Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 11/12/2022 - 08:00

Forelskede Albert: Min første juleaften med Jenna

Juleaften bliver ekstra speciel i år for den Tinka-aktuelle skuespiller Albert Rosin Harson. Han skal nemlig danse om juletræet med kæresten Jenna Bagge i år.

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Af: Af Tenna Linnet Bork-Larsen, Ritzau Fokus

Der er godt gang i december, og landet over samles børn og barnlige sjæle foran fjernsynet for at se julekalender.

På TV 2 kan Albert Rosin Harson ses i rollen som Lasse i "Tinka og sjælens spejl", der er den tredje og sidste sæson om nissepigen Tinka.

- Det føles meget hjemligt og familiært at vende tilbage til Tinka-universet. Jeg har kendt både skuespillerne og dem bag om længe nu. Så det er en lille Tinka-familie, jeg vender tilbage til, lyder det fra Albert Rosin Harson.

I år bliver juleaften helt speciel for den 20-årige skuespiller.

- Jeg skal fejre jul med min kæreste og familie. Det er første gang, vi skal fejre jul sammen. Det bliver med min familie juleaften, og så ses vi med hendes familie i juledagene, afslører Albert Rosin Harson.

Han danner par med den professionelle danser Jenna Bagge. De mødte hinanden, da de blev dansepartnere i 2020-udgaven af "Vild med dans".

Mens du venter på juleaften, kan du læse om Albert Rosins jul herunder:

Hvornår er det rigtig jul for dig?

- For mig er det jul næsten hele december måned. Det er rigtig jul, når det er den 1. december.

Hvor meget juler I derhjemme?

- Vi går ikke all in, men der bliver i hvert fald pyntet op. Vi skal lave nogle julegodter og -lækkerier. Måske nogle småkager, som man kan gå og snacke af. Jenna skal nok også se med på julekalenderen i december.

Mister julen sin magi, når man optager julekalender om sommeren?

- Nej, men det kan godt drille lidt. Det er sommer, og man går ind i en stue, hvor der er gran og julepynt over det hele. Eller man går rundt i "Nissernes rige", og alle har nissehuer på.

- Man kan godt komme lidt i julestemning, selv om det er sommer, men jeg synes ikke, at det ødelægger den julestemning, der kommer om vinteren. Det er bare dobbelt op på jul, glæde og hygge.

Hvad er dit bedste juleminde?

- Jeg synes, jeg har mange gode juleminder. Jeg har et godt minde, fra den første "Tinka" blev vist. Der var en spænding og glæde i det. Det husker jeg ret tydeligt fra 2017.

- Og så har jeg mange gode minder fra mange gode gaver, jeg fik, da jeg var lille.

Hvad er din mest mislykkede jul?

- Der har måske være noget med nogle brunede kartofler. Det er jo sådan noget sukkerlage med smør, og det kan hurtigt blive brændt.

- Men vi gjorde det jo bare om. Der har heldigvis ikke været noget helt kaotisk – og forhåbentlig fortsætter det sådan, siger Albert Rosin Harson med et smil.

Hvad er din rolle i julen?

- De senere år har jeg været med inde over maden. Jeg kan godt lide at stå i køkkenet, fordi jeg synes, det er sjovt og hyggeligt. Jeg vil i hvert fald meget gerne stå der igen i år.

Hvad er den bedste gave, du har fået?

- Det må have været et klaver, jeg fik engang. Hvis nogle vil synge flere sange, når vi har danset om juletræet, kan jeg godt sætte mig ved klaveret og spille til, mens jeg kigger i julesalmebogen. Det er meget hyggeligt, lyder det fra Albert Rosin Harson.

"Tinka og sjælens spejl" kan ses hver dag frem til den 24. december på TV 2 og TV 2 Play.

/ritzau/

København, 24/03/2023 - 08:30

Sofie Lindes X Factor-epoke lakker mod enden

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Sofie Linde er den længst siddende vært på X Factor-tronen. Men vender programmet tilbage næste år, skal TV 2 på jagt efter en afløser til den populære profil.

Årets "X Factor" lakker mod enden, og det gør Sofie Lindes værtstjans også.

Den 33-årige tv-vært har oplyst, at hun stopper på programmet efter otte sæsoner, når årets vinder er fundet den 31. marts i Arena Randers.

- Om end det ikke har været nogen let beslutning, så føles den rigtig - og en smule spændende - nede i maven, skrev Sofie Linde i et opslag på Instagram.

Om "X Factor" vender tilbage med en 17. sæson i 2024, vil TV 2 endnu ikke ud med.

Men gør programmet det, skal kanalen på jagt efter en ny vært, der kan holde styr på alt fra strømsvigt til deltagere, der går i sort på scenen.

Hos DR - dengang statsradiofonien sendte "X Factor" - har man været ude i den disciplin.

Da Danmarks Radio i sin tid købte konceptet, var det Lise Rønne, som bød seerne velkommen til premiereprogrammet, som strøg over skærmen i 2008.

Lise Rønne fortsatte som vært året efter. Men da hun i 2010 var på barsel, var Signe Muusmann hyret ind som vikar og styrede seere, dommere og deltagere gennem tredje sæson.

Det er i øvrigt den eneste sæson, hvor Thomas Blachmann ikke har været dommer.

Lise Rønne vendte tilbage i 2011 og igen i sæsonen året efter.

Da hun stoppede helt som vært, overtog satirikeren Signe Molde tjansen en enkelt sæson.

Hun blev afløst af arkitekten Eva Harlou, der debuterede som vært i syvende sæson, som strøg over skærmen i 2014, og fortsatte året efter.

Og så kom Sofie Linde på banen. Hun debuterede som vært i 2016, da niende sæson blev sendt. De efterfølgende to sæsoner årene efter styrede hun også.

I 11. sæson trådte hendes mand, tv-værten Joakim Ingversen, til og vikarierede i et par liveshows, da Sofie Linde lige havde født parrets første barn, Trine.

Efter 11 sæsoner droppede DR "X Factor", og TV 2 købte konceptet og tog Sofie Linde med.

Den 12. sæson af "X Factor" i 2019 var den første, som blev sendt på TV 2. Kanalen genoptog succesen året efter.

I 2021 sparkede Sofie Linde sæsonen i gang, og endnu en barselsvikar stod klar i kulissen, da den populære tv-værts termin med datteren Søs faldt sammen liveshowene.

Melvin Kakooza skulle have budt seere, dommere og deltagere velkommen til "X Factors" liveshows i 2021. Men kort inden showstart fandt lægerne en godartet tumor i hans hjerne.

Derfor måtte TV 2 straks finde en barsels- og sygevikar for henholdsvis Sofie Linde og Melvin Kakooza. Og ind trådte Lise Rønne, som kendte konceptet og havde erfaringen og rutinen.

Sæsonen efter, den 15. i 2022, vendte Sofie Linde tilbage. Men efter den 16. sæson, som slutter næste fredag, skal TV 2 på jagt efter en afløser.

Over for Ekstra Bladet har TV 2's underholdningsredaktør, Dorte Borregaard, udtrykt forståelse for, at Sofie Linde vil videre i sit arbejdsliv og sendte hende i den forbindelse en tak.

- Sofie har været og er stadig en fuldkommen fantastisk vært på "X Factor" med sin rummelige, sjove, nysgerrige og ligefremme facon, sagde underholdningsredaktøren til avisen.

- Vi glæder os nu over, at vi har en sidste omgang liveshows med Sofie ved roret. Dem vil vi nyde. Og når tiden kommer, sender vi hende videre med klapsalver og alle de bedste ønsker fra X Factor-holdet.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 23/03/2023 - 14:46

Wafande bliver snart far igen

Emil Helms/Ritzau Scanpix

Der er en kærlighedsoverraskelse på vej. Musikeren Wafande og kæresten, Ana Maxime, venter deres andet fælles barn, som slutter sig til den voksende børneflok.

Sangeren Wafande, der er kendt for hittet "Gi' mig et smil", har ekstra meget at smile af selv.

Han skal nemlig være far for tredje gang.

Hans kæreste, Ana Maxime, venter parrets andet fælles barn.

Det annoncerer de begge på deres respektive Instagram-profiler, hvor de har delt et skanningsbillede og et foto af babybulen.

- Drømme bliver til virkelighed, skriver Wafande i et hashtag oversat fra engelsk.

- Ups, vi gjorde det igen. Vi laver ikke fejltagelser, men lykkelige små ulykker, skriver Ana Maxime på engelsk under hashtags som "mirakel", "kærlighed" og "men klart den sidste".

For ti måneder siden fik Wafande og Ana Maxime datteren Chloe, som snart bliver storesøster.

Under graviditeten med Chloe gik Wafande og Ana Maxime kortvarigt fra hinanden, men fandt sammen igen.

De havde været venner i mange år, da venskabet i 2021 udviklede sig til kærlighed og siden datteren Chloe året efter og nu den lille ny, der er på vej.

Begge har børn fra tidligere. Wafande er far til femårige Melodie, som han har fra forholdet med danseren Nafi Lisa Gravesen, mens at Ana Maxime er mor til tre.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 24/03/2023 - 07:00

FAKTA: Regler for huset og foreningen

* Der bliver sjældent lavet tilstandsrapporter ved køb af kolonihavehus, selv om der i flere tilfælde er fejl og mangler. Du bør derfor altid gennemgå huset med en byggesagkyndig, hvis du vil undgå alt for mange overraskelser.

* Kolonihavehuse kræver ofte ikke byggetilladelse, så derfor er det ikke en selvfølge, at huset overholder alle regler, når du køber det. Du bør derfor altid sikre dig, at huset overholder både foreningens egne regler og kommunens byggeregler.

* Haveforeningen har typisk krav til standen af husene. Foreningen kan også have en række andre regler og krav til dig som lejer af havelodden. Sørg for at sætte dig ind i foreningens vedtægter og øvrige regler, inden du skriver under på en købsaftale.

Kilde: Ditte Jensen, jurist og ejer af kolonihavejura.dk.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 24/03/2023 - 07:00

FAKTA: Hvor længe må du bo i din kolonihave?

* Du må ikke bo i kolonihaven året rundt ifølge Kolonihaveloven. Nærmere er det ikke præciseret.

* En typisk regel er, at du må bo i dit kolonihavehus i sommerhalvåret.

* I vinterhalvåret fra 1. oktober til 31. marts må du undtagelsesvis overnatte. Det kan være i forbindelse med en ferie eller et kort weekendophold.

* Flere kolonihaver lukker for vandet i vinterhalvåret.

* Det kan blive koldt i kolonihavehuset om vinteren, fordi husene sjældent er særlig godt isolerede.

Kilde: Videncentret Bolius.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv