Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 11/12/2022 - 08:00

Forelskede Albert: Min første juleaften med Jenna

Juleaften bliver ekstra speciel i år for den Tinka-aktuelle skuespiller Albert Rosin Harson. Han skal nemlig danse om juletræet med kæresten Jenna Bagge i år.

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Af: Af Tenna Linnet Bork-Larsen, Ritzau Fokus

Der er godt gang i december, og landet over samles børn og barnlige sjæle foran fjernsynet for at se julekalender.

På TV 2 kan Albert Rosin Harson ses i rollen som Lasse i "Tinka og sjælens spejl", der er den tredje og sidste sæson om nissepigen Tinka.

- Det føles meget hjemligt og familiært at vende tilbage til Tinka-universet. Jeg har kendt både skuespillerne og dem bag om længe nu. Så det er en lille Tinka-familie, jeg vender tilbage til, lyder det fra Albert Rosin Harson.

I år bliver juleaften helt speciel for den 20-årige skuespiller.

- Jeg skal fejre jul med min kæreste og familie. Det er første gang, vi skal fejre jul sammen. Det bliver med min familie juleaften, og så ses vi med hendes familie i juledagene, afslører Albert Rosin Harson.

Han danner par med den professionelle danser Jenna Bagge. De mødte hinanden, da de blev dansepartnere i 2020-udgaven af "Vild med dans".

Mens du venter på juleaften, kan du læse om Albert Rosins jul herunder:

Hvornår er det rigtig jul for dig?

- For mig er det jul næsten hele december måned. Det er rigtig jul, når det er den 1. december.

Hvor meget juler I derhjemme?

- Vi går ikke all in, men der bliver i hvert fald pyntet op. Vi skal lave nogle julegodter og -lækkerier. Måske nogle småkager, som man kan gå og snacke af. Jenna skal nok også se med på julekalenderen i december.

Mister julen sin magi, når man optager julekalender om sommeren?

- Nej, men det kan godt drille lidt. Det er sommer, og man går ind i en stue, hvor der er gran og julepynt over det hele. Eller man går rundt i "Nissernes rige", og alle har nissehuer på.

- Man kan godt komme lidt i julestemning, selv om det er sommer, men jeg synes ikke, at det ødelægger den julestemning, der kommer om vinteren. Det er bare dobbelt op på jul, glæde og hygge.

Hvad er dit bedste juleminde?

- Jeg synes, jeg har mange gode juleminder. Jeg har et godt minde, fra den første "Tinka" blev vist. Der var en spænding og glæde i det. Det husker jeg ret tydeligt fra 2017.

- Og så har jeg mange gode minder fra mange gode gaver, jeg fik, da jeg var lille.

Hvad er din mest mislykkede jul?

- Der har måske være noget med nogle brunede kartofler. Det er jo sådan noget sukkerlage med smør, og det kan hurtigt blive brændt.

- Men vi gjorde det jo bare om. Der har heldigvis ikke været noget helt kaotisk – og forhåbentlig fortsætter det sådan, siger Albert Rosin Harson med et smil.

Hvad er din rolle i julen?

- De senere år har jeg været med inde over maden. Jeg kan godt lide at stå i køkkenet, fordi jeg synes, det er sjovt og hyggeligt. Jeg vil i hvert fald meget gerne stå der igen i år.

Hvad er den bedste gave, du har fået?

- Det må have været et klaver, jeg fik engang. Hvis nogle vil synge flere sange, når vi har danset om juletræet, kan jeg godt sætte mig ved klaveret og spille til, mens jeg kigger i julesalmebogen. Det er meget hyggeligt, lyder det fra Albert Rosin Harson.

"Tinka og sjælens spejl" kan ses hver dag frem til den 24. december på TV 2 og TV 2 Play.

/ritzau/

København, 03/10/2023 - 15:26

Bagedystdommer i voldsomt cykelstyrt: Flere knogler er brækket

Philip Davali/Ritzau Scanpix

Konditor Markus Grigo, der netop nu kan ses som dommer i "Den store bagedyst", tilskriver sin cykelhjelm, at det trods alt ikke gik mere galt, da han styrtede.

Et voldsomt styrt med 45 kilometer i timen på elcykel har kostet bagedystdommeren Markus Grigo tre brækkede ribben og to brud på hoften.

Det oplyser den kendte konditor i en video og et længere skriftligt opslag på Instagram.

- Ja, jeg havde hjelm på, og det reddede mig, for jeg slog mit hoved virkelig hårdt. Så hvis jeg er mærkelig det næste stykke tid, så ved I hvorfor, siger Markus Grigo i en video delt fra hospitalsstuen.

Efter ulykken kom Markus Grigo ind på akutmodtagelsen. Der var mennesker overalt omkring ham, og det virkede voldsomt, beskriver han situationen.

Markus Grigo er blevet skannet, og trods fem brud er ingen af dem heldigvis operationskrævende. Men han skal naturligvis tage den med ro.

- Der er ikke noget med dans og fodbold det næste stykke tid, siger Markus Grigo videre i videoen og fortæller, at han har lidt ondt.

Trods bruddene kunne ulykken være endt langt værre, end den trods alt gjorde.

- Så husk cykelhjelm - og husk bagedysten på lørdag. Tschüss, afslutter den tyskfødte kageconnaisseur sit opslag.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 03/10/2023 - 11:07

Populær vært stopper: Det har været lidt for turbulent

Mathias Eis/Ritzau Scanpix

Ditte Okman tager sit populære sladderprogram "Det, vi taler om" med sig ud ad døren, når hun siger farvel til B.T.

Ditte Okman er kendt som Danmarks ukronede sladderdronning, når hun uge efter uge sætter sig foran mikrofonen og deler saftige historier fra ugen, der gik, i programmet "Det, vi taler om", som udkommer hos B.T.

Men nu siger den 48-årige podcastvært og klummeskribent stop og vinker farvel til samarbejdet, skriver B.T.

- Det har været rigtigt sjovt - men det har på det seneste også været lidt for turbulent til mit temperament, skriver Ditte Okman på Facebook og fortsætter:

- Fire chefredaktører på to år. Næsten lige så mange strategier ... BT har igen nye ambitioner, og det har jeg altså også.

Gennem de seneste fire år har Ditte Okman haft sin gang på avisen, som overtog hendes program, da det hedengangne Radio24syv lukkede og slukkede.

Ud over det ugentlige program, hvor hun inviterer et panel i studiet til en snak om ugens sladderhistorier, har "Det, vi taler om" også kastet en række livsshows med publikum af sig.

Ditte Okman kan i øjeblikket også ses som vært på DR-programmet "Sladderhistorier", som dykker ned i store sladderfortællinger gennem historien.

Den erfarne radio- og podcastvært går dog ikke tomhændet ud ad døren på B.T. Med sig tager hun nemlig programmet "Det, vi taler om".

Hvad der præcis skal ske med det succesfulde format, må tiden dog vise.

- Det, vi taler om fortsætter! Præcis hvor melder jeg ud, så snart de sidste ting på plads, afslører Ditte Okman på Facebook.

Før man kunne tune ind på Ditte Okmans sladderprogram, kunne man blandt andet støde på hende i spalterne på Se & Hør, hvor hun arbejdede som journalist.

Derudover har hun arbejdet som pressemedarbejder for Venstre og for den israelske sikkerhedstjeneste.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 03/10/2023 - 07:00

FAKTA: Gå på jagt efter malerier

* Flere byer i Danmark har gavlmalerier, som I kan gå på udkig efter.

* Den første by, der begyndte at have gavlmalerier, var Brande i Midtjylland.

* I kan også gå en flot tur gennem Holbæk i Nordvestsjælland, hvor der er gavlmalerier af forskellig karakter.

* Prøv desuden at lave en skattejagt med ungerne, hvor I går rundt og forsøger at finde malerierne og konkurrerer om, hvem der først får øje på dem.

Kilde: Jørgen Hansen, forfatter til en række oplevelsesbøger.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 03/10/2023 - 07:00

Kast jer over disse gratis kulturoplevelser i efterårsferien

Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Der er rig mulighed for at være kulturel i efterårsferien, uanset om I ønsker at blive klogere på vikingerne eller dansk modehistorie.

"Hvad skal vi lave?".

Det er nok et spørgsmål, som du og resten af familien har forsøgt at finde svar på, i takt med at efterårsferien kommer tættere og tættere på.

Der er god mulighed for at udforske diverse kulturoplevelser, og I kan faktisk besøge en hel række, uden at I behøver at hive penge op af lommen.

Det fortæller Jørgen Hansen, der er forfatter til en række oplevelsesbøger, herunder "Gratis oplevelser i Danmark".

1) Lær om vikingerne.

Er I historieinteresserede, kan I besøge museet Kongernes Jelling i Sydjylland, hvor I kan blive klogere på Danmarks royale historie, og hvordan vikingerne levede.

- Jeg tror, at det vil være interessant for mange familier at lære mere om vores kongerække, og så er vikingerne jo altid spændende. Altså hvad var de for nogle? Var de vilde krigere eller relativt fredelige handelsfolk?, siger Jørgen Hansen.

Når I alligevel er i Jelling, kan I også lægge vejen forbi Jellingstenene - de to berømte runesten, der symboliserer den danske overgang fra den hedenske vikingetid til kristendommen.

2) Gå på skattejagt efter kunsttårne.

På den sydlige ø Langeland kan I se det, der bliver kaldt landets længste kunstudstilling i form af kunsttårne, der ligger spredt ud over øen.

- Man har bevaret 12 transformatortårne, som man byggede, da vi fik elektricitet.

- Forskellige kunstnere har udsmykket tårnene indvendigt, og man kan gå på skattejagt og forsøge at finde nogle af de forskellige tårne, og hvad de gemmer på, siger Jørgen Hansen.

Samtidig med at man tager turen fra det ene tårn til det andet, får man også oplevet den langelandske natur på nært hold.

3) Dyk ned i et stykke modehistorie.

Hvis I er i København, og der er modeinteresserede i familien, kan I slå et smut forbi Magasin du Nord Museum.

- Man kan stifte bekendtskab med, hvad vi har købt af tøj og andre ting og sager, som Magasin du Nord solgte, siger Jørgen Hansen.

Museet åbnede for ti år siden, og samlingen består blandt andet af kjoler, porcelæn og malerier.

4) Se Danmarks største sten.

Måske vidste du det ikke. Men på Fyn ligger landets største sten.

Damestenen, som den hedder, befinder sig mellem Svendborg og Nyborg og vejer omkring 1000 ton, forklarer Jørgen Hansen.

- Man kan kravle op på stenen og prøve at se, hvem der klatrer bedst og først når toppen, foreslår han.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv