Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 21/04/2023 - 09:35

Kongehusets rappe teenageprinsesse fejrer fødselsdag

Den 21. april fylder kronprinsparrets ældste datter, prinsesse Isabella, 16 år. Om to måneders tid afslutter hun 9. klasse.

Af: /ritzau/

Prinsesse Isabella går en festlig fredag i møde.

Den 21. april fylder kronprins Frederik og kronprinsesse Marys ældste datter 16 år.

I anledning af fødselsdagen har kongehuset delt et par nye billede af prinsesse Isabella.

Det forgangne år har budt på store forandringer og ændrede planer i sidste øjeblik for prinsessen.

Sidste sommer stoppede hun på Tranegårdskolen i Gentofte, hvor hun havde været elev siden 0. klasse, for at tage det sidste år af grundskolen på Herlufsholm i Næstved.

Men Herlufsholm var ikke et passende sted, lød kritikken, efter at en TV 2-dokumentar skildrede et krænkende miljø blandt flere af eleverne. Især når prinsesse Isabellas mor er formand for Mary Fonden, der kæmper mod mobning og ensomhed.

Derfor blev prinsesse Isabella i stedet indskrevet på Ingrid Jespersens Gymnasieskole på Østerbro i København - ikke langt fra sit hjem på Amalienborg Slot.

Ifølge kronprinsparret havde beslutningen om ændringerne været en svær proces for familien.

Til sommer afslutter prinsesse Isabella 9. klasse. Kongehuset har endnu ikke oplyst, hvad hun skal derefter.

Prinsesse Isabella er den tredje i arvefølgen efter sin storebror, prins Christian, og sin far, kronprins Frederik, der skal overtage tronen efter dronning Margrethe. Dermed er Isabellas fremtid mere formbar end fastlagt.

Ifølge kronprinsesse Mary vil hun og kronprins Frederik se på prinsesse Isabellas titel. Det samme gælder hendes fire år yngre søskende, tvillingerne prins Vincent og prinsesse Josephine.

Udtalelsen kom i kølvandet på palaveren, der opstod, da dronning Margrethe i efteråret 2022 tog titlerne fra prins Joachims fire børn, grev Nikolai, grev Felix, grev Henrik og komtesse Athena, der ikke længere er prinser og prinsesse.

- I dag kan vi ikke se, hvordan kongehuset kommer til at se ud, når det er Christians tid, eller når Christians tid begynder at nærme sig, lød det fra kronprinsesse Mary.

Da prinsesse Isabella var lille, døbte flere medier hende den kongelige krudtugle, fordi hun sjældent stod stille.

Ligesom de fleste andre teenagere står hun stadig ikke stille.

Prinsessen er flere gange blevet spottet på lægterne. Ved en af Danmarks kampe i Parken lagde influencer Anders Hemmingsen en selfie op af sig selv og prinsessen. Kongehuset forbød efterfølgende at man delte billedet, da prinsesse Isabella ikke var i Parken som officiel gæst, lød det.

I sommer overværede prinsesse Isabella sammen med sin far, kronprins Frederik, rapgruppen Suspekt - kongerne af dansk hiphop - til en natkoncert på Smukfest. Og hun er selv blevet bemærket for at være rap i replikken.

Efter at hendes storebror, prins Christian, i 2021 blev konfirmeret, stillede familien op til en fotoseance i forskellige konstellationer.

Isabella fik i den forbindelse at vide af sin mor, kronprinsesse Mary, at hun skulle gå med dronningen indenfor. Men da prinsessen var halvvejs oppe ad trappen, blev hun omdirigeret.

- Sagde du ikke, at jeg skulle gå med farmor? Altså, du er helt væk?, lød prinsesse Isabellas kommentar til sin mor.

/ritzau/

København, 08/06/2023 - 04:50

Uenige anmeldere både roser og diskvalificerer dansk thriller

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Anmelderkorpset er dybt uenigt om Julie R. Ølgaards nye thriller om kvindedrab, der har premiere torsdag.

"Englemageren" er alt andet end en vellykket krimi.

Sådan lyder den hårde dom over ny film af Julie R. Ølgaard og Esben Tønnesen i en anmeldelse i Politiken torsdag. Her får filmen to hjerter.

- Det krymper sig i mig af ubehag, når jeg ser endnu en udpenslet krimi om mænd, der hader kvinder, skriver avisens anmelder Kim Skotte.

Julie R. Ølgaard spiller selv med i den psykologiske thriller, der har premiere torsdag. Her har hun rollen som kriminalbetjenten Laura, der har specialiseret sig i cyberkriminalitet og vender tilbage fra sygeorlov for at tage del i en efterforskning.

Også i Jyllands-Posten får filmen to stjerner.

- Ølgaard og Tønnesen forsøger forsigtigt at sige noget relevant, men sovser deres pointer ind i en usædvanligt dårlig kriminalintrige, som man skal være ufattelig tyndhudet for at lade sig rive med af, lyder det i Jyllands-Posten, hvor Katrine Sommer Boysen har anmeldt filmen.

Heller ikke Berlingskes anmelder er begejstret.

- Troværdigheden skrider i dansk film om sadistisk kvindemorder, lyder det fra Thomas Brunstrøm.

Han spørger i anmeldelsen sig selv om, hvorvidt verden "virkelig" har brug for endnu en film om en stjernepsykopatisk seriemorder, der dræber kvinder, og tildeler filmen tre stjerner.

Lidt mere positivt stemt er Bo Tao Michaëlis, der har anmeldt "Englemageren" for filmmagasinet Ekko.

I modsætning til avisernes anmeldere kalder han filmens handling "gammel vin på nye flasker".

- Den er både spændende og effektiv, skriver Michaëlis og giver filmen fire stjerner.

- Dansk krimithriller formår fermt at skildre jagten på en sadistisk seriemorder, der slår unge kvinder ihjel, lyder det.

I Alt for damerne fremhæves især kameraarbejdet, som anmelder Stephanie Caruana roser.

- Kameraarbejdet af Sophie Caroline Gohr er stærkt, smukt og dragende, og giver nye facetter på en type fortællinger, som publikum kender, skriver Caruana.

Hun giver filmen fire hjerter.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 07/06/2023 - 11:00

Gravid Jada ramt af komplikationer og aflyser Fredagsrock

Helle Arensbak/Ritzau Scanpix

På lægernes anbefaling aflyser Jada alle sine koncerter i juni. Til Fredagsrock i Tivoli afløser Hugorm den gravide sangerinde.

Den danske popstjerne Jada er i lykkelige omstændigheder og venter sit første barn.

Men for en uge siden blev Jada indlagt grundet komplikationer i graviditeten. Læger og jordemødre har gjort det klart for hende, at hun som følge af komplikationerne ikke skal ud og synge foreløbig.

Derfor må sangerinden aflyse alle koncerter i juni, herunder Fredagsrock i Tivoli, og alle kommende internationale shows.

- Jeg har været rigtig bange og ked af det og er det stadigvæk, men er også enormt lettet over, at tingene er stabile og så utrolig taknemmelig for den fantastiske omsorg og behandling, vi har fået, skriver Jada i en besked.

Takket være det har hun og den lille efterårsbaby, som hun venter, det stadig okay, skriver hun videre.

- Jeg troede, jeg skulle dele nyheden nu for bagefter at stå på scenen hele sommeren og gøre det, jeg elsker, sammen med jer. Jeg kan ikke beskrive, hvor meget jeg havde glædet mig til at skulle rundt til jer alle sammen og synge med mit barn i maven, skriver Jada.

- Lige nu skal jeg passe på mig selv og min familie. Men jeg glæder mig usigeligt til at komme ud og spille for jer igen, lyder det fra hende.

Jada, der står bag hits som "Nudes", "Dangerous" og "Don't Say My Name and Forget It Again", skulle have optrådt på Plænen i Tivoli den 16. juni.

- Det vigtigste er at passe på sig selv og sit barn! Gode tanker herfra til Jada, og så håber vi at få Jada tilbage på Plænen en anden gang, siger Tivolis underholdningsprogramchef, Thor Feilberg, i pressemeddelelsen.

Det er lykkedes forlystelsesparken at finde en afløser for Jada, og som på grund af de pludselige omstændigheder kan optræde med kort varsel.

Trioen Hugorm, der har Simon Kvamm i front, træder ind på scenen på Plænen næste fredag i stedet for.

- Det er altid beklageligt, når nogen må aflyse - og særligt Jada, som i min bog virkelig har et seværdigt liveshow kørende. Men når det nu skal være, træder Hugorm med glæde til for at tjene og servicere de ærværdige Tivoli-gæster, der fortjener kun det bedste, siger Simon Kvamm i pressemeddelelsen.

- Vi glæder os og kommer sprængfyldte med energi og lyst til at lade vores musik flyde ud i alle hjørner af den gamle have.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 07/06/2023 - 13:33

PFS-artikel trukket tilbage

PFS-artikel " Hold øje med boligkøbets røde flag" er trukket tilbage, da den er sendt ud ved en fejl.

Artiklen " Hold øje med boligkøbets røde flag" fra Ritzau Fokus er trukket tilbage, da den først skal udsendes til PFS-kunder mandag, hvor den vil blive udsendt på ny.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 07/06/2023 - 13:17

FAKTA: Bank- og advokatforbehold kan gavne

* Når du underskriver en betinget købsaftale, giver du dig selv en frist til blandt andet at få undersøgt boligens forhold, købsaftalens indhold og din endelige finansiering.

* Gør du købsaftalen betinget af både banken og din advokats godkendelse - et såkaldt bank- og advokatforbehold - har du mulighed for at fortryde en underskrevet købsaftale inden for en tidsfrist.

* Finder advokaten forhold i aftalen, som betyder, at du ikke vil købe alligevel, kan du fortryde handlen inden seks hverdage. Her kan sælger ikke kræve, at du betaler én procent af købesummen, som sælger ellers ville kunne.

Kilde: Nordea.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv