Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Faaborg, 24/06/2024 - 15:21

Nikolaj Jacobsen ser spillere an før OL-udtagelse

20 landsholdsspillere er lige nu samlet i Faaborg i håb om at klemme sig ind i landstrænerens OL-trup.

Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

De danske håndboldherrer indledte mandag forberedelserne frem mod OL i Paris.

20 spillere stemplede ind til den olympiske træningssamling i Faaborg, men ikke alle kommer med til Frankrigs hovedstad.

På onsdag i næste uge vil landstræner Nikolaj Jacobsen og assistenten Henrik Kronborg offentliggøre de 14 spillere og 3 reserver, de vil have med i den endelige OL-trup.

- Jeg har det fint nok med at skulle vælge nogen fra. Det er mit job, og jeg er jo ansat til at stille det hold, som jeg synes, er det bedste hold til OL, siger Nikolaj Jacobsen.

- Jeg er helt med på, at der er en masse spillere, der er spændte og vil vise Henrik og mig, at de skal med til Paris.

- Min opgave bliver at blødgøre stemningen lidt og sørge for, at det er så afslappet som muligt, så det er til at være i. Alle vil gerne med, men der er også nogle, der er mere sikre end andre, siger landstræneren.

Da spillerne mødte ind i lejren i Faaborg, var stemningen god, hvilket ifølge Nikolaj Jacobsen er kendetegnende for miljøet på landsholdet. Men OL-kapløbet vil muligvis sætte sit præg på samlingen.

- Der er en rigtig god stemning, efter at vi er mødt ind, og sådan forventer jeg egentlig også, at det vil være.

- Men det er klart, at der er meget på spil. Vi er et af de bedste hold i verden, så der skal være hård kamp om pladserne, siger landstræneren.

En af de spillere, som manges øjne er rettet imod, er Mikkel Hansen. Den mangeårige profil har udtrykt håb om, at han får lov til at slutte en lang og glorværdig håndboldkarriere med et sidste OL.

Førhen var Mikkel Hansen holdets med afstand vigtigste markspiller, men spilleminutterne har været aftagende de senere år.

Mange er derfor spændt på at høre, om 36-årige Hansen får lov til at sætte et sidste punktum i Paris.

- Det er for tidligt for mig at sige. Vi har ikke trænet eller noget som helst endnu.

- Jeg kommer ikke til at løfte sløret omkring nogen af spillerne, siger Nikolaj Jacobsen.

De danske håndboldherrer vandt OL i Rio i 2016. Ved det seneste OL blev det til sølv efter et finalenederlag til Frankrig.

/ritzau/

USA, 28/06/2024 - 16:06

Anders Lund Madsen og Anders Agger hædret i USA

"På tirsdag skal jeg dø" med Anders Lund Madsen som vært og "Indefra med Anders Agger - Børnehospice" har modtaget guld ved US International Awards.

To danske programserier fra DR har vakt international interesse og er nu blevet belønnet med priser ved US International Awards i den amerikanske storby Los Angeles.

Dokumentarserien "På tirsdag skal jeg dø" har modtaget en Grand Award for Bedste Dokumentar, ligesom at den fik guld i underkategorien for dokumentarer om sociale emner og emner, der påvirker mange mennesker.

Der var også guld til DR's programserie fra børne- og ungehospicet Strandbakkehuset i Rønde, som indgår i udsendelsesrækken "Indefra med Anders Agger".

Det oplyser DR i en pressemeddelelse.

"På tirsdag skal jeg dø" fortæller historien om Preben Nielsens rejse til Belgien for at modtage aktiv dødshjælp, da det er ulovligt og strafbart i Danmark.

En arbejdsulykke havde efterladt Preben Nielsen lam fra skuldrene og ned. Han lovede sin kone at fokusere på genoptræning i minimum et år. Derefter ville han tage stilling til, hvad der skulle ske.

I programserien prøver journalist Anders Lund Madsen at forstå, hvorfor Preben Nielsen ikke længere vil livet.

- Det er lykkedes filmskaberne at skabe en dybtgående og hjerteskærende film, der levendegør mange nuancer af et af de vigtigste spørgsmål i den menneskelige eksistens: Hvad gør livet værd at leve?, gengiver DR begrundelsen fra juryen.

- "På tirsdag skal jeg dø" bringer et emne op, der giver anledning til stigmatisering og på samme tid er et etisk dilemma. Det er en generøs og varm historie, der giver døden en kompleksitet og menneskelighed, fremhæver juryen ydermere.

Programserien fra børne- og ungehospicet, som er en del af Anders Aggers Indefra-udsendelser, hvor han kommer dybt ind forskellige steder, er blevet hædret for formidling med ynde og ærlighed, lyder det.

Herfra lød det faktisk, at "man ikke glædede sig til at se den".

- Men man bliver hurtigt trukket ind i filmen gennem Anders Aggers milde optræden og hans følsomme og forstående samtaler med forældre, børn og personale på hospice, lød det blandt andet fra juryen.

Fordi DR's to bidrag klarede sig så godt ved US International Awards, modtog public service-stationen en specialpris for Årets Tv-netværk. Den går til det tv-selskab, der på tværs af alle kategorier får den højeste score for sine programmer af juryerne.

US International Awards har eksisteret siden 1967. Ved uddelingen bliver dokumentarer og videoproduktioner fra hele verden vurderet af en international jury, der består af virksomheds- og mediespecialister, filmeksperter samt folk, der arbejder med marketing og kommunikation, lyder det fra DR.

Begge programserier, "På tirsdag skal jeg dø" og "Indefra med Anders Agger - Børnehospice", har inden US International Awards allerede fået international anerkendelse ved andre uddelinger.

/ritzau/

Læs Mere >>

London, 28/06/2024 - 14:47

Prinsesse Anne udskrevet fra hospital efter mulig hjernerystelse

Hannah McKay/Reuters

Prinsesse Anne forlod hospitalet fredag morgen uden at blive set af journalister og pressefotografer.

I Storbritannien blev prinsesse Anne udskrevet fra et hospital fredag, efter at have været indlagt i forbindelse en hjernerystelse. Buckingham Palace oplyser, at den 73-årige prinsesse, der er kong Charles' lillesøster, forlod hospitalet fredag morgen.

Prinsessen blev angiveligt ramt af en hest, da hun gik i parken ved den kongelige residens Gatcombe Park i Gloucestershire søndag. Hun blev bragt til Southmead hospital i Bristol søndag aften, hvor hun blev behandlet for mindre kvæstelser og indlagt til observation for hjernerystelse.

Anne forlod hospitalet fredag morgen uden at blive set af journalister og pressefotografer. Hun er vendt tilbage til sit hjem nær Minchinhampton, som ligger knap 50 kilometer fra Glouestershire.

Viceadmiral Tim Laurence, der er gift med prinsesse Anne, roste den ekspertise og venlighed, som læger og sygeplejersker på hospitalet havde udvist i behandlingen af hans kone.

Prinsessen er storesøster til prins Andrew og prins Edward.

Det britiske kongehus har i år været ramt af flere tilfælde af uheld og sygdom.

I februar kom det frem, at kong Charles havde fået konstateret kræft. Kræften blev opdaget, i forbindelse med at kongen blev behandlet for forstørret prostata i januar.

Men der var ifølge kongehuset ikke tale om prostatakræft.

Og måneden efter meddelte prinsesse Kate, der er gift med prins William, at hun havde fået konstateret kræft.

Hun var på det tidspunkt ikke blevet set offentligt i længere tid.

Det er uvist, hvilken type kræft der er tale om, men prinsessen fortalte, at hun var blevet opereret i maveregionen.

- Dengang troede man, at min tilstand ikke var kræftfremkaldende. Operationen lykkedes. Der var dog test efter operationen, der viste kræft.

- Mit lægehold anbefalede derfor, at jeg bør gennemgå forebyggende kemoterapi, og jeg er nu i de tidlige stadier af den behandling, sagde prinsesse Kate i en video dengang.

/ritzau/Reuters

Læs Mere >>

, 28/06/2024 - 10:00

FAKTA: Undgå gebyrer når du betaler i udlandet

* Når du betaler med kort i udlandet, bliver du ofte spurgt, om du vil betale med danske kroner eller lokal valuta. Som tommelfingerregel skal du altid betale i lokal valuta. Vælger du at betale med danske kroner, kan der nemlig komme en meget høj vekselkurs.

* Det er en god idé at tage minimum to kort med, når du rejser til udlandet. Og det ene skal gerne være et kreditkort.

* Dankort er ikke et kreditkort. Derfor vil der på de fleste dankort være en hævegrænse og en forbrugsgrænse. Det vil sige, at der er et loft for, hvor mange penge man kan hæve og bruge i udlandet.

* Hvis du foretrækker at betale med kontanter, er det en god idé at hæve større beløb af gangen. Så undgår du at betale hævegebyrer flere gange.

Kilde: Forbrugerøkonom Ann Lehmann Erichsen.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 28/06/2024 - 10:00

Sådan undgår du at bruge for mange penge på ferien i udlandet

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Ved at justere få ting kan man nemt holde den perfekte sommerferie uden at bruge for mange penge. For eksempel kan man aftale kun at spise ude en gang om dagen.

Selv om fly og hotel allerede er booket og betalt, kan sommerferien nemt ende med at løbe op.

Ofte spiser man ude tre gange om dagen, og måske køber man lige en souvenir mere, end man egentlig havde brug for. Men man kan nemt undgå at pengepungen løber løbsk.

Det fortæller Ann Lehmann Erichsen, der er forbrugerøkonom i Sydbank.

- Inden man tager på ferie kan man lave en plan for, hvor mange penge man vil bruge hver dag. På den måde ender man ikke med at komme hjem igen og opdage, at man har brugt alt for mange penge, siger hun.

- Det må bare ikke blive besværligt, for man er jo på ferie. Og det må ikke begynde at handle om, at der er ting, man ikke må købe.

Et godt sted at starte er at trække på erfaringer fra andre ferier og finde ud af, hvor mange penge man plejer at bruge på mad, shopping og seværdigheder.

- Man skal også huske at sætte sig ind i prisniveauet i det land, man skal til, hvis man ikke har været der før. Det handler om at finde et fornuftigt niveau, som man også kan overholde, siger Ann Lehmann Erichsen.

Når man har lavet en plan, må man ifølge Morten Bruun Pedersen, der er cheføkonom i Forbrugerrådet Tænk, justere sin adfærd og sit forbrug, hvis det viser sig, at man ikke har råd til det hele.

- Har man børn, der gerne vil i både badeland og zoologisk have, så kan det være, at man kan finde på nogle billigere alternativer. Måske kan man tage på stranden i stedet, siger han.

Man kan også sagtens skære ned på omkostningerne ved transport.

- Måske skal man overveje at tage offentlig transport, mens man er på ferie. Hvis man er afsted med nogle venner eller familie, kan man også lave en kørselsordning i stedet for at køre i tre biler, siger Morten Bruun Pedersen.

Ifølge Ann Lehmann Erichsen er det også oplagt at spare på madbudgettet.

- Hvis man har lejet en lejlighed eller en feriebolig, har man mulighed for at lave alle måltider selv. Så for at skære lidt ned kan man aftale, at man kun spiser et måltid om dagen på en restaurant, siger hun.

Det samme kan også lade sig gøre, hvis man bor på hotel.

- Tit har man morgenmad inkluderet på hotellet, og så kan måske købe lidt brød, pålæg og frugt hos købmanden til frokost. Så kan man gemme restaurantbesøget til om aftenen, siger Ann Lehmann Erichsen og tilføjer:

- Hvis man godt kan lide at shoppe, kan man på forhånd også aftale, hvad eller hvor meget man må købe med hjem. Har man en svaghed for sandaler, kan man beslutte sig for kun at købe et par.

Ifølge Morten Bruun Pedersen behøver man ikke at tælle hver eneste krone.

- Det handler bare om at gøre sig nogle overvejelser, inden man tager afsted, så man ikke kommer hjem med "tømmermænd", fordi man pludselig bliver nødt til at tage et lån for at få resten af året til at hænge sammen, siger han.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek