Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 01/01/2025 - 09:00

Disse kendte gør klar til bleer og babymos i 2025

Det nye år byder på et væld af familieforøgelser blandt landets kendisser som Stephania Potalivo, Lars Hjortshøj, Ditte Haue og Christian Degn.

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Af: Af Signe Haahr Pedersen, Ritzau Fokus

Et sandt festfyrværkeri af forventning funkler hjemme hos en række kendte danskere.

2025 byder nemlig på lidt af et babyboom.

Blandt de vordende forældre er skuespiller Stephania Potalivo, som venter sig sit første barn sammen med gemalen, restauratør Nils Petter Bro.

- Endelig, skrev hun med lettelse i et opslag på Instagram tilbage i oktober, hvor hun delte et billede af sin voksende mave.

Den glade afsløring fra Stephania Potalivo kom i kølvandet på en lang kamp for at blive gravid. Et forløb, som den 37-årige skuespiller tidligere på året inviterede offentligheden med ind i gennem DR-programmet "Hvordan bliver jeg gravid?".

Fertilitetsproblemer har også præget tv-værten Christian Degns rejse ind i faderskabet. Men trods en stærkt nedsat sædkvalitet, som han åbenhjertigt har fortalt om, er hans kæreste, Trine Johst Vammen, gravid og venter parrets andet barn.

- Det er på mange måder fuldstændig uvirkeligt. At to mennesker bare kan skabe et nyt. At det endda sker for anden gang uden hjælp, lød det fra den 45-årige TV 2-vært, da han i sommer gik ud med nyheden på Instagram.

Næsten samme historie gælder for komikeren Dan Andersen. I sommer meldte han og hans forlovede, pædagog Cæcilie Brinck Nørup, ligeledes ud, at deres datter, Elva, skal være storesøster. Også Dan Andersen har været åben omkring parrets udfordringer med at blive forældre.

- Nogle føler sig som mindre mand. Der er mange, som har nedsat sædkvalitet i et eller andet omfang. Det er noget, jeg tror, ikke mange ved noget om, har komikeren blandt andet sagt i en interview med Ekstra Bladet.

En anden komiker, der gør klar til at skifte bleer i det nye år, er Lars Hjortshøj, som skal være far igen. Det bekræftede han over for Se og Hør i august.

- Ja, det er rigtigt. Camilla (Skjødt Rønsgaard, red.) har det godt, og vi glæder os meget, skrev den 57-årige entertainer i en sms til mediet om kærestens graviditet.

Lars Hjortshøj har i forvejen to voksne børn fra sit tidligere ægteskab.

For internetpersonligheden Anders Hemmingsen, der lever af at dele sjove videoer og billeder på Instagram, er det første gang, han bliver far, når han og hans udkårne, Ninni Kjær, i år byder velkommen til en lille ny.

- Det lille væsen har det helt perfekt, skrev Ninni Kjær blandt andet i et opslag på Instagram i sommer, hvor hun samtidig afslørede, at hendes vildeste cravings var sure ting og flødeskum.

Familien vokser sig også større hjemme hos modellen og influenceren Philine Roepstorff og fodboldspilleren Jacob Bruun Larsen, der venter deres første barn i 2025. Det afslørede kendisparret i november i en video på Instagram.

Her kunne parret ses storsmilende og krammende på en strand i selskab med deres hund. Undervejs løftede Philine Roepstorff op i sweateren, så man kunne se hendes gravide mave.

Babybulen var heller til at komme udenom, da sanger og tidligere Vild med dans-deltager Coco O, hvis borgerlige navn er Coco Maja Hastrup Karshøj, lagde et billede op på Instagram i september med teksten: "A dream coming true. Babygirl incoming 2025" (En drøm bliver til virkelighed. En lille pige på vej i 2025, red.).

Samme slags afsløring kom sanger og influencer Anne Gadegaard med en måneds tid efter.

- Filippa skal være storesøster til april, skrev den 33-årige blogger, der i øjeblikket er bosat i Grønland sammen med sin kæreste, der er politimand, og deres femårige datter.

Storesøstertitlen er også på vej til rapperen Niarns ældste datter, tiårige Akacia. Niarn, der til daglig hedder Niels Roos, og hustruen Asal Shahverdi venter nemlig deres andet barn.

Det afslørede far og datter i fællesskab fra scenen ved en koncert i København i november.

- Jeg skal have en lillesøster, lød det ifølge Se og Hør fra Akacia, der blev mødt af et jublende publikum.

Ventetiden har dog langtfra været festlig for TV 2-værten Ditte Haue, der har været væk fra skærmen en stor del af 2024 på grund af en vanskelig graviditet med masser af kvalme og madlede.

- Men hvis den lille fyr i min mave er bare halvt så fantastisk som hans storebror og storesøster her, så har det dog været det hele værd, skrev den 38-årige journalist i midten af december på Instagram.

Med teksten fulgte et billede fra sønnen Jonatans to års fødselsdag, hvor han og storesøster Lili Rose, som Ditte Haues kæreste, Rasmus Moltke, har fra et tidligere forhold, puster lys ud i en lagkage.

Når Ditte Haue vender tilbage på arbejde, kan hun lykønske flere kolleger med familieforøgelser. For både TV 2-vært Gertrud Højlund og USA-korrespondent Celina Liv Danielsen kan se frem til at blive mødre i det nye år.

Celina Liv Danielsen danner par med modellen Victor Nylander, mens at Gertrud Højlund holder identiteten på sin kæreste uden for offentligheden.

På den konkurrerende kanal DR vokser forventningens glæde hos radio- og podcastværten Sandie Westh, der i december kunne afsløre, at sønnen Walther på to skal være storebror.

- Der er dumpet et meget uventet mirakel ned i vores lille hjem. Hvis alt går vel, så melder lillesøster sin ankomst engang i foråret, og jeg kan slet ikke forstå, at vi får lov til forhåbentlig at opleve det her, skrev hun på Instagram i december.

Sandie Westh og hendes mand Mikkel Skouborg mistede i 2021 datteren Vilma kort efter fødslen. Derfor er "alt med forbehold", understregede Sandie Westh i opslaget.

- Men lykken tvinger sig igennem, fordi den føles så insisterende, skrev hun videre.

/ritzau/

København, 05/02/2025 - 10:00

Løvens Hule slår kløerne i velkendt gæsteinvestor

Investorerne fra niende sæson af "Løvens hule" vender tilbage i programmets tiårsjubilæum. Og så kommer en af mentorerne fra juniorudgaven af programmet forbi.

Louise Herping Ellegaard, Morten Larsen, Tahir Siddique, Nikolaj Nyholm og Anne Stampe træder endnu en gang ind i studiets savanne i DR-programmet "Løvens hule".

Det afslører DR i en pressemeddelelse.

Louise Herping Ellegaard og Anne Stampe blev begge en del af programmet i ottende sæson i 2023, mens at Morten Larsen, Tahir Siddique og Nikolaj Nyholm debuterede i den seneste sæson.

Undervejs besøges tiende sæson af "Løvens hule" af Rasmus Kolbe, der brød igennem som youtuber under navnet Lakserytteren. Siden har han kastet sig over andre projekter. Blandt andet influencer- og marketingbureauet Wearcube, som blev solgt i 2021.

I ottende sæson introducerede DR for første gang en sjette investor, som gæstede flere af udsendelserne, og det fortsætter altså også i den tiende.

Rasmus Kolbe er dog allerede et velkendt ansigt i "Løvens hule", da han var blandt mentorerne i juniorudgaven af programmet.

Her kunne børn, der drømmer om at udvikle deres egne opfindsomme idéer, få råd og sparring fra en række erfarne iværksættere, herunder også Tahir Siddique.

Der var ingen penge mellem deltagerne og investorerne, som der ellers er i "Løvens hule". Her præsenterer håbefulde iværksættere deres produkt. Herefter skal investorerne vurdere, om de vil købe sig ind i virksomheden.

Den kommende tiende sæson markerer samtidig programmets tiårsjubilæum.

- Vores ambition har gennem alle årene været at sætte fokus på iværksætteri og vise, hvordan man med kreativitet og gåpåmod kan skabe nye virksomheder og arbejdspladser, der bidrager til samfundsudviklingen i Danmark, siger programchef Anne Garlichs i pressemeddelelsen.

Den første sæson af "Løvens hule" havde premiere i 2015.

Her bestod investorpanelet af Just Eat-medstifter Jesper Buch, Hummel-direktør Christian Stadil, it-investor Tommy Ahlers, tøjdesigner Ilse Jacobsen og forretningskvinde Birgit Aaby.

Tiende sæson af "Løvens hule" har premiere 27. februar på DR1 klokken 20.00 og DRTV.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 05/02/2025 - 08:41

Dronning Mary fejrer fødselsdag med nyt portræt

Onsdag fylder dronning Mary 53 år, men på grund af skyderi i Sverige tirsdag flages der ikke i Danmark.

Dronning Mary fylder onsdag 53 år, og i den forbindelse har kongehuset offentliggjort et nyt portræt af dronningen.

Det skriver kongehuset på det sociale medie Instagram.

Billedet er taget på Amalienborg i København.

Bag kameraet står Steen Evald, som har været fotograf for kongehuset i mange år.

Han har blandt andet fotograferet brylluppet mellem kong Frederik og dronning Mary, dengang de var kronprinspar.

Han har også taget billeder af Frederik og Mary til flere frimærker for Post Danmark, før de blev konge og dronning.

I det offentlige rum bliver det dog ikke til at se, at dronningen har fødselsdag onsdag.

Det er ellers en flagdag, hvilket betyder, at statslige myndigheder har pligt til at flage med splitflag fra deres bygninger.

Men fordi der tirsdag skete et alvorligt skyderi i Sverige, som kostede mindst 11 personer livet, bliver der ikke flaget onsdag. Det meddelte det danske justitsministerium tirsdag.

Der vil heller ikke blive flaget i anledning af prinsesse Maries fødselsdag, som er torsdag.

Beslutningen er ifølge Justitsministeriet truffet i samråd med kongehuset af respekt for ofrene.

Det er ikke første gang, at et medlem af kongefamilie må nedtone sine fødselsdagsfejring på grund af uforudsete hændelser uden for kongehuset.

I foråret sidste år måtte dronning Margrethe undvære en optræden fra Den Kongelige Livgardes Musikkorps, da hun rundede 84 år. Det skyldtes branden i Børsen i København.

5. februar sidste år var dronning Marys første fødselsdag i den nye rolle som dronning. I den anledning delte kongehuset også et nyt billede.

Det var et billede af dronningen og hendes far, John Donaldson.

Billedet havde dronningen selv valgt. Det var taget af hendes søn prins Vincent i december 2023, da kongefamilien var i Australien.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 05/02/2025 - 11:00

FAKTA: Lavere beskatning ved aktiesparekonto

* Har du kastet dig ud i investeringsverdenen, har du formentlig hørt om en aktiesparekonto, der består af en konto og et dertilhørende depot.

* Via denne kan du investere i aktier eller aktiebaserede investeringsforeninger. Afkastet påvirker ikke eventuelle sociale ydelser. 

* Den bliver lagerbeskattet, hvilket betyder, at du én gang årligt skal betale skat af afkastet. Det gælder, uanset om gevinsten eller tabet er blevet realiseret.

* Beskatningen på en aktiesparekonto er 17 procent. Det er lavere end de henholdsvis 27 procent og 42 procent, som du ellers bliver beskattet af dine aktiegevinster.

* I 2025 skal du betale 27 procent i skat af de første 63.300 kroner af aktiegevinsten. Overstiger beløbet dette, hedder beskatningen 42 procent.

* I 2025 er indskudsloftet 166.200 kroner for en aktiesparekonto. Du må kun eje én aktiesparekonto.  

Kilde: Helle Snedker, som er kundedirektør og partner i Formuepleje, og Skat.dk.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 05/02/2025 - 11:00

Det skal du vide som kommende investor

Andrew Kelly/Reuters

Der er en hel del spørgsmål at tage stilling til, hvis du vil kaste dig over investeringsverdenen. Her får du råd til, hvad du bør gøre som kommende investor.

Skal jeg både have aktier og obligationer, og hvordan skal min risikoprofil se ud?

Spørgsmål som disse kan hurtigt melde sig, hvis du skal springe ud som investor.

Men selv om det kan virke uoverskueligt, er det en god idé at begynde at investere. Det forklarer Helle Snedker, som er kundedirektør og partner i den bankuafhængige kapitalforvalter Formuepleje.

- Vi har igen fået inflation. Det vil sige, at priserne stiger, og du får mindre for pengene. Så har du en opsparing, du først skal bruge om en årrække, er den god at investere, fordi det skal sikre, at din købekraft ikke bliver lavere, siger Helle Snedker.

Her giver hun råd til, hvad du bør gøre som kommende investor.

1) Læg et budget.

Inden du begynder at investere, skal du tage stilling til, hvor mange penge du har mulighed for at bruge.

Her råder Helle Snedker til, at du laver et budget. Det skal fungere som en oversigt over, hvad du hver måned får i indtægter og har af udgifter - det er poster som husleje, madlavning, varme og transport.

- Er der plus på kontoen, kan man lægge en plan for, hvor mange penge man kan undvære hver måned og sætte pengene over på en opsparing. På den måde får man stille og roligt bygget en kapital op, man kan investere for, siger hun.

Efter du har lagt budgettet, råder hun til, at du fastsætter, hvornår du skal bruge de penge, du gerne skal få ud af dine investeringer, og hvor risikovillig du er.

Det vil give dig et overblik over, hvornår du skal sælge dine investeringer, og hvor store udsving du kan leve med.

2) Hvordan skal du investere?

Som investor har du mulighed for både at investere på egen hånd og gå sammen med andre.

Lyder sidstnævnte tillokkende, kan du eksempelvis kaste dig over investeringsforeninger eller ETF'er - børsnoterede fonde - råder Helle Snedker.

I begge tilfælde ejer hver enkelt investor en mindre andel af de samlede investeringer. Det skyldes, at du investerer i fællesskab med andre og derfor kan købe dig ind i en masse aktier og obligationer.

Banken eller en kapitalforvalter kan også investere for dig.

Investerer du derimod for dig selv, er det et andet arbejde, der skal gøres, forklarer Helle Snedker.

- Langt de fleste, der har meget blod på tanden i forhold til at gøre det selv som investor, sætter sig virkelig ind i, hvilke selskaber der kan være gode at investere i, hvilke aktier der er bedre end andre og så videre.

- Så svaret på, hvad man skal gøre, giver ofte næsten sig selv, siger hun.

3) Spil på flere heste.

Når du skal vælge, hvad du skal investere i, er det godt at have en bred portefølje.

Det betyder, at du bør investere både på tværs af brancher og lande, anbefaler Helle Snedker.

- Det er ikke altid, at det går lige godt i både USA, Europa, Asien, for teknologi- og sundhedsaktier og så videre.

- Ved at have en bred portefølje er man selvfølgelig ikke sikret det højeste afkast alle steder. Til gengæld begrænser man, hvor hårdt man rammes, hvis det går dårligt for en given branche eller et geografisk område, siger hun.

Er du tvivl om, hvorvidt du skal kaste sig over aktier, obligationer - eller begge dele - forklarer Helle Snedker, at man ved obligationer som oftest er sikker på at få et afkast.

Men fordi udsvingene er mindre, vil afkastet typisk være lavere end ved aktier.

Er du til lav risiko-investeringer, anbefaler hun derfor, at du kaster størstedelen af pengene efter obligationer. Resten kan du investere i aktier.

Kan du til gengæld acceptere større udsving, bør du primært investere i aktier.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

TjekDet - faktatjek