Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 16/06/2023 - 15:12

Kevin Spacey satser på comeback: Jeg kan godt være et røvhul

Kevin Spacey har ifølge det tyske magasin Zeit for første gang i fem år lukket en journalist ind. Og nu fortæller han i et langt interview om sit liv.

Rocco Spaziani/Ritzau Scanpix

Af: Af Laura Pretzmann, Ritzau Fokus

Den berømte amerikanske skuespiller Kevin Spacey, som er anklaget for fire seksuelle overgreb begået mod mænd, har givet sit første lange interview, siden hans karriere gik i stå i 2017.

Interviewet er givet til det tyske magasin Zeit, som publicerede det den 14. juni.

Anklagerne mod skuespilleren begyndte 2017, og efter at de fortsatte og voksede, valgte Netflix at fyre ham fra den populære serie "House of Cards".

I interviewet udtaler Kevin Spacey sig om sit liv og karriere og om, hvordan han har opført sig. Men han har sat den regel for interviewet, at der ikke må tales om de konkrete retssager, som han er anklaget for.

Til det tyske magasin fortæller han, at han mistede sit job, renome, penge og mange af sine venner, efter at beskyldningerne kom frem i medierne.

Men han er sikker på, at han får et comeback, hvis han bliver frikendt i retssagen, som finder sted den 28. juni i London.

Desuden erkender han delvist i interviewet, at han godt kan være "et røvhul".

- Jeg tror, at jeg virkelig prøvede at undgå at være et røvhul. Men jeg tror, at jeg til en vis grad var et røvhul, siger Kevin Spacey i interviewet ifølge Berlingske.

Skuespilleren Anthony Rapp var en af de første, som stod frem og beskyldte Kevin Spacey for et seksuelt overgreb tilbage i 1986, hvor Anthony Rapp kun var 14 år.

Det gjorde heller ikke sagen bedre for Kevin Spacey, at han selv samtidig med anklagerne valgte at stå frem som homoseksuel. Det fik nogle til at tro, at det var et stunt, han lavede for at tage opmærksomheden væk fra anklagerne om overgreb.

De fire seksuelle overgreb, som Kevin Spacey anklages for, skal have fundet sted mellem marts 2005 og august 2008 London samt i april i 2013.

/ritzau/

København, 05/12/2025 - 11:15

Jødisk museum får penge til at styrke unges viden og bekæmpe antisemitisme

Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Dansk Jødisk Museum modtager millionbeløb som led i tværministeriel handlingsplan mod antisemitisme.

Dansk Jødisk Museum har modtaget 5,4 millioner kroner til fem nye projekter, der skal styrke oplysning om jødisk liv og historie i Danmark.

Det oplyser museet i en pressemeddelelse.

Det sker som led i en tværministeriel handlingsplan mod antisemitisme.

- Viden og oplysning er et afgørende værn mod fordomme og antisemitisme. Det er virkeligt glædeligt, at vi nu for alvor kan omsætte igangsatte initiativer til blivende ressourcer, siger Janus Møller Jensen, direktør for Dansk Jødisk Museum, i pressemeddelelsen.

Midlerne er en del af regeringens samlede indsats mod antisemitisme fra 2022. Siden har museet fået støtte til flere projekter på området.

2. december i år præsenterede regeringen en ny handlingsplan med 17 initiativer, der skal bekæmpe antisemitisme.

Den nye handlingsplan omfatter blandt andet initiativer målrettet børn og unge.

Museets projekter skal afvikles i årene 2026 til 2028 og omfatter blandt andet videreudvikling af eksisterende undervisningstilbud til folkeskoler og gymnasier.

Tre af projekterne er museets egne. Her formidler museet om blandt andet jødiske begravelsespladser.

I et af de nye projekter vil Dansk Jødisk Museum i de kommende år samarbejde med Koldkrigsmuseet Langelandsfortet om de polske flygtninge, som kom til Danmark i 1970'erne.

Der vil også blive indledt et samarbejde med Museum Nordsjælland om en ny særudstilling med navnet "Oktober 1943", hvor publikum vil få fortalt historier gennem lys, lyd og lugte.

/ritzau/

Læs Mere >>

Washington D.C., 05/12/2025 - 11:09

Medier: Netflix er tæt på opkøb af streamingkonkurrenten HBO Max

Robert Galbraith/Reuters

Moderselskabet bag HBO Max er til salg - og verdens største streamingtjeneste står forrest i budkøen.

Streamingtjenesten Netflix kan være tæt på at opkøbe Warner Bros Discovery, som er selskabet bag blandt andet konkurrenten HBO Max.

Det oplyser unavngivne kilder til flere amerikanske medier - herunder Bloomberg og CNN.

Foreløbigt er udspillet i forhandlinger mellem selskaberne, at opkøbet skal koste 28 dollar per aktie.

Forhandlingerne finder sted efter flere uger med budkrig mellem Netflix og konkurrenterne Paramount Skydance og Comcast.

Foruden HBO Max er flere tv-kanaler - herunder CNN - samt filmselskabet Warner Bros en del af Warner Bros Discovery.

Netflix har dog kun budt på den del af moderselskabet, som omfatter film- og serieproduktion, og ikke CNN og andre amerikanske tv-stationer.

Warner Bros Discovery satte formelt sig selv til salg i oktober.

Ifølge Bloomberg gik Netflix og Warner Bros Discovery torsdag ind i de potentielt afsluttende forhandlinger om det kommende opkøb.

Samme dag indgav Paramount et købsbud på cirka 27 dollar per aktie, skriver CNN. Dette bud kan dog ikke sammenlignes direkte med Netflix' udspil, da Paramounts bud er rettet mod hele Warner Bros Discovery - herunder amerikanske tv-kanaler.

Netflix er verdens største streamingtjeneste med 280 millioner abonnenter på verdensplan.

Et opkøb af Warner Bros Discovery vil udvide Netflix' muligheder for at producere nye tv-serier og film markant og give adgang til eksisterende film og serier såsom "Game of Thrones" og "The White Lotus" hos HBO Max og Warner Bros Dicoverys andre tjenester.

Hverken Netflix eller Warner Bros Discovery har bekræftet, at der foregår forhandlinger om et opkøb.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 05/12/2025 - 10:00

FAKTA: Fire fif der booster smagen

* Tilsæt krydderierne først, når du skal stege noget, og lad dem stege lidt, inden du tilføjer resten af ingredienserne.

* Damp grøntsager i stedet for at koge dem, så bevarer de mere smag.

* Tilføj andet end vand, når du koger noget. Det kan være krydderier eller urter.

* Brug både olie og smør, når du steger. Smør giver smag, og olie sørger for, at maden ikke brænder så nemt på.

Kilde: bogen "Spis bedre end din nabo" af Julia Prokopenko.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 05/12/2025 - 10:00

Slip sanserne løs i køkkenet og spar penge på indkøb

Der er besparelser at hente på madkontoen, hvis du tør at springe ud i intuitiv madlavning, siger kok og forfatter.

Du vinder både tid og penge ved at lade din intuition lede dig på vej, når du bikser aftensmaden sammen.

Det mener i hvert fald kok og madiværksætter Julia Prokopenko, der er kendt som vært på DR-programmet "Danmarks nye livret".

Nu er hun aktuel med bogen "Spis bedre end din nabo", der rummer tip til, hvordan du i højere grad kan skifte stringente opskrifter ud med ren mavefornemmelse.

- Når vi ikke følger opskrifter, lader vi sanserne fortælle os, om vi er på rette kurs eller ej. På den måde kan madlavning blive en form for meditation, men det kræver, at man vælger at stole på sig selv i stedet for opskriften, siger Julia Prokopenko.

Hendes guide tager udgangspunkt i de fire p'er: prepping, produkt, proces og parring.

Prepping handler om at opbygge et solidt lager af smagsgivere, som du altid har ved hånden. Det kan være alt fra diverse krydderier og olier til tahin, sennep og honning.

Det vigtige er, at du har grundsmagene repræsenteret - surt, sødt, salt, bittert og umami.

- En pose gulerødder og et kyllingebryst på tilbud kan du få til at smage af så mange forskellige ting, hvis du har de her smagsgivere. Så udvid dit forrådskammer, lyder opfordringen fra Julia Prokopenko.

Produkt dækker over, at du tilegner dig en grundviden om de fødevarer, du kokkerer med. På den måde ved du, hvilke ingredienser der kan erstatte hinanden, så du bruger, hvad du allerede har i køleskabet, og ikke farer ud for at købe ekstra ind.

- Et græskar opfører sig på samme måde, som rodfrugter gør. Det vil sige, at du godt kan erstatte græskar med gulerod, mens du for eksempel ikke kan erstatte græskar med agurk, fordi agurken opfører sig anderledes, forklarer hun.

Du hjælper dig selv ved at tænke i råvarefamilier. Tilhører råvarer den samme familie, kan de med høj sandsynlighed afløse hinanden. Står du og mangler kefir til en ret, kan det nemt erstattes med et andet syrnet mælkeprodukt, såsom cremefraiche eller neutral yoghurt.

Men som med alle andre færdigheder kræver det øvelse, og du skal turde at teste ting af i køkkenet, understreger Julia Prokopenko.

- Det er erfaringen, der gør, at du udvikler et kompas, og så skal du ikke være så bange for, at noget går galt, siger hun.

P nummer tre er proces. Når du forstår de forskellige madlavningsprocesser, er det lettere for dig at freestyle. Det handler om at forstå forskellen på, hvad der sker med en råvare, når du for eksempel koger, bager eller steger den.

- Græskar smager for eksempel meget forskelligt, alt efter hvilken proces du bruger til at tilberede det, siger Julia Prokopenko.

Det sidste p står for parring, og det går i sin enkelthed ud på, at du formår at sammensætte et måltid, så det går op i en højere enhed. Her kommer du ifølge Julia Prokopenko langt ved at tænke i teksturer og grundsmage.

- Grunden til, at vi ikke bare kan ignorere det trin, er, at vi er biologisk og kulturelt betinget, i forhold til hvad vi anser som værende et tilfredsstillende måltid, siger hun og fortsætter:

- Kombinationen af noget surt, sødt, salt sammen med noget cremet og sprødt er egentlig bare det, der skal til, for at vores hjerner er tilfredse.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

TjekDet - faktatjek