Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Tallahassee, 22/01/2022 - 01:03

FBI tæt på at have opklaret sag om drab på 22-årig eventyrer

Det vakte stor opmærksomhed, da en 22-årig ung kvinde forsvandt sidste år. FBI holder forlovede ansvarlig.

Florida Police/Reuters

Af: /ritzau/

Forbundspolitiet i USA, FBI, er meget tæt på at kunne afslutte efterforskningen af den unge eventyrer Gabrielle "Gabby" Petitos død.

Ifølge FBI har Petitos forlovede, Brian Laundrie, taget ansvaret for hendes død i en notesbog.

Laundrie tog sit eget liv, da mistanken omkring hans mulige rolle i drabet begyndte at vokse. Han blev fundet død i oktober med notesbogen på sig, næsten to måneder efter at Petito blev meldt savnet.

FBI skriver i en pressemeddelelse fredag, at intet tyder på, at andre end den 23-årig Brian Laundrie var involveret i Petitos død.

Petitos familie skriver i en erklæring fredag, at de efter at have talt med FBI er overbeviste om, at Laundrie dræbte deres 22-årige datter.

- Kvaliteten af den efterforskning, der er foretaget af FBI, efterlader ingen tvivl om, at Brian Laundrie dræbte Gabby, skriver familien via deres advokat.

Petitos forsvinden vakte enorm medieinteresse i USA og i øvrige dele af verdenen i ugevis.

Det unge par var på rejse tværs gennem USA, hvor de løbende lagde videoer op af dem selv online.

I slutningen af august stoppede de daglige videoer pludseligt, og Petitos familie fik det sidste livstegn fra hende deromkring.

1. september vendte Brian Laundrie så tilbage til sit hjem i Florida uden sin forlovede. Omkring to uger efter forsvandt Laundrie, efter at han havde nægtet at samarbejde med politiet.

Få dage efter blev der fundet ligrester i en nationalpark i Wyoming. Det viste sig senere at være Petitos. Ifølge politiet var hun blevet kvalt ihjel.

20. oktober blev Brian Laundrie fundet i et naturreservat i Florida sammen med nogle personlige ejendele, blandt andet notebogen. Yderligere undersøgelser viste, at Laundrie havde taget sit eget liv.

/ritzau/

København, 08/05/2024 - 13:01

Anne-Grethe Bjarup Riis skilt: Det er sørgeligt

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Anne-Grethe Bjarup Riis og manden, Bo Riis, er gået fra hinanden. Det kunne ikke være anderledes, siger den kendte instruktør og skuespiller til Se og Hør.

Efter flere end 20 år sammen er ægteskabet brast mellem den kendte instruktør og skuespiller Anne-Grethe Bjarup Riis og produceren Bo Riis.

Det bekræfter Anne-Grethe Bjarup Riis over for Se og Hør.

- Det er sørgeligt. Det kunne ikke være anderledes. Men jeg har det godt. Vi og børnene har det godt. Og vi kan sagtens tale sammen, siger hun til ugebladet.

Anne-Grethe Bjarup Riis har tidligere åbenhjertigt fortalt i et stort interview med Alt for damerne, at parret før har været ved at gå fra hinanden, da deres dengang otteårige søn i 2015 blev alvorligt syg af kræft.

- Rigtig mange par, der har et barn med kræft, bliver skilt. Det var da også lige før, vi ikke klarede den. Vi har været en tur i helvede. Der var korporlige slåskampe mellem Bo og mig. Voldsomme konflikter, magtesløshed og vrede, sagde hun hudløst ærligt i interviewet med magasinet.

Parret har også en datter sammen, og så har Anne-Grethe Bjarup Riis endnu en søn fra sit første ægteskab med keramikeren Christian Bruun.

I et interview med Alt for damerne tilbage i 2014 beskrev Anne-Grethe Bjarup Riis, at de var kommet igennem andre kriser.

Blandt andet da de mødte hinanden og blev skilt fra deres daværende ægtefæller.

- Min mand og jeg er så symbiotiske, at mange vil synes, vi er skøre, sagde hun dengang til magasinet.

- Selv efter næsten 13 år ringer vi stadig sammen tre-fire gange om dagen. Når vi kommer op i sommerhuset, går vi også altid på havevandring hånd i hånd. Jeg har virkelig brug for, at der er kærlighed i mit liv, og jeg føler, at jeg med Bo har fundet min soulmate.

Anne-Grethe Bjarup Riis er som skuespiller kendt fra roller i TV 2-serien "Hotellet", komediefilmen "Julefrokosten", dramaet "Drømmen" og Lars von Triers "Idioterne".

De senere år har Anne-Grethe Bjarup Riis udmærket sig som forfatter og som instruktør. Hun har instrueret begge film om Hvidstengruppen, og så står hun bag dokumentaren "Til Gilbert fra mor", som skildrer sønnens sygdomsforløb.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 08/05/2024 - 12:33

Kongeparret skal vandre i nationalpark under statsbesøg i Norge

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Under statsbesøg i Norge vil kong Frederik og dronning Mary blandt andet have fokus på grøn omstilling.

Det danske kongepar skal på vandretur i nationalparken Østmarka Nasjonalpark, når parret senere i maj skal på statsbesøg i Norge.

Det fremgår af det officielle program for statsbesøget, som er blevet offentliggjort på kongehusets hjemmeside onsdag.

Den norske nationalpark ligger lidt over 15 kilometer øst for det centrale Oslo og dækker et område på cirka 256 kvadratkilometer.

Ifølge programmet vil kong Frederik og dronning Mary besøge parken sammen med det norske kronprinspar. Her vil unge "naturtalenter" og guider fra Den Norske Turistforening præsentere naturen for de to par.

Østmarka Nasjonalpark er ifølge det danske kongehus et eksempel på, hvordan man kan værne om natur og biodiversitet og samtidig skabe friluftsliv for borgere i en storby.

Kong Frederik og dronning Mary har mandag og tirsdag været på statsbesøg i Sverige. Det er deres første statsbesøg som kongepar.

Statsbesøget til Norge finder sted 14. og 15. maj.

Temaerne for besøget er grønne og teknologiske løsninger, bæredygtig fælleskabsarkitektur, natur og biodiversitet, skriver kongehuset.

I Norge skal kongeparret også besøge Oslo Science City, hvor der vil være fokus på mikrochips, kvanteteknologiens potentiale og samarbejde mellem Norge og Danmark i forhold til den grønne omstilling.

Her vil også miljøminister Magnus Heunicke (S) og digitaliserings- og ligestillingsminister Marie Bjerre (V) deltage. Desuden vil uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund (M) være med under statsbesøget.

Kong Frederik har tidligere sagt, at han som konge vil have fokus på bekæmpelse af klimaforandringer.

Under et erhvervsfremstød i Polen i januar talte han varmt om de danske virksomheder, som kan hjælpe den grønne omstilling på vej.

- I Danmark har vi i mange år arbejdet på partnerskaber, hvor fokus blandt andet har været energieffektivitet og havvind, sagde han.

- Behovet for dekarbonisering er helt essentielt, sagde han videre, med henvisning til at udslip af CO2 skal reduceres for at løse klimakrisen.

Virksomheder som Vestas, Ørsted og Danfoss deltog under erhvervsfremstødet i Polen.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 08/05/2024 - 08:00

FAKTA: Slip tæerne fri

* Dine fødder har godt af at bevæge sig uden at være iført sko og strømper.

* Alle sko sidder fast på foden og presser den på den ene eller anden måde. Derfor er det godt at prioritere dagligt at gå rundt på bare tæer derhjemme.

* Nogle ifører sig sutsko, så snart de kommer indendørs og har derfor måske kun bare tæer, når de går i bad eller sover. Og dermed går fødderne glip af luft og sund bevægelse.

Kilde: Mette Bøeg, der er selvstændig bevægelsesunderviser og ergonomisk konsulent.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 08/05/2024 - 08:00

Ondt i fødderne? Her er de typiske årsager

Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Med små træningsøvelser og et kritisk blik på skohylden baner du en vej for dine fødder uden for mange smertefulde skridt.

Du går rundt på dem fra morgen til aften, og derfor spænder det hurtigt ben for hverdagen, hvis dine fødder gør ondt.

Men du kan selv gøre en indsats for at lindre nogle af de mest almindelige gener, som livets gang byder på.

1) Forfodsplatfod.

Forfodsplatfod er en lidelse, som Mette Bøeg, der arbejder som selvstændig bevægelsesunderviser og ergonomisk konsulent hos Privatklinikken Willemoesgade 31, tit møder hos sine klienter.

Det er, når den forreste del af foden er sunket ned, så du får én stor trædeflade. Følenerverne, der ligger i forfoden, bliver tit klemt, hvilket kan forårsage udstrålende smerter i foden. Den øgede belastning vil typisk føre til hård hud og ligtorne.

- Du bliver hurtigere træt i foden og kan opleve føleforstyrrelser. Enten er du ikke i så god kontakt med dine tæer, eller også mærker du dem lidt for meget, fordi der er strålende smerter ud i dem, fortæller Mette Bøeg.

Især kvinder udvikler nedsunken forfod. Dette skyldes i høj grad skovalg. Sko med høje hæle øger vægtbelastningen på forfoden, og spidse sko gør, at tæernes muskler ikke kan aktiveres.

Problemet kan også opstå som følge af graviditet, fordi både vægtøgning og hormoner får fødderne til at ændre sig.

Ud over at tænke over hvilke sko du går i, kan du lindre problemet ved at styrke musklerne i foden.

- Det kan være øvelser, hvor du krummer tæerne sammen. Krum tæerne alt, hvad du kan i fem sekunder, og giv så slip, og gentag nogle gange. Du kan også krumme tæerne om en bold, siger Mette Bøeg.

2) Slidgigt.

Ømme og stive fødder kan skyldes artrose, der også kaldes slidgigt. Her får du ondt i fodens ledforbindelser. Smerterne kan gøre, at du bevæger dig mindre, men det bliver det kun værre af, lyder det fra Mette Bøeg.

Især mobilitetsøvelser og udspændingsøvelser er gode at lave, fortæller hun.

- Du kan have en lille bold liggende ved siden af sengen, så du kan starte dagen med at rulle fødderne godt igennem. Det er med til at vække foden og skabe en øget kontakt til den.

Også med slidgigt er det vigtigt at tage et kig på, hvilke sko du går rundt i. Gå efter nogle, der giver god plads til din fod, så dine fodmuskler bliver trænet ved hvert skridt.

- Det er også godt at gå i forskellige sko, så fødderne får varierende stimuli, siger Mette Bøeg.

3) Hælsporer.

Dine fødder reagerer nemt, hvis du ændrer adfærd. Det fortæller fodterapeut Mariah Kruse, som driver klinikken Kastrup Fodterapi.

- Når man går i gang med at træne uden at forberede sig først eller har de forkerte sko på, så kan der komme hælsporer, siger hun og fortsætter:

- Det kan også ske, hvis du skifter arbejde og pludselig har mere stående arbejde på et hårdt underlag. Eller om sommeren, når folk begynder at gå i klipklapper.

Bliver du ramt af hælsporer, kan du afhjælpe problemet ved at gå i stødabsorberende fodtøj, lyder det fra fodterapeuten.

- Sæt også gerne en hælkile i skoen, så du får noget hælforhøjelse og en aflastning af akillessenen, siger Mariah Kruse.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek