Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Manchester, 04/05/2024 - 11:37

Guardiola: England er klar til at vinde EM-guld

Manchester Citys spanske træner mener, at England er et godt bud på en EM-vinder til sommer.

Adrian Dennis/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Ifølge Manchester City-træner Pep Guardiola kan den kommende europamester meget vel befinde sig i Danmarks gruppe til EM i Tyskland.

Den spanske stjernetræner mener nemlig, at England er et oplagt bud, når der skal peges på favoritter til slutrunden.

- Jeg har en følelse af, og det tror jeg, at alle har, at det engelske landshold ved de seneste slutrunder har taget nogle store skridt. De er på tærsklen til noget stort. De er virkelig tæt på. siger Guardiola ifølge Reuters.

- De har tabt en finale og også være i semifinalen. Når man når så langt i turneringer tæt på hinanden, så skal det nok lykkes til sidst. Hvis de tror på, så kan det lykkes.

England var i EM-finalen i 2021, hvor det blev til et nederlag efter straffesparkskonkurrence til Italien.

Ved VM i 2018 nåede England semifinalen, mens man i 2022 nåede kvartfinalen.

Englands hidtil eneste trofæ fra en slutrunde var sejren ved VM i 1966. EM har fodboldens moderland endnu aldrig vundet.

Årets EM-slutrunden spilles fra 14. juni og frem. England er i gruppe med Danmark, Slovenien og Serbien.

England spiller første kamp 16. juni mod Serbien. Samme dag tørner Danmark og Slovenien sammen.

/ritzau/

Stockholm, 17/05/2024 - 21:14

Taylor Swift forlader fly omgivet af paraplyer i svensk lufthavn

10430 Christine Olsson/Ritzau Scanpix

Et hav af fans har samlet sig ude foran Friends Arena i Stockholm, hvor Taylor Swift skal optræde i aften.

Fredag eftermiddag er verdensstjernen Taylor Swift ankommet til Arlanda Lufthavn i Stockholm, hvor hun skal optræde i aften.

Det skriver de svenske medier TV4 og Aftonbladet.

Taylor Swifts privatfly landede i lufthavnen omkring klokken 15.40.

Ifølge de svenske medier var popstjernen dækket med paraplyer, så hun kunne skjule sig fra paparazziene. Også en række køretøjer spærrede for udsynet til Taylor Swift.

Koncerten finder sted i Friends Arena, hvor bandet Paramore skal opvarme klokken 18.15. Cirka en time senere ventes Taylor Swift at indtage scenen, skriver Expressen.

Billeder fra Stockholm viser store menneskemængder ude foran Friends Arena. I køen kan man se flere fans med muleposer, hvorpå der står "The Eras Tour", som er navnet på Taylor Swifts turné.

I alt kommer verdensstjernen til at spille tre koncerter i Stockholm hen over weekenden.

Flere danske fans tager turen over Øresund for at deltage i koncerten. På grund af en markant øget efterspørgsel på rejser i forbindelse med koncerterne har SAS indsat syv ekstra flyvninger fra København til Stockholm.

Også hos fjernbusselskabet Flixbus mærker man efterspørgslen, skriver DR. Her lyder det, at der er ni gange så mange passagerer, som på en normal fredag.

Taylor Swifts turné har blandt andet gjort sig bemærket, fordi den har styrket økonomien i de byer, som Taylor Swift har besøgt indtil videre.

Stockholms Handelskammer anslår, at popstjernens koncerter vil booste den svenske økonomi med omkring 300 millioner danske kroner.

Omkring 150.000 personer ventes at se Taylor Swifts koncerter i Stockholm.

Turnéen består af i alt 152 koncerter fordelt på fem kontinenter. Den begyndte i marts sidste år og varer året ud.

"The Eras Tour" er ifølge magasinet Forbes allerede blevet den mest indtjenende turné nogensinde med indtægter på mere end en milliard dollar, som svarer til knap syv milliarder kroner.

/ritzau/

Læs Mere >>

Aarhus, 17/05/2024 - 13:17

Teater aflyser forestilling om drab efter kontakt med offerets familie

Xamax/Ritzau Scanpix

Marie Lock-Hansen blev dræbt i 1967. Hendes familie ønsker ikke, at Teatret Svalegangen sætter et stykke op.

Det aarhusianske teater Teatret Svalegangen aflyser forestillingen "Højbjergmordet", som skulle have været sat op på teatret til november.

Det sker efter henvendelse fra de pårørende til afdøde Marie Lock-Hansen og hendes mand, Oscar Lock-Hansen.

Det skriver TV2 Østjylland. Teatret skriver det samme i et opslag på Facebook.

Marie Lock-Hansen blev skudt i sit hjem i Højbjerg i det sydlige Aarhus i 1967. Sagen er fortsat uopklaret.

- Det eneste meningsgivende er, at Teatret Svalegangen efterkommer familiens ønske om at lade Marie Lock-Hansen hvile i fred, udtaler direktør på Svalegangen Per Smedegaard på Facebook.

Teatret skriver videre, at man har forsøgt at komme i kontakt med familien under tilblivelsen af stykket. Men forgæves.

Efter lanceringen har familien dog selv taget kontakt til teatret.

I Facebook-opslaget udtaler familien, at de var ofre for en forbrydelse. Men også for "mediernes hyppige trang til at gøre forbrydelsen til underholdning".

- Vi er overbevist om, at det økonomiske tab, som Teatret Svalegangen lider ved at aflyse forestillingen, så rigeligt opvejes af publikums respekt for Svalegangens integritet i forhold teatrets værdigrundlag, moral og etik.

De sætter pris på, at teatret aflyser, selv om det ikke er noget, familien har bedt dem om, lyder det.

I 1967 var Marie Lock-Hansen 43 år. En formiddag i november sad hun og drak kaffe med sin hushjælper, da det ringede på døren.

Marie Lock-Hansen gik selv til døren, og her stod ifølge vidneudsagn en mand, som hun lukkede ind. Få øjeblikke senere blev hun dræbt af tre skud fra en pistol.

Politiet har igennem årene modtaget utallige tip og henvendelser fra borgere.

Men i 2021 meddelte Østjyllands Politi, at mordsagen blev lukket.

Efterforskningen blev ellers genoptaget i 2018, da en borger henvendte sig med oplysninger om, hvem der kunne have stået bag drabet.

Henvendelsen, der drejede sig om en dengang 90-årig mand bosat i Canada, førte dog ikke til yderligere beviser i sagen.

På Facebook skriver teaterdirektør Per Smedegaard, at fascinationen udsprang af de mange teorier om mordet.

- Forestillingen diskuterede og problematiserede teorierne, da de afspejler, hvorledes enhver tid gendigter historien i sit eget billede.

- Vores oprindelige tanke var at afslutte forestillingen med at vende blikket mod os selv og vores forsøg på netop at gøre det samme: at gendigte handlingerne i vores tidsbillede.

Men forestillingen er altså aflyst.

Ifølge TV2 Østjylland bliver alle med billetter til forestillingen kontaktet af teatret.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 17/05/2024 - 13:00

FAKTA: Det skal du vide om unge og nikotin

* Undersøgelser viser, at en tredjedel af de danske unge bruger mindst ét tobaks- eller nikotinprodukt.

* Mange unge bruger blandt andet Snapchat og TikTok til at købe ulovlige nikotinprodukter - for eksempel de såkaldte Puff Bars, der smager af frugt eller slik og har et stor indhold af nikotin.

* Ikke alene bliver de unge hurtigt afhængige af nikotinen. De bliver også disponerede for at blive afhængige af andre ting som hårdere stoffer og alkohol.

* Stress øger risikoen for at begynde at bruge nikotin. Omvendt øger brugen af nikotin hos børn og unge risikoen for senere at udvikle en forhøjet stressfølsomhed.

* Mange unge oplever dagligdagen med nikotinabstinenser som stressende og mærker, at både indlæring, opmærksomhed og humør forstyrres.

Kilde: Vidensråd for Forebyggelse, Sundhedsstyrelsen, Institut for Folkesundhed

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 17/05/2024 - 13:00

Spot og stop dit barns nikotinafhængighed

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Et flertal af de unge, der bruger nikotinposer eller e-cigaretter, vil gerne stoppe, men kan ikke selv. Som forælder kan dit bidrag være afgørende.

Irriteret, hemmelighedsfuld, ukoncentreret og mindre hjemme.

Genkender du tegnene fra din teenager derhjemme og tænker, at "sådan er det at være teenager", skal du vide, at det også kan være tegn på nikotinafhængighed.

Er din teenager desuden mere træt og har madlede, kan det ligefrem være tegn på nikotinforgiftning, fortæller Sofie Bergman Rasmussen, der er projektkoordinator på forskningsprojektet U-Niko (Unge uden nikotin).

- Omkring en tredjedel af alle danske unge bruger mindst et nikotinprodukt, og mange af dem har let adgang til at kunne indtage enorme mængder nikotin, fordi området er dårligt reguleret, siger hun.

Meget nikotin er især farligt for unge hjerner, og et stort flertal af de unge ønsker selv at droppe snusposen og e-cigaretten. De kan bare ikke. Det er her, du spiller en vigtig rolle.

- Forældrene er ekstremt vigtige, siger rusmiddelkonsulent i Odense Kommune, Torben Vangsted:

- De har forhåbentlig den bedste kontakt til deres børn og dermed mulighed for den gode dialog, siger han.

Hvis du har en bekymring for, at din teenager er nikotinafhængig, anbefaler han, at du dropper den løftede pegefinger. Start i stedet en nysgerrig samtale. Den kan for eksempel begynde med et: "Jeg har bemærket, at du bliver rastløs, og jeg er bekymret. Hvad tænker du om det?".

- Ofte afviser de dig nogle gange, og det skal du kunne tåle. Men hvis du har timing, tålmodighed og viser, at du er der og gerne vil hjælpe, så kommer du langt, siger Torben Vangsted.

Han anbefaler også, at du prøver at forstå verden, som den ser ud for den unge.

- Mind dig selv om, at der er en grund til, at den unge bruger nikotin og har svært ved at stoppe igen.

Når først samtalen er i gang, er der mulighed for at stille de lidt mere forstyrrende spørgsmål som for eksempel "bruger du ikke mange penge på det?" og "er det ikke irriterende, at du ikke kan se en film uden at skulle puffe (ryge ulovlige e-cigaretter, red.)?".

- Det kan være med til at skabe en åbning, så den unge bliver klar til at få hjælp til at stoppe, siger han.

Det handler altså om at finde den unges indre motivation. Og den findes ikke i konsekvenser for helbredet på lang sigt, men i ønsket om en bedre økonomi, mere frihed og om at slippe for fysiske symptomer som tandskader og påvirkning af huden, siger Sofie Bergman Rasmussen fra U-Niko.

Når først din teenager er klar, er der flere ting, I kan gøre.

Måske kan I klare det alene, men du skal vide, at det er svært at komme ud af stærk nikotinafhængighed. Derfor kan det være godt med hjælp udefra.

Hvis der er tale om et stort dagligt forbrug, anbefaler Sofie Bergman Rasmussen at tage den unges læge med på råd, da nogle unge vil få det både fysisk og psykisk dårligt i forbindelse med et stop.

Man kan desuden henvende sig til den telefoniske rådgivningslinje Stoplinien, der også kan henvise til kommunale tilbud.

Uanset hvad I vælger, er bare det, at I gør noget, vigtigt.

- De unge er oppe imod enorme kræfter, og når først de er afhængige, har de brug for vores hjælp, siger Sofie Bergmann Rasmussen.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek