Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 29/07/2023 - 08:00

Linda P: Jeg har en gammel tøjte indeni

Næste sommer fylder Linda P 40 år. Den potentielle krise over at passere sin fjerde runde fødselsdag får hun afløb for i sit kommende onemanshow, "Slutty Mary".

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Af: Af Grith Larsen, Ritzau Fokus

Linda P tager sine kriser i opløbet.

Næste sommer fylder den kendte komiker 40 år. Men allerede nu er hun ved at forberede sig på at runde den markante milepæl.

- Det gjorde jeg også med 30-årskrisen, fortæller Linda P.

- Det begyndte jeg på, da jeg var 28, så man ikke bliver så ked af det, når det rammer.

Den potentielle 40-års krise får hun afløb for i sit kommende onemanshow, "Slutty Mary".

Showet centrerer sig om at nå 40'erne og samtidig blive single igen og være alenemor til et lille barn.

- Jeg har denne her gamle tøjte indeni, fra jeg var vestegnspige. Så er man blevet single igen og alenemor, og så skal man ligesom rippe op i den gamle tøjte. Men så må man simpelthen erkende, at man måske er nået til et punkt, hvor det er lidt svært, siger Linda P og uddyber:

- Det er ligesom, når man taler med sine unge kolleger, som siger: "Du skal bare bolle ham der". Det kan man altså ikke, når man nærmer sig 40. Så skal man i bolleform igen. Der er lige en hofte, der skal på plads, og det er, som om undervognen skal til syn. Det hele skal ligesom på plads igen, siger Linda P.

I virkeligheden er det ikke det fysiske, der skal på plads igen - det er det mentale.

Men mellem linjerne af den bramfri facon sidder sårbarheden, og det er den, hun balancerer mellem i sit show.

- Jeg må bare erkende, at jeg er virkelig banal. Så den er bare svær at finde frem, den der slutty type. Det er det, showet handler om: At det er okay, at man bliver ældre, siger Linda P og tilføjer:

- Jeg er stadig en ballademager - det vil jeg altid være - men jeg er også bare virkelig en håbløs romantiker.

Der er rum og plads til, at man får nogle andre lyster i livet, lyder det fra Linda P. Men tit har vi selv svært ved at acceptere det, fordi vi har det med at forveksle vores egne forventninger og lyst med, om andre skulle dømme os. Sådan er det sjældent, mener Linda P.

- Ofte handler det ikke så meget om rynkerne og hængepatterne, og om man nu kan følge med på Instagram. For man skal ikke gøre som de andre. Man skal bare være sig selv, siger hun og fortsætter:

- Det er vaskeægte at gøre sig umage med at få grobund i, at det er røvligegyldigt, hvad andre tænker.

Linda P bliver også bare sig selv på scenen. "Slutty Mary" bliver ren, rå standup uden nogen gimmicks eller karakterer inde over.

Linda P har premiere på showet i Glassalen i Tivoli i hjertet af København i 2024 og vender dermed tilbage til forlystelsesparken. For sommeren over medvirker hun i genrejsningen af Tivolirevyen side om side med Lisbet Dahl, James Price, Andreas Bo, Carsten Svendsen og Nicolai Jørgensen.

Når tæppet falder for sidste gang i august, skal hun for alvor i gang med at toptune "Slutty Mary".

- Det er skrevet og prøvet lidt af, og så skal jeg begynde at forme det og ud at prøve det rigtigt af, siger hun.

- Det er simpelthen bare at optræde rigtigt meget med standup det næste halve år, så jeg kan give folk det bedste, når det kommer ud på landevejene.

/ritzau/

København, 21/04/2024 - 10:34

Dronning Mary har taget billeder af fødselsdagsbarnet Isabella

Kongeparrets ældste datter, Isabella, fylder 17 år søndag den 21. april. Nye billeder foreviger prinsessen.

Prinsesse Isabella fejrer søndag den 21. april sin fødselsdag med familie og venner.

I anledning af at hun fylder 17 år, har kongehuset delt billeder af prinsessen på det sociale medie Instagram.

Billederne er taget på Amalienborg af dronning Mary og viser prinsesse Isabella sammen med kongefamiliens ene hund Coco.

Prinsesse Isabella er kongeparrets førstefødte datter. Hun er den anden i arvefølgen efter sin storebror, kronprins Christian.

Hun er storesøster til tvillingerne prins Vincent og prinsesse Josephine.

Til daglig går prinsesse Isabella på Øregård Gymnasium i Hellerup, hvor hun startede i 1.g sidste sommer.

Ifølge Billed-Bladets hofreporter Marianne Singer vil fremtiden for prinsesse Isabella byde på en anden end den, der venter kronprins Christian. Hun vil dog stadig have forpligtelser.

- Idet prinsesse Isabella er søster til Danmarks kommende konge og en del af tronfølgen, vil hun aldrig kunne leve et helt normalt liv uden offentlig interesse, siger Marianne Singer til mediet.

- Hun har til gengæld en langt større frihed end sin bror for at kunne tjene sine egne penge og leve et forholdsvist privat arbejdsliv i mere lukkede rammer.

I januar fik prinsesse Isabella og tvillingparret Vincent og Josephine en ny titel som riddere af Elefantordenen.

Det skete som et led i, at kong Frederik overtog tronen fra dronning Margrethe. I ordenens vedtægter lyder det nemlig, at kongens børn er fødte medlemmer.

De har endnu ikke fået overrakt ordnen. Det vil forventeligt ske, når de fylder 18 år.

Prinsesse Isabella er ikke den eneste i kongehuset, der fylder år i april.

Den 29. april fejrer prinsesse Benedikte sin 80-års fødselsdag, mens dronning Margrethe fyldte 84 år den 16. april.

Festlighederne blev dog nedtonet grundet branden på Børsen i København.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 21/04/2024 - 08:00

FAKTA: Anette Støvelbæk

* 56-årige Anette Støvelbæk blev uddannet skuespiller fra Odense Teater i 1997.

* Hun fik sit gennembrud i dogmefilmen "Italiensk for begyndere" fra 2000. Siden er hun kendt fra store roller i DR-dramaet "Krøniken" og fra TV 2-serierne "Lærkevej", "Sygeplejeskolen" og "Badehotellet".

* Privat er hun gift med den verdenskendte danske stjerneskuespiller Lars Mikkelsen.

* De har spillet over for hinanden mange gange. Ud over "Badehotellet" har de blandt andet begge medvirket i "De fortabte sjæles ø" fra 2007 og "Venuseffekten" fra 2021.

* Sammen har de sønnerne Lue Støvelbæk, som blev uddannet skuespiller i 2019, og Thor Støvelbæk, som læser til skuespiller ved Statens Scenekunstskole i Odense.

Kilde: danskefilm.dk.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 21/04/2024 - 09:00

FAKTA: Lav de traditonelle hveder derhjemme

John Jønssons hvedeopskrift er over 100 år gammel. I sit eget bageri bager han meget store portioner. Følgende opskrift er skaleret ned til 45 til 50 hveder per portion, men kan med fordel halveres yderligere.

* 120 gram sukker.

* 30 gram salt.

* 20 gram kardemomme.

* 250 gram økologisk smør.

* 7 æg.

* 75 gram - svarende til halvanden pakke - gær.

* Omkring 1,2 liter vand.

* Omkring 3 kilogram hvedemel.

Hvis du ælter dejen på maskine, skal dejen være glat, så den slipper kanten af skålen. Gør du det i hånden, skal den være blød, men ikke klæberig.

Kilde: John Jønsson, formand for Bager- og konditormestre i Danmark og ejer af Johns Kagehus.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 21/04/2024 - 09:00

FAKTA: Sjællænderne er mest traditionstro

* 76 procent af respondenterne bosat i Region Sjælland synes, at vi i Danmark skal holde fast i traditionen med at spise hveder på store bededag, til trods for at helligdagen er afskaffet. Mens 63 procent af dem, der er bosat i Region hovedstaden, mener det samme.

* Når det komme til fynboerne, mener 67 procent, at vi skal blive ved med at spise hveder på den tidligere store bededag.

* Også jyderne støtter i stor stil op om at fastholde hvedetraditionen. 74 procent af vestjyderne, 71 procent af nordjyderne og 70 procent af jyderne i Syd- og Sønderjylland bakker op om traditionen, mens østjyderne ligger lidt under med 67 procent.

Kilde: undersøgelsen baserer sig på 1990 webinterviews indsamlet via Norstats panel og er gennemført på vegne af smørproducenten Lurpak. Undersøgelsen er udsendt repræsentativt til danskere i alderen 18 til 75 år, og fuld repræsentativitet er sikret ved efterfølgende vægtning.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek