Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Berlin, 25/02/2023 - 08:00

Esben Smed indtager nyt terræn: Det var angstprovokerende

Esben Smed spiller hovedrollen i Nikolaj Lie Kaas' nye dramakomedieserie, "Agent". Komediedelen har sendt den prisvindende skuespiller på udebane.

Gerald Matzka/Ritzau Scanpix

Af: Af Mads Ingemann Abbes, Ritzau Fokus

Mange vil formentlig kende Esben Smed fra roller i store danske dramaer, hvor han blandt andet har spillet roden Nicky i DR-succesen "Bedrag" og titelrollen i filmatiseringen af Henrik Pontoppidans roman "Lykke-Per".

Nu indtager den 38-årige skuespiller nyt terræn i Nikolaj Lie Kaas' nye serie, "Agent". En serie, der både favner komedien og dramaet.

Her spiller Esben Smed hovedkarakteren Joe, der arbejder som agent for kunstnere i underholdningsbranchen.

- Det har været virkelig fedt. Og også helt vildt angstprovokerende, fordi jeg ikke er så vant til det (at lave komedie, red.), fortæller Esben Smed.

Når Esben Smed var lidt på udebane i seriens komedielag, havde han instruktøren, Nikolaj Lie Kaas, der har stor erfaring med komiske roller, at læne sig op ad. Det er noget, skuespilleren har værdsat.

- Når jeg har tvivlet på det hele, så har han sagt: "Jeg har dig. Det skal nok gå". Det har jeg stolet på, og den tillid synes jeg, er noget at det vigtigste, siger Esben Smed.

Selv om den prisvindende skuespiller ikke havde meget erfaring at trække på inden for komediegenren, blev han dog overbevist om, at han gerne ville medvirke, da han læste seriens manuskripter.

- For mig var det vigtigt, at nu hvor det er en komedie, at det også skulle være noget, jeg selv syntes, var sjovt.

- Da jeg læste manuskripterne, sad jeg og grinte, og så tænkte jeg: "Okay, det er ret godt", og jeg kunne se Nikolaj i alt det her, så det ville jeg gerne prøve, fortæller Esben Smed.

Derfra gik arbejdet i gang med at forberede sig på rollen som fantasten Joe, der konstant havner i alverdens uheldige situationer.

I sin forberedelse til en rolle er det vigtig for Esben Smed, at han kan forstå sin egen karakter til fulde, fortæller han.

- Jeg lister altid op, hvilke ting jeg ikke forstår, i forhold til hvordan karakteren reagerer. Det er det, jeg synes, der er spændende - dét, jeg ikke umiddelbart forstår, som gør, at der er noget at arbejde med, forklarer Esben Smed.

- Hvis jeg skal spille en karakter, så bliver jeg nødt til at forstå det her menneske og de valg, der bliver taget.

Premieredatoen for "Agent" er endnu ikke offentliggjort. Men serien kan ses senere i 2023 på TV 2 og TV 2 Play.

/ritzau/

København, 21/04/2024 - 10:34

Dronning Mary har taget billeder af fødselsdagsbarnet Isabella

Kongeparrets ældste datter, Isabella, fylder 17 år søndag den 21. april. Nye billeder foreviger prinsessen.

Prinsesse Isabella fejrer søndag den 21. april sin fødselsdag med familie og venner.

I anledning af at hun fylder 17 år, har kongehuset delt billeder af prinsessen på det sociale medie Instagram.

Billederne er taget på Amalienborg af dronning Mary og viser prinsesse Isabella sammen med kongefamiliens ene hund Coco.

Prinsesse Isabella er kongeparrets førstefødte datter. Hun er den anden i arvefølgen efter sin storebror, kronprins Christian.

Hun er storesøster til tvillingerne prins Vincent og prinsesse Josephine.

Til daglig går prinsesse Isabella på Øregård Gymnasium i Hellerup, hvor hun startede i 1.g sidste sommer.

Ifølge Billed-Bladets hofreporter Marianne Singer vil fremtiden for prinsesse Isabella byde på en anden end den, der venter kronprins Christian. Hun vil dog stadig have forpligtelser.

- Idet prinsesse Isabella er søster til Danmarks kommende konge og en del af tronfølgen, vil hun aldrig kunne leve et helt normalt liv uden offentlig interesse, siger Marianne Singer til mediet.

- Hun har til gengæld en langt større frihed end sin bror for at kunne tjene sine egne penge og leve et forholdsvist privat arbejdsliv i mere lukkede rammer.

I januar fik prinsesse Isabella og tvillingparret Vincent og Josephine en ny titel som riddere af Elefantordenen.

Det skete som et led i, at kong Frederik overtog tronen fra dronning Margrethe. I ordenens vedtægter lyder det nemlig, at kongens børn er fødte medlemmer.

De har endnu ikke fået overrakt ordnen. Det vil forventeligt ske, når de fylder 18 år.

Prinsesse Isabella er ikke den eneste i kongehuset, der fylder år i april.

Den 29. april fejrer prinsesse Benedikte sin 80-års fødselsdag, mens dronning Margrethe fyldte 84 år den 16. april.

Festlighederne blev dog nedtonet grundet branden på Børsen i København.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 21/04/2024 - 08:00

FAKTA: Anette Støvelbæk

* 56-årige Anette Støvelbæk blev uddannet skuespiller fra Odense Teater i 1997.

* Hun fik sit gennembrud i dogmefilmen "Italiensk for begyndere" fra 2000. Siden er hun kendt fra store roller i DR-dramaet "Krøniken" og fra TV 2-serierne "Lærkevej", "Sygeplejeskolen" og "Badehotellet".

* Privat er hun gift med den verdenskendte danske stjerneskuespiller Lars Mikkelsen.

* De har spillet over for hinanden mange gange. Ud over "Badehotellet" har de blandt andet begge medvirket i "De fortabte sjæles ø" fra 2007 og "Venuseffekten" fra 2021.

* Sammen har de sønnerne Lue Støvelbæk, som blev uddannet skuespiller i 2019, og Thor Støvelbæk, som læser til skuespiller ved Statens Scenekunstskole i Odense.

Kilde: danskefilm.dk.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 21/04/2024 - 09:00

FAKTA: Lav de traditonelle hveder derhjemme

John Jønssons hvedeopskrift er over 100 år gammel. I sit eget bageri bager han meget store portioner. Følgende opskrift er skaleret ned til 45 til 50 hveder per portion, men kan med fordel halveres yderligere.

* 120 gram sukker.

* 30 gram salt.

* 20 gram kardemomme.

* 250 gram økologisk smør.

* 7 æg.

* 75 gram - svarende til halvanden pakke - gær.

* Omkring 1,2 liter vand.

* Omkring 3 kilogram hvedemel.

Hvis du ælter dejen på maskine, skal dejen være glat, så den slipper kanten af skålen. Gør du det i hånden, skal den være blød, men ikke klæberig.

Kilde: John Jønsson, formand for Bager- og konditormestre i Danmark og ejer af Johns Kagehus.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 21/04/2024 - 09:00

FAKTA: Sjællænderne er mest traditionstro

* 76 procent af respondenterne bosat i Region Sjælland synes, at vi i Danmark skal holde fast i traditionen med at spise hveder på store bededag, til trods for at helligdagen er afskaffet. Mens 63 procent af dem, der er bosat i Region hovedstaden, mener det samme.

* Når det komme til fynboerne, mener 67 procent, at vi skal blive ved med at spise hveder på den tidligere store bededag.

* Også jyderne støtter i stor stil op om at fastholde hvedetraditionen. 74 procent af vestjyderne, 71 procent af nordjyderne og 70 procent af jyderne i Syd- og Sønderjylland bakker op om traditionen, mens østjyderne ligger lidt under med 67 procent.

Kilde: undersøgelsen baserer sig på 1990 webinterviews indsamlet via Norstats panel og er gennemført på vegne af smørproducenten Lurpak. Undersøgelsen er udsendt repræsentativt til danskere i alderen 18 til 75 år, og fuld repræsentativitet er sikret ved efterfølgende vægtning.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek