Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 10/04/2023 - 08:00

Dansk kendis i musicaldebut: Jeg kan ikke synge

Youtuber Rasmus Brohave har taget et noget bemærkelsesværdigt karriereskift og debuterer nu som musicalstjerne i den kommende "Askepot - The Musical".

ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix

Af: Af Alexander Broberg Tørring, Ritzau Fokus

Den danske youtuber Rasmus Brohave har sin vante gang foran kameraet i enten sine egne YouTube-videoer eller på tv-skærmen.

Særligt når det kommer til hans egen YouTube-kanal, føler han sig rigtig komfortabel. Måske endda lige en anelse for meget.

Derfor besluttede han sig for at sige ja til det, han ser som den ypperste udfordring, han kunne komme i tanke om. Nemlig at medvirke i en musical.

- Jeg var ved at falde ned af stolen. Det her er noget helt nyt, som jeg har kastet mig ud i, fortæller den 25-årige internetpersonlighed.

I foråret næste år skal han spille med i "Askepot - The Musical" ved siden af erfarne stemmer som Stig Rossen, Caroline Henderson og Pelle Emil Hebsgaard.

- Til sommer har jeg arbejdet med YouTube i 11 år, og jeg kunne mærke, at jeg havde brug for en udfordring.

Og det skulle ikke bare være en hvilken som helst udfordring, men en kæmpe udfordring, lyder det fra Rasmus Brohave.

- Jeg tror, at man skal presse sig selv ud i noget, hvor man ikke helt kan bunde. Og det føler jeg overhovedet ikke, jeg kan her, fortæller han.

- Der er så mange ting, jeg skal lære, og jeg får rigtig, rigtig travlt næste år, når vi går i gang med det hele, men jeg glæder mig også helt vildt.

Selv om youtuberen har fået en rolle i en musical, hvor der vanligt er en del dans og sang, kan Rasmus Brohave ikke helt afsløre omfanget af vokal og hoftebevægelser fra hans side.

- Hvis jeg skal synge, så tror jeg helt sikkert, at sangen vil blive en stor udfordring, erkender han.

- Lige nu kan jeg ikke synge, så jeg synes også, det er modigt at kaste mig ud i sådan en musical - både for holdet bag, men også mig selv.

Han er dog ret fortrøstningsfuld, hvad det angår.

- Jeg er totalt ude af min komfortzone, og det er ubehageligt, men samtidig også helt vildt fedt. Jeg har brug for at mærke, at jeg har sommerfugle i maven.

- Jeg er sikker på, at jeg nok skal lære det, hvis jeg vil det nok, lyder det fra Rasmus Brohave.

For selv om YouTube-stjernen er helt ude, hvor fødderne for længst har sluppet havbunden, kan han mærke det kick, han har længtes efter.

- Sidst jeg følte, jeg var på dybt vand, var da jeg var vært på "Danmark har talent" i 2019, så jeg følte, at det var nogle år siden, jeg havde mærket en lignende følelse.

På hjemmefronten og i vennekredsen var den fælles respons på Rasmus Brohaves nye job et unisont "hva' for noget?"

- Men da jeg fortalte, at jeg altså havde brug for den her udfordring for at udvikle mig selv og lære at slippe tøjlerne, så var de alle enormt støttende, fortæller han.

- Nu glæder jeg mig bare til at mærke energien. Det bliver fedt og føles helt rigtigt.

"Askepot - The Musical" får verdenspremiere i Tivolis Koncertsal 7. marts 2024.

/ritzau/

København, 08/06/2023 - 04:50

Uenige anmeldere både roser og diskvalificerer dansk thriller

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Anmelderkorpset er dybt uenigt om Julie R. Ølgaards nye thriller om kvindedrab, der har premiere torsdag.

"Englemageren" er alt andet end en vellykket krimi.

Sådan lyder den hårde dom over ny film af Julie R. Ølgaard og Esben Tønnesen i en anmeldelse i Politiken torsdag. Her får filmen to hjerter.

- Det krymper sig i mig af ubehag, når jeg ser endnu en udpenslet krimi om mænd, der hader kvinder, skriver avisens anmelder Kim Skotte.

Julie R. Ølgaard spiller selv med i den psykologiske thriller, der har premiere torsdag. Her har hun rollen som kriminalbetjenten Laura, der har specialiseret sig i cyberkriminalitet og vender tilbage fra sygeorlov for at tage del i en efterforskning.

Også i Jyllands-Posten får filmen to stjerner.

- Ølgaard og Tønnesen forsøger forsigtigt at sige noget relevant, men sovser deres pointer ind i en usædvanligt dårlig kriminalintrige, som man skal være ufattelig tyndhudet for at lade sig rive med af, lyder det i Jyllands-Posten, hvor Katrine Sommer Boysen har anmeldt filmen.

Heller ikke Berlingskes anmelder er begejstret.

- Troværdigheden skrider i dansk film om sadistisk kvindemorder, lyder det fra Thomas Brunstrøm.

Han spørger i anmeldelsen sig selv om, hvorvidt verden "virkelig" har brug for endnu en film om en stjernepsykopatisk seriemorder, der dræber kvinder, og tildeler filmen tre stjerner.

Lidt mere positivt stemt er Bo Tao Michaëlis, der har anmeldt "Englemageren" for filmmagasinet Ekko.

I modsætning til avisernes anmeldere kalder han filmens handling "gammel vin på nye flasker".

- Den er både spændende og effektiv, skriver Michaëlis og giver filmen fire stjerner.

- Dansk krimithriller formår fermt at skildre jagten på en sadistisk seriemorder, der slår unge kvinder ihjel, lyder det.

I Alt for damerne fremhæves især kameraarbejdet, som anmelder Stephanie Caruana roser.

- Kameraarbejdet af Sophie Caroline Gohr er stærkt, smukt og dragende, og giver nye facetter på en type fortællinger, som publikum kender, skriver Caruana.

Hun giver filmen fire hjerter.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 07/06/2023 - 11:00

Gravid Jada ramt af komplikationer og aflyser Fredagsrock

Helle Arensbak/Ritzau Scanpix

På lægernes anbefaling aflyser Jada alle sine koncerter i juni. Til Fredagsrock i Tivoli afløser Hugorm den gravide sangerinde.

Den danske popstjerne Jada er i lykkelige omstændigheder og venter sit første barn.

Men for en uge siden blev Jada indlagt grundet komplikationer i graviditeten. Læger og jordemødre har gjort det klart for hende, at hun som følge af komplikationerne ikke skal ud og synge foreløbig.

Derfor må sangerinden aflyse alle koncerter i juni, herunder Fredagsrock i Tivoli, og alle kommende internationale shows.

- Jeg har været rigtig bange og ked af det og er det stadigvæk, men er også enormt lettet over, at tingene er stabile og så utrolig taknemmelig for den fantastiske omsorg og behandling, vi har fået, skriver Jada i en besked.

Takket være det har hun og den lille efterårsbaby, som hun venter, det stadig okay, skriver hun videre.

- Jeg troede, jeg skulle dele nyheden nu for bagefter at stå på scenen hele sommeren og gøre det, jeg elsker, sammen med jer. Jeg kan ikke beskrive, hvor meget jeg havde glædet mig til at skulle rundt til jer alle sammen og synge med mit barn i maven, skriver Jada.

- Lige nu skal jeg passe på mig selv og min familie. Men jeg glæder mig usigeligt til at komme ud og spille for jer igen, lyder det fra hende.

Jada, der står bag hits som "Nudes", "Dangerous" og "Don't Say My Name and Forget It Again", skulle have optrådt på Plænen i Tivoli den 16. juni.

- Det vigtigste er at passe på sig selv og sit barn! Gode tanker herfra til Jada, og så håber vi at få Jada tilbage på Plænen en anden gang, siger Tivolis underholdningsprogramchef, Thor Feilberg, i pressemeddelelsen.

Det er lykkedes forlystelsesparken at finde en afløser for Jada, og som på grund af de pludselige omstændigheder kan optræde med kort varsel.

Trioen Hugorm, der har Simon Kvamm i front, træder ind på scenen på Plænen næste fredag i stedet for.

- Det er altid beklageligt, når nogen må aflyse - og særligt Jada, som i min bog virkelig har et seværdigt liveshow kørende. Men når det nu skal være, træder Hugorm med glæde til for at tjene og servicere de ærværdige Tivoli-gæster, der fortjener kun det bedste, siger Simon Kvamm i pressemeddelelsen.

- Vi glæder os og kommer sprængfyldte med energi og lyst til at lade vores musik flyde ud i alle hjørner af den gamle have.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 07/06/2023 - 13:33

PFS-artikel trukket tilbage

PFS-artikel " Hold øje med boligkøbets røde flag" er trukket tilbage, da den er sendt ud ved en fejl.

Artiklen " Hold øje med boligkøbets røde flag" fra Ritzau Fokus er trukket tilbage, da den først skal udsendes til PFS-kunder mandag, hvor den vil blive udsendt på ny.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 07/06/2023 - 13:17

FAKTA: Bank- og advokatforbehold kan gavne

* Når du underskriver en betinget købsaftale, giver du dig selv en frist til blandt andet at få undersøgt boligens forhold, købsaftalens indhold og din endelige finansiering.

* Gør du købsaftalen betinget af både banken og din advokats godkendelse - et såkaldt bank- og advokatforbehold - har du mulighed for at fortryde en underskrevet købsaftale inden for en tidsfrist.

* Finder advokaten forhold i aftalen, som betyder, at du ikke vil købe alligevel, kan du fortryde handlen inden seks hverdage. Her kan sælger ikke kræve, at du betaler én procent af købesummen, som sælger ellers ville kunne.

Kilde: Nordea.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv