Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Barcelona, 20/04/2025 - 18:03

Rune stryger til tops i Barcelona efter stor finalesejr

For første gang i næsten to år vandt Holger Rune en titel, da han slog Carlos Alcaraz i finalen i Barcelona.

Manaure Quintero/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Holger Rune sikrede sig søndag sin første titel i næsten to år, da den danske tennisprofil strøg til tops i ATP 500-turneringen i Barcelona.

Titlen blev sikret, da Rune i finalen søndag slog den spanske tennisstjerne Carlos Alcaraz i to sæt, 7-6, 6-2.

Finalen var en særdeles velspillet og tæt tenniskamp, indtil Rune i andet sæt brød spanieren og kom foran 3-2.

Kort forinden havde Alcaraz modtaget behandling i længere tid for rygproblemer, og spanieren virkede tydeligvis hæmmet i den sidste del af kampen.

Rune var dog nådesløs, og foran 5-2 servede danskeren sejren hjem med et rent parti.

Det er den femte ATP-titel i Runes karriere, men det er et godt stykke tid siden, at han senest strøg til tops. Den seneste turneringssejr var, da han 23. april 2023 vandt ATP-turneringen i tyske München.

Ud over at slukke næsten to års titeltørke betyder søndagens triumf samtidig, at Rune tager et pænt hop fra 13.-pladsen og tilbage i top-10 på verdensranglisten. På den nye rangliste mandag ligger Rune nummer ni.

I egen serv startede Rune søndagens finale godt. Danskeren spillede en god omgang varierende tennis og havde samtidig succes med et par skarpe førsteserver.

Det var lidt en anden snak i Alcaraz' serv. Her havde Rune i de første partier svært ved at hamle op med spanieren, der som vanligt var skarp i forhånden.

Ved 2-2 lykkedes det Alcaraz at bryde Rune, der dog hurtigt svarede igen og kom tilbage på omgangshøjde.

Det var første gang, at spanieren viste sprækker i egen serv, og det skulle ske igen, da sættet spidsede til.

Foran 5-4 udnyttede Rune spansk sløseri og tilspillede sig to sætbolde. Alcaraz viste dog klassen og forsvarede sig blandt andet med en fræk stopbold.

Rune har adskillige gange tidligere været skarp i tiebreak, og det var han endnu en gang søndag.

Danskeren hev flere stærke server og vinderslag frem, og da Alcaraz sendte bolden i nettet, var der to nye sætbolde til Rune, men igen stod spanieren imod.

Rune insisterede dog, og på den femte sætbold var der gevinst, da Alcaraz sendte bolden på den forkerte side af baglinjen.

Det var en tenniskamp, der blev spillet på et meget højt niveau. De to spillere skiftedes til at have momentum og hive flotte vinderslag ud af ærmet.

Søndagens finale var samtidig den tiende tenniskamp i de seneste 12 dage for Alcaraz, der fra andet sæts start virkede ovenpå.

Fysikken var dog pludselig presset, og foran 2-1 i andet sæt havde spanieren problemer med ryggen og måtte modtage behandling.

Det længere ophold gavnede tydeligvis Rune, for nu var rollerne byttet om. Danskeren pressede Alcaraz til flere fejl, og ved 2-2 leverede spanieren en stor fejl, der gav et kampafgørende dansk brud.

Alcaraz var tydeligt faldet i niveau og lignede i bevægelserne en mand, der var hæmmet af de rygproblemer, som havde ført til det længere ophold.

Det skænkede Rune på den anden side af nettet ikke mange tanker. Foran 4-2 sendte han et fremragende passérslag afsted og brød på ny spanieren.

Så kunne danskeren serve sejren hjem, og den mulighed glippede han ikke.

/ritzau/

Hiroshima, 25/04/2025 - 04:08

Kong Frederik lægger krans ved mindesmærke for atombombes ofre

Kim Kyung-Hoon/Reuters

Kong Frederik er på tiltrædelsesbesøg i Japan. Natten til fredag markerer han 80-året for atombombers fald.

Kong Frederik er natten til fredag dansk tid med til at markere 80-året for de atombomber, der blev kastet over de japanske byer Hiroshima og Nagasaki.

Ledsaget af Hiroshimas borgmester, Kazumi Matsui, har kongen lagt en krans ved et mindesmærke i byen. Det sker under en mindehøjtidelighed i storbyen.

Det fremgår af billeder fra nyhedsbureauet Reuters.

Senere på natten vil kongen besøge et museum, der dokumenterer konsekvenserne af atombomberne. Det fremgår af kongehusets hjemmeside.

Det var amerikanske bombefly, der kastede atombomberne over Hiroshima og Nagasaki i august 1945. Titusindvis af mennesker mistede livet.

Kong Frederik indledte onsdag et tiltrædelsesbesøg i Japan. Her var han i Japans hovedstad, Tokyo, hvor han deltog i en række besøg med fokus på bæredygtig fødevareproduktion, gastronomi, grøn energi og life science.

Torsdag var kongen med til den officielle åbning af Danmarksdagen på verdensudstillingen Expo 2025 i Osaka. Her holdt han åbningstalen.

Kongen fik også en guidet tur rundt i den nordiske pavillon på verdensudstillingen. Her kan man få et indblik i nordiske værdier og løsninger inden for eksempelvis grøn omstilling, innovation og bæredygtighed.

Under tiltrædelsesbesøget er kong Frederik ledsaget af udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M), minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Jacob Jensen (V), og erhvervsminister Morten Bødskov (S).

Ministrene deltager alle i forskellige aktiviteter under besøget i Japan.

Kong Frederiks besøg afrundes senere fredag i det kejserlige palads, hvor Japans kejser Naruhito modtager kongen til en middag.

Også i 1998 besøgte han kejser Naruhito, der på daværende tidspunkt var kronprins, ligesom kong Frederik selv var det.

Kongens første officielle udlandsbesøg som kronprins i 1987 gik ligeledes til Japan.

/ritzau/

Læs Mere >>

Hiroshima, 25/04/2025 - 03:41

Kong Frederik lægger krans på mindemærke for atombombes ofre

Kim Kyung-Hoon/Reuters

Kong Frederik er på tiltrædelsesbesøg i Japan. Natten til fredag markerer han 80-året for atombombers fald.

Kong Frederik er natten til fredag dansk tid med til at markere 80-året for de atombomber, der blev kastet over de japanske byer Hiroshima og Nagasaki.

Ledsaget af Hiroshimas borgmester, Kazumi Matsui, har kongen lagt en krans ved et mindesmærke i byen. Det sker under en mindehøjtidelighed i storbyen.

Det fremgår af billeder fra nyhedsbureauet Reuters.

Senere på natten vil kongen besøge et museum, der dokumenterer konsekvenserne af atombomberne. Det fremgår af kongehusets hjemmeside.

Det var amerikanske bombefly, der kastede atombomberne over Hiroshima og Nagasaki i august 1945. Titusindvis af mennesker mistede livet.

Kong Frederik indledte onsdag et tiltrædelsesbesøg i Japan. Besøget afrundes senere fredag i det kejserlige palads, hvor Japans kejser Naruhito modtager kongen til en middag.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 25/04/2025 - 06:00

FAKTA: Overskydende skat siden 2019

* Tallene viser samlet udbetalt beløb, antal borgere, der skal have penge tilbage, samt gennemsnitligt beløb.

* 2024: 25,4 milliarder kroner, 3,8 millioner borgere, 6621 kroner.

* 2023: 25,7 milliarder kroner, 3,9 millioner borgere, 6585 kroner.

* 2022: 25,5 milliarder kroner, 3,8 millioner borgere, 6600 kroner.

* 2021: 19,9 milliarder kroner, 3,7 millioner borgere, 5435 kroner.

* 2020: 19,5 milliarder kroner, 3,6 millioner borgere, 5422 kroner.

* 2019: 17,4 milliarder kroner, 3,4 millioner borgere, 5179 kroner.

Kilde: Skattestyrelsen.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 25/04/2025 - 06:00

Millioner af danskere får skat tilbage: Derfor betaler vi for meget

Frank May/Ritzau Scanpix

Mange danskere betaler bevidst eller ubevidst for meget i skat. De seneste tre år har den samlede overskydende skat været på over 25 milliarder kroner.

Inden længe får 3,8 millioner danske skatteydere udbetalt i alt 25,4 milliarder kroner i overskydende skat.

Når årsopgørelsen lander hvert år i marts, sidder titusinder i kø til selvbetjening på skat.dk for at se det endelige resultat.

Som regel skal størstedelen af skatteyderne have penge tilbage. Og det er ikke helt tilfældigt, fortæller chefkonsulent i revisionsfirmaet BDO Henning Boye Hansen:

- Danskerne er vilde med at få deres egne penge tilbage på den måde. For mig er det også et tegn på, hvor sund privatøkonomien er i de danske familier, der ikke mangler pengene i det daglige.

Også skatteminister Rasmus Stoklund (S) vurderer, at mange danskere foretrækker at være på den sikre side og betale lidt for meget i skat.

- Men det bedste vil nok være, hvis man har nogenlunde styr på sin forskudsopgørelse og hverken betaler for meget eller for lidt i skat, så man får en korrekt udbetaling af de penge, man skal bruge i løbet af året, siger han.

De seneste år er det samlede beløb, der betales tilbage i overskydende skat, steget meget.

I 2021 blev der udbetalt 19,9 milliarder kroner. Det beløb steg til over 25 milliarder kroner i 2022 og er ikke faldet siden.

Henning Boye Hansen fortæller, at skattesystemet er konstrueret på en måde, der som udgangspunkt udløser overskydende skat.

Det er en del af forklaringen på, hvorfor så mange danskere får penge tilbage.

- Når vi får vores trækprocent med forskudsopgørelsen i november hvert år, runder systemet automatisk op til nærmeste hele krone, siger han.

- Hvis trækprocenten er 36,1, bliver den rundet op til 37. Det betyder, at vi alle bliver trukket lidt for meget i skat hver måned, siger han.

Men derudover vælger mange selv at betale ekstra i skat for at undgå restskat.

- Der vil være nogle, som venter med at indtaste fradrag, så de i løbet af året tvinger sig selv til at betale mere i skat, siger han.

- En anden metode, jeg kender flere, der gør brug af, er at få lønkontoret på arbejdspladsen til at sætte trækprocenten op fra for eksempel 37 til 39 procent.

Ifølge Henning Boye Hansen er det egentlig en effektiv måde at spare penge op på.

- Jeg tror, mange danskere gør det med udgangspunkt i ordsproget ude af øje, ude af sind, siger han.

- Hvis pengene i stedet løbende kom ind på lønkontoen, ville fristelsen for at bruge dem på noget andet også være større.

De seneste år er der i gennemsnit blevet udbetalt mellem 6000 og 7000 kroner i overskydende skat.

- Det er jo ikke en formue, men er man to, har man lidt ekstra penge til sommerferien, når pengene udbetales i april, siger Henning Boye Hansen.

Det er dog ikke altid en god idé at betale for meget i skat. Det er ofte bedre at prioritere at få betalt en eventuel dyr gæld med høj rente.

- Har man kviklån eller andre dyre lån, er det klart, at det er en dårlig idé at betale for meget i skat, hvis alternativet er, at man kan afdrage gælden hurtigere ved at få pengene udbetalt, siger han.

Også privatøkonom i Arbejdernes Landsbank Brian Friis Helmer vurderer, at det som regel giver mest mening at betale gæld af hurtigere.

- De renteudgifter, man sparer på den måde, er jo et sikkert afkast - altså en økonomisk gevinst, siger han.

- Har man ikke gæld, kan man afhængig af beløbets størrelse overveje at lægge pengene til side som en økonomisk buffer eller forsøde tilværelsen en smule med restaurantbesøg, wellness eller oplevelser.

Hans overordnede anbefaling er dog, at man skal stræbe efter at betale en så korrekt skat som muligt.

Overskydende skat udbetales i år fra 25. april.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

TjekDet - faktatjek