Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 31/01/2020 - 12:47

OVERBLIK: Her er opgøret mod bankchefer

Domstolene er i gang med eller har afgjort i alt syv store erstatningssager, som staten har rejst.

Af: /ritzau/

Fredag har Vestre Landsret afsagt dom i den mest omfattende af en lang række retssager, som statens selskab Finansiel Stabilitet (FS) har anlagt mod de centrale personer i en række krakkede pengeinstitutter. Den handler om forholdene i Ebh Bank.

Sagen endte med et nederlag til staten i en retssag om 550 millioner mod ledelsen i Ebh Bank.

Her er de øvrige sager:

* Amagerbanken. Oprindeligt var 11 sagsøgt. Flertallet blev afkrævet 900 millioner kroner. Retten i Lyngby frifandt samtlige i juni 2017. FS ankede til Østre Landsret, der i juni sidste år dømte en tidligere direktør og syv bestyrelsesmedlemmer til at betale 343,5 millioner. Dommen blev anket, men i et forlig lød det endelige resultat på 255,5 millioner.

* Roskilde Bank. Direktion, bestyrelse og revisionsselskab blev sagsøgt for en milliard kroner. Østre Landsret frifandt alle i november 2017. FS har anket til Højesteret med krav om 350 millioner. Kravet mod revisionen er opgivet.

* Capinordic Bank. FS krævede i Østre Landsret 400 millioner, men retten sagde 90 millioner. Det resultat blev stort set stadfæstet af Højesteret i januar 2019.

* Eik Bank Danmark. Direktion, bestyrelse og revision blev afkrævet 250 millioner kroner. Østre Landsret idømte i oktober 2018 fire personer til at betale 28,6 millioner. FS har anket til Højesteret, der behandler sagen i maj i år.

* Eik Bank Færøerne (Eik Banki). FS rejste krav på 150 millioner, men frafaldt søgsmålet mod revisionen undervejs i sagen. Retten på Færøerne frifandt i december 2019 en tidligere direktør, men dømte en anden direktør samt bestyrelsesformanden og dens næstformand til at betale 150 millioner. Dommen er anket til Østre Landsret.

* Løkken Sparekasse. Syv personer er stævnet for 275 millioner kroner. Vestre Landsret ventes at afsige dom sidst i februar i år.

Kilder: Retsdokumenter, Finansiel Stabilitet, Ritzau.

/ritzau/

Nyhedsarkiv