Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 12/12/2022 - 08:00

Tinka-stjernen Josephine: Ikke rigtig voksen og ikke rigtig barn

Josephine Chavarria Højbjerg, der spiller titelrollen som nissepigen "Tinka", står på tærsklen til voksenlivet, men kan stadig føle sig lille og usikker.

Emil Helms/Ritzau Scanpix

Af: Af Tenna Linnet Bork-Larsen, Ritzau Fokus

For tredje sæson kan fortællingen om nissepigen Tinka ses på TV 2, og 19-årige Josephine Chavarria Højbjerg har nydt at vende tilbage i titelrollen, men også til at udforske en ældre Tinka.

Det har været spændende for den unge skuespiller.

- Det har været fedt. Jeg har haft nogle helt andre udfordringer denne her gang. Jeg er også selv blevet ældre, så det har også ligget mig meget naturligt at spille en mere moden udgave af Tinka, siger Josephine Chavarria Højbjerg.

Den første julekalender om Tinka rullede over skærmene i 2017, og den blev modtaget med bragende succes. I gennemsnit fulgte 1.097.000 seere med hver eneste aften.

Det satte for alvor fart i Josephine Chavarria Højbjergs karriere.

I 2019 fik hun sin første hovedrolle på biograflærredet i ungdomsfilmen "Hacker", og nye projekter er på vej. Hun har en tv-serie på programmet for 2023.

- Jeg føler mig meget heldig. Det er fedt, at både castere og instruktører stoler på, at jeg kan løfte opgaven som voksenskuespiller, lyder det fra Josephine Chavarria Højbjerg.

Den unge skuespillerinde bor stadig hjemme hos sin mor på Bornholm, og hun kalder sin nuværende alder for speciel.

- Man er ikke rigtig voksen og ikke rigtig barn. Det er en meget speciel alder at have, fordi jeg skal prøve at være voksen, selv om jeg på mange punkter stadig er et barn, lyder det fra hende.

Skuespillet har modnet Josephine Chavarria Højbjerg, der blev student i sommer og derfor har mere tid til at gå efter skuespillet.

- Jeg føler mig voksen. Men samtidig ved jeg også, at jeg godt kan være usikker og føle mig lille i forhold til de andre store, garvede skuespillere, siger Josephine Chavarria Højbjerg.

Det kan hun mærke, når hun får afslag. Det er dog ikke noget, der slår den spirende stjerne ud.

- Jeg har altid haft en indstilling, der hedder, at hvis jeg ikke får det, er det, fordi det ikke var meningen. Jeg er lidt overtroisk på det punkt.

- I skuespil er der mange afslag. Det er lige meget, hvem du er, lyder det fra Josephine Chavarria Højbjerg.

Hun er slet ikke skræmt væk og vil gå benhårdt efter en karriere som skuespillerinde. Derfor vil hun med tiden flyve fra den trygge base på Bornholm og bosætte sig i København.

- Jeg ved jo godt, at det er dér, det sker, siger Josephine Chavarria Højbjerg og fortsætter:

- Det er noget andet at være ung i København, fordi der er så mange muligheder, og der er så mange flere mennesker, man kan møde. Det er det, der trækker.

"Tinka og sjælens spejl" er den tredje i rækken af Tinka-serien. Den kan ses hver dag frem til den 24. december på TV 2 og TV 2 Play.

/ritzau/

København, 23/07/2024 - 08:00

Joan Ørtings sommer: Kanotur og kærestetid

Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Sexolog og parterapeut Joan Ørting holder en romantisk sommerferie med sin kæreste, musiker Rune Ørum.

Sommeren flyder på en strøm af kærlighed for sexolog og parterapeut Joan Ørting, der planlægger en ferie på vandet sammen med sin kæreste, musikeren Rune Ørum.

- Vi kan godt lide at sejle, men vi har ikke lige fundet en båd, som vi kan låne i år, så jeg tror, det ender med at blive en kanotur, fortæller Joan Ørting med smil i stemmen.

Generelt er de som par bare gode til at hygge sig og hænge ud, fortæller hun. De bor ikke sammen, men veksler mellem hinandens baser - hendes hus på Langeland og hans lejlighed på Østerbro i København.

- Det er rigtig dejligt hele tiden at være foranderlige. Her på Langeland går vi ture med hunden, går i haven og spiser landmad, og i København er vi mere sådan: "Hvad skal vi lave fredag aften?". Det er mere udadvendt, lyder det fra Joan Ørting.

Parret mødte hinanden for snart tre år siden til en fredagsbar i Joan Ørtings hus Villa Wilder på Christianshavn, som til daglig danner ramme om hendes forskellige terapeutuddannelser.

- Det var mig, der spurgte, om han havde lyst til at danse, og den fysiske kontakt var der bare med det samme, så der startede vores relation, mindes hun og fortæller, at hun på det tidspunkt ikke havde haft en kæreste siden bruddet med eksmanden Carsten Islington i 2015 efter 15 års ægteskab.

- Og så mødte jeg Rune, og det er så spændende. Vi er fuldstændig ærlige over for hinanden. Alt kan siges, lyder det fra den 64-årige sexolog, parterapeut og forfatter.

Der er 25 års forskel mellem de to, men det er ikke noget, parret selv lægger mærke til eller går op i. De passer bare godt sammen, lyder det fra Joan Ørting.

- Vi er utroligt ens, og vi hygger os i hinandens selskab, hvad end vi spiller skak og drikker rødvin eller ser "Bachelorette" (realityprogram på TV 2, red.).

Og kærligheden lader kun til at vokse, som dagene går.

- Vi er begge meget forelskede i hinanden stadigvæk. Vi kan bare snakke sammen i timevis i telefonen. Vi taler nok i telefon to timer om dagen. Vi er helt vilde med at tale med hinanden og diskutere, hvad der sker i verden, fortæller Joan Ørting.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 22/07/2024 - 19:37

Thomas Vinterberg er blevet far for femte gang

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Den Oscar-vindende instruktør Thomas Vinterberg og hans hustru, skuespiller og præst Helene Reingaard Neumann, er blevet forældre igen.

Thomas Vinterberg har senere på året premiere på sin stort anlagte TV 2-serie "Familier som vores". Og det er ikke det eneste, den danske stjerneinstruktør barsler med.

Thomas Vinterberg og hans hustru, skuespiller og præst Helene Reingaard Neumann, er blevet forældre til deres tredje fælles barn.

Det bekræfter Helene Reingaard Neumann over for Ekstra Bladet.

- Vi er blevet beriget med en datter 30. maj og er så taknemmelige. Den største lykke, skriver Helene Reingaard Neumann i en besked til Ekstra Bladet.

Den 55-årige instruktør og den 36-årige skuespiller og præst, der giftede sig i 2010 efter at have mødt hinanden under indspilningerne af filmen "En mand kommer hjem" fra 2007, har i forvejen en søn og en datter.

Thomas Vinterberg har også to døtre fra sit første ægteskab. Datteren Ida mistede familien på tragisk vis i 2019, da hun omkom i en trafikulykke - blot 19 år gammel.

Filmen "Druk", som Thomas Vinterberg vandt en Oscar for i 2021, dedikerede han til hende.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 23/07/2024 - 08:00

FAKTA: Fire gode båltyper

* Pyramidebål: Den klassiske båltype, hvor du stiller brænde op på højkant i en pyramide rundt om optændingsmaterialet. Et fint og hyggeligt bål, der er godt til snobrød.

* Pagodebål: Et god og solidt bål, hvor der kommer masser af ilt til brændet. Læg brændestykker i en firkant rundt om optændingsbrændet, og byg det opad.

* Finsk fakkel: Kræver ikke meget arbejde, men du skal bruge en træstub og en økse/motorsav. Skær riller i enden, eller flæk træstubben, og bind den godt sammen i bunden. Tænd op i rillerne. Ideelt hvis du skal sætte en kedel vand over til kaffe.

* Jægerild: Tænd op mellem to træstammer eller store brændestykker, som du kan sætte en gryde på til madlavning. Pas på, at ilden ikke breder sig til siderne.

Kilde: Friluftsrådet.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 23/07/2024 - 08:00

FAKTA: Hvad siger bålreglerne?

* Tænd kun bål, hvor du må. I Naturstyrelsens skove må du kun tænde bål på særligt indrettede bålpladser. I private skove skal du spørge ejeren om lov. På stranden må du tænde et lille bål, hvis der ikke er bevoksning.

* Tænd ild med respekt. Vær sikker på, at ilden ikke kan sprede sig til træer, græs eller kvas. Tænk på vind og vejr, og hav vand i nærheden. Efterlad ikke et ulmende bål, og dæk det heller ikke til med sand.

* Tjek forbud mod åben ild. Det kan du gøre på den pågældende kommunes hjemmeside, via skiltning eller på www.brandfare.dk.

Kilde: Friluftsrådet.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek