Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 29/05/2019 - 04:53

Kronprinsen deler penge ud til flittige studerende

Kronprins Frederik lægger navn til en fond, som yder økonomisk støtte til samfundsvidenskabelige studier i USA. Onsdag uddelte han legater fra fonden.

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Af: Af Anna Secher, Ritzau Fokus

Han er gammel frømand, har gennemført en Ironman, har cyklet 300 kilometer i Sverige og har deltaget i polarture og ekspeditioner med Siriuspatruljen i Grønland.

Kronprins Frederik er en ivrig sportsmand, men den 51-årige tronarving har også sørget for at passe sin skole.

Kronprinsen er nemlig indehaver af en kandidatgrad i statskundskab fra Aarhus Universitet, og undervejs i sit studie læste kronprinsen et år på Harvard University fra 1992 til 1993.

I forbindelse med sin 25-års fødselsdag, som han fejrede, mens han læste i USA, modtog kronprins Frederik en folkegave fra dansk-amerikanerne, nemlig fonden Crown Prince Frederik Fund.

Fonden yder økonomisk støtte til et års studier inden for det samfundsvidenskabelige område ved Harvard Kennedy School, og onsdag kunne kronprinsen således være med til at støtte danske studerende, som drømmer om at studere i USA.

Kronprinsen overrakte nemlig to legater fra Crown Prince Frederik Fund til samfundsvidenskabelige studerende ved en ceremoni på Amalienborg.

Forinden sine studier i statskundskab i USA og Aarhus var kronprins Frederik kostskoleelev på École des Roches i Normandiet i Frankrig og student fra Øregård Gymnasium i 1986.

Det danske kongehus har i alt ni fonde og legater, hvoraf kronprins Frederik lægger navn til det ene.

Ifølge kongehusets egen hjemmeside bevilgede de kongelige fonde i 2018 støtte til over 125 projekter og uddelte tilsammen mere end ni millioner kroner.

De kongelige fonde og legater støtter humanitære, kulturelle og uddannelsesmæssige projekter.

/ritzau/

Nyhedsarkiv