København, 15/04/2025 - 08:00
FAKTA: Opskrift til hvid ragù
Af: Af Lukas Damgaard-Sørensen Pagonakis, Ritzau Fokus
Hvid ragù til 4 personer
Ingredienser:
* 300 gram kød eller plantefars (Sofie Borbiconi bruger helst salsiccia eller plantefars)
* Et stort løg
* 2-3 fed hvidløg
* 3 store gulerødder
* 2-3 stængler blegselleri
* 5-6 blade frisk salvie
* 3-4 deciliter hvidvin
* 75 gram koldt smør (til montering)
* En håndfuld revet parmesan (eller to)
* 1 deciliter pastavand
* 400 gram pasta (købt eller hjemmelavet)
Opskrift på ragù:
* Svits salsiccia på panden i lidt olivenolie. Tilføj løg og hvidløg og derefter gulerødder, selleri og frisk salvie, og lad det stege ved middel varme. Efter fem-syv minutter hældes hvidvin på, lad det koge ind, til der næsten ikke er mere væde tilbage.
* Tag panden af varmen, og tilføj koldt smør, parmesan og pastavand - og til sidst pastaen, som er kogt al dente. Vend det hele sammen, og server straks med et drys parmesan og basilikum på toppen.
Kilde: Sofie Borbiconi, journalist og forfatter til bogen "Håndlavet pasta".
/ritzau fokus/