Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 23/03/2024 - 18:50

Prominent trekløver skal styre midtbanen mod Schweiz

Christian Eriksen, Pierre-Emile Højbjerg og Thomas Delaney starter mod Schweiz. Schmeichel runder milepæl.

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Den gamle garde er tilbage på fodboldlandsholdets midtbane.

Trekløveret Pierre-Emile Højbjerg, Thomas Delaney og Christian Eriksen får tiltrængt spilletid, når Danmark lørdag aften åbner landskampsåret med en testkamp mod Schweiz i Parken.

De tre spillere skal udgøre den centrale midtbane i landsholdets 3-5-2-formation.

Højbjerg er ikke startet inde i en fodboldkamp siden 3. februar, mens man skal tilbage til midten af januar, før Eriksen senest var med i en kamp fra start. Delaney startede inde i weekenden, men før det skal man tilbage til sidste år for at finde en startplads til ham i Anderlecht.

På forhånd har landstræner Kasper Hjulmand afsløret tre af spillerne i startopstilling: angriberen Rasmus Højlund, venstrebacken Victor Kristiansen og målmand Kasper Schmeichel.

For sidstnævnte gælder det, at han lørdag spiller sin landskamp nummer 100. Det er han den blot 11. herrespiller til at gøre for Danmark.

Spilleren med flest landskampe, Simon Kjær, starter i det centrale forsvar.

Danmarks holdopstilling ser ud som følger (3-5-2):

Kasper Schmeichel - Joachim Andersen, Simon Kjær, Jannik Vestergaard - Joakim Mæhle, Pierre-Emile Højbjerg, Thomas Delaney, Christian Eriksen, Victor Kristiansen - Yussuf Poulsen, Rasmus Højlund.

Testkampen begynder klokken 20.

/ritzau/

Stockholm, 27/04/2024 - 12:33

Politi beroliger Eurovision-publikum efter bekymring fra Israel

50090 Johan Nilsson/Tt/Ritzau Scanpix

En række steder i Israel udtrykkes der bekymring i forbindelse med afviklingen af Eurovision i Malmø.

Svensk politi siger, at man som publikum kan "føle sig helt tryg", når Eurovision løber af stablen 7. til 11. maj i Malmø.

Det skriver det svenske public service-medie SVT, efter at der fra israelsk side er udtrykt bekymring.

Israelere, som har planer om at tage til Sverige, opfordres af Israels nationale sikkerhedsråd til at være forsigtige.

Blandt andet bedes de nedtone deres nationalitet.

Ifølge svensk politi vil alle dog kunne føle sig trygge ved sangkonkurrencen, hvor der er planlagt flere demonstrationer mod Israels deltagelse.

- Med det politiopbud, vi kommer til at have i Politiregion Syd, kommer man helt sikkert til at kunne føle sig tryg, siger Per Engström, som er chef for svensk politis Eurovision-indsats til SVT.

Mediet har talt med flere bekymrede israelere på gaden i Tel Aviv. Også den israelske ambassadør i Sverige udtrykker bekymring.

I israelske medier har der været flere artikler om sikkerhedsudfordringer.

Det store engelsksprogede israelske medie Jerusalem Post har lørdag udgivet en artikel, hvori der står, at Malmø "regnes som en af de mest antisemitiske byer i verden".

Avisen, der regnes for at ligge til højre på det politiske spektrum, henviser til flere antisemitiske hændelser i byen og problemer med kriminalitet i Sverige uden at underbygge, at Malmø globalt skulle være blandt de mest antisemitiske byer.

I artiklen står der, at Israels Eurovision-deltager, Eden Golan, af Israels sikkerhedstjenester er blevet rådet til at opholde sig på sit hotelværelse, bortset fra når hun optræder.

Svensk politi har allerede tidligere oplyst, at der vil være øget sikkerhed.

Også dansk og norsk politi bidrager ved politiindsatsen i Malmø.

- Det er korrekt, at dansk politi - efter anmodning fra svensk politi - assisterer med personale og materiel i forbindelse med afholdelse af Eurovision i Sverige, har politiinspektør Thomas Marconi fra Rigspolitiet sagt i et skriftligt citat til Ritzau.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 27/04/2024 - 09:35

Grøn melder udsolgt i første by hurtigere end nogensinde før

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Grøn kan melde udsolgt af billetter til turnéens sidste stop i Valby. Billetsalget slår sidste års salg.

Alle billetter til sommerens Grøn i Valby den 28. juli er udsolgt.

Det er første gang i endagsfestivalens historie, at de 30.000 billetter til en enkelt by er solgt så hurtigt.

Det skriver arrangørerne bag Grøn - der tidligere var kendt som Grøn Koncert - i en pressemeddelelse.

- Vi er vildt begejstrede og fuldstændig overvældede, siger Theis Petersen, der er indsamlingschef i Muskelsvindfonden.

- Vi kan på nuværende konstatere, at der er et historisk stort forsalg i alle byer, så vi er spændte på, hvordan det kommer til at gå den næste måneds tid, tilføjer han.

I år optræder kunstnerne Blæst, Tobias Rahim, Burhan G og Jada. De nyeste navne på musikprogrammet er grupperne Scarlet Pleasure og TV-2, der begge har optrådt på Grøn før.

De sidste to kunstnere på årets plakat bliver offentliggjort i næste uge, torsdag den 2. maj, siger Theis Petersen.

Sommerens turné lægger fra den 18. juli til den 28. juli vejen forbi otte forskellige byer.

Først i Tårnby den 18. juli og dernæst rejser koncerten til Jylland, hvor den lægger vej forbi Kolding 19. den juli, Aarhus den 20. juli, Aalborg den 21. juli og Esbjerg den 25. juli.

Derefter går turen til Odense den 26. juli og Næstved den 27. juli, før Grøn slutter festen i Valby den 28. juli.

Valby er foreløbigt eneste by, hvor alle billetter er udsolgt.

Sidste år kunne Grøn fejre 40-års jubilæum, og det var første gang, at koncertens 180.500 billetter alle var udsolgt.

Det er håbet fra indsamlingschef Theis Petersen, at det scenarie gentager sig i år.

Muskelsvindfonden og Tuborg står bag arrangementet Grøn.

Overskuddet fra koncerterne går til Muskelsvindfonden og understøtter fondens arbejde for mennesker med handicap og skabe plads til forskelle i samfundet.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 27/04/2024 - 12:00

FAKTA: Bygningsreglementet går ikke i detaljer

* Bygningsreglementet fastsætter ikke i detaljer, hvad rummene skal leve op til for at kunne godkendes som beboelse.

* Det lyder blandt andet i reglementet, at "beboelsesrum og køkken skal have en loftshøjde, der tilgodeser, at der er tilstrækkeligt dagslys i rummet. Loftshøjden skal fastsættes i forhold til boligens rumdybder, rumstørrelser og vinduers placering".

* Det er boligejerens ansvar, at antallet af godkendte kvadratmeter bliver opdateret i Bygnings- og Boligregistret (BBR).

Kilde: Bygningsreglementet, fagekspert i byggeteknik og huseftersyn hos Videncentret Bolius Christina Schervig, advokat med speciale i blandt andet boligkøb Julian Jensen.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 27/04/2024 - 12:00

Gratis kvadratmeter eller potentiel fare? Få styr på dette boligbegreb

Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix

Hold dig fra at indrette børneværelse på kvadratmeter, der ikke er godkendt til beboelse, lyder det klare råd fra en fagekspert i byggeteknik og huseftersyn.

Hvis du er på udkig efter ny bolig og indimellem drømmer dig væk i salgsannoncer, så er du måske stødt på begrebet "ikke godkendt til beboelse".

Nogle kvadratmeter kan nemlig være opgivet som disponible, men ikke godkendte. Men betyder det, at de kan være farlige at indrette værelser i? Eller er det bare en fed mulighed for at få flere kvadratmeter, end du betaler for?

- Det er ulovligt at sælge kvadratmeter som beboelse, hvis de ikke er godkendt til det, fastslår advokat Julian Jensen, som specialiserer sig i blandt andet boligkøb.

- Det kan være på grund af en lokalplan, hvor der står, at der ikke må være beboelse i kælderen for eksempel. Der kan også være nogle brandregler i forhold til værelser oppe på loftet eller en særlig servitut, siger advokaten.

Typisk handler det dog ifølge boligadvokat Julian Jensen om, at sælger ikke har søgt kommunen om tilladelse. Det vil altså sige, at der aldrig er blevet spurgt om, hvorvidt kvadratmeterne kan godkendes til beboelse.

Det kan for eksempel være, hvis man har renoveret huset og lavet værelser på et tidligere uudnyttet loft eller har givet kælderen en tur, så den nu er beboelig.

For at kvadratmeterne kan godkendes, kræver det, at de lever op til en række krav i Bygningsreglementet.

- Der er blandt andet krav til klima, lys, fugt, luft og højde i et rum, fortæller bygningskonstruktør og bygningssagkyndig Christina Schjervig, som er fagekspert i byggeteknik og huseftersyn hos Videncentret Bolius.

- Man skal jo ikke bo i en lille, mørk cigarkasse, det er jo ikke et fornuftigt beboelsesrum. Der skal for eksempel være ordentligt luftskifte i forhold til vores helbred, tilføjer hun.

Der er hendes klare råd, at du lader være med at bruge arealerne til beboelse, hvis de ikke er godkendt til det. Og særligt holder dig fra eksempelvis at indrette et børneværelse i kælderen.

- Der er en grund til, at der er lavet nogle regler og retningslinjer. Det er jo for at passe på os, det er ikke for at genere os, siger hun.

Vil du have indsigt i, om der tidligere skulle være blevet søgt om - og eventuelt afslået - godkendelse af kvadratmeterne, kan du ifølge Christina Schjervig relativt nemt tilgå de oplysninger.

- Det er da rart, at man forud for et køb går ind og ser på, om der har været søgt. Og byggesagerne er offentligt tilgængelige, siger hun og henviser til siderne weblager.dk, filarkiv.dk eller kommunens hjemmeside, hvor man kan anmode om adgang.

- Så på den måde er det nemt at få et overblik over, hvad der er sket - og om der overhovedet er sket noget. Har de fået et nej? Hvis der er en verserende byggesag, hvor der er blevet ansøgt, så bliver den beskrevet på BBR, forklarer Christina Schjervig.

Hvis du vælger at købe boligen, kan du sagtens søge om at få kvadratmeterne godkendt til beboelse efterfølgende. Men du kan ikke være garanteret, at kommunen vender tommelfingeren opad.

- Jeg vil sige, at det er risikobetonet. Og nogle elsker jo at løbe en risiko. Det er ligesom med investeringer og alt muligt andet. Der kan godt komme et afkast, men det kan også gå den anden vej, siger Christina Schjervig.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek