Nykøbing Sjælland, 16/06/2025 - 18:09
FAKTA: De tophemmelige inspektører bag Michelins stjerner
Mandag aften bliver det klart, hvilke nordiske restauranter der kan pynte sig med michelinstjerner.
Af: /ritzau/
Michelins inspektører forsøger at holde sig i de anonyme skygger, når de besøger restauranter verden over.
Deres job er at finde ud af, hvem der er Michelins stjerner værdige.
Mandag aften offentliggøres det, hvilke nordiske restauranter der ifølge inspektørerne har gjort sig fortjent til hæderen.
Her er, hvad vi ved om de ellers hemmelige gastronomiske dommere:
* Inspektørerne er anonyme for at sikre, at de ikke får særbehandling.
* De har ofte erfaring fra restaurations- og hotelbranchen.
* De vurderer restauranterne ud fra fem kriterier: råvarernes kvalitet, håndværket, personligheden, noget for pengene og kvalitet over tid.
* Inspektørerne bedømmer udelukkende på baggrund af den mad, der serveres.
* Indretning, bordpynt og service er ikke en del af vurderingen.
* Én inspektørs vurdering af en restaurant står ikke alene. Flere inspektører besøger de samme restauranter, og restauranterne besøges flere gange.
* Inspektørerne dækker mere end 40 destinationer på verdensplan.
* En inspektør skal ifølge Michelin rumme anonymitet, uafhængighed, ekspertise og nysgerrighed.
Kilde: guide.michelin.com.
/ritzau/