Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 21/11/2023 - 12:00

Eksperterne afslører deres tricks til at opgradere flysædet

Du behøver ikke nødvendigvis at punge ud med den helt store mønt, hvis du gerne vil flyve lidt mere komfortabelt, lyder det fra flyekspert.

Claus Bech/Ritzau Scanpix

Af: Af Alexander Broberg Tørring, Ritzau Fokus

Der kan være tætpakket på økonomiklassen, når danskere skal sydpå til de varmere himmelstrøg.

Men måske behøver de dyrere og mere komfortable rækker ikke at være helt uden for rækkevidde. Der kan nemlig være gode tilbud at hente, hvis du ved, hvor du skal kigge.

Det fortæller flyrejseekspert Flemming Lundberg Poulsen, der er chefredaktør for branchesitet FinalCall.travel.

- Rejser du eksempelvis på økonomiklasse, kan det i mange tilfælde på de lange flyruter være en god idé at undersøge, hvad eksempelvis premium economy koster.

- Det er nemlig ikke sikkert, at det er voldsomt meget dyrere, særligt hvis du flyver uden for sæsonen, påpeger han.

Her vil du typisk blive forkælet med mere benplads og overordnet komfort.

Og så er både flymad og ekstra bagage ofte inkluderet i prisen, hvis du køber en billet på de højere klasser.

- Rigtig mange glemmer at undersøge priserne på premium economy. Det er ikke nødvendigvis billigere, men merprisen kan være begrænset, siger Flemming Lundberg Poulsen.

Flyklassen er ofte for forretningsrejsende, og over sommeren, vinterferien og julen er aktiviteten på rejser i arbejdsregi dalende, lyder det fra flyrejseeksperten.

- Det er særligt på disse tidspunkter, at chancen for at finde et godt tilbud er størst.

Der er også penge at spare, når du flyver, ved at bruge flyselskabernes egne bonus- og loyalitetsprogrammer og især flyselskabernes egne kreditkort, lyder det fra Per Christiansen, der er rejseekspert hos Momondo.

- Du kan bruge point og miles, som du optjener på dine flyrejser, samt, når du betaler med kreditkortet, til at booke sæder på business class.

- Det er smart at bruge dine bonuspoint, fordi business class-billetter kan koste tre eller fire gange så meget som economy-billetter, men de koster ikke tre eller fire gange så mange point, forklarer han.

Ifølge rejseeksperten betyder det altså, at en opgradering ofte er den mest omkostningseffektive måde at få mest muligt ud af dit loyalitetsprogram.

Rigtig mange flyselskaber har også en auktion, hvor man som rejsende har mulighed for at lægge et bud ind på en opgradering af sin billetklasse.

- I dagene eller ugerne op til din rejsedato får du måske en e-mail fra flyselskabet med en invitation til at lægge et bud på en opgradering af dit sæde, fortæller Per Christiansen.

- Nogle flyselskaber tillader kun, at du lægger et bud på klassen over den, du har på din billet, mens andre tillader, at du lægger bud på en hvilken som helst klasse fra business til første.

Dog kræver flere auktioner et minimumsbud. Så for at give dig selv en god chance bør du byde mindst 25 procent over det, lyder det fra rejseeksperten.

- Hvis det er uden for dit budget, er det alligevel en god idé at byde det beløb, du er villig til at betale. Nogle auktioner har forbavsende få bydende og derfor lave tærskler, siger Per Christiansen.

/ritzau fokus/

København, 21/04/2024 - 10:34

Dronning Mary har taget billeder af fødselsdagsbarnet Isabella

Kongeparrets ældste datter, Isabella, fylder 17 år søndag den 21. april. Nye billeder foreviger prinsessen.

Prinsesse Isabella fejrer søndag den 21. april sin fødselsdag med familie og venner.

I anledning af at hun fylder 17 år, har kongehuset delt billeder af prinsessen på det sociale medie Instagram.

Billederne er taget på Amalienborg af dronning Mary og viser prinsesse Isabella sammen med kongefamiliens ene hund Coco.

Prinsesse Isabella er kongeparrets førstefødte datter. Hun er den anden i arvefølgen efter sin storebror, kronprins Christian.

Hun er storesøster til tvillingerne prins Vincent og prinsesse Josephine.

Til daglig går prinsesse Isabella på Øregård Gymnasium i Hellerup, hvor hun startede i 1.g sidste sommer.

Ifølge Billed-Bladets hofreporter Marianne Singer vil fremtiden for prinsesse Isabella byde på en anden end den, der venter kronprins Christian. Hun vil dog stadig have forpligtelser.

- Idet prinsesse Isabella er søster til Danmarks kommende konge og en del af tronfølgen, vil hun aldrig kunne leve et helt normalt liv uden offentlig interesse, siger Marianne Singer til mediet.

- Hun har til gengæld en langt større frihed end sin bror for at kunne tjene sine egne penge og leve et forholdsvist privat arbejdsliv i mere lukkede rammer.

I januar fik prinsesse Isabella og tvillingparret Vincent og Josephine en ny titel som riddere af Elefantordenen.

Det skete som et led i, at kong Frederik overtog tronen fra dronning Margrethe. I ordenens vedtægter lyder det nemlig, at kongens børn er fødte medlemmer.

De har endnu ikke fået overrakt ordnen. Det vil forventeligt ske, når de fylder 18 år.

Prinsesse Isabella er ikke den eneste i kongehuset, der fylder år i april.

Den 29. april fejrer prinsesse Benedikte sin 80-års fødselsdag, mens dronning Margrethe fyldte 84 år den 16. april.

Festlighederne blev dog nedtonet grundet branden på Børsen i København.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 21/04/2024 - 08:00

FAKTA: Anette Støvelbæk

* 56-årige Anette Støvelbæk blev uddannet skuespiller fra Odense Teater i 1997.

* Hun fik sit gennembrud i dogmefilmen "Italiensk for begyndere" fra 2000. Siden er hun kendt fra store roller i DR-dramaet "Krøniken" og fra TV 2-serierne "Lærkevej", "Sygeplejeskolen" og "Badehotellet".

* Privat er hun gift med den verdenskendte danske stjerneskuespiller Lars Mikkelsen.

* De har spillet over for hinanden mange gange. Ud over "Badehotellet" har de blandt andet begge medvirket i "De fortabte sjæles ø" fra 2007 og "Venuseffekten" fra 2021.

* Sammen har de sønnerne Lue Støvelbæk, som blev uddannet skuespiller i 2019, og Thor Støvelbæk, som læser til skuespiller ved Statens Scenekunstskole i Odense.

Kilde: danskefilm.dk.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 21/04/2024 - 09:00

FAKTA: Lav de traditonelle hveder derhjemme

John Jønssons hvedeopskrift er over 100 år gammel. I sit eget bageri bager han meget store portioner. Følgende opskrift er skaleret ned til 45 til 50 hveder per portion, men kan med fordel halveres yderligere.

* 120 gram sukker.

* 30 gram salt.

* 20 gram kardemomme.

* 250 gram økologisk smør.

* 7 æg.

* 75 gram - svarende til halvanden pakke - gær.

* Omkring 1,2 liter vand.

* Omkring 3 kilogram hvedemel.

Hvis du ælter dejen på maskine, skal dejen være glat, så den slipper kanten af skålen. Gør du det i hånden, skal den være blød, men ikke klæberig.

Kilde: John Jønsson, formand for Bager- og konditormestre i Danmark og ejer af Johns Kagehus.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 21/04/2024 - 09:00

FAKTA: Sjællænderne er mest traditionstro

* 76 procent af respondenterne bosat i Region Sjælland synes, at vi i Danmark skal holde fast i traditionen med at spise hveder på store bededag, til trods for at helligdagen er afskaffet. Mens 63 procent af dem, der er bosat i Region hovedstaden, mener det samme.

* Når det komme til fynboerne, mener 67 procent, at vi skal blive ved med at spise hveder på den tidligere store bededag.

* Også jyderne støtter i stor stil op om at fastholde hvedetraditionen. 74 procent af vestjyderne, 71 procent af nordjyderne og 70 procent af jyderne i Syd- og Sønderjylland bakker op om traditionen, mens østjyderne ligger lidt under med 67 procent.

Kilde: undersøgelsen baserer sig på 1990 webinterviews indsamlet via Norstats panel og er gennemført på vegne af smørproducenten Lurpak. Undersøgelsen er udsendt repræsentativt til danskere i alderen 18 til 75 år, og fuld repræsentativitet er sikret ved efterfølgende vægtning.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek