

Sådan lyder anbefalingen fra Ida Marie Moesby, der er forbrugerøkonom i Nordea.

- Hvis man har følt, at pengene har været lidt små i vinter, er det især en god idé at lægge penge til side allerede nu, siger hun.

Generelt anbefaler hun, at du har en økonomisk polstring til dyre tider og uforudsete udgifter på to til tre gange af din udbetalte månedsløn.

I de seneste år er flere og flere danskere begyndt at investere i for eksempel aktier. En del af årsagen har været, at bankerne har haft negative indlånsrenter.

Det vil sige, at du skulle betale for at have penge stående i banken. Men det har ændret sig siden sidste år, for bankerne har indført positive renter igen.

- Investering er stadig en attraktiv måde at forrente sin opsparing, men alle investeringer er forbundet med en vis risiko, siger Ida Marie Moesby og tilføjer:

- Hvis man er mindre risikovillig, kan man overveje at oprette en opsparingskonto i banken med positiv rente.

Hun peger på, at det generelt er fornuftigt at have et overblik over sine udgifter flere måneder frem i tiden og lægge penge til side i de måneder, hvor udgifterne er lavere.

- På den måde er man mere forberedt på både forventede og uventede stigende udgifter.

Overblik er også rådet fra Morten Bruun Pedersen, der er cheføkonom i Forbrugerrådet Tænk.

Han anbefaler, at du får lagt et budget, som går i hvert fald et år frem i tiden.

- Man skal passe på med at fokusere for meget på, hvor mange penge man har på kontoen lige nu. Det er vigtigt, at man får det lange lys på, siger han.

Med et budget kan du nemlig se, hvornår økonomien eventuelt bliver lidt strammere, og hvornår det begynder at se lysere ud, forklarer cheføkonomen.

Det er også en god idé at overveje, hvor mange penge der skal bruges i efterårsferien.

- Vi er stadig i usikre tider på mange fronter, og derfor er det godt at have lidt luft i budgettet, siger han.

Han foreslår derfor også, at du holder fast i de gode sparevaner, når det kommer til elforbrug.

- Fortsæt med at holde øje med elprisen, og sæt vaskemaskinen i gang, når prisen er lav, lyder hans råd.

De penge, du sparer nu, kan være en hjælp, når vi inden længe rammer den søde juletid, som er en dyr periode for mange husstande.

Til jul er der især en udgift, som Morten Bruun Pedersen foreslår, at du kan overveje at skrue på, hvis pengene skal række længere.

- Man kan prøve at spørge i den kreds, hvor man giver gaver til hinanden, om det stadig giver mening, at de voksne sidder og bytter julegaver, siger han og tilføjer:

- For nogle kan det måske være en svær snak at tage hul på. Men jeg har selv oplevet, at folk ånder lidt lettet op, når man endelig får snakket om det.

En anden mulighed er at aftale, at de voksne kun køber en enkelt gave til pakkeleg til et bestemt beløb.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv