Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 25/09/2023 - 10:43

Garvede TV 2-værter lancerer personligt nyhedsprogram

Værterne skal have noget på hjerte og være mere personlige, når TV 2's nye aftensatsning, "Newsroom", får premiere onsdag 4. oktober.

Af: Af Lukas Nørgaard Bødiker, Ritzau Fokus

Der er hentet inspiration fra populære podcasts og internationale nyhedsformater, når TV 2 udvider sit nyhedstilbud om aftenen med et nyt fast format, "Newsroom".

Programmet bliver sendt live fra klokken 22 til 23 mandag til torsdag og får premiere den 4. oktober. Det oplyser TV 2 i en pressemeddelelse.

- Vi skal udvikle og forny nyhedstilbud, der passer ind i danskernes døgnrytme, siger Anne Mette Svane, chefredaktør på TV 2 News, i pressemeddelelsen.

Programmet kommer til at køre med fire meget garvede tv-værter i skikkelse af Cecilie Beck, Miriam Zesler, Troels Mylenberg og Søren Lippert, som skiftevis står i spidsen for "Newsroom".

- Vi tager enkelte historier og fortæller dem med alt, hvad vi har i kroppen af nysgerrighed, journalistisk nerve og engagement. På den måde har jeg ret store forventninger til "Newsroom", siger Søren Lippert i pressemeddelelsen.

Selv om værterne engagerer sig mere og bruger mere af sig selv i programmet, er det ikke ensbetydende med, at de kommer til at farve indholdet med deres egne meninger.

- Det er fuldstændig uinteressant for andre end mig, hvad jeg måtte mene om et givent emne. Men det, der ikke er uinteressant, er, hvordan jeg med min erfaring og viden ser på samfundet og tænker: "Det dér er mærkeligt. Det vil jeg gerne blive klogere på", siger Søren Lippert i pressemeddelelsen.

- Det deler jeg med hundredtusindvis af danskere, som også sidder og siger: "Det er egentlig mærkeligt". Jeg har så det privilegie, at jeg møder hovedpersonerne og magthaverne og kan stille dem spørgsmål, fortsætter han.

Programmet bliver et slags modtræk til morgennyhederne, hvor man bliver hurtigt opdateret, tilføjer chefredaktør Anne Mette Svane.

- Om aftenen vil du have tempoet ned og blive klogere på dagens største historier med nye indsigter fortalt på en original måde. Det er målet med "Newsroom", hvor værterne får en ny rolle og træder tydeligere frem, fortsætter hun i pressemeddelelsen.

"Newsroom" bliver ikke den eneste forandring, som TV 2 er i gang med på stationens nyhedsflade.

TV 2 rykker nemlig alle nyhedsudsendelser ind under TV 2 News som en samlet afdeling, og det resulterer i et navneskift allerede fra 2. oktober.

Helt konkret bliver "18 Nyhederne" til "18 News", "19 Nyhederne" til "19 News" og "21.30 Nyhederne" til "21.30 News".

Sportsnyheder bliver en fast del af nyhedsudsendelserne i "17 News", "18 News" og "21.30 News" og kommer dermed ud til langt flere seere, skriver TV 2.

Ændringerne betyder, at sportsnyhederne ikke længere vil have en selvstændig udsendelse klokken 22.10 på TV 2.

/ritzau/

København, 27/05/2024 - 14:53

Jon fra Popstars skal i retten: Er tiltalt for vold

Bent Midstrup/Ritzau Scanpix

I september sidste år var Jon Nørgaard på bar i Viborg, og her endte han ifølge tiltale i håndgemæng.

Jon Nørgaard, der i 2002 vandt tv-talentkonkurrencen "Popstars", er tiltalt for simpel vold.

Det bekræfter han over for Ekstra Bladet.

Han nægter sig skyldig og siger til avisen, at han handlede i nødværge.

Ifølge Ekstra Bladet tog sagen sin start 16. september sidste år, hvor sangeren var på en bar eller café i den centrale del af Viborg.

Her endte han i håndgemæng med en anden mand, der ligeledes er tiltalt i sagen. Også han er tiltalt for vold.

Ekstra Bladet har talt med den anden tiltaltes advokat, der siger, at også hans klient nægter sig skyldig.

Sagen skal behandles i Retten i Viborg 7. juni 2024.

Ifølge Ekstra Bladet lyder det i anklageskriftet, at Jon Nørgaard slog den anden mand i ansigtet. Manden fik blandt andet et brud i øjenhulen.

Når Jon Nørgaard til juni skal i retten, er det ikke hans første møde med det danske retsvæsen.

I 2023 blev han idømt 30 dages betinget fængsel for et indbrud, han stod bag i 2019.

Indbruddet fandt sted hos en person, Jon Nørgaard havde en relation til. Der blev stjålet genstande til en værdi af 13.000 kroner.

I 2003 blev han desuden idømt en betinget straf på 60 dages fængsel og 60 timers samfundstjeneste for vold.

Dengang kun 17-årige Jon Nørgaard sang sig i 2002 til tops i "Popstars" og vandt konkurrencen foran sangerinden Julie Berthelsen.

I dag udgiver han musik under navnet Tvilling. Musikmediet Gaffa skrev i 2021, at han hittede i Tyskland under det nye kunstnernavn.

Af musiktjenesten Spotify fremgår det, at Tvilling senest har udgivet en single i 2023.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 27/05/2024 - 14:35

Jon fra Popstars skal i retten: Er tiltalt for vold

I september sidste år var Jon Nørgaard på bar i Viborg, og her endte han ifølge tiltale i håndgemæng.

Jon Nørgaard, der i 2002 vandt tv-talentkonkurrencen "Popstars", er tiltalt for simpel vold.

Det bekræfter han over for Ekstra Bladet. Han nægter sig skyldig og siger til avisen, at han handlede i nødværge.

Ifølge Ekstra Bladet tog sagen sin start 16. september sidste år, hvor sangeren var på en bar eller café i den centrale del af Viborg.

Her endte han i håndgemæng med en anden mand, der også er tiltalt i sagen. Også han er tiltalt for vold.

Ekstra Bladet har talt med den anden tiltaltes advokat, der siger, at også hans klient nægter sig skyldig.

Sagen skal behandles i Retten i Viborg 7. juni 2024.

Ifølge Ekstra Bladet lyder det i anklageskriftet, at Jon Nørgaard slog den anden mand i ansigtet. Manden fik blandt andet et brud i øjenhulen.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 27/05/2024 - 09:00

Hvor ofte skal græsset slås?

* I vækstsæsonen, som normalt er fra april til sidst i oktober, skal græsset slås cirka én gang om ugen.

* Du bør ikke klippe græsset kortere end tre-fire centimeter. Det stresser græsset at klippe det kortere og svækker rodnettet, som kan give grimme gule pletter og mere mos og andet ukrudt.

* Har du været på ferie, og græsset er højt, er det bedre at klippe det ad flere omgange. Så undgår du, at det lægger sig som en dyne oven på plænen.

Kilde: Videncentret Bolius.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 27/05/2024 - 09:00

Sidste udkald for en flot plæne til sommer

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

En våd vinter har givet mos gode vilkår. Du skal derfor gøre en indsats for en flot, grøn plæne til sommer, lyder det fra ekspert.

Græsplænen er nu godt i gang med at vokse, efter at den har ligget i dvale hele vinteren.

På grund af en nedbørsrig vinter er mange danske haver fyldt med mos. Og vil du have en tæt og flot græsplæne til sommer, skal du i gang nu og undgå én klassisk fejl.

Det siger Michael Jepsen, der er ekspert i græspleje og stifter af virksomheden DM Greenkeeping.

- Det er vigtigt ikke at gå fra 0 til 100 og klippe og gøde i ét væk. Det er simpelthen for hårdt for plænen, siger han og sammenligner det med at starte for hårdt ud til fitness efter en længere pause.

Med den rigtige gødning kan du svække væksten af mos og give plænen noget at leve af.

- Der går omkring to til tre uger, før gødningens effekt kan ses, og væksten af græsset tager til. Går man i gang med gødningen nu, når vi altså et stykke ind i sommeren, før effekten ses, siger han.

Men du skal ikke bare give den gas med gødningen, i håb om at du kan indhente lidt tid, eller at havens græs og planter skulle have godt af lidt ekstra.

Faktisk har de danske haveejere en tendens til at overgøde, lyder det fra Louise Møller, der er faglig redaktør hos Haveselskabet.

- Jeg tænker, at forklaringen ligger ved, at folk rigtig gerne vil gøre det bedste for deres planter, men at give dem lige det ekstra er ikke så godt, siger hun.

- Det skader at gøde for meget, ligesom det også skader at gøde for lidt, siger hun og peger på, at du altid bør følge doseringsvejledningen, når du skal gøde din have.

Er du i tvivl, så giv det hellere lidt for lidt gødning. Så må du gøde igen om nogle måneder, lyder rådet fra Louise Møller.

Uanset hvor god du er til at dosere din gødning, skal du ikke tro, at du kommer sovende til en "helt perfekt græsplæne" med lige linjer og ingen vilde blomster.

Det kræver hårdt arbejde og en solid vilje, lyder det fra haveeksperten.

- Gør op med dig selv, hvad dit ambitionsniveau er. Hvis du er typen, der går efter den perfekte græsplæne, som jeg kalder den, skal du vide, at det kræver rigtig meget tid, siger hun.

Kan du leve med en mere afslappet tilgang i din have, sparer du tid og bringer en masse andet godt ind i haven ved at lade nogle vilde blomster og noget ukrudt blive.

Det har blandt andet en masse gavnlige effekter for insekter, der nemmere kan finde et sted at bo og trives i haven.

- Lad eventuelt en del af haven stå med langt græs. Den perfekte græsplæne er ikke så god for insekterne og kan sammenlignes lidt med en grøn ørken, mener Louise Møller.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek