Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 04/04/2024 - 08:00

Tobias Rahim er det første navn på Grøns koncertplakat

Tobias Rahim har de seneste år været en af de mest afspillede artister i Danmark. I år optræder han på Grøn.

Helle Arensbak/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Grøn - der tidligere var kendt som Grøn Koncert - løfter sløret for den første kunstner, der lægger vejen forbi endagsfestivalerne i løbet af sommeren.

Første navn på plakaten er Tobias Rahim, der de seneste år har været en af de mest afspillede danske artister.

Det oplyser arrangørerne bag Grøn i en pressemeddelelse.

- Jeg tror, at jeg kommer til at ødelægge festen … altså smadre den. Med eksistentiel passion. Jeg har drømt om Grøn-scenen, siden jeg samlede pant til festen som barn, siger sangeren i meddelelsen.

Tobias Rahim blev et kendt navn efter megahittet "Stor mand", som han har lavet sammen med Andreas Odbjerg.

Siden er sange som "Mucki Bar", "Flyvende Faduma" og "Feberdrømmer Xx Dubai" også strøget ind på hitlisterne.

Sidste år spillede Tobias Rahim på flere festivaler, blandt andet Roskilde Festival og Smukfest, men det er første gang, at han skal optræde på Grøn.

I år rejser Grøn til otte forskellige byer fra den 18. juli til den 28. juli.

Første stop er Tårnby ved København den 18. juli. Dernæst kommer Kolding den 19. juli, Aarhus den 20. juli, Aalborg den 21. juli og Esbjerg den 25. juli.

Derefter stopper festivalen i Odense den 26. juli og i Næstved den 27. juli, inden Grøn slutter festen i Valby den 28. juli.

Det er Muskelsvindfonden og Tuborg, der står bag koncertturnéen.

Theis Petersen, der er indsamlingschef i Muskelsvindfonden, glæder sig over, at Tobias Rahim skal optræde på festivalen.

- Vi er sindssygt stolte af, at Tobias Rahim har sagt ja til at være en del af årets Grøn-turné. Det er ingen hemmelighed, at han er en artist, som længe har stået øverst på ønskelisten til Grøn, siger han i meddelelsen.

- Nu må det gerne bare blive juli, så vi igen kan samle publikum med fest, fællesskab og fantastisk livemusik af Tobias Rahim og resten af årets stærke lineup, som vi løfter sløret for i de kommende uger.

Torsdag går billetsalget til alle otte festivaler også i gang.

/ritzau/

Malmø, 09/05/2024 - 06:00

FAKTA: Danmark dyster mod Israel

Carlos Garcia Rawlins/Reuters

I Danmarks Eurovision-semifinale skal grandprixets mest omtalte deltagende nation, Israel, også på scenen.

37 nationer stiller op i årets internationale melodigrandprix, Eurovision, og derfor må feltet skæres ned i to semifinaler.

Danmark skal kæmpe om en plads i den grande finale torsdag aften.

* I den første semifinale tirsdag blev de første 10 finalister fundet ud af 15 kombattanter.

* Her gik den foreløbige favorit fra Kroatien videre.

* 16 lande - heriblandt Danmark, som er repræsenteret af Saba, som stiller op med sangen "Sand" - kæmper om de resterende 10 pladser torsdag.

* Uanset hvordan det går Danmark, kommer der rød-hvide strejf i finalen lørdag. Cyperns artist, Silia Kapsis, er nemlig flankeret af fire danske dansere.

* Også Israel skal synge i den anden semifinale.

* Israels deltagelse har vakt vrede grundet krigen i Gaza. Israel gik til modangreb efter den væbnede palæstinensiske bevægelse Hamas' angreb på Israel i oktober og har fortsat bombardementerne.

* Kritikere forstår ikke, hvorfor Israel må deltage, når Rusland og Belarus er ekskluderet. European Broadcasting Union (EBU), der arrangerer Eurovision, har udtalt, at grandprixet er en konkurrence mellem public service-udbydere, ikke regeringer.

* Israels artist, Eden Golan, skal fremføre nummeret "Hurricane".

* "Hurricane" havde oprindelig en anden titel. Men EBU vurderede, at den oprindelige titel, "October Rain", og et stykke af teksten var politiske og havde referencer til Hamas' angreb mod Israel 7. oktober.

* Israel gik med til at ændre titlen og de kritiserede tekststykker for at kunne deltage i Eurovision.

Kilder: eurovision.tv, Ritzau.

/ritzau/

Læs Mere >>

Malmø, 09/05/2024 - 06:00

Gak afgør forskellen på dansk Eurovision-ekstase og finalefiasko

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

DR's grandprixboss håber, at Sabas klassiske performance og popsang vil sende Danmark i Eurovision-finalen.

90'er-tramp fra Holland, alternativ rock fra San Marino og et mix mellem metal og folkemusik fra Norge.

Der er flere opsigtsvækkende optrædener i årets internationale melodigrandprix. De står i kontrast til den strømlinede danske sang "Sand", som Saba synger.

Det kan være til Danmarks fordel og sikre os den første finaleplads i fem år. Men vi kan også risikere at ende ude i glemslen, hvis seerne går efter det gakkede. Sådan lyder vurderingen fra journalist og grandprixkender Ole Tøpholm, der igennem mange år har kommenteret Eurovision for DR.

Det er nemlig suverænt seerne, som bestemmer finalefeltet.

- Bortset fra få gange har vi været fagjuryernes kæledægger. Men vi har svært ved at levere en etter hos seerne, siger Ole Tøpholm og fortsætter:

- Vi ved, at seerne har et andet fokus end fagjuryerne. Man var nødt til at genindføre fagjuryerne - simpelthen for at holde en musikalsk rød tråd. Ellers ville det blive det rene cirkus til sidst.

Fagjuryerne bestemmer halvdelen i den grande finale.

Det var deres bedømmelse, der sidste år sikrede Sverige Eurovision-sejren efter Loreens stilsikre optræden og ikke Finlands bombastiske bud, der ellers var seernes favorit.

Efter fire år uden en finaleplads iværksatte DR sidste år et analysearbejde i håbet om at bryde stilstanden.

De otte sange, som blev udvalgt til Dansk Melodi Grand Prix, var udpeget ud fra mantraet om kærlighed ved første lyt kombineret med en stærk vokal og performance.

Det har Saba og "Sand", mener DR's grandprixchef, Erik Struve Hansen.

- Der er ikke noget, vi hellere vil - tro mig - end at komme i finalen. Men der er så mange forskellige faktorer, som spiller ind. Der sker nogle gange et paradigmeskifte i musikken, som er svære at forudsige. Og i år er der ret mange gakkede sange med, konstaterer Erik Struve Hansen.

- Der er flere, der kommer med en ordentlig gymnastikopvisning, mens de synger. Vi kommer med en mere klassisk performance og popsang, som vi stadig synes, er moderne og virkelig stærk. Den håber vi, kan skille sig ud, når det kommer til stykket.

Kigger man på bookmakernes samlede oversigt, balancerer Danmark lige nu mellem Eurovision-ekstase og finalefiasko.

Saba tror på triumfen.

- Det er en stærk semifinale, vi er i, konstaterer hun og vurderer, at den sidste finaleplads nok står mellem hende og Estland.

- Jeg tror godt, vi kan slå dem af pinden, siger det danske håb.

37 lande stiller op i årets grandprix. Men der er kun plads til 26 i finalen, så feltet skæres ned i to semifinaler.

I den første semifinale tirsdag blev de første 10 finalister fundet ud af 15 kombattanter, mens 16 lande - heriblandt Danmark - kæmper om de resterende 10 pladser torsdag aften.

Spanien, Storbritannien, Frankrig, Tyskland og Italien er direkte i finalen, da de betaler den største del af gildet. Og så er sidste års vindernation, denne gang Sverige, også garanteret en plads.

Både semifinalen og finalen sendes på DR1 live fra Malmø Arena i Sverige.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 08/05/2024 - 08:00

FAKTA: Slip tæerne fri

* Dine fødder har godt af at bevæge sig uden at være iført sko og strømper.

* Alle sko sidder fast på foden og presser den på den ene eller anden måde. Derfor er det godt at prioritere dagligt at gå rundt på bare tæer derhjemme.

* Nogle ifører sig sutsko, så snart de kommer indendørs og har derfor måske kun bare tæer, når de går i bad eller sover. Og dermed går fødderne glip af luft og sund bevægelse.

Kilde: Mette Bøeg, der er selvstændig bevægelsesunderviser og ergonomisk konsulent.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 08/05/2024 - 08:00

Ondt i fødderne? Her er de typiske årsager

Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Med små træningsøvelser og et kritisk blik på skohylden baner du en vej for dine fødder uden for mange smertefulde skridt.

Du går rundt på dem fra morgen til aften, og derfor spænder det hurtigt ben for hverdagen, hvis dine fødder gør ondt.

Men du kan selv gøre en indsats for at lindre nogle af de mest almindelige gener, som livets gang byder på.

1) Forfodsplatfod.

Forfodsplatfod er en lidelse, som Mette Bøeg, der arbejder som selvstændig bevægelsesunderviser og ergonomisk konsulent hos Privatklinikken Willemoesgade 31, tit møder hos sine klienter.

Det er, når den forreste del af foden er sunket ned, så du får én stor trædeflade. Følenerverne, der ligger i forfoden, bliver tit klemt, hvilket kan forårsage udstrålende smerter i foden. Den øgede belastning vil typisk føre til hård hud og ligtorne.

- Du bliver hurtigere træt i foden og kan opleve føleforstyrrelser. Enten er du ikke i så god kontakt med dine tæer, eller også mærker du dem lidt for meget, fordi der er strålende smerter ud i dem, fortæller Mette Bøeg.

Især kvinder udvikler nedsunken forfod. Dette skyldes i høj grad skovalg. Sko med høje hæle øger vægtbelastningen på forfoden, og spidse sko gør, at tæernes muskler ikke kan aktiveres.

Problemet kan også opstå som følge af graviditet, fordi både vægtøgning og hormoner får fødderne til at ændre sig.

Ud over at tænke over hvilke sko du går i, kan du lindre problemet ved at styrke musklerne i foden.

- Det kan være øvelser, hvor du krummer tæerne sammen. Krum tæerne alt, hvad du kan i fem sekunder, og giv så slip, og gentag nogle gange. Du kan også krumme tæerne om en bold, siger Mette Bøeg.

2) Slidgigt.

Ømme og stive fødder kan skyldes artrose, der også kaldes slidgigt. Her får du ondt i fodens ledforbindelser. Smerterne kan gøre, at du bevæger dig mindre, men det bliver det kun værre af, lyder det fra Mette Bøeg.

Især mobilitetsøvelser og udspændingsøvelser er gode at lave, fortæller hun.

- Du kan have en lille bold liggende ved siden af sengen, så du kan starte dagen med at rulle fødderne godt igennem. Det er med til at vække foden og skabe en øget kontakt til den.

Også med slidgigt er det vigtigt at tage et kig på, hvilke sko du går rundt i. Gå efter nogle, der giver god plads til din fod, så dine fodmuskler bliver trænet ved hvert skridt.

- Det er også godt at gå i forskellige sko, så fødderne får varierende stimuli, siger Mette Bøeg.

3) Hælsporer.

Dine fødder reagerer nemt, hvis du ændrer adfærd. Det fortæller fodterapeut Mariah Kruse, som driver klinikken Kastrup Fodterapi.

- Når man går i gang med at træne uden at forberede sig først eller har de forkerte sko på, så kan der komme hælsporer, siger hun og fortsætter:

- Det kan også ske, hvis du skifter arbejde og pludselig har mere stående arbejde på et hårdt underlag. Eller om sommeren, når folk begynder at gå i klipklapper.

Bliver du ramt af hælsporer, kan du afhjælpe problemet ved at gå i stødabsorberende fodtøj, lyder det fra fodterapeuten.

- Sæt også gerne en hælkile i skoen, så du får noget hælforhøjelse og en aflastning af akillessenen, siger Mariah Kruse.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek