Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 14/11/2021 - 14:27

Danske partier afviser Østrig-model for uvaccinerede

Sundhedsordførere er enige om, at Danmark ikke skal indføre særskilte restriktioner for ikke-vaccinerede.

Af: /ritzau/

Det er urealistisk, at Danmark kommer til at indføre særlige restriktioner for mennesker, der ikke er vaccinerede mod coronavirus, sådan som det kan blive tilfældet i Østrig.

Det mener flere sundhedsordførere i Folketinget.

- Det er helt afgørende, at vaccination er et frivilligt tilbud. Det må aldrig blive tvang, hverken direkte eller indirekte, siger sundhedsordfører Stinus Lindgreen (R).

Østrig, der er plaget af meget høje smittetal, ventes snart at indføre coronarestriktioner rettet mod ikke-vaccinerede, som forbundskansler Alexander Schallenberg har foreslået.

I landet, der har omkring ni millioner indbyggere, er cirka 65 procent af de østrigere, der er blevet tilbudt coronavaccinen, færdigvaccineret.

Det er omkring ti procent færre færdigvaccinerede end i Danmark, der har cirka 5,8 millioner indbyggere.

Heri ligger også en stor forskel på Danmark og Østrig, påpeger Stinus Lindgreen.

- Det er ikke en relevant diskussion, fordi vi generelt har så høj en tilslutning og tillid i Danmark, at man bare kommer til at skubbe til den polarisering, der er (ved at indføre restriktioner, red.).

- Min bekymring ville være, at vi ville få endnu flere modstandere, hvis man gjorde det, fordi man kommer til at få de få tvivlere over på den forkerte side. Det er ikke noget, jeg kommer til at støtte op om, siger han.

Samme toner lyder fra De Konservatives sundhedsordfører, Per Larsen.

Han "vil ikke være med til" tvang og peger på, at genindførelsen af coronapasset allerede får en betydning for dem, der ikke er vaccineret.

- Alternativet er, at man skal lade sig teste ret ofte, hvis man skal blive ved med at opretholde sit coronapas, siger han.

Sundhedsordfører Liselott Blixt (DF) tror ikke, at "der er nogen partier, der vil sige, at vi skal gøre forskel på, om du er vaccineret eller ikke vaccineret".

- Det vil skabe alt for stor splittelse. Vi ved også, at nogle har et immunsystem, der gør, at de ikke kan tåle vacciner, eller de har sygdomme. Der skal ikke være en opsplitning på den måde.

- Vi har haft diskussionen om mæslinger, hvor nogle vil have institutioner for dem, der var vaccineret, og andre for dem, der ikke var vaccineret.

- Det er ikke den tilgang, vi har i Danmark. Vi ser gerne, at det er frivilligt, om du får noget ind i kroppen, siger hun.

Dialog er vejen frem, siger også Stinus Lindgreen, der er formand for Folketingets Epidemiudvalg. Blandt andet med de grupper af unge, der har tøvet med at lave sig vaccinere, også selv om smitten blandt unge er høj i øjeblikket.

- Det handler om at nå de grupper, hvor tilslutningen er lav. Ikke fordi man er decideret modstander, men fordi man enten bare ikke har fået det gjort, eller fordi man har nogle reelle spørgsmål og bekymringer.

- Og så skal man selvfølgelig svare på dem, høre, hvad det er, folk er bange for, og tage det alvorligt. Det, mener jeg klart, er vejen frem, siger han.

/ritzau/

København, 29/04/2024 - 13:36

Kongeparret skal mødes med svensk statsminister under statsbesøg

Dronning Mary og kong Frederik skal på et todages statsbesøg i Sverige. Det er parrets første statsbesøg.

Kongeparret skal mødes med den svenske statsminister, Ulf Kristersson, når det er på statsbesøg i Sverige mandag 6. maj og tirsdag 7. maj.

Det fremgår af det officielle program for besøget, som er blevet offentliggjort mandag.

Det er det danske kongepars første statsbesøg.

På besøget vil kong Frederik og dronning Mary blive modtaget af kongeparret af Sverige. Sammen vil de to kongepar deltage i en række besøg.

Statsbesøget indledes mandag 6. maj, hvor det danske kongepar ankommer sejlende med skibet "Vasaorden" til Skeppsbron ved Kungliga Slottet i Stockholm klokken 10.45.

Her vil kongeparret blive ledsaget af kronprinsesse Victoria og prins Daniel af Sverige.

/ritzau/

Læs Mere >>

Paris, 29/04/2024 - 12:48

Fransk politi afhører Depardieu efter anklager om overgreb

Thierry Roge/Ritzau Scanpix

I de senere år har en række kvinder beskyldt Gérard Depardieu for overgreb. Mandag afhøres han.

Fransk politi har tilbageholdt skuespilleren Gérard Depardieu for at afhøre ham efter beskyldninger om to tilfælde af seksuelle overgreb.

Det oplyser en kilde tæt på sagen til det franske nyhedsbureau AFP mandag.

75-årige Depardieu har medvirket i over 200 film og tv-serier.

Politi sigtede i 2020 den franske stjerne for voldtægt. Sidste efterår måtte han sætte sin karriere på pause under tiltagende beskyldninger om overgreb og seksuelle krænkelser.

Afhøringen mandag omhandler to kvinders beskyldninger om overgreb.

Det ene skal have fundet sted på et filmset i 2021 og det andet under optagelser i 2014.

Det siger en politikilde, der bekræfter en melding fra tv-stationen BFM.

Den første kvinde beskylder Depardieu for et overgreb, da hun arbejdede på filmen "Les volets verts" ("De Grønne Skodder", red.), som udkom i 2022.

Scenografen, der indgav en formel klage i februar, fortalte til det undersøgende medie Mediapart, at Depardieu befamlede hende på et hotel i Paris.

Hun beskylder ham for at have befamlet "talje og mave" samt at have "bevæget sig op til brysterne", før vagter fjernede ham. Han skal også være kommet med upassende kommentarer.

Den anden kvinde beskylder Depardieu for at have befamlet hende "over det hele" og ligeledes være kommet med "upassende" kommentarer. Det skal være sket, da hun var assistent på filmen "Le magician et le Siamois".

Det har hun fortalte den regionale avis Le Courrier de l'Ouest. Den film udkom i 2015.

En talsperson for Depardieus advokatkontor har også bekræftet afhøringen til det tyske nyhedsbureau dpa.

Om sagerne skrev Depardieu i oktober i avisen Le Figaro.

- Aldrig nogensinde har jeg misbrugt en kvinde.

/ritzau/AFP

Læs Mere >>

København, 29/04/2024 - 09:00

FAKTA: Status på boligmarkedet

* Villaer og rækkehuse bliver i gennemsnit solgt til en kvadratmeterpris på 16.849 kroner på tværs af landet.

* Ejerlejligheder har en gennemsnitlig kvadratmeterpris ved salg på 34.039 kroner på tværs af landet.

* For villaer og rækkehuse er det gennemsnitlige afslag 680 kroner per kvadratmeter.

* Det gennemsnitlige afslag ved handel af ejerlejligheder er 1084 kroner per kvadratmeter.

Kilde: Boligsidens statistik for marts 2024.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 29/04/2024 - 09:00

Gå efter x-faktor og gør boligkøbet til en god investering

Mathias Løvgreen Bojesen/Ritzau Scanpix

Geografien afgør, hvilken bolig du bør gå efter. Og så kan der være penge at hente i x-faktor, der endnu ikke er forløst.

Et boligkøb er sandsynligvis den største investering, du kommer til at lave. Og måske skal du igennem processen flere gange i løbet af livet.

Derfor kunne det også være betryggende med et kig i krystalkuglen til at afsløre, om dit potentielle køb kommer til at kaste ekstra kroner af sig i længden.

Det kan boligeksperterne desværre ikke tilbyde dig. Men du kan få de bedste fif, der øger dine chancer for en god investering, fra ejendomsinvestor Morten Bang og Lars Elbæk, der er stifter af Elbæks Liebhavermægler.

- Når vi taler privat boliginvestering, er der groft sagt to måder, man kan tjene penge på. Den ene er markedsværdistigning, altså at når markedet i landet eller i området stiger, kan du tjene penge, siger Morten Bang, som selv har over 70 bolig- og erhvervsenheder.

- En anden - og det er noget af det mest interessante at kigge på - kalder man på engelsk for forced appreciation, altså en slags tvungen værdistigning. Det betyder, at man går ind og laver noget på ejendommen, så den bliver mere værd.

Morten Bang giver eksemplet, at du køber en bolig for en million kroner, renoverer den for 300.000 og sælger den for 1,5 millioner. Så har du scoret en fortjeneste på 200.000 kroner, som vel at mærke er skattefri, fordi der er tale om en boliggevinst.

- Når det gælder markedet, er det jo bare at vente og krydse fingre for, at tingene går fremad. Men her kan man selv gøre en forskel, siger han.

Renoveringer giver oftest bedst mening i de dyrere og større byer.

Det skyldes, at selve renoveringen vil koste nogenlunde det samme uanset beliggenheden. Men det er ikke sikkert, at du kan få pengene igen, hvis priserne ligger meget lavt i området.

- Så når mine venner vil købe hus, så råder jeg dem altid til, at hvis de gerne vil købe noget uden for større byer eller dyre områder, skal de gerne købe noget, der er totalt renoveret, fordi de alternativt nok vil tabe nogle penge på at renovere.

- Og hvis man gerne vil have noget, der ligger centralt i en by eller et dyrt område, så kan man overveje, om man skal købe noget, der skal renoveres, for så kan der potentielt være en fordel ved det, forklarer Morten Bang.

Lars Elbæk, som sammen med sin kone er indehaver af Elbæks Liebhavermægler, råder til at have øjnene med sig på boligjagten og se efter uudnyttet potentiale.

Her kan der nemlig gemme sig guld.

- Det er altid godt med noget x-faktor i en ejendom - altså at den kan et eller andet ekstra.

- Det kan være, at man kan udstykke en ekstra grund. Eller måske er der mulighed for at bygge til eller lave forbedringer, som kan tilføre værdi, lyder det fra Lars Elbæk, som også har eksperimenteret med at købe og sælge boliger med fortjeneste i tv-programmer som "Fra 1-værelses til strandvejsvilla".

Han oplever, at størstedelen af hans kunder også "tænker i exit af ejendommen" - altså om den er til at sælge igen.

- Folk går blandt andet op i, hvor længe den har ligget. Ud over at de tænker, at det kan bruges til forhandling, kan det også være en indikator på, hvor hurtigt og nemt man kan komme af med den igen, siger liebhavermægleren.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek