Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 01/05/2023 - 05:30

Mø tager revanche i Tivoli efter coronaafbud

Sangerinden Mø kan opleves ved Fredagsrock i Tivoli 5. maj. Hun måtte aflyse sidste år på grund af corona.

Helle Arensbak/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Den danske sangerinde Mø tager fredag revanche i Tivoli, når hun spiller ved Fredagsrock.

Det oplyser Tivoli i en pressemeddelelse.

Det var også planen, at hun skulle have givet Fredagsrock-koncert i august sidste år, men sangerinden var nødsaget til at aflyse, da hun var blevet ramt af covid-19.

- Jeg er utrolig glad for at skulle spille til Fredagsrock i Tivoli, så jeg kan tage revanche for sidste års corona-aflysning!

- Dette bliver mit første show i år, og jeg glæder mig helt vildt til at skyde sæsonen og sommeren i gang på Plænen!, siger den 34-årige sangerinde i pressemeddelelsen.

Hun er kendt for sange som "Final Song" samt "Kamikaze" og har også lavet musik med blandt andre verdensberømte Justin Bieber.

5. maj kan publikummet på Plænen i Tivoli også opleve dj, producer og sanger Ashibah.

- Mø er en af de mest ikoniske danske artister, ikke mindst på grund af de store koncertoplevelser hun giver sit publikum, siger Thor Feilberg, chef for Musik og Underholdning i Tivoli, og fortsætter:

- Fuldt nærvær, energi og store sceneshows, og parret med Ashibah, en af dansk elektronisk musiks mest fremtrædende nye talenter, der i den grad har vist, at dj's kan komme ud over scenekanten, er der lagt i ovnen til en stor aften på Plænen i Tivoli.

Mø og Ashibah er et par af de 31 kunstnere og bands, der i år optræder ved Fredagsrock.

Jada, Jonah Blacksmith, Swan Lee og Oh Land er også blandt navnene, der skal give koncert.

22. september slutter Fredagsrock med Tobias Rahim.

Fredag indtager Mø Plænen klokken 22. Fredagsrock er gratis, når entréen til Tivoli er betalt, oplyser haven.

/ritzau/

Washington D.C., 05/12/2025 - 11:09

Medier: Netflix er tæt på opkøb af streamingkonkurrenten HBO Max

Robert Galbraith/Reuters

Moderselskabet bag HBO Max er til salg - og verdens største streamingtjeneste står forrest i budkøen.

Streamingtjenesten Netflix kan være tæt på at opkøbe Warner Bros Discovery, som er selskabet bag blandt andet konkurrenten HBO Max.

Det oplyser unavngivne kilder til flere amerikanske medier - herunder Bloomberg og CNN.

Foreløbigt er udspillet i forhandlinger mellem selskaberne, at opkøbet skal koste 28 dollar per aktie.

Forhandlingerne finder sted efter flere uger med budkrig mellem Netflix og konkurrenterne Paramount Skydance og Comcast.

Foruden HBO Max er flere tv-kanaler - herunder CNN - samt filmselskabet Warner Bros en del af Warner Bros Discovery.

Netflix har dog kun budt på den del af moderselskabet, som omfatter film- og serieproduktion, og ikke CNN og andre amerikanske tv-stationer.

Warner Bros Discovery satte formelt sig selv til salg i oktober.

Ifølge Bloomberg gik Netflix og Warner Bros Discovery torsdag ind i de potentielt afsluttende forhandlinger om det kommende opkøb.

Samme dag indgav Paramount et købsbud på cirka 27 dollar per aktie, skriver CNN. Dette bud kan dog ikke sammenlignes direkte med Netflix' udspil, da Paramounts bud er rettet mod hele Warner Bros Discovery - herunder amerikanske tv-kanaler.

Netflix er verdens største streamingtjeneste med 280 millioner abonnenter på verdensplan.

Et opkøb af Warner Bros Discovery vil udvide Netflix' muligheder for at producere nye tv-serier og film markant og give adgang til eksisterende film og serier såsom "Game of Thrones" og "The White Lotus" hos HBO Max og Warner Bros Dicoverys andre tjenester.

Hverken Netflix eller Warner Bros Discovery har bekræftet, at der foregår forhandlinger om et opkøb.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 05/12/2025 - 10:59

Bremen Teater øger indtjening med mange gæster på natklub

Bremen Teater har øget sin indtjening til tre millioner kroner ved at skrue op for antallet af arrangementer.

Bremen Teater har afholdt flere arrangementer i den seneste sæson, og det har fået indtjeningen til at stige.

I regnskabsåret 2024/2025 tjente teateret lige knap tre millioner kroner, hvilket er en stigning på næsten 66 procent sammenlignet med året før.

Det viser Bremen Teaters regnskab, som er blevet offentliggjort fredag.

Ledelsen skriver i regnskabet, at den anser årets resultat som "yderst tilfredsstillende".

- Resultatet afspejler et meget højt aktivitetsniveau for såvel shows i salen samt gæsteantal i natklubben, lyder det videre.

I sæsonen 2024/2025 er der blevet afholdt 327 arrangementer i salen på Bremen Teater og 82 natklubaftener på teaterets natklub, Natbar.

Hertil kommer ifølge regnskabet omkring 30 arrangementer på caféen Kolme, som også drives af Bremen Teater.

Samlet set har Bremen Teater afholdt omkring 440 arrangementer i sæsonen, lyder det.

Sæsonen før blev der samlet afholdt 337 arrangementer.

Bremen Teater danner ramme om alt fra comedy, koncerter og teaterforestillinger til foredrag og debatarrangementer. Teateret huser også af og til konferencer og møder.

Bremen Teater har adresse på Vesterbro i København.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 05/12/2025 - 10:00

FAKTA: Fire fif der booster smagen

* Tilsæt krydderierne først, når du skal stege noget, og lad dem stege lidt, inden du tilføjer resten af ingredienserne.

* Damp grøntsager i stedet for at koge dem, så bevarer de mere smag.

* Tilføj andet end vand, når du koger noget. Det kan være krydderier eller urter.

* Brug både olie og smør, når du steger. Smør giver smag, og olie sørger for, at maden ikke brænder så nemt på.

Kilde: bogen "Spis bedre end din nabo" af Julia Prokopenko.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 05/12/2025 - 10:00

Slip sanserne løs i køkkenet og spar penge på indkøb

Der er besparelser at hente på madkontoen, hvis du tør at springe ud i intuitiv madlavning, siger kok og forfatter.

Du vinder både tid og penge ved at lade din intuition lede dig på vej, når du bikser aftensmaden sammen.

Det mener i hvert fald kok og madiværksætter Julia Prokopenko, der er kendt som vært på DR-programmet "Danmarks nye livret".

Nu er hun aktuel med bogen "Spis bedre end din nabo", der rummer tip til, hvordan du i højere grad kan skifte stringente opskrifter ud med ren mavefornemmelse.

- Når vi ikke følger opskrifter, lader vi sanserne fortælle os, om vi er på rette kurs eller ej. På den måde kan madlavning blive en form for meditation, men det kræver, at man vælger at stole på sig selv i stedet for opskriften, siger Julia Prokopenko.

Hendes guide tager udgangspunkt i de fire p'er: prepping, produkt, proces og parring.

Prepping handler om at opbygge et solidt lager af smagsgivere, som du altid har ved hånden. Det kan være alt fra diverse krydderier og olier til tahin, sennep og honning.

Det vigtige er, at du har grundsmagene repræsenteret - surt, sødt, salt, bittert og umami.

- En pose gulerødder og et kyllingebryst på tilbud kan du få til at smage af så mange forskellige ting, hvis du har de her smagsgivere. Så udvid dit forrådskammer, lyder opfordringen fra Julia Prokopenko.

Produkt dækker over, at du tilegner dig en grundviden om de fødevarer, du kokkerer med. På den måde ved du, hvilke ingredienser der kan erstatte hinanden, så du bruger, hvad du allerede har i køleskabet, og ikke farer ud for at købe ekstra ind.

- Et græskar opfører sig på samme måde, som rodfrugter gør. Det vil sige, at du godt kan erstatte græskar med gulerod, mens du for eksempel ikke kan erstatte græskar med agurk, fordi agurken opfører sig anderledes, forklarer hun.

Du hjælper dig selv ved at tænke i råvarefamilier. Tilhører råvarer den samme familie, kan de med høj sandsynlighed afløse hinanden. Står du og mangler kefir til en ret, kan det nemt erstattes med et andet syrnet mælkeprodukt, såsom cremefraiche eller neutral yoghurt.

Men som med alle andre færdigheder kræver det øvelse, og du skal turde at teste ting af i køkkenet, understreger Julia Prokopenko.

- Det er erfaringen, der gør, at du udvikler et kompas, og så skal du ikke være så bange for, at noget går galt, siger hun.

P nummer tre er proces. Når du forstår de forskellige madlavningsprocesser, er det lettere for dig at freestyle. Det handler om at forstå forskellen på, hvad der sker med en råvare, når du for eksempel koger, bager eller steger den.

- Græskar smager for eksempel meget forskelligt, alt efter hvilken proces du bruger til at tilberede det, siger Julia Prokopenko.

Det sidste p står for parring, og det går i sin enkelthed ud på, at du formår at sammensætte et måltid, så det går op i en højere enhed. Her kommer du ifølge Julia Prokopenko langt ved at tænke i teksturer og grundsmage.

- Grunden til, at vi ikke bare kan ignorere det trin, er, at vi er biologisk og kulturelt betinget, i forhold til hvad vi anser som værende et tilfredsstillende måltid, siger hun og fortsætter:

- Kombinationen af noget surt, sødt, salt sammen med noget cremet og sprødt er egentlig bare det, der skal til, for at vores hjerner er tilfredse.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

TjekDet - faktatjek