Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 17/05/2024 - 08:00

Simon Talbot blev opfordret til at få en hårtransplantation

Den 37-årige komiker Simon Talbot rejste sydpå for at få en hårtransplantation efter flere reaktioner og kommentarer fra andre om sin skaldede isse.

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Af: Af Silja Petri, Ritzau Fokus

Da komiker Simon Talbot var omkring 29 år, begyndte han at miste håret. Han fik flere skaldede pletter, der bredte sig og voksede sig større.

Derfor besluttede han sig for at komme det i forkøbet og barbere sig skaldet.

- Jeg troede egentlig, at jeg ville være ligeglad, men da mit hårtab begyndte, tænkte jeg: "Jeg gider ikke engang vente på, at jeg bliver helt skaldet. Jeg barberer bare det hele af", siger han.

Efter flere år som skaldet besluttede Simon Talbot sig for at rejse til Grækenland for at få en hårtransplantation.

Det bliver også bemærket i det nye Prime Video-program "Roasted: Verdens sjoveste ferie", hvor Simon Talbot og fem andre komikere medvirker.

I programmet skiftes komikerne til at sidde i den varme stol og blive "grillet" af de andre.

- Jeg er så glad for, at kunne sige det her til dit ansigt, og jeg ved, at jeg er nogle måneder for sent på den, men jeg vil gerne sige tillykke til dig og din smukke hustru med den lille ny. Og det er din frisure, jeg snakker om, siger komiker Lasse Rimmer i programmets første afsnit til Simon Talbot.

- Det er utrolig vellykket. Du ligner en mand på 37 med begyndende hårtab.

Da Simon Talbot rejste til syden for at få lavet en hårtransplantation, var det især fordi, at han kunne mærke, at andre reagerede på, at han var blevet skaldet.

- Jeg synes, at jeg så for hård ud, når jeg stod på scenen. Hvis jeg lavede en karakter, hvor jeg opførte mig som en psykopat, så kunne jeg mærke, at publikum trak sig tilbage. Folk reagerede på den måde, jeg så ud på scenen, siger han.

- Jeg er ikke en hård type, men det var så åbenbart mit hår, der gjorde, at jeg ikke så hård ud.

Simon Talbot laver også standup i England. Her blev hans skaldede isse også bemærket.

- En engelsk manager sagde til mig: "You took your hair off. I think you should get it back", fortæller Simon Talbot.

- Han sagde også, at jeg på scenen virkede lidt "skinhead"-agtig. Så der tænkte jeg: "Jamen det kan da godt være, at jeg skal få det tilbage så".

Efter det blev den 37-årige komiker mere selvbevidst i forhold til, hvordan han så ud.

Samtidig begyndte der at dukke flere videoer op på Simon Talbots Instagram af forskellige vidundermidler til at få håret tilbage: piller, hårspray og transplantationer.

- Når du er en skaldet mand, så kommer der ikke andet op på din Instagram end reklamer for hårtransplantationer, fortæller han.

- Så der tænkte jeg: "Nu er jeg skaldet, så jeg prøver det her. Hvis jeg får hår igen, så er det super, og hvis det ikke virker, så fortsætter jeg bare med at være skaldet".

Efterfølgende har flere bekendte og fremmede rakt ud til Simon Talbot for at høre, hvordan han har fået sit hår tilbage.

- Jeg tænker, at der er mange mænd, der ville have gjort det samme som mig. Jeg tror, at det er meget mere normalt, end man går og forestiller sig. Det er bare ikke noget, som folk skilter med, siger han.

De første tre afsnit af "Roasted: Verdens sjoveste ferie" kan ses på Prime Video fredag den 17. maj.

Ud over Simon Talbot medvirker Linda P, Lasse Rimmer, Tobias Dybvad, Mikkel Klint Thorius og Ane Høgsberg.

/ritzau/

Luxembourg, 23/06/2024 - 17:37

Storhertug Henri af Luxembourg gør klar til at træde tilbage

Miguel Medina/Ritzau Scanpix

I løbet af de næste år kan Luxembourg få en ny storhertug. 69-årige Henri er ved at gøre plads til Guillaume.

Storhertug Henri af Luxembourg har søndag meddelt, at han vil begynde magtoverdragelsen til sin søn prins Guillaume i oktober.

Processen vil formentlig tage flere år, men er første skridt på vej mod, at monarken abdicerer.

- Jeg vil gerne informere jer om, at jeg har besluttet at udpege prins Guillaume som løjtnant-repræsentant i oktober, siger 69-årige Henri.

- Det er med al min kærlighed og tiltro, at jeg ønsker ham al mulig held og lykke.

Meldingen kom som en overraskelse for det lille hertugdømmes befolkning.

Men der har bag lukkede døre været talt om det i nogen tid, siger landets premierminister, Luc Frieden, til lokale medier.

- Dette er begyndelsen på det næste kapitel i vores monarki, siger han.

Henri har været storhertug af Luxembourg, siden hans far, Jean, abdicerede i 2000.

Han er en ivrig sportsmand og menes at have en formue på milliarder af dollar.

Det lille land med omkring 660.000 indbyggere ligger klemt inde mellem Belgien, Frankrig og Tyskland.

Det har et konstitutionelt monarki, hvor monarken mest har repræsentative pligter og en begrænset rolle i regeringen.

Luxembourgs parlament indskrænkede i 2008 monarkiets rolle i lovgivningsprocessen, da Henri, som er katolik, nægtede at underskrive en lov om aktiv dødshjælp.

Tronarvingen Guillaume, der har to sønner, er gift med grevinde Stephanie de Lannoy.

Han studerede i Schweiz, før han gik på militærakademiet Sandhurst i Storbritannien ligesom sin far.

Danmarks dronning Margrethe abdicerede den 14. januar, blandt andet med henvisning til en omfattende rygoperation.

/ritzau/AFP

Læs Mere >>

København, 23/06/2024 - 08:00

FAKTA: Hollywood-skuespiller i Sommerdahl

* 53-årige Caspar Phillipson er søn af en dansk mor og en engelsk far og er vokset op som tosproget.

* Han blev uddannet skuespiller fra Aarhus Teater i 1995.

* Hans slående lighed med John F. Kennedy har givet ham flere internationale Hollywood-roller som den tidligere amerikanske præsident. Blandt andre over for superstjernen Natalie Portman i storfilmen "Jackie" i 2016.

* Det har også landet ham andre roller. Blandt andet som skurk over for Tom Cruise i "Mission: Impossible - Fallout" fra 2018.

* I Danmark har han medvirket i film som "Flammen & Citronen", "Marco Effekten" og "Skyggen i mit øje" og serier som "Orkestret" og "Broen".

* Siden 2020 har Caspar Phillipson turneret med sit onemanshow, "Late Night Show", som han skabte i anledning af sit 25-års jubilæum som skuespiller.

* Han vandt 19. sæson af tv-programmet "Vild med dans" i 2022 med makker Malene Østergaard.

* Privat er han gift med Marianne, som han har kendt siden gymnasiet. Sammen har de tre voksne børn. To af dem er også gået i den kunstneriske retning. Sønnen, Silas Phillipson, er klassisk pianist, mens datteren Clara Phillipson også er uddannet skuespiller.

Kilder: Den store danske encyklopædi, IMDB.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 22/06/2024 - 10:00

FAKTA: Hvad med katten?

* Nogle katte trives fint med at være alene hjemme i en ferie, hvis en nabo, en ven eller et familiemedlem kommer og kigger til dem en gang imellem og sørger for, at den får mad og drikke.

* Andre katte er mere afhængige af menneskers selskab. Disse katte kan finde på at forlade adressen, hvis de er alene hjemme for længe. For dem vil det bedste være, at der flytter nogle ind i huset, mens ejeren er på ferie.

* Skal katten på kattepension, er det en god idé at besøge stedet og eventuelt lade katten blive prøvepasset en dag eller to. Bare det at blive sat i en transportkasse og kørt et nyt sted hen kan være meget overvældende for en kat.

Kilde: Jens Jokumsen, familiedyrschef hos Dyrenes Beskyttelse.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 22/06/2024 - 10:00

Send Fido på ferie med ro i maven

John Randeris/Ritzau Scanpix

Forudsigelighed giver pote, når det handler om at give din hund den bedste pasningsoplevelse, mens du selv er bortrejst.

Kig din hund dybt i øjnene, og føl godt efter i din egen mave, inden du lægger dig fast på, hvordan familiens firbenede medlem skal passes i sommerferien.

For alle hunde er forskellige, og det har betydning for deres trivsel, når deres vante rammer brydes for en stund.

- Nogle hunde har det svært med andre hunde og andre mennesker, og det kan gøre, at der skal tages nogle særlige forholdsregler, siger Gitte Asmann, der er selvstændig hundeadfærdsterapeut.

Modsat kan det for andre vovser være en fest at komme på dyrepension, hvor de dagligt kan lege med en flok artsfæller.

- Hunden er jo også på ferie. Der er ingen tvivl om, at der er rigtig mange steder, hvor de er gode til at lave en masse aktiviteter med hundene. Så selv om hunden altid vil savne sin ejer, så kan det faktisk være, at den bliver aktiveret mere, siger Gitte Asmann og fortsætter:

- Mange af os arbejder meget i dagligdagen, og mange af os ville ønske, vi havde mere overskud til at bruge mere tid sammen med hunden. Et ophold på en dyrepension kan måske netop give hunden noget ekstra opmærksomhed.

Falder valget på en dyrepension, er der en række punkter, du skal krydse af inden selve opholdet. Først og fremmest er det vigtigt at være ude i god tid, da pladserne hurtigt bliver booket.

Dernæst skal du tjekke op på, om din hund har fået alle de vaccinationer, som kræves, ligesom det er et krav, at hunden er chippet og forsikret.

Samtidig skal du informere dyrepensionen om din hunds rutiner og eventuelle særlige behov, siger Jens Jokumsen, der er familiedyrschef i Dyrenes Beskyttelse.

- Sørg for at have alt skrevet ned på forhånd, lyder det fra familiedyrschefen.

Det gælder, både hvor ofte hunden er vant til at blive luftet, dens spisevaner, temperament og navnet på dens dyrlæge, hvis der skulle opstå en nødsituation. Aftal også gerne en dag, hvor din hund kan besøge dyrepensionen.

- For hundens skyld er det langt det bedste at få prøvet det nye og fremmede miljø af. Det kan være med en dagspasning eller en weekendpasning. Så kan man se, hvordan det går, siger Jens Jokumsen.

Det tip gælder også, hvis du får hunden passet privat hos venner eller familie. Hunde har det bedst med forudsigelighed, siger Gitte Asmann.

Derfor vil det for de fleste hunde være den allerbedste løsning at blive passet et sted, hvor de er vant til at komme, eller hvor de har været før.

- Husk at tage hundens eget foder og andre ting med hjemmefra, som den kender - for eksempel dens vante liggeplads og noget legetøj. Disse ting dufter hjemligt, og dufte er vigtige for hunde.

Tag i øvrigt i god tid en snak med en ny hundepasser om, hvilken tilgang du har til hundeopdragelse, så du sikrer dig, at I har den samme holdning, hvis du skulle være i tvivl.

- Det kan være vigtigt at lave en dosmerseddel over, hvordan du godt kunne tænke dig, at visse situationer bliver håndteret. Det kan dog måske være sværere at stille krav til familie og venner, end det er til en hundepension, siger Gitte Asmann.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek