Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Hillerød, 20/04/2022 - 09:09

Spionagedømt kvinde anker dom til landsretten

Byretten idømte tyrkisk kvinde et halvt års fængsel for spionage - nu vil hun frifindes.

Af: /ritzau/

En 49-årig spionagedømt kvinde fra Tyrkiet har valgt at anke en dom på seks måneders fængsel til Østre Landsret.

Kvinden blev i slutningen af marts dømt for over for de tyrkiske myndigheder at have udpeget en række herboende personer, som skulle have forbindelse til den såkaldte Gülen-bevægelse.

- Jeg har fået oplyst, at hun har anket dommen, fortæller senioranklager Susanne Kjølhede, som førte sagen for anklagemyndigheden ved Retten i Hillerød.

Den 49-årige kvinde blev dømt for overtrædelse af straffelovens paragraf 108, stk. 1 - den kaldes også for "den milde spionparagraf".

Hendes forbrydelse bestod i, at hun fra sit hjem i Hillerød i august 2016 sendte en mail til et politikontor i Ankara i Tyrkiet. I mailen udpegede kvinden 15 personer, som ifølge hende kunne knyttes til Gülen-bevægelsen.

Bevægelsen regnes af de tyrkiske myndigheder som en terrororganisation efter et fejlslagent kup i Tyrkiet i 2016. Myndighederne hævder, at kupforsøget var orkestreret af bevægelsens leder, Fethullah Gülen.

Den tyrkiske kvinde har boet i Danmark i over 27 år. Anklagemyndigheden gik i byretten med krav om at at få hende udvist. Men retten valgte at lade hende slippe med en advarsel, en såkaldt betinget udvisning.

Kvinden har under retssagen erkendt, at hun sendte mailen. Men hun ville frifindes for spiontiltalen. Det forsøger hun altså nu at blive i Østre Landsret.

/ritzau/

Nyhedsarkiv