Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 04/09/2023 - 10:59

Glad Skjelmose håbede på dobbeltsejr til Lidl-Trek

Mattias Skjelmose vandt og var tæt på at få sin holdkammerat Toms Skuijns med på podiet søndag.

Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

På kongeetapen i PostNord Danmark Rundt viste Lidl-Trek-duoen Mattias Skjelmose og Mads Pedersen for nylig skræmmende styrke og sluttede som henholdsvis nummer et og to i Vejle.

Søndag stod Mattias Skjelmose igen øverst på sejrsskamlen, da han vandt det amerikanske løb Maryland Cycling Classic. Det var tæt på, at han sammen med Toms Skuijns gentog kunststykket fra Vejle.

Begge ryttere var flyvende, og til sidst kørte Mattias Skjelmose væk og vandt med over to minutter til den nærmeste forfølgergruppe, som Toms Skuijns var en del af.

- Toms var superstærk, jeg var superstærk, og jeg tror, vi begge kunne have vundet.

- Jeg håbede, vi kunne have skabt den samme situation som i Danmark, da Mads og jeg var i udbrud og blev nummer et og to, siger Skjelmose ifølge sit holds hjemmeside.

Mattias Skjelmose satte stærke ryttere som Neilson Powless og Hugo Houle til vægs, og undervejs i løbet fik han god hjælp af sin danske holdkammerat Asbjørn Hellemose.

- Jeg var meget aktiv, fordi jeg gerne ville have et hårdt løb, og jeg følte mig stærk, så jeg tog meget ansvar. Alle gjorde det godt. Først sørgede Asbjørn for, at vi kom i en god position, før EF spillede ud, og så var vi fem mand i en gruppe.

- Vi blev ved med at angribe, indtil vi havde en gruppe, vi var tilfredse med, og så angreb jeg, før vi ramte rundstrækningen, siger Mattias Skjelmose.

Maryland Cycling Classics rangerer som en proløb i laget lige under World Tour-løbene.

Søndagens sejr var Mattias Skjelmoses syvende i år, hvis man medregner den samlede sejr i Schweiz Rundt.

/ritzau/

København, 27/11/2025 - 09:38

Bagedystdommer har fundet kærligheden

Sarah Christine Nørgaard/Ritzau Scanpix

Den kendte konditor Katrine Foged Thomsen er nyforelsket i kæresten Karsten, fortæller hun til Se og Hør.

Amors pil har ramt bagedystdommeren Katrine Foged Thomsen.

Det bekræfter den kendte konditor over for Se og Hør og tilføjer kortfattet til ugebladet, at det går dejligt mellem hende og kæresten, Karsten.

Efter 20 års forhold blev Katrine Foged Thomsen i 2021 skilt fra sin mand, Rasmus Søndergaard Hansen, som hun også stiftede konditorkæden Grannys House med.

Sammen har de to voksne døtre.

I et interview med magasinet Liv i 2024 blev Katrine Foged Thomsen spurgt, hvornår der sidst var gået kage i den.

Her svarede hun skilsmissen, hvor hun både sagde farvel til sin mand og deres fælles forretning.

- Det var et svært, men nødvendigt farvel til det liv, jeg kendte, sagde hun til magasinet ifølge mediet Woman.

Hun fortalte videre, at hun efter skilsmissen skulle sætte sig ind i flere lavpraktiske ting, som hendes mand ellers havde sørget for.

- Nu føler jeg mig som en total power woman, lød det fra hende i Magasinet Liv ifølge Woman.

Katrine Foged Thomsen har netop kunnet ses bedømme smag og snit sammen med kagekollegaen Markus Grigo i den 14. sæson af "Den store bagedyst", som fandt sin vinder i den 16-årige gymnasieelev Ingrid Mørch Jørgensen 22. november.

De har været dommere i DR's kagekonkurrence siden sjette sæson i 2017.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 27/11/2025 - 08:00

Vild med dans-stjerne bliver vært ved Bodilprisen

Skuespillerne Sofie Jo Kaufmanas og Julie Rudbæk skal guide publikum igennem aftenen, når Danske Filmkritikere hylder det forgangne års bedste film.

Når Bodilprisen afholdes for 79. gang, bliver det første gang med skuespillerne Sofie Jo Kaufmanas og Julie Rudbæk som værter.

Det annoncerer Danske Filmkritikere, som står bag Bodilprisen, i en pressemeddelelse.

- Begge skuespillere er udstyret med stærke funny bones, et skarpt satirisk blik på omverdenen og et stort charmerende nærvær, lyder det fra forperson Nanna Frank Rasmussen.

Julie Rudbæk, som senest har kunnet ses i "Vild med dans" på TV 2, og Sofie Jo Kaufmanas kalder det en kæmpe ære at stå i spidsen for filmfesten, som løber af stablen 7. marts på Folketeatret i København.

Selv om det er første gang, de skal stå i spidsen for Bodilprisen, har de arbejdet sammen før. Blandt andet i Xee-serien "29" og filmen "Elsker dig for tiden", som Julie Rudbæk har lavet sammen med makkeren Jesper Zuschlag.

- Vi glæder os helt vildt til at hylde og fejre dansk film, og vi vil gøre vores allerbedste for at skabe en både sjov og festlig aften, siger de samstemmigt i pressemeddelelsen.

Der skal uddeles 13 statuetter til Bodilprisen, som er opkaldt efter de to danske skuespillere Bodil Kjer og Bodil Ipsen, herunder til Bedste Film, Bedste Hovedrolle og Bedste Birolle.

De nominerede afsløres til januar.

Sidste år indførte Danske Filmkritikere kønsneutrale statuetter, fordi kunstneriske præstationer på ingen måde er afhængige af køn, lød det.

Bedste Mandlige Hovedrolle og Bedste Kvindelige Hovedrolle blev fusioneret til Bedste Hovedrolle. Det samme blev birollekategorierne.

Samtidig blev der indstiftet en ny pris for Bedste Ensemble, der hylder de skuespillerhold, der i fællesskab har skabt en stærk filmoplevelse og løftet fortællingen gennem samspillet på lærredet, lød det.

Lars Ranthe modtog to statuetter sidste år.

Han blev belønnet med en Bodil for Bedste Hovedrolle for sin præstation i "Fuld af kærlighed", og så blev han, Stine Stengade, Viilbjørk Malling Agger, Ella Paaske og Luca Uhde Jacobsen kåret som Bedste Ensemble for dramafilmen.

Den nye struktur skal evalueres i 2028.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 27/11/2025 - 08:00

FAKTA: Lad krystalservicen blive i skabet

* En julefrokost kan føles som en oplagt mulighed for at bruge dit gamle krystalservice. Men mange af de gamle skåle og glas indeholder bly, som kan skade centralnervesystemet.

* Når servicen kommer i kontakt med for eksempel sild og snaps, kan der ske en afsmitning af bly til fødevarerne, som du indtager.

* Hos børn kan selv små mængder bly påvirke indlæringsevnen og intelligensen, mens det hos voksne kan skade nyrerne og øge blodtrykket. 

* Hovedparten af det krystalservice, du kan købe i dag, er blyfrit. Har dit service et blåt skær, når du kigger igennem det i dagslys, kan det skyldes bly.

* Julens sure fødevarer som rødbeder, citron og sild kan også opløse aluminium i bakker og sølvpapir. Varerne opbevares bedst i porcelæn, plastskåle eller glas.

Kilde: Fødevarestyrelsen.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 27/11/2025 - 08:00

Undgå at rester fra julebordet giver dig mavepine

Nicoline Kjems-Krognos/Ritzau Scanpix

Tjek temperaturen på dit køleskab, og varm retterne godt igennem. Med få huskeregler kan du sikre, at hverken du eller dine gæster ender med ondt i maven.

Langbordet fra julefrokosten efterlader ofte en del rester, som til stor fornøjelse kan nydes i dagene efter.

Men rester af sildesalat, tarteletfyld og risalamande kan give din mave store problemer, hvis maden ikke håndteres korrekt.

Det fortæller Sørine Quaade Møller, der er sektionsleder i Foder- og Fødevaresikkerhed i Fødevarestyrelsen.

En grundig rengøring, et temperaturtjek og oprydning i køleskabet er ifølge sektionslederen gode steder at starte.

Temperaturen i dit køleskab bør være maksimalt fem grader.

- Der kommer rigtig meget mad ind, og meget af det er måske tilberedt og har høje temperaturer.

- Så er det godt, at der er lidt ekstra plads i køleskabet, så der kan være noget luft omkring maden. På den måde kan man sikre, at temperaturfaldet sker på en fornuftig måde, siger Sørine Quaade Møller.

En tommelfingerregel er, at maden skal ned fra 65 grader til en kernetemperatur på under 10 grader over maksimalt fire timer, forklarer hun.

Laver du tarteletfyldet, den brune sovs eller risengrøden til juledesserten i dagene op til servering, kan et simpelt tip mindske bakterievæksten.

- Det er en virkelig god idé at dele maden op i nogle mindre portioner og smide dem i køleskabet, siger Sørine Quaade Møller.

Under tilberedningen af julebordets uendelige retter er det vigtigt, at du holder råt kød og kødsaft helt adskilt fra alt andet.

Så kan bakterier som for eksempel salmonella og campylobacter ikke sprede sig til den færdiglavede mad og gøre dig syg.

Når retterne skal på bordet, så server lidt ad gangen for at undgå, at store mængder af den lækre mad står ude i mange timer og må ende i skraldespanden.

- Server maden, når gæsterne har sat sig til bords og er klar til at spise. Og tag den væk, så snart I er færdige, og kom den i køleskabet, siger Sørine Quaade Møller.

Det gælder især for røget laks, sildesalater og kødpålæg. Særligt rullepølse og rejesalater, der indeholder friske krydderurter, er ofte mindre holdbare.

Det er ikke kun de sygdomsfremkaldende bakterier fra maden, der kan udfordre dit helbred i juledagene.

Norovirusinfektion, der også kaldes roskildesyge, florerer især i vintermånederne, og det forebygges bedst med god håndhygiejne.

- Med varmt vand og sæbe kommer man virkelig langt. Håndsprit virker ikke på norovirus, fortæller Sørine Quaade Møller.

Sørg desuden for at bruge skeer og tænger til at tage maden. Hold på brødet med et klæde, og opdager du, at skeen er druknet i sovsen, så skift den ud med en ren, lyder hendes opfordring.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

TjekDet - faktatjek