Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 28/03/2020 - 11:35

105 strandede danskere er på vej hjem fra Filippinerne

Flyet med de danske statsborgere ventes at lande i København lørdag aften, oplyser Udenrigsministeriet.

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

105 danskere, der har været strandet i Filippinerne, er lørdag på vej med kurs mod Danmark med et særfly.

Det oplyser Udenrigsministeriet.

Særflyet har i løbet af natten dansk tid samlet passagerer op i både byen Cebu og hovedstaden Manila, før det fløj mod København.

Flyet ventes at lande omkring klokken 21.55 lørdag aften.

- Med danskere spredt mange steder i landet, lokale rejserestriktioner, lukkede lufthavne og manglende landingstilladelser har det set rigtig svært ud at få danskere hjem fra Filippinerne.

- Det må jeg indrømme. Men det er lykkedes at få en stor gruppe hjem, og det er rigtig positivt, siger udenrigsminister Jeppe Kofod (S) i en pressemeddelelse.

Indtil nu har knap 300 danskere været strandet i Filippinerne. Det oplyste Erik Brøgger Rasmussen, direktør for Udenrigsministeriets Borgerservice, fredag eftermiddag.

Planen var, at alle danskere skulle flyves ud af Filippinerne i løbet af weekenden.

Men det er indtil videre ikke lykkedes at få alle hjem på samme tid, siger ministeriet.

Ifølge Udenrigsministeriet har alle danskere i Filippinerne, som har ønsket hjemrejse, fået tilbud om at købe billet til særflyvningen.

Desuden har ambassaden i Manila og et udsendt hold af myndighedspersoner den seneste uge arbejdet for at bringe danskere til Manilla og Cebu, hvor flyet samlede passagerer op.

Ministeriet arbejder fortsat for at finde løsninger for de danskere, der stadig måtte være strandet i Filippinerne - og andre steder i verden, siger Jeppe Kofod.

- Det er svært. Det vil tage tid. Men der må ikke herske tvivl om, at det er vores største prioritet. Til dem vil jeg gerne sige: I er ikke glemt, I er ikke efterladt. Vi arbejder på at finde løsninger, siger han.

Ud over de 105 danskere er også 179 borgere fra andre lande med om bord på flyet. Der er primært tale om statsborgere fra de nordiske lande samt medarbejdere fra de danske myndigheder.

/ritzau/

Nyhedsarkiv