Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

London, 30/12/2021 - 01:24

Thomas Frank storroser Brentford-hold efter City-nederlag

Der var masser af roser for Brentford-spillernes indsats, selv om det blev til 0-1 mod Manchester City.

David Klein/Reuters

Af: /ritzau/

Trods et 0-1-nederlag til Manchester City er Brentfords danske cheftræner, Thomas Frank, godt tilfreds med sine spilleres indsats.

- Første halvleg var i mine øjne et pragteksempel på godt forsvarsspil.

- Vi giver dem i og for sig ikke en chance - ud over den, som de scorer på, siger Thomas Frank i et interview på klubbens hjemmeside.

Thomas Franks tropper kæmpede bravt, men måtte se City vinde 1-0 på et mål af Phil Foden scoret tidligt i første halvleg.

Den danske cheftræner understreger, at City scorede på et indlæg i verdensklasse, og at målet kun lige akkurat var onside.

- Og så skaber vi tre rigtig gode muligheder i den anden ende. Dem er vi selvfølgelig nødt til at gribe, når vi spiller mod Manchester City, siger han.

Manchester City har for vane at spille sig igennem modstanderes forsvarskæder som en kniv igennem blødt smør, mener den danske cheftræner.

- Men vi lukker af for dem, hvilket er virkelig imponerende. De får kun to halvchancer - den til Foden og den til Jesus (Gabriel Jesus, red.) - men de var ikke store.

- Desværre mangler vi lidt kvalitet og at være afgørende i anden halvleg. Selvfølgelig løber vi mange kilometer, men vi skal have mere ud af standardsituationerne, siger Thomas Frank.

Brentford er efter nederlaget placeret på 14.-pladsen i Premier League med 20 point.

Everton ligger dog bare ét point bagefter og har en kamp i hånden - med en sejr vil klubben overhale Thomas Franks tropper.

Ikke desto mindre har det været et godt år for Brentford, der tidligere på året rykkede op i Premier League fra den næstbedste fodboldrække i England, The Championship, fortæller Thomas Frank.

- At være en del af denne fantastiske rejse er et privilegium. Jeg er stolt af at være en del af denne her klub med dens fantastiske personale og de fantastiske tilhængere. Jeg håber, de er stolte, og at de får et fantastisk måltid nytårsaften med god champagne og vin, eller hvad de nu drikker, siger Thomas Frank.

/ritzau/

København, 20/04/2025 - 08:00

FAKTA: Anette Støvelbæk blå bog

* 57-årige Anette Støvelbæk blev uddannet skuespiller fra Odense Teater i 1997.

* Hun fik sit gennembrud i dogmefilmen "Italiensk for begyndere" fra 2000. Siden er hun kendt fra store roller i DR-dramaet "Krøniken" og fra TV 2-serierne "Lærkevej", "Sygeplejeskolen" og "Badehotellet".

* Privat er hun gift med den verdenskendte danske stjerneskuespiller Lars Mikkelsen.

* De har spillet over for hinanden mange gange. Ud over "Badehotellet" har de blandt andet begge medvirket i "De fortabte sjæles ø" fra 2007 og "Venuseffekten" fra 2021.

* Sammen har de sønnerne Lue Støvelbæk, som blev uddannet skuespiller i 2019, og Thor Støvelbæk, som læser til skuespiller ved Statens Scenekunstskole i Odense.

Kilde: danskefilm.dk.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 20/04/2025 - 08:00

Badehotellet-stjerne kunne ikke genkende sig selv: Alting hænger jo

Anette Støvelbæk ved ikke, hvad hun selv ligner i DR-serien "Generationer", hvor hun har et helt andet udtryk, end hun havde i "Badehotellet".

I mere end ti år har man kunnet se Anette Støvelbæk som den fint klædte fru Alice Frigh i "Badehotellet".

Når hun nu er tilbage på skærmen i DR-dramaet "Generationer", er det med et helt andet visuelt udtryk.

- Jeg ligner jo, jeg ved ikke hvad!, siger skuespilleren og griner:

- Alting hænger jo, og jeg ser helt usminket ud. Tværtimod er jeg sminket helt rødmosset og rynket.

Hun spiller sammen med Ulla Henningsen, Alice Bier Zandén og Rikke Eberhardt Isen en af de fire kvindelige hovedkarakterer i "Generationer".

Her kommer en gammel familiehemmelighed pludselig frem, og det ryster ved deres grundforståelse af sig selv og hinanden.

Anette Støvelbæk, der selv er 57 år, spiller den 62-årige slusemester Tina, som bor langt fra storbyen ude ved Vadehavet.

- Jeg kunne faktisk ikke rigtig genkende mig selv, da jeg så det. Jeg tænkte: "Hvem er det menneske? Nå gud, det er mig!". At se Tina ved siden af Alice Frigh er virkelig to modpoler, lyder det fra Anette Støvelbæk.

Det har været et stort skifte for skuespilleren.

- Det har været enormt skægt og udfordrende at lave en helt anden karakter, end jeg har lavet i mange år, fortæller hun og fortsætter:

- Det har også været skønt slet ikke at være forfængelig.

Selv om Anette Støvelbæk først syntes, at hun så gammel ud, da hun så sig selv i "Generationer", vendte hun det hurtigt til noget positivt.

- Det handler jo om transformationer i det her fag, siger hun og fortsætter:

- Jeg skal jo ikke gå op og ligne mig selv i alt det, jeg laver. Jeg skal jo gå op og nærme mig en figur, som er skrevet til mig, forklarer hun.

Siden 2013 var Anette Støvelbæk en fast del af ensemblet i "Badehotellet". Da tiende og sidste sæson af den populære tv-serie blev rundet af i 2024, var det derfor også et farvel til et arbejdsfællesskab, hun havde haft i mange år.

- På "Badehotellet" har vi jo levet og åndet med hinanden gennem skilsmisser, dødsfald og fødsler. Så vi har jo været en stor del af hinandens liv, fortæller Anette Støvelbæk.

Selv om hun som skuespiller er vant til at lukke nye bekendtskaber ind, var hun derfor også spændt, da hun skulle arbejde sammen med et helt nyt hold både bag og foran kameraet i "Generationer".

- Det her har været et fantastisk bytte for "Badehotellet"!, udtrykker Anette Støvelbæk og fortsætter:

- Vi har det virkelig godt sammen - jeg har lige været på festival med de tre andre kvinder der, siger hun om Ulla Henningsen, Alice Bier Zandén og Rikke Eberhardt Isen.

Som Anette Støvelbæk selv siger, er det langtfra noget nyt at møde nye bekendtskaber og få nye kolleger som skuespiller.

Blandt meget andet har man tidligere kunnet se hende i tv-serien "Sygeplejeskolen", julekalenderen "Tinkas juleeventyr" og filmen "Italiensk for begyndere".

Efter den første og indtil videre eneste sæson af "Generationer" ved hun dog endnu ikke, hvad der venter i fremtiden.

- Jeg synes bare, at der er taget hul på et sjovt kapitel med den her serie, konstaterer hun.

"Generationer" kan ses hver søndag på DR1 og DRTV.

Læs Mere >>

, 20/04/2025 - 10:00

FAKTA: Så meget strøm bruger en hjemmelader

* Størrelsen på batteriet til kørsel varierer mellem mærker og modeller, samt hvilken årgang modellen er fra.

* 2023-modellerne af VW ID.3 har eksempelvis et batteri med 58 eller 77 kilowatt-timer, mens Tesla 3 blandt andet fås med 50, 62 eller 75 kilowatt-timer.

* Man oplader normalt ikke fra et helt tomt batteri. Hvis du skal oplade den lille VW ID.3 helt op fra 11 kilowatt-timer (19 procent tilbage), skal der bruges cirka 47 kilowatt-timer på den ene opladning.

* En familie på to voksne og to børn, der bor i et 150 kvadratmeter stort hus, bruger i gennemsnit 4500 kilowatt-timer om året.

Kilder: FDM og Energistyrelsen.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 20/04/2025 - 10:00

Øget behov for elkapacitet: Det betyder det for dig

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Den grønne omstilling, flere elbiler og varmepumper vil øge strømbehovet i vores samfund. Men vi behøver ikke frygte overbelastning af elnettet.

Vi ser ind i en fremtid med et øget behov for el, i takt med at flere elbiler ruller ud på vejene, og varmepumper erstatter fossile varmekilder i de danske hjem.

Men det større behov for elektricitet betyder ikke, at vi skal frygte længerevarende og hyppige strømafbrydelser eller et overbelastet elnet.

Det fortæller Frederik Dalgård Andersen, som er planlægningschef hos det østdanske netselskab Cerius-Radius.

- En af de største myter, vi hører, er nok, at elnettet er svagt og ikke kan håndtere det øgede elbehov i fremtiden, siger han.

Det er sandt, at det nuværende elnet ikke kan klare den forventede øgede belastning, tilføjer Frederik Dalgård Andersen. Men elnettet er ikke statisk, da det udbygges løbende.

Han vurderer derfor, at elnettet med tiden vil være klar til at imødekomme de fremtidige behov.

- Der er strømafbrydelser hver dag, men langt størstedelen af dem er ikke relateret til belastningsudfordringer på elnettet. Strømafbrydelser skyldes typisk blandt andet overgravede elkabler, siger han.

- Der er også strømafbrydelser, der skyldes elnettets alder. Meget af vores elnet er lagt i 1970'erne. Vi forsøger at skifte det, inden det fejler, men indimellem når vi det ikke i tide. Hvis det sker, udbedrer vi fejlen hurtigst muligt.

Et netselskab ejer og driver infrastrukturen kaldet elnettet, der transporterer elektricitet fra kraftværker til husholdninger og virksomheder. Du kan finde netselskabet i dit område på hjemmesiden elnet.dk.

Elforbruget i de danske husholdninger voksede i 2024 med ni procent sammenlignet med året før. Det viser en opgørelse fra erhvervsorganisationen Green Power Denmark.

Denne tendens forventes at fortsætte i de kommende år. Og det øgede elforbrug kræver, at det nuværende elnet bliver udbygget og opdateret.

Udbygning sker blandt andet ved, at transformerstationer bliver udvidet.

- Når virksomheder skal opsætte flere ladestandere til elbiler, eller ladeoperatører opsætter hurtigladere, sørger vi for at udbygge elnettet, hvis det er nødvendigt, før ladestanderne bliver tilsluttet, siger Frederik Dalgård Andersen.

- I de enkelte boliger har beboerne i forvejen tilladelse til at trække el, og man må gerne tilslutte ladestandere og varmepumper.

Netselskabet følger så løbende med i elforbruget og belastningen i de enkelte områder.

Ifølge Frederik Dalgård Andersen er det begrænset, hvor meget elnettet bliver belastet yderligere af enkelte ladestandere.

- Vi oplever sommetider, at der kan være lidt forvirring, når det kommer til at skelne mellem elnettet og boligens egen elinstallation, siger Frederik Dalgård Andersen og uddyber:

- Man kan godt belaste sin elinstallation så meget, at der ryger en sikring i det sikringsskab, som står ude ved vejen. Her er det relevant at være opmærksom på, at forbrugerens elinstallation i reglen starter i skabet ude ved vejen.

Han tilføjer, at det er en kundes eget ansvar at sikre, at installationen er dimensioneret til at kunne håndtere et eventuelt større forbrug.

- Som forbruger kan man selv følge med i, hvor meget elnettet bliver belastet. Man kan slå sin adresse op på Radius' og Cerius' hjemmesider ved at klikke på "Dit elnet", siger han.

Det vil fremgå af hjemmesiden, hvad kapacitetsgrænsen er i dit område. Flere andre netselskaber i landet giver også mulighed for at tjekke elnettet i lokalområdet.

Netselskaberne tilstræber at opgradere, inden elforbruget når kapacitetsgrænsen.

- I langt de fleste tilfælde vil der være masser af kapacitet. Hvis det ikke skulle være tilfældet, er du selvfølgelig velkommen til at kontakte dit netselskab og spørge, hvad der kan gøres, siger han.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

TjekDet - faktatjek