Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 25/12/2023 - 09:00

Stjernebryllupper på vej: Danske kendisser på frierfødder i årets løb

Bryllupsklokkerne kimer for en række kendisser. Blandt andre for Sarah Grünewald, Umut Sakarya, Nina Agdal og for flere Vild med dans-stjerner.

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Af: Af Amalie Dinesen, Ritzau Fokus

Bryllupsplanerne har været i gang hos flere danske kendisser i det forgangne år.

TV 2-vært Natasja Crone blev overrasket af sin kendte kæreste, den 50-årige korrespondent Rasmus Tantholdt, på sin 53-års fødselsdag i juni. Han faldt nemlig på knæ efter omkring syv års forhold.

Det blev ingen lang forlovelse, for godt seks måneder senere giftede parret sig ved et decemberbryllup.

- Min Natasja kone, jublede Rasmus Tantholdt efterfølgende på Instagram.

Mens Rasmus Tantholdt faldt på knæ derhjemme, friede den amerikanske youtuber og wrestler Logan Paul til den danske supermodel Nina Agdal på en ferie ved Comosøen i Italien.

Parret puttede med deres annoncering af forlovelsen. Men Logan Paul bekræftede sidenhen forlydenderne om et forestående bryllup med et billede fra frieriet og teksten: "Forlovet med min bedste ven".

De var ikke de eneste, der ventede med at fortælle medierne om bryllupsplanerne.

Sarah Grünewald afslørede over for Billed-Bladet i september, at hun var kommet tilbage fra en ferie med "sin mand", den franskfødte musikproducer Ben Kaniewski.

Da ugebladet spurgte den nu tidligere Vild med dans-vært, hvorfor hun kaldte ham for sin mand, svarede hun:

- For halvandet år siden gik Ben på knæ og friede til mig. Men det er der ingen, der ved, forklarede den 39-årige tv-vært til ugebladet.

Parret er dog endnu ikke smedet officielt sammen som mand og kone, og bryllupsdatoen holder de hemmelig, sagde hun til Billed-Bladet.

Sarah Grünewald og Ben Kaniewski har været kærester i fire år. De har begge børn fra tidligere ægteskaber - Sarah Grünewald har sin syvårige søn, Luis, med dj'en Rasmus Backhaus.

Modsat hemmeligt var det, da forlagschef Pernille Wass overraskede kost- og træningsformidler Michelle Kristensen med en forlovelsesring på parrets tre års dag.

I et opslag på Instagram viste 39-årige Michelle Kristensen ringen frem og forklarede, at Pernille Wass havde taget "røven på hende".

Parret har ikke kun kunnet glæde sig over bryllupsplaner. De er også blevet forældre til sønnen Viggo, der kom til verden efter flere års fertilitetsbehandling.

Det kom også som en overraskelse for Masterchef-dommer og tidligere Michelin-kok Dak Wichangoen, da faren til hendes datter og kæreste midt i baconchips og reality-tv spurgte, om hun vil gifte sig med ham.

Iført T-shirt og underbukser blev det et stort ja, afslørede hun i et opslag på Instagram.

Dagen var også særligt udvalgt, da Niels Stausholm faldt på knæ for Vild med dans-stjernen Vickie Jo Ringgaard. Det skete nemlig på valentinsdag.

Siden er parret blevet gift i Brabrand Kirke med en lille fest efterfølgende.

Vild med dans-stjernen havde parrets datter, Isabelle, og Vickie Jo Ringgaards datter fra et tidligere ægteskab, Malou, som brudepiger.

Yderligere to Vild med dans-stjerner foruden Vickie Jo Ringgaard skal også giftes.

Dansedommeren Marianne Eihilt har i 12 år dannet par med kæresten, Keld, som hun har to børn sammen med. Og næste år kan den 49-årige Vild med dans-stjerne kalde sin 55-årige kæreste for sin mand. Det har Marianne Eihilt afsløret over for Billed-Bladet.

Vild med dans-danseren Damian Czarnecki gik på knæ og friede til sin kæreste gennem to år, Magda, på en bakketop i Polen, hvor de begge oprindeligt kommer fra.

- Polen er et sted, der betyder meget for os begge, og hvor vi måske en dag kan tage tilbage til sammen med vores - forhåbentligt - kommende børn, fortalte Damian Czarnecki efterfølgende til Se & Hør.

Det sociale medie Instagram fungerer ikke kun som platform for annoncering af forlovelser, men også til at møde hinanden.

Sådan var det i hvert fald, da kokken Umut Sakarya og forfatter og studerende Johanne Havshøj fandt hinanden. De brugte det sociale medie til at afsløre nyheden, da de delte en video af selve frieriet på Anholt en sommerdag.

- For 2,5 år siden mødte vi hinanden for første gang og forelskede os midt i et livskaos - i dag står vi stærkere end nogensinde med endnu mere kærlighed, mod og lykke i livet, lød det fra Umut Sakarya.

Det bliver et mindre traditionelt bryllup, når Sygeplejeskolen-skuespilleren Thue Ersted Rasmussen, der er internationalt kendt for sin superskurkerolle i Hollywood-franchisen "Fast and the Furious", skal giftes med sin udkårne, Katrine Lynggaard.

Parret, der sammen har sønnen Hugo, blev forlovet ved en skovsø i Sverige. Og når brylluppet skal holdes til sommer, bliver det på en gård langt ude på landet, fortalte 37-årige Thue Ersted Rasmussen til Se & Hør.

Det er også planen, at sangeren Gobs skal giftes med sin kæreste, Josephine-Emilia, til sommer. Men den 24-årige sanger, der har det borgerlige navn Victor Gaardboe, har en pakket kalender. Det kan betyde, at brylluppet må udskydes til 2025. Han er dog sikker på, at det er modellen og influenceren Josephine-Emilia, som han skal dele sit liv med, har han fortalt Ekstra Bladet.

Parret vil ikke være det første, der blev nødt til at rykke bryllupsdatoen.

Det var nemlig tilfældet, da instruktør Ole Christian Madsen og hans forlovede, Sophie Christensen, skulle have været gift i sommer. Parret, der har været sammen i seks år og forlovet i et, har rykket datoen til næste år, fortalte de til Her & Nu.

Skuespiller og Forræder-stjerne Mathilde Passer fik sig sit livs fødselsdagsgave i år. Hun kunne nemlig annoncere en glædelig nyhed.

- I dag bliver jeg 30. Men i går sagde jeg ja til at gifte mig med mit livs kærlighed, skrev hun i et opslag på Instagram om kæresten Thomas Fritsche.

Skuespillerverden har også udsigt til endnu et skuespillerægteskab, da Dansegarderoben-stjernen Rasmus Krogsgaard og skuespiller Patricia Schumann går med bryllupsplaner.

Parret har været sammen i fem år og har sønnen Absalon. Det var på hans et års fødselsdag, at 48-årige Patricia Schumann, der er kendt fra flere film og tv-serier, sagde ja til 42-årige Rasmus Krogsgaard ifølge Billed-Bladet.

Fem år gik der også, før Mohamed Ahmad, kendt under kunstnernavnet Skinz, friede til sin kæreste, Amanda.

- Jeg har fået kvinden i mit liv til at blive resten af mit liv, skrev den 37-årige sanger, der er kendt for hittet "Jeg har en pige", på Instagram.

/ritzau/

København, 19/04/2024 - 14:14

Taylor Swift tager styringen over eget narrativ i nyt album

Robyn Beck/Ritzau Scanpix

Med nyt album skaber Taylor Swift så jordnære følelser, at man kan spejle sig selv i lyrikken, mener anmelder.

Popstjernen Taylor Swifts nye album "The Tortured Poets Department", som er udkommet fredag, er overordnet set "virkelig skarpt".

Sådan lyder det fra kulturmediet Soundvenues anmelder Kjartan Stolberg.

- Det bliver på ingen måde skjult, at hun er en stor stjerne. Hun er bare dygtig til at få lytteren med på en stor stjernes liv, siger anmelderen til Ritzau.

Popikonet skaber således ifølge Kjartan Stolberg så jordnære og relaterbare følelser, at lytteren kan spejle sig selv i lyrikken og Swifts oplevelser.

- Og pludselig bliver man draget med på eventyret til kæmpestore scener rundt omkring.

Med sit nye album, der ligesom tidligere albums gemmer på sange om forliste forhold, formår Taylor Swift at tage styringen over sin egen narrativ, lyder det.

Det gælder blandt andet forholdet til den kontroversielle musiker Matthew Healy, som Swift efter alt at dømme dannede par med sidste år.

Ifølge Kjartan Stolberg har mange Taylor Swift-fans - såkaldte swifties - taget afstand til forholdet.

- Taylor Swift har aldrig rigtig kommenteret på det (forholdet, red.). Og under nogle bestemte briller bekræftede hun aldrig, at forholdet fandt sted, og at det bare var noget, pressen opfandt.

- Men jeg synes, det virker rimelig tydeligt, at de rent faktisk dannede par, og at lyrikken i det her album i høj grad reflekterer over det, siger Kjartan Stolberg.

Taylor Swift går ikke tilbage i tiden og graver gamle minder frem. I stedet lever albummet i nutiden. Og så er især lyden rigtig spændende, mener anmelderen.

- Det er knap så eksplosivt som tidligere i karrieren. Det er måske en lyd, som taler meget mere til, hvordan popmusik er i dag.

Kjartan Stolberg hæfter sig ved første sang i det nye album, hvor den amerikanske verdensstjerne Post Malone gæsteoptræder.

- Så tænker man, om der går hiphop i den, men Post Malone ender med at give diskrete vokaler, som ikke distraherer det store fra det alternative popunivers, som Taylor Swift skaber, lyder det.

Magtfuld er ikke bare noget, som Taylor Swift måske bare føler sig som.

Popstjernen er således på en femteplads på mediet Forbes' liste over verdens mest magtfulde kvinder. Sidst år blev hun desuden kåret som årets person af Time Magazine.

Hendes indvirkning er så stor, at Taylor Swift er blevet spået til at kunne få afgørende indflydelse på det kommende præsidentvalg i USA.

Men ifølge Kjartan Stolberg rummer albummet ikke politiske motiver. Om end det måske fremtræder "meget diskret".

/ritzau/

Læs Mere >>

Oslo, 19/04/2024 - 12:56

Kong Harald vender tilbage efter operation og sygdom

Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Ifølge dronning Sonja går det kong Harald "meget, meget bedre" efter sygdomsforløb.

Norges kong Harald vender mandag tilbage til pligterne efter sit sygdomsforløb.

Det fremgår af det norske kongehus' hjemmeside fredag.

Kongen blev syg under en ferie i Malaysia i slutningen af februar.

Han blev kort efter bragt hjem til Norge med et ambulancefly og har i Norge fået indopereret en pacemaker, som skal stabilisere hans hjerterytme.

Tirsdag sagde hans hustru, dronning Sonja, til NRK, at det går kongen "meget, meget bedre".

På hjemmesiden står der nu, at kongen skal modtage forsvarschefen i audiens mandag.

Torsdag sidste uge oplyste kongehuset, at kongen var blevet udskrevet fra Rigshospitalet i Oslo.

Kong Harald er 87 år og har de seneste år flere gange været ramt af sygdom, som har krævet hospitalsbehandling.

Den 6. marts udsendte kongen og dronning Sonja en pressemeddelelse, hvor de takkede den norske befolkning for opmærksomheden i forbindelse med kongens sygdom.

- Vi føler et stort behov for at takke for al omsorg, hjælp og støtte, i forbindelse med at kongen blev syg på vores ferie i Malaysia.

- Vi har mærket varmen strømme fra det norske folk i denne tid. Det store engagement har rørt og styrket os. Tusind tak til alle for den omsorg, som I har vist os i familien, lød det fra kongeparret.

Kong Harald har siddet på tronen siden 1991. Han og dronning Sonja har to børn, kronprins Haakon og prinsesse Märtha Louise.

Under kongens sygemelding har kronprins Haakon overtaget hans opgaver.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 19/04/2024 - 10:00

FAKTA: Antal sommerhuse stiger lidt år for år

* 2024: 223.118 sommerhuse.

* 2023: 222.066 sommerhuse.

* 2020: 221.024 sommerhuse.

Kilde: Danmarks Statistiks opgørelse over boligbestanden herunder antallet af sommerhuse uden CPR-tilmelding.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 19/04/2024 - 10:00

Sommerdrømme-dommer: Sådan får du mere plads i sommerhuset

Hans Ravn/TV2/Ritzau Scanpix

Hvis sommerhuset føles klemt eller dårligt udnyttet, får du her dommer i TV2-programmet "Sommerdrømme" Patrick Bentsens bedste råd til at optimere pladsen.

Sommerhuset skal ofte rumme et skiftende hold af gæster - fra familien til vennegruppen. Og derfor kan det ellers hyggelige sommerhus måske komme til at føles en smule klemt, når det fyldes op med gode mennesker.

Men du kan godt optimere pladsen i sommerhuset - uden at skulle have den store pengepung op til tilbygning.

Det fortæller Patrick Bentsen, som er tømrermester og dommer på TV2-programmet "Sommerdrømme", hvor en række hold dyster i at sætte et sommerhus i stand - og potentielt vinde det.

Her får du hans råd til, hvor du skal sætte ind.

1) Optimer rumfordelingen.

Et godt sted at starte er at se på rumfordelingen. For med lidt snilde kan du måske udnytte kvadratmeterne bedre, der hvor I faktisk helst vil opholde jer.

- Jeg oplever, at folk gerne vil have store opholdsrum i sommerhuset, hvor familien eller vennerne kan samles og spille eller få nogle drinks, siger Patrick Bentsen.

- Så gå efter at lave små værelser, hvor der lige er plads til et lille skab og en seng, og få renoveret opholdsrummene store, siger han.

Hvis man ikke er bange for at smøge ærmerne op og kan lave lidt selv, så er det ifølge tømrermesteren ikke uoverskueligt at lægge en væg ned og sætte nogle nye op. Det kan være lette gipsvægge, eller i ældre sommerhuse kan det være trævægge med træbeklædning.

- I de mindre sommerhuse er der som regel ikke noget, der er bærende inde midt i, så der vil man sagtens kunne lægge en væg ned, siger han.

Husk dog, at når væggen er væk, venter der lidt arbejde med at reparere loft og gulv, der hvor den stod før.

2) Udnyt uderummene.

Føler du dig begrænset af husets fire vægge, råder Patrick Bentsen til også at tage et kig udenfor.

- Det er jo ikke alle, der bare lige bygger til - eller lægger en væg ned. Det kan jo være en bekostelig affære. Men hvis man har et godt uderum, kan man vinde en del kvadratmeter, siger han.

Tømrermesteren råder til at prøve at skabe nogle rum i haven, som indbyder til at opholde sig og nyde sommerhuslivet:

- Det kan være en stor terrasse, og nogle steder du kan ligge og dase i skyggen. Man kan måske lave en lille overdækning eller en pergola, hvor man kan sidde ude.

Hvis man ikke er helt stærk på håndværk og finish, er uderummet ifølge tømrermesteren et godt sted at forsøge sig alligevel - her må udtrykket nemlig godt være lidt mere groft.

3) Tænk i højden.

Hvis sommerhuset føles lidt klemt eller lille, kan man se på, om man kan hæve loftet en smule, så rummene føles større, lyder rådet fra Patrick Bentsen.

Drømmer du om at åbne helt op, skal du dog nok have fat i en fagperson for at vurdere det.

- I sådan nogle små huse består tagkonstruktionen ofte af nogle ret små spær, og hvis man skal have loft til kip, skal man måske se på tagkonstruktionen for at se, om der kan være plads til isolering, i stedet for at det bare ligger oven på loftet, forklarer tømrermesteren.

Mangler du plads til opbevaring eller sovepladser, kan højden også være din ven. Det kan eksempelvis være ved at bygge en hems eller købe en køjeseng til et lille værelse.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek