Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Melbourne, 15/01/2022 - 01:41

Djokovic tilbage i karantæne - visumsag behandles søndag

Med få dage til at Australian Open begynder, kæmper Djokovic stadig for sin deltagelse i tennisturneringen.

Martin Keep/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/AFP

Tennisstjernen Novak Djokovic er igen blevet tilbageholdt i Australien, efter at myndighederne rev hans visum itu for anden gang fredag.

Det oplyser hans advokater lørdag morgen lokal tid.

Ifølge retsdokumenter befinder den 34-årige serber sig i øjeblikket på en adresse i Melbourne, mens han venter på at få sin ankesag behandlet.

Den serbiske verdensetter mødte lørdag morgen op ved en føderal domstol for at få en retslig vurdering af beslutningen om at inddrage hans visum.

Der blev ved retsmødet ikke truffet nogen endelig afgørelse, og søndag klokken 09.30 lokal tid - svarende til 23.30 dansk tid - vil en ny høring finde sted.

Dermed er det ved at være sidste chance for serberen for at vinde sagen og dermed at få lov til at spille ved tennisturneringen Australian Open, der begynder mandag.

Den australske immigrationsminister Alex Hawke inddrog fredag Djokovic' visum. Det er den afgørelse, som tennisstjernen og hans advokater forsøger at omgøre.

Djokovic er ikke blevet vaccineret mod coronavirus, men han var smittet med virusset i december. Derfor fik han i første omgang dispensation til at rejse ind i Australien.

Da serberen og hans hold ankom til Melbourne i sidste uge, viste det sig, at han havde søgt det forkerte visum. Han blev derefter anbragt på et karantænehotel, hvor han måtte afvente en retslig afgørelse.

Den kom mandag, hvor Djokovic fik medhold og måtte slippe ud af karantæne. Men fredag tog sagen så en ny drejning, da immigrationsministeren inddrog visummet.

Djokovic fik lov at bruge fredagen i frihed, men blev tilbageholdt lørdag morgen inden retsmødet. Han vil blive udelukket fra Australien i tre år, hvis afgørelsen stadfæstes.

/ritzau/AFP

, 09/12/2025 - 08:00

FAKTA: Kunsten at smage til

* Det kræver øvelse at smage maden til. Du lærer meget af at gøre det sammen med andre, hvor I taler jer frem til, hvad der mangler.

* Den gode smag opstår i mødet mellem kontraster. Derfor giver det mening at tilsætte for eksempel både sukker og eddike til en ret.

* Tænk i smagslag, når du laver mad. Jo flere nuancer, du kan få bygget ind i smagen, jo bedre resultat får du.

*  Eksperimentér, og prøv dig frem. Er du nervøs for at ødelægge hele sovsen, så tag nogle skefulde over i en anden gryde, og eksperimentér med det til en start.

Kilde: kogebogen "Lag på lag - genveje til smagfulde, grønne måltider" af Camilla Skov.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 09/12/2025 - 08:00

Kreer vegetariske juleretter så englene synger

Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Umami er kodeordet, når du kokkerer kødfri julemad uden at gå på kompromis med smagen, lyder det fra kogebogsforfatter Camilla Skov.

Du kan sagtens skabe en velsmagende julemiddag uden andesteg og sprøde svær på menuen. Opskriften på succes er at sørge for masser af den dybe, runde og fyldige femte grundsmag - umami.

Sådan lyder det fra Camilla Skov, der er kogebogsforfatter og driver bloggen Vegetarisk Hverdag. Hun peger især på sovsen som et afgørende element.

- I min sovs bruger jeg tørrede svampe til at give umami. Det er rigtig godt, og så salter jeg med alt andet end salt. Soja, fiskesovs, miso, grøntsagsfond, måske en lille smule hvidløgspulver, det giver også umami. Det hele handler om balance og at gå forsigtigt frem, siger hun.

De tørrede svampe skal først blødes op i vand. Imens svitser du løg og hvidløg i olie i en gryde. Tilsæt dernæst fond og fløde, hak de udblødte svampe fint, og hæld dem i gryden.

Lad nu sovsen simre, og smag til med alt fra soja og rørsukker til dijonsennep.

- I min familie er det et af højdepunkterne til jul, at vi står og smager sovsen til. Det er simpelthen bare det bedste lille øjeblik på dagen. Så min opfordring vil være at gøre det til noget hyggeligt, I gør i fællesskab, lyder det fra Camilla Skov.

Til sidst kan svampene sies fra, så blot smagen bliver tilbage.

- Den smager jo selvfølgelig ikke af andesovs, men jeg synes, at den smager mindst lige så godt, siger hun.

Ud over sovsen er det ligeledes vigtigt at kreere en lækker form for køderstatning.

- Det kommer vi ikke rigtig udenom i et måltid, som traditionelt er koblet op på kød, og de mange følelser og minder, der er forbundet med det, understreger Camilla Skov.

Hun foreslår at hente inspiration fra Sverige og lave nogle vegetariske kødboller, der består af en fars, der kan laves af nødder, svampe, solsikkekerner og ost. Farsen rulles til boller, der først koges og siden steges, så de får en sprød skorpe.

- Det er igen en øvelse i at få arbejdet med tekstur og smag, så man opnår noget, der får samme rolle, som kødet ellers ville have haft, fortæller Camilla Skov og fortsætter:

- Du får umami og bitterhed fra nødderne og noget saftighed fra osten, mens solsikkekernerne giver noget knas at tygge på.

Herfra giver resten af måltidet sig selv, mener hun, med brunede kartofler og en saftig rødkål.

- I min familie har vi også altid lavet vaniljekogte æbler med ribsgelé, så de er en helt essentiel del af min jul, siger Camilla Skov.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

TjekDet - faktatjek