Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 16/07/2023 - 08:00

Roland Møller: Jeg har fået det bedste ud af min fortid

- Jeg har fået det bedste ud af min fortid, og lige nu er jeg et sted, hvor jeg også har indre ro, lyder det fra den fynske filmstjerne Roland Møller.

Vianney Le Caer/Ritzau Scanpix

Af: Af Grith Larsen, Ritzau Fokus

Egentlig er de fleste af os skuespillere. Vi ved det bare ikke. Men vi er én person, når vi er i banken, en anden, når vi er sammen med vores venner, og helt tredje udgave af os selv, når vi bliver interviewet.

Engang pissede det Roland Møller af, når han bustede bluffet. Men det har han ikke behov for mere.

- Jeg tror, det er, fordi jeg har fundet mig en måde at udtrykke mig på. Det tror jeg, vi alle sammen har brug for, funderer han.

- Om man danser, maler, synger, spiller, skriver, eller hvad man har lyst til, er sådan set lige meget. Bare man har en måde at udtrykke sig på og fordybe sig i.

Roland Møller har fundet sit afløb i filmens verden.

Efter at have arbejdet en hel del i udlandet - blandt andet på BBC-dramaet "The North Water" og senest i spionserien "Citadel" på Amazon Prime Video - er han i den biografaktuelle thriller "Englemageren" tilbage på dansk film for første gang i tre år.

- Jeg synes, at den bedste tid, man har, er, når man glemmer tid og sted. Paradoksalt nok, konstaterer Roland Møller.

I mellemtiden er han også fyldt 50 år.

- Der sker et eller andet magisk, når der kommer et femtal på. Og det bliver kun bedre, skulle jeg hilse at sige, helt sikkert, lyder det fra Roland Møller.

- Altså, det knirker lidt i ryggen og knæene om morgenen. Men alting har en pris. Det er universets lov, at man skal lide, før der kommer noget godt. Men mentalt har jeg aldrig haft det bedre. Jeg har fået alle brikker til at falde på plads. Og de omveje, jeg har taget i mit liv, synes jeg selv, jeg har fået noget konstruktivt ud af.

Det er gået stærkt, siden den autodidakte skuespiller ved et tilfælde endte i branchen.

Roland Møller har afsonet en række domme - herunder for hash, vold og fangeflugter. Da han sad i Horsens Statsfængsel, sendte han nogle tekster til rapperen Jokeren for at få hans dom. Der var potentiale, og Roland Møller kom med på tracket "Generation W" fra Den Gale Poses plade "Definitionen på en stodder".

Ad den vej mødte han de anerkendte danske instruktører Tobias Lindholm og Michael Noer, som ville have hans blik på fængselsdramaet "R", som de skrev på, for at sikre autenticiteten.

Roland Møller endte med at få en rolle i filmen, og præstationen var fængslende og fastslog hans rene, rå talent. Få år efter fik han karrierens første Bodil for "Nordvest", og allerede to år efter modtog han endnu en statuette for hovedrollen i efterkrigsfilmen "Under sandet".

Ved siden af statuetterne står en ganske særlig pris, LøkkeFondens pris.

LøkkeFonden, som er skabt af Moderaternes politiske leder, Lars Løkke Rasmussen, arbejder for at styrke læring, trivsel og fællesskaber blandt udfordrede drenge.

Roland Møller har stået i spidsen for mentorordninger til unge rødder, som står på den kant, han selv har trådt over, og delt ud af sine erfaringer og fortalt, hvordan han er kommet tilbage igen.

- Jeg har fået det bedste ud af min fortid, og lige nu er jeg et sted, hvor jeg også har indre ro, siger Roland Møller.

- Det har også noget at gøre med, at økonomien er kommet på plads - jeg kan godt tillade mig at sige nej til ting, fortæller han.

Det betyder ikke, at han danderer den.

- Jeg har et slags momentum lige nu. Det har jeg haft siden "Under sandet", konstaterer Roland Møller og siger så:

- Alle ved, at et momentum stopper. Så jeg føler ikke rigtigt, at jeg har tid til at sætte mig ned og nyde en ferie, hvis jeg skal være helt ærlig. Jeg skal smede, mens jernet er varmt.

Roland Møller holder heller ikke weekend - det kører han ikke med, som han siger.

Faktisk er det ikke altid, han lige fluks med det samme kan svare på, hvilken dag det i grunden er på ugen.

Han fortæller, at han står ved en skillevej. Men hurtigt retter han sig selv og kalder det i stedet en "udvidelse af sin gesjæft".

Roland Møller er gået i gang med at skrive sine egne manuskripter, og ambitioner er store.

- Jeg er ordblind, så jeg sidder og hakker. Jeg siger nogle gange, at jeg hakker runer. Der er røde streger overalt, når jeg er færdig. Men ikke desto mindre har jeg fået lavet et pitch på en serie, en international ting, og så har jeg også lavet et pitch på et dansk socialdrama. Ting, jeg har gået med i hovedet i en ti år, fortæller Roland Møller.

- Jeg har stort set fået en finansiering på plads. Nu mangler jeg bare at overtale de rigtige mennesker til at være med. Jeg kunne godt tænke mig at instruere også. Nu skal jeg lige vise, at jeg kan skrive først, lyder det fra ham.

"Englemageren" kan ses i biografer landet over.


Fakta: Roland Møllers momentum

* Han er født og opvokset i Odense, og det fynske ophav fornægter sig ikke i dialekten.

* Den autodidakte skuespiller er blevet belønnet to Bodil-statutter. Den første fik han i 2014 for sin birolle i "Nordvest". Den anden modtog han i 2016 for hovedrollen i efterkrigsfilmen "Under sandet".

* Han er et varmt navn i Hollywood og har spillet over for verdensstjerner som Charlize Theron, Dwayne "The Rock" Johnson og Colin Farrell.

Kilder: IMDB, DFI, Ritzau.

/ritzau/

København, 15/04/2024 - 13:35

Remee lettet: Natklubben reddet

Tobias Kobborg/Ritzau Scanpix

Gæster kan fortsat feste på Remees natklub Museo i Indre København. Det skriver B.T. og lokalmediet KøbenhavnLiv.

Festen fortsætter på Remees natklub Museo i hjertet af København.

Natklubbens naboer har skrinlagt planerne om at indrette hotellejligheder i området. Det bekræfter naboen, Daniel & Jacobs Apartments, over for lokalmediet KøbenhavnLiv.

Skulle der opføres hotellejligheder, ville det betyde, at Museo skulle skrue ned for musikken for at overholde støjkravene. Og det var uforeneligt med den ambition, Remee har for Museo.

Så det glæder naturligvis Remee, at han ikke skal sige farvel til 130 medarbejdere, 50-års klubhistorie, en betydelig omsætning og en masse glade gæster fra hele verden, som han skriver det i en sms til B.T.

- Heldigvis har jeg nogle konstruktive partnere, som fik løst problemet, så den gode energi kan fortsætte, uddyber Remee over for avisen.

Remee er kendt for at stå bag megahits som "Let Love Be Love", "Keep This Fire Burning" og "Superstar". Men ved siden af musikken er den 49-årige popproducer involveret i en række andre projekter. Blandt andet et hotel i Tyrkiet, influencermarketing, musikevents og altså også i Museo.

Museo har tidligere rettet henvendelse til Teknik- og Miljøforvaltningen om, at lokalerne, der skulle opføres hotellejligheder i, kun var godkendt til kontorformål, i håbet om at lokalerne ikke måtte bruges til beboelse.

Teknik- og Miljøforvaltningen indledte en lovliggørelsessag, men gav naboerne afslag grundet brandforholdene.

Det blev dog håndteret, lød det senere. Men nu er planerne om hotellejligheder omkring Østergade og Lille Kongensgade i Københavns Indre By alligevel droppet.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 15/04/2024 - 10:07

TV 2 News sender nyheder igen efter tekniske problemer

Der var tekniske udfordringer hos TV 2 News mandag morgen, men kort efter klokken 09.00 kører kanalen igen.

TV 2 News var mandag morgen ramt af tekniske problemer og udkom derfor ikke med nyheder.

Men kort efter klokken 09.00 er tv-kanalen igen oppe at køre, skriver mediet selv.

- TV 2 News udkommer igen fra klokken 09.00 efter at have haft tekniske problemer. Der har ikke været sendt friske morgennyheder på TV 2 News mandag mellem klokken 06.00 og 09.00, skriver TV 2.

Det er fortsat uvist, hvad årsagen til problemerne var.

Typisk går TV 2 News på med morgennyheder fra klokken 06.00.

TV 2 News er Danmarks eneste danske 24-timers nyhedskanal.

Kanalen gik i luften 1. december 2006. News har ifølge TV 2 selv hver dag knap 700.000 seere, der hver ser med i over en time i gennemsnit.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 15/04/2024 - 10:00

FAKTA: Disse fisk er i sæson i foråret

* Danmark har nogle af verdens fineste spisefisk, og der er mange af de arter, som fiskes hele året.

* Der vil dog altid være perioder, hvor forskellige fisk er bedst.

* I april er det særligt rødspætter, kuller, pighvar, helleflynder, havkat, havtaske, søtunge, slethvar, hornfisk, sild, stenbider og multe.

Kilde: kenddinfisker.dk ejet af Konsumfisk, der er et fiskeriklyngesamarbejde på tværs af havne i Hvide Sande, Thorsminde og Thyborøn.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 15/04/2024 - 10:00

Forår betyder fladfisk på menuen

Signe Goldmann/Ritzau Scanpix

I de danske farvande fanges der mange fantastiske spisefisk. Her er dem, du skal holde øje med netop nu.

Der er andre fisk i havet end tun, torsk og laks. Og når forårsvejret rigtig sætter ind, står menuen i fladfiskens tegn.

Du kan eksempelvis kaste dig over slethvar, pighvar eller skærising, fortæller Søren Birch, der er køkkenchef på restauranten Alimentum i Aalborg.

- Jeg er vild med fladfisk. Og de her fisk er også af en vis størrelse, så der er kød på fileterne, siger han.

Selv kommer han til at servere slethvarren eller pighvarren for sine middagsgæster i privaten dette forår.

- En helbagt pighvar eller slethvar er superlækkert, lyder det fra Søren Birch, der anbefaler, at du bruger godt med smør og krydderurter, når du tilbereder fisken.

Rids fisken ned langs ryggen, put smør og krydderurter ovenpå, og smid den så ind i ovnen. Servér med nye danske kartofler vendt i smør og persille.

Ifølge køkkenchefen kan du tjekke, om fisken er færdig, ved at tage en almindelig smørkniv og vippe fileten af. Slipper den benene, har den fået nok.

- Drik et koldt glas hvidvin til, og så spiller det bare, siger Søren Birch.

Du kan også tage fladfisken med ud på grillen, når vejret tillader det - hvis du da ikke er typen, der også griller i regnvejr.

Grillrøgen giver nemlig fisken noget helt andet end en traditionel ovn, siger kok Mads Dalsborg, der ejer restauranten Bjørnekælderen på Frederiksberg.

- Fisken bliver varm på en anden måde, og røgen giver en noget anden smag, siger kokken, der også tilslutter sig anbefalingen om, at du serverer fladfisk som skærising og pighvar for dine forårsgæster.

Lav nogle snit i fisken, og giv den citronskal, krydderier og smør. Smid hele fisken på grillen. Ligesom i ovnen har fisken fået nok, når du kan løfte fileten langs rygraden med en kniv.

Ifølge Mads Dalsborg kan du også spørge din lokale fiskemand efter helleflynder, som også en god fladfisk at spise lige nu.

I den mere billige ende kan du kaste dig over skrubben, foreslår Jens Peter Moestrup Hansen, der er kok og fiskehandler hos Hav i Torvehallerne i København.

- Hvis du skal lave et nemt familiemåltid til mange, så er skrubben helt perfekt, siger han og peger ligeledes på slethvarren som endnu et godt alternativ, siger han og fortsætter:

- I retten ville jeg også bruge en masse forårsgrøntsager som asparges, ærter og gulerødder og lave en frikassé.

Vend fisken i mel, og steg den i smør i cirka fire minutter på hver side. Servér sammen med frikasséen.

- Vil du have retten helt op at ringe, så tilsæt lidt peberrod. Så har du en ret, man bare skal spise her til foråret, siger Jens Peter Moestrup Hansen.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek