Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 08/12/2019 - 13:23

Mette Frederiksen karikeres i kendt amerikansk tv-show

Lørdag kunne man i tv-showet "Saturday Night Live" se en person karikere statsminister Mette Frederiksen (S).

Daniel Leal-Olivas/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Statsminister Mette Frederiksen (S) blev lørdag karikeret i det amerikanske tv-show "Saturday Night Live".

Undervejs i showet skal den danske statsminister forestille at stå sammen med Norges statsminister, Erna Solberg, på det seneste Nato-topmøde i London.

I en dialog mellem de to karakterer starter Erna Solbergs karakter med at sige:

- Hej Danmark.

- Hej Norge, svarer Mette Frederiksens karakter og fortsætter:

- Nato-konferencen har været så fed i år.

- Enig. Så international og sjov, lyder det fra Erna Solbergs karakter

Mette Frederiksens karakter får pludselig øje på noget uden for kameraet og udbryder:

- Oh my god, se. Det er Trudeau og Macron (præsidenter for henholdsvis Canada og Frankrig, red.). De er så cool.

I samme øjeblik træder de to nye karakterer ind på scenen og får senere i løbet af showet følgeskab af blandt andet to personer, som karikerer den britiske premierminister, Boris Johnson, og den amerikanske præsident, Donald Trump.

Saturday Night Live har været vist siden 1975 og er et af de mest kendte tv-shows i USA.

/ritzau/

København, 19/04/2024 - 08:00

Frederik Cilius: Jeg gjorde præcis hvad jeg ville

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Frederik Cilius, der er aktuel i anden sæson af "Orkestret" på DR, har aldrig haft et forældreopgør. Det har påvirket måden, han er far på.

Der blev hverken råbt, smækket med døre eller truet med at flytte hjemmefra i barndomshjemmet i Sønderborg, hvor skuespiller og satiriker Frederik Cilius voksede op.

For der var ingen grund til at tage det traditionelle forældreopgør.

- Jeg har altid fået lov til at gøre, præcis hvad jeg ville. Der er aldrig nogen, der har sagt: "Det synes vi ikke, er en god idé. Det skal du lade være med", siger Frederik Cilius, der i øjeblikket er aktuel med anden sæson af den populære DR-serie "Orkestret".

I serien forsøger Frederik Cilius' karakter, klarinettisten Bo Høxenhaven, at løsrive sig fra sin mor efter over tre årtiers tosomhed, da hun pludselig bliver diagnosticeret med terminal kræft.

Med egne ord har Frederik Cilius, der brød igennem i Radio24syv-programmet "Den korte radioavis", selv været meget længe om at løsrive sig fra sine forældre.

- Økonomisk løsrev jeg mig først, men den dag i dag tager jeg dem stadig med på råd, siger den 38-årige satiriker.

- Jeg har aldrig haft et opgør, hvor jeg har følt mig låst inde. Da jeg ville flytte hjemmefra, så fandt de ud af, hvor jeg kunne flytte hen, siger han.

Frederik Cilius tilføjer med et grin, at forældrene betalte hans husleje og senere også hjalp ham med at komme til USA, hvor han blev færdiguddannet klarinettist.

Den store frihed og forældrenes støtte har gjort, at Frederik Cilius aldrig har følt, at der har været nogen grund til at tage et opgør med sine forældre.

- Men lad være med at spørge min kone, om det er rigtigt, griner han.

Frederik Cilius' opvækst har betydet, at han selv forsøger at give sine egne sønner på syv år og tre år meget frie tøjler.

- Jeg har et krav om, at de skal bruge deres evner og tage det så langt, som de kan. Men hvis de ikke har interesse for noget, så behøver de ikke forfølge det. Det lader jeg dem sådan set køre meget godt selv, siger han.

I anden sæson af "Orkestret" vender også Rasmus Bruun, Neel Rønholt, Caspar Phillipson og Lise Baastrup tilbage i rollerne fra den foregående sæson.

Seriens sæson to kan ses på DR og DR TV fra 12. april.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 18/04/2024 - 16:05

Christopher sætter flere ord på hustrus shitstorm

Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Til Euroman siger popstjernen Christopher, at kritikken ikke havde ramt ægtefællen Cecilie Haugaard, hvis han havde været hjemme, da hun udgav sin bog.

Model, influencer, tv-vært og forfatter Cecilie Haugaard var aldrig blevet udsat for voldsom kritik på baggrund af bogen "Instagrim", hvis hendes mand, Christopher, havde befundet sig på dansk grund ved udgivelsen.

Det siger popstjernen selv i et nyt interview med Euroman.

- Jeg vil vove at påstå, at det aldrig var sket, hvis jeg var hjemme, siger han til magasinet og fortsætter:

- For så var hun ikke endt i "Deadline". Uanset hvor godt forberedt hun havde været, så var det der endt galt. Ingen af os er så naive, at vi ikke godt vidste, at der ville komme en form for virak, siger han til Euroman.

Christopher henviser her til et interview i DR-programmet "Deadline". Det var nemlig Cecilie Haugaards udtalelser i dette interview, der fik shitstormen til at blæse op.

Kritikken kredsede især om, at hun selv tjener penge på at bruge de sociale medier til at skabe det glansbillede, hun argumenterer for kan påvirke brugere af sociale medier negativt.

De kraftige reaktioner kom bag på Christopher, der på daværende tidspunkt befandt sig i udlandet på turné. Og det gjorde ondt at følge med på afstand, fortæller han til Euroman.

- At se sin elskede blive slagtet på den måde er langt værre end selv at blive slagtet. Og jeg kunne ikke sige noget. Det ville komme til at virke, som om at her kommer "Chris to the rescue", hvilket bare ville stille hende i en værre situation. Så jeg blev nødt til at holde min kæft, siger han til magasinet.

Cecilie Haugaards mål med bogen var at undersøge, hvordan man lykkedes med at forene et sundt liv med de sociale medier.

Det understregede Christopher også over for den fremmødte presse inden finalen i årets "X Factor", hvor han skulle optræde, men blev spurgt til shitstormen omkring sin hustru.

- Der vil altid være nogle, der giver dig et rap over næbet, hvis du stikker næsen så langt frem. Det har jeg også selv prøvet et par gange. Så jeg har været der for hende og mindet hende om, hvor fed en mission hun er på, lød det fra den 32-årige sanger.

- Det eneste, jeg kan sige er, at jeg synes, det er en megavigtig samtale. Jeg har brugt det meste af mit voksne liv på de sociale medier. Det er fedt, at hun har fået åbnet den dialog. Jeg er virkelig stolt af hende, og det er en sag, jeg kun kan bakke op om.

Selv svarede Cecilie Haugaard på kritikken i en video på Instagram. Her understregede hun, at hun har lært meget af den.

- Jeg forstår godt, hvis nogen af jer sidder derude og synes, at det er paradoksalt, at jeg som influencer sætter fokus på sociale medier, sagde hun blandt andet og uddybede:

- På den anden side, kan man måske også argumentere for, at jeg om nogen har et indgående kendskab til disse medier netop på grund af mit arbejde. Derfor har jeg haft et ønske om at undersøge det til bunds.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 19/04/2024 - 08:00

FAKTA: Gavebeløb for konfirmandgæster

* Forældre og stedforældre bruger i gennemsnit 7300 kroner på gaverne til deres eget barn, som bliver konfirmeret. Der er dog store forskelle på tværs af husstande.

* Bedsteforældre bruger i gennemsnit 3690 kroner på gaver til børnebørn, der konfirmeres.

* I gennemsnit bruges der 970 kroner på gaver til familiens børn, som konfirmeres.

* Danskerne bruger i gennemsnit 730 kroner på gaver til venners børn, som konfirmeres.

Kilde: undersøgelsen er gennemført i perioden 25. marts-1. april 2024 af analyseinstituttet YouGov for Nordea.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 19/04/2024 - 08:00

Udgifter til konfirmation stiger: Undgå at det sprænger budgettet

Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

Konfirmanderne titter så småt frem i forårsvejret, og det gør udgifterne dertil også.

Sæsonen for konfirmationer er skudt gang, og inden længe er haver og forsamlingshuse fyldt med konfirmandfester.

Det betyder øgede udgifter til konfirmandernes forældre og gæsterne, der er inviteret.

- Og det beløb bliver større år efter år, lyder det fra Ida Marie Moesby, der er forbrugerøkonom hos Nordea, og som netop har undersøgt, hvor mange penge vi smider efter festlighederne.

Undersøgelsen viser, at der i gennemsnit er 38 gæster med til at fejre konfirmanden eller nonfirmanden. Det løber i år op i en regning på 39.060 kroner. Sidste år var regningen på 35.700 kroner.

Beløbet inkluderer tøj til konfirmanden og resten af familien samt en gave fra forældrene.

- Det er svært at spare penge op nu, fordi vi allerede er i konfirmationssæsonen, men du kan i stedet tænke over dit forbrug, så det ikke gør et for stort indhug i din økonomi, siger Ida Marie Moesby.

Den helt store post for konfirmandgæsterne er gaven. Og jo flere fester, du skal til i år, jo større kommer gavebudgettet givetvis til at være.

- Der er stor forskel på, hvor mange penge man giver i gave. Forældre giver væsentligt mere, end andre gæster gør. Næst på listen er bedsteforældre, og så længere nede kommer venner til familien, siger Ida Marie Moesby.

Forældre og stedforældre bruger 7300 kroner på gaverne til deres eget barn, som bliver konfirmeret, mens bedsteforældre indtager andenpladsen med knap 3700 kroner. Venner af familien bruger i gennemsnit 730 kroner.

Netop værdien af gaven kan være grobund for en del tvivl hos mange festdeltagere. For hvor mange penge skal man egentlig give for, og er det okay at give en lidt billigere gave?

- Det er vigtigt at huske på, at der ikke er noget rigtigt eller forkert, men er du i tvivl, kan du altid skele til landsgennemsnittet, siger Ida Marie Moesby og peger på, at der kan være penge at spare på gaven.

- Langt de fleste giver pengegaver, men du kan overveje at gøre det billigere ved eksempelvis at give en billigere oplevelse, foreslår hun.

Ifølge undersøgelsen giver over halvdelen pengegaver, mens hver femte køber en fysisk gave. Det er kun syv procent, som giver en oplevelsesgave.

Du kan også prøve at købe en genbrugsgave, foreslår Ida Marie Moesby.

- Min påstand vil være, at de fleste konfirmander vil synes, det er en ganske fin gave at få, hvis genstanden er i god stand, siger hun.

Og noget typer på, hun har ret. Ifølge tal fra brugtportalen DBA's Genbrugsindeks 2023 vil 73 procent af danskerne gerne modtage en genbrugsgave.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek