Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 17/03/2023 - 07:49

Infantino begejstrer DBU med planer om økonomisk lighed

DBU's formand er meget glad for, at Fifas præsident fokuserede meget på kvindefodbold på torsdagens kongres.

Simon Maina/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Dansk Boldspil-Union (DBU) er på flere områder rygende uenig med Det Internationale Fodboldforbunds (Fifa) præsident, Gianni Infantino.

Men på ét område kan de to parter finde fælles fodslag efter torsdagens Fifa-kongres, hvor Gianni Infantino blev genvalgt uden dansk opbakning.

Den schweiziske Fifa-boss præsenterede nemlig en ambition om, at han i sin kommende embedsperiode vil arbejde for mere økonomisk lighed i fodbold.

Præmiepengene skal således være lige store hos kvinder og mænd i de store Fifa-turneringer, og den tanke vækker begejstring hos Jesper Møller, der er formand i DBU.

- Det er vi meget interesserede i at bakke op om, siger Jesper Møller på et videopressemøde efter torsdagens kongres i Rwandas hovedstad, Kigali.

I første omgang præsenterede Gianni Infantino en forstørret præmiepulje ved kvindernes VM den kommende sommer.

Her skal 32 hold - blandt andet Danmark - kæmpe om en pengepulje på 150 millioner dollar, som svarer til godt en milliard danske kroner. Beløbet udgør en tidobling i forhold til i 2015, hvor 24 hold var med ved VM.

Præmiepuljen ved kvindernes VM i Australien og New Zealand svarer til cirka en tredjedel af det beløb, som Danmarks herrelandshold kæmpede om ved VM i Qatar sidste år. Så der er stadig langt til lighed.

- Det er en lang rejse. Det sagde Fifas præsident også. Det er noget, vi er optagede af. Det er utrolig positivt at høre ham italesætte det. Uefas (Det Europæiske Fodboldforbund, red.) præsident er også meget optaget af det, siger Jesper Møller.

- Det viser, at det, vi selv går og arbejder med, er der lydhørhed for i Uefa og Fifa. Så er der andre ting, vi er uenige om, men lige det her område er vigtigt for os, så det er positivt, siger Jesper Møller.

Gianni Infantino mener ikke, at det er Fifa, der selv skal sørge for, at man opnår økonomisk lighed.

Ved torsdagens kongres kritiserede han både tv-selskaber og sponsorer for at komme med slatne økonomiske bud på rettighederne til kvindernes VM i forhold til herrernes VM.

- Hvis tv-selskaberne tilbyder os 100 millioner dollar for mændenes VM, tilbyder de os en million eller mindre for kvindernes. Samtidig kritiserer de samme offentlige tv-selskaber Fifa for ikke at garantere økonomisk lighed.

- Tilbyd os 20 eller 50 procent mindre, men ikke 100 procent mindre. Kvinder fortjener langt, langt mere end det, og vi er her for at kæmpe for dem. Men vi skal kæmpe sammen, lød det fra Gianni Infantino fra talerstolen.

Kvindernes VM i Australien og New Zealand bliver spillet fra 20. juli til 20. august.

/ritzau/

København, 15/04/2024 - 13:35

Remee lettet: Natklubben reddet

Tobias Kobborg/Ritzau Scanpix

Gæster kan fortsat feste på Remees natklub Museo i Indre København. Det skriver B.T. og lokalmediet KøbenhavnLiv.

Festen fortsætter på Remees natklub Museo i hjertet af København.

Natklubbens naboer har skrinlagt planerne om at indrette hotellejligheder i området. Det bekræfter naboen, Daniel & Jacobs Apartments, over for lokalmediet KøbenhavnLiv.

Skulle der opføres hotellejligheder, ville det betyde, at Museo skulle skrue ned for musikken for at overholde støjkravene. Og det var uforeneligt med den ambition, Remee har for Museo.

Så det glæder naturligvis Remee, at han ikke skal sige farvel til 130 medarbejdere, 50-års klubhistorie, en betydelig omsætning og en masse glade gæster fra hele verden, som han skriver det i en sms til B.T.

- Heldigvis har jeg nogle konstruktive partnere, som fik løst problemet, så den gode energi kan fortsætte, uddyber Remee over for avisen.

Remee er kendt for at stå bag megahits som "Let Love Be Love", "Keep This Fire Burning" og "Superstar". Men ved siden af musikken er den 49-årige popproducer involveret i en række andre projekter. Blandt andet et hotel i Tyrkiet, influencermarketing, musikevents og altså også i Museo.

Museo har tidligere rettet henvendelse til Teknik- og Miljøforvaltningen om, at lokalerne, der skulle opføres hotellejligheder i, kun var godkendt til kontorformål, i håbet om at lokalerne ikke måtte bruges til beboelse.

Teknik- og Miljøforvaltningen indledte en lovliggørelsessag, men gav naboerne afslag grundet brandforholdene.

Det blev dog håndteret, lød det senere. Men nu er planerne om hotellejligheder omkring Østergade og Lille Kongensgade i Københavns Indre By alligevel droppet.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 15/04/2024 - 10:07

TV 2 News sender nyheder igen efter tekniske problemer

Der var tekniske udfordringer hos TV 2 News mandag morgen, men kort efter klokken 09.00 kører kanalen igen.

TV 2 News var mandag morgen ramt af tekniske problemer og udkom derfor ikke med nyheder.

Men kort efter klokken 09.00 er tv-kanalen igen oppe at køre, skriver mediet selv.

- TV 2 News udkommer igen fra klokken 09.00 efter at have haft tekniske problemer. Der har ikke været sendt friske morgennyheder på TV 2 News mandag mellem klokken 06.00 og 09.00, skriver TV 2.

Det er fortsat uvist, hvad årsagen til problemerne var.

Typisk går TV 2 News på med morgennyheder fra klokken 06.00.

TV 2 News er Danmarks eneste danske 24-timers nyhedskanal.

Kanalen gik i luften 1. december 2006. News har ifølge TV 2 selv hver dag knap 700.000 seere, der hver ser med i over en time i gennemsnit.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 15/04/2024 - 10:00

FAKTA: Disse fisk er i sæson i foråret

* Danmark har nogle af verdens fineste spisefisk, og der er mange af de arter, som fiskes hele året.

* Der vil dog altid være perioder, hvor forskellige fisk er bedst.

* I april er det særligt rødspætter, kuller, pighvar, helleflynder, havkat, havtaske, søtunge, slethvar, hornfisk, sild, stenbider og multe.

Kilde: kenddinfisker.dk ejet af Konsumfisk, der er et fiskeriklyngesamarbejde på tværs af havne i Hvide Sande, Thorsminde og Thyborøn.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 15/04/2024 - 10:00

Forår betyder fladfisk på menuen

Signe Goldmann/Ritzau Scanpix

I de danske farvande fanges der mange fantastiske spisefisk. Her er dem, du skal holde øje med netop nu.

Der er andre fisk i havet end tun, torsk og laks. Og når forårsvejret rigtig sætter ind, står menuen i fladfiskens tegn.

Du kan eksempelvis kaste dig over slethvar, pighvar eller skærising, fortæller Søren Birch, der er køkkenchef på restauranten Alimentum i Aalborg.

- Jeg er vild med fladfisk. Og de her fisk er også af en vis størrelse, så der er kød på fileterne, siger han.

Selv kommer han til at servere slethvarren eller pighvarren for sine middagsgæster i privaten dette forår.

- En helbagt pighvar eller slethvar er superlækkert, lyder det fra Søren Birch, der anbefaler, at du bruger godt med smør og krydderurter, når du tilbereder fisken.

Rids fisken ned langs ryggen, put smør og krydderurter ovenpå, og smid den så ind i ovnen. Servér med nye danske kartofler vendt i smør og persille.

Ifølge køkkenchefen kan du tjekke, om fisken er færdig, ved at tage en almindelig smørkniv og vippe fileten af. Slipper den benene, har den fået nok.

- Drik et koldt glas hvidvin til, og så spiller det bare, siger Søren Birch.

Du kan også tage fladfisken med ud på grillen, når vejret tillader det - hvis du da ikke er typen, der også griller i regnvejr.

Grillrøgen giver nemlig fisken noget helt andet end en traditionel ovn, siger kok Mads Dalsborg, der ejer restauranten Bjørnekælderen på Frederiksberg.

- Fisken bliver varm på en anden måde, og røgen giver en noget anden smag, siger kokken, der også tilslutter sig anbefalingen om, at du serverer fladfisk som skærising og pighvar for dine forårsgæster.

Lav nogle snit i fisken, og giv den citronskal, krydderier og smør. Smid hele fisken på grillen. Ligesom i ovnen har fisken fået nok, når du kan løfte fileten langs rygraden med en kniv.

Ifølge Mads Dalsborg kan du også spørge din lokale fiskemand efter helleflynder, som også en god fladfisk at spise lige nu.

I den mere billige ende kan du kaste dig over skrubben, foreslår Jens Peter Moestrup Hansen, der er kok og fiskehandler hos Hav i Torvehallerne i København.

- Hvis du skal lave et nemt familiemåltid til mange, så er skrubben helt perfekt, siger han og peger ligeledes på slethvarren som endnu et godt alternativ, siger han og fortsætter:

- I retten ville jeg også bruge en masse forårsgrøntsager som asparges, ærter og gulerødder og lave en frikassé.

Vend fisken i mel, og steg den i smør i cirka fire minutter på hver side. Servér sammen med frikasséen.

- Vil du have retten helt op at ringe, så tilsæt lidt peberrod. Så har du en ret, man bare skal spise her til foråret, siger Jens Peter Moestrup Hansen.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek