Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Aalborg, 24/04/2025 - 16:55

Mand bliver klemt i arbejdsulykke med gravemaskine

En mand er ikke i kritisk tilstand efter en arbejdsulykke i Nordjylland, hvor han fik trykket brystkassen.

Af: /ritzau/

En mand er blevet klemt i en arbejdsulykke med en gravemaskine torsdag eftermiddag.

Det oplyser vagtchef Christian Tilsted fra Nordjyllands Politi til TV2 Nord.

Ulykken fandt sted omkring klokken 15.40 ved kridtgraven bag Aalborg Portland, skriver regionalmediet.

Her blev manden klemt mellem en væg og en gearkasse, og han fik i den forbindelse trykket brystkassen. Han er ikke i kritisk tilstand, oplyser politiet til mediet.

Som det er kutyme ved arbejdsulykker, er Arbejdstilsynet blevet tilkaldt for at undersøge sagen nærmere.

/ritzau/

København, 02/05/2025 - 19:50

Chefen bag store DR Drama-succeser er død - 83 år

Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

Ingolf Gabold var dramachef i DR fra 1999, til han blev pensioneret i 2012 efter 38 år i mediehuset.

Ingolf Gabold, der som chef for DR Drama stod bag tv-serier som "Nikolaj og Julie", "Borgen" og "Forbrydelsen", er død. Han blev 83 år.

Det skriver DR.

Ingolf Gabold var dramachef i DR fra 1999 til han blev pensioneret i 2012 efter 38 år i mediehuset.

I en nekrolog skriver Bjørn Erichsen, tidligere tv-direktør i DR, at Ingolf Gabold døde i "favnen på sin kyndige og smukke hustru, Kikke, og med sine børn omkring sig".

Det var Bjørn Erichsen, der i sin tid som tv-direktør ansatte Ingolf Gabold som dramachef.

- Jeg ansatte rigtig mange mennesker i mine seks år som tv-direktør i DR. Mange gode, men den lykkeligste hed Ingolf, skriver han.

Bjørn Erichsen forklarer videre, at han havde lavet en aftale med daværende økonomichef Kirsten Leth om, at hun skulle sige til, hvis økonomien skred.

- Jeg vidste, han kunne sin dramaturgi, men kunne han også regne?!, skriver Erichsen.

Men det kunne Gabold, lyder konklusionen, og efterfølgende begyndte priserne at tikke ind.

"Rejseholdet" vandt en Emmy, og det samme gjorde "Nikolaj og Julie".

"Krøniken" blev nomineret til en Emmy, men måtte se sig slået. Til gengæld fik den danske dramaserie fem priser ved Producentforeningens tv-festival i 2004.

Også både "Forbrydelsen" og "Borgen" høstede internationale priser efter deres præmierer i henholdsvis 2007 og 2010.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 02/05/2025 - 19:31

Tidligere DR Drama-chef Ingolf Gabold er død - 83 år

Ingolf Gabold var dramachef i DR fra 1999, til han blev pensioneret i 2012 efter 38 år i mediehuset.

Ingolf Gabold, der som chef for DR Drama stod bag tv-serier som "Nikolaj og Julie", "Borgen" og "Forbrydelsen", er død. Han blev 83 år.

Det skriver DR.

Ingolf Gabold var dramachef i DR fra 1999, til han blev pensioneret i 2012 efter 38 år i mediehuset.

I en nekrolog skriver Bjørn Erichsen, tidligere tv-direktør i DR, at Ingolf Gabold døde i "favnen på sin kyndige og smukke hustru, Kikke, og med sine børn omkring sig".

/ritzau/

Læs Mere >>

, 02/05/2025 - 08:00

FAKTA: Regler for refusion

* Betingelserne for refundering af togbilletter kan variere fra land til land og selskab til selskab. Orientér dig på det pågældende jernbaneselskabs hjemmeside om, hvad du helt konkret skal gøre for at få refusion.

* Sørg altid for at gemme billetter og pladsbilletter samt at have helt styr på, hvornår dit tog skulle være ankommet, og hvornår det endte med at ankomme. 

* Hvis forsinkelsen gør det nødvendigt med en overnatning, kan du ud over kompensation for billetten også have ret til at få dækket indkvartering og måltider. Kontakt altid togselskabet for at høre, hvordan du skal forholde dig.

* Du har ikke ret til at få penge refunderet, hvis togets forsinkelser skyldes ekstreme vejrforhold eller pandemier.

Kilde: bogen "Togrejser for begyndere - på skinner mod nye eventyr" af Nanna Hyldgaard Hansen.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 02/05/2025 - 08:00

Få penge tilbage for forsinkelser på den lange togrejse

Kasper Palsnov/Ritzau Scanpix

Det er hverken besværligt eller tidskrævende at få kompensation for tabt tid på den lange togrejse gennem Europa, lyder det fra erfaren togrejsende.

Ekstra ventetid på perronen eller tog, der bare står stille eller slet ikke dukker op. På den lange togrejse ned gennem Europa opstår der nemt forsinkelser undervejs.

Men det, du taber i tid, kan du vinde tilbage i penge. Der er nemlig gode muligheder for at få refusion på billetten, hvis der går kuk i rejseplanen.

Det fortæller forfatter og foredragsholder Nanna Hyldgaard Hansen, der er en yderst erfaren togrejsende og netop har udgivet bogen "Togrejser for begyndere".

- Det er smart, så man kan lige så godt gøre det, siger hun.

Helt konkret har EU din ryg med nogle regler, der siger, at du får 25 procent af billetprisen tilbage, hvis din togafgang er mere end en time forsinket. Ryger du op over to timer, er du sikret en kompensation på 50 procent.

Du kan også være heldig at rejse med et jernbaneselskab, der giver kompensation ved en halv times forsinkelse.

Med interrail- og seniorinterrail-billetter gælder nogle særlige regler, men her har du også ret til at få penge tilbage, hvis dit tog er mere end en time forsinket. Du kan dog maksimalt få kompensation for halvdelen af interrailpassets pris.

Nanna Hyldgaard Hansen har selv gjort det til en vane at søge om refusion, hver gang et tog er forsinket. Proceduren er ifølge hende ret nem og hurtig, når først man kender til den.

For almindelige togbilletter går du typisk ind på jernbaneselskabets hjemmeside og udfylder en formular, hvor du vedhæfter en kopi af din billet. For interrailbilletter foregår det på hjemmesiden eurail.com.

- Det er også en god idé at tage et billede af afgangsskærmen på stationen, eller hvis man har en app på telefonen fra jernbaneselskabet, kan man tage et screenshot af forsinkelsen, fortæller Nanna Hyldgaard Hansen.

Hun anbefaler, at du sender anmodningen afsted hurtigst muligt efter hændelsen, da der ofte er en frist for, hvor lang tid efter du har mulighed for at klage.

Kompensationen lander efterfølgende på din konto helt automatisk, og du skal derfor ikke foretage dig mere, når først formularen er sendt af sted.

På den måde er du også hurtigt videre og kan koncentrere dig om din videre rejse. Ved forsinkelser er det som oftest ikke noget problem at bruge din billet på en senere afgang. Selv om du nemt kommer videre, har du dog stadig ret til at få penge tilbage, fordi du er blevet forsinket.

Hvis du allerede mens du sidder i toget, får at vide, at det bliver forsinket, anbefaler Nanna Hyldgaard Hansen dig at tage fat i personalet i toget.

- Få dem til at hjælpe dig. Måske ved de, om det næste tog holder og venter fem minutter, så du måske godt kan nå det alligevel, eller også kan de komme med bud på en anden rute, du kan tage. De vil tit gerne hjælpe, siger hun.

Det er dog hendes oplevelse, at du som oftest kommer fra A til B helt efter planen.

- Vi hører meget om forsinkelser. Jeg vil sige, at de fleste togrejser, jeg har været på i forbindelse med bogen, gik som planlagt. Så man kan sagtens opleve, at det bare kører, siger Nanna Hyldgaard Hansen.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

TjekDet - faktatjek

Privatliv