Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 01/04/2024 - 08:00

Anders Breinholt: Jeg er ikke bange for at floppe

Tv-vært Anders Breinholt er tilbage i et nyt talkshow, "Breinholts", der har premiere 2. april. Men programmet er ikke det nye "Natholdet", gør han klart.

Af: Af Thit Lund Bording, Ritzau Fokus

På væggen af en gammel træbarak, der ligger så langt ude, som man overhovedet kan komme på Refshaleøen i København, hænger et skilt.

"Breinholts" står der. Navnet kræver ingen forklaring. Det er nemlig tv-værten Anders Breinholt, som er aktuel med sit nye selvbetitlede talkshow, der har premiere på Viaplay og TV3 den 2. april.

- Vi kunne ikke komme på noget bedre end mit navn - så det er også et ekstra åg på mine skuldre. Det lyder negativt, men jeg har ikke noget imod det ekstra ansvar, siger den erfarne vært.

- Det er virkelig farligt at sige, for det kan vise sig at floppe helt vildt: Men jeg er ikke bange. For hvis man er det, så er man skræmt, inden man begynder, siger han.

Efter knap to år uden et talkshow vender Anders Breinholt tilbage i værtsstolen.

I 11 år var han synonym med det populære underholdningsprogram "Natholdet" på TV 2, indtil han stoppede i 2021 for at få nye udfordringer. Senere meldte han ud, at han også var blevet ramt af stress.

Den nye udfordring er "Breinholts".

To gange om ugen inviterer han seerne ind til et sammensurium af satire, sketcher, quizzer, indslag og besøg fra gæster som blandt andre Sofie Linde, komiker Mick Øgendahl, mediepersonlighed og tidligere fodboldspiller Nicklas Bendtner og musiker Kandis-Johnny.

- I dag vil man gerne være det skarpe, bidende, kradsende show, fordi det er fedt. Men det er "Breinholts" ikke nødvendigvis. Det er bare skidesjovt, og det er der ikke noget forkert i, siger han og fortsætter:

- Det lyder åndssvagt, men verden har brug for noget at grine af. I gamle dage sagde vi, at hvis du falder i søvn med et smil på læben, så har "Natholdet" gjort sit.

Der er langt fra "Natholdets" blanke gulv, store skærme og mange tilskuerpladser til det rustikke studie, hvor "Breinholts" optages. Her er der ingen publikummer, men atmosfæren udgøres af ting og sager fra Anders Breinholts eget liv.

- Selvfølgelig vil det blive sammenlignet - alt andet ville være underligt - og så vil nogle sige: "Hvor er de sjove klip?". Og svaret er, at det var der i 1000 andre programmer - det er der ikke i det her, siger han.

Drømmen er, at "Breinholts" er et forum, hvor alle føler, at de er i gode venners lag.

- Jeg kan oprigtigt godt lide at være i andre menneskers selskab. Mit problem er, at jeg snakker alt for meget. Men det er bare sådan, jeg er, smiler værten.

- Det er fucking fedt at få en god samtale på benene. Og når den falder rigtigt, er det helt forløsende. Det er lige meget, om det er ens gode venner eller gæster i studiet, siger han.

Anders Breinholt oplever, at folk åbner sig, når de føler sig godt tilpas.

- Folk skal ikke nødvendigvis tale ud og fortælle dybe historier, men det handler om at komme tættere på og se personer, du tror, du kender, på en anden måde, siger Anders Breinholt.

- Og hvis noget falder til jorden, må man improvisere. Det er skidespændende at arbejde med, siger Anders Breinholt.

Han har heldigvis masser af erfaring at falde tilbage på. Han har været vært ved "Danish Music Awards" og "Go' morgen Danmark", hvor en bil en morgen løb løbsk, fordi håndbremsen ikke var trukket.

- Jeg har prøvet de fleste scenarier efterhånden. Når man er vært på live-tv, kan alt jo nærmest ske. Så jeg synes, jeg er ret god til at redde det meste. Ellers er det redigeringen, der må redde det, griner han.

- Når man laver tv, er man bange for, at noget går galt. Men jeg kan godt lide, når der sker noget uventet, fordi nogle gange er det faktisk bedre end det, der står i manus, siger han.

Selv om alle detaljerne ikke er på plads, et højbord skal skrottes og indslag skal finpudses, glæder Anders Breinholt sig til vise seerne det endelige produkt.

- Succeskriteriet er, at vi er stolte af det, vi har lavet, og synes, at det er underholdende, og at gæsterne oprigtigt har haft det skideskægt og gav noget af sig selv, siger han.

Om folk så ser "Breinholts", er ude af værtens hænder.

- Det er jo så også det fede ved jobbet. Vi kan bare levere programmet, og så er det op til de voksne, om de er tilfredse eller ej, smiler han.

/ritzau/

København, 26/05/2024 - 09:21

Kongehuset markerer kong Frederiks fødselsdag med nyt billede

Kong Frederik fylder 56 år søndag den 26. maj. Det er hans første fødselsdag, efter at han er blevet regent.

Kongehuset har søndag offentliggjort et nyt billede af kong Frederik, i forbindelse med at han fylder 56 år.

Det sker på kongehusets hjemmeside.

Her er der i dagens anledning også oprettet en såkaldt digital gratulationsliste, hvor det er muligt at skrive en fødselsdagshilsen til kongen.

Fejringen søndag ser lidt anderledes ud, end den tidligere har gjort for kong Frederik. Det er nemlig hans første fødselsdag som regent, siden han overtog rollen efter dronning Margrete i januar.

Fødselsdagen markeres klokken 12 på Amalienborg, hvor kong Frederik og kongefamilien vil vise sig på balkonen på Frederik VIII's Palæ.

Traditionen med at vinke fra balkonen er en, som han fører videre fra sin mor, dronning Margrete.

På Amalienborg Slotsplads kan de fremmødte fejre kongen med fællessang, når Den Kongelige Livgarden spiller "I dag er det kongens fødselsdag".

Den Kongelige Livgarde vil, som traditionen byder på regentens fødselsdag, have røde gallauniformer på, som bruges ved særlige lejligheder.

På vejen gennem byen spiller Livgarden en række af de kongelige marcher.

Koncerten sluttes af med "Kronprins Frederiks Honnørmarch", da der endnu ikke er lavet en ny march i anledningen af hans nye titel som konge.

Resten af dagen fejres under private former, oplyser kongehuset.

Kong Frederik tog mandag hul på fejringen af sin fødselsdag med det årlige motionsløb Royal Run.

Løbet havde sin debut i 2018, i forbindelse med at kongen fyldte 50 år.

Det er blevet afholdt hvert år siden debuten med undtagelse af 2020, som blev aflyst på grund af coronapandemien.

I 2018 var der 70.938 tilmeldte, og i år blev rekorden sat med mere end 95.000 tilmeldte.

Kongen deltog selv i tre af løbene i tre forskellige værtsbyer på dagen.

Ligesom fødselsdagen er kong Frederiks første som regent, var deltagelsen i motionsløbet det samme. Her føltes det dog ikke så anderledes for kongen som de tidligere år.

- Det er ligesom at løbe som kronprins. Jeg har fået et nyt karosseri, men motoren er den samme, lød det med et glimt i øjet fra kongen, da han kom i mål på sin sidste rute.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 26/05/2024 - 08:59

Kongehuset markerer kong Frederiks fødselsdag med nyt billede

Kong Frederik fylder 56 år søndag den 26. maj. Det er hans første fødselsdag, efter at han er blevet regent.

Kongehuset har søndag offentliggjort et nyt billede af kong Frederik, i forbindelse med at han fylder 56 år.

Det sker på kongehusets hjemmeside.

Det er kongens første fødselsdag, efter at han blev udnævnt som regent den 14. januar.

På kongehusets hjemmeside er der i dagens anledning også oprettet en såkaldt digital gratulationsliste. Her er det muligt for alle at skrive en fødselsdagshilsen til kongen.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 26/05/2024 - 10:00

FAKTA: Hvad er bladlus?

* Bladlus er insekter, som typisk er en-tre centimeter lange. De suger saften fra planter. De kan overføre forskellige virussygdomme mellem planterne og via deres afføring give svampevækst til planterne.

* Lusene føder i et stort antal. En enkelt hun kan føde 40-100 unger i løbet af sin livstid på op til tre uger. Derfor dannes der hurtigt store kolonier på planterne.

* Der findes flere arter af bladlus, som kan angribe planter. Typisk er det nogle få arter, som dominerer. Agurkbladlus, ferskenbladlus, stribet kartoffelbladlus og kartoffelbladlus. Alt efter arten kan bladlus være lige fra gullige til grønlige, brune og sorte.

Kilde: Videncentret Bolius.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 26/05/2024 - 10:00

Bladlusene kommer: Sådan forsvarer du planterne mod dem

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Juni måned byder på en hovedpine for haveejerne. Bladlusene gør nemlig deres indtog, men du skal ikke gå i panik, lyder det fra ekspert.

På denne tid af året stifter mange bekendtskab med bladlus, som sætter sig i store kolonier på havens planter.

Nogle haveejere går i panik, men det er der slet ingen grund til, lyder det fra Louise Møller, der er faglig redaktør hos Haveselskabet.

- Det kan se voldsomt ud, når alle bladlusene sidder i toppen af planten. Men slå koldt vand i blodet, og spul dem med vand, fortæller hun.

- Så mister de deres evne til at formere sig så hurtigt, da mange af dem vil falde til jorden og have svært ved at finde tilbage igen.

Ifølge Louise Møller vil bladlusene kunne være et problem for haveejere det meste af juni måned.

Her har bladlusenes naturlige fjender som mariehøns og guldøjelarver nemlig ikke formeret sig tilstrækkeligt til at kunne holde bestanden nede. Det har de først sidst på måneden.

Derfor anbefaler hun, at du selv bekæmper planteplagen indtil da.

- Spul med vand hver dag i tre til fire dage. Så får du taget mange af dem. Og dem, der er tilbage, skal naturen nok selv sørge for at bekæmpe, siger hun.

Bladlusene dræber ikke de planter, som de sætter sig på, men det kan stadig være hårdt for planten, lyder det fra Hans Christian Kristensen, der er gartner hos Lundhede Planteskole i Herning.

- Bladlus suger plantesaft fra planterne. Hver gang lusene suger, laver de et lille hul i bladet eller stænglen, som får skud og blade til at krølle sammen som en reaktion på at ville hele. Saften, som suges ud, skulle jo have været brugt af planten på at vokse videre. Alt dette sætter planten meget tilbage, siger han og tilføjer:

- Samtidig er lusenes afføring meget sukkerholdig. Den bliver udskilt på bladene. Den sukkerholdige afføring giver grobund for svampesygdomme, som trives i dette miljø. Så set fra plantens synspunkt, så er bladlus ikke et sjovt skadedyr.

Ifølge Hans Christian Kristensen kan der komme lus i de fleste planter, alt efter hvordan planten har det, hvordan miljøet og vejret er, og hvordan man holder haven.

- Holder man planterne i den bedste kondition med vand og lidt gødning, så er det ikke et problem at have lidt bladlus, men det kan gå meget hurtigt med, at de formerer sig, hvis vejret er lunt, og der ikke er naturlige rovdyr til stede, siger han.

- Lus i roser er meget normalt, og det er tit der, at de fleste haveejere har problemer. Vi ser flere lus i ligusterhække, efterhånden som vi får en varmere og varmere sommer. Lus i bøg er også meget normalt.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek