Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 28/03/2023 - 10:00

Flere lejer egen flyttebil: Husk forsikringen

Det er en god idé at granske sine forsikringsvilkår, når man flytter. Uden forsikring kan man nemlig risikere at stå alene med store udgifter.

Signe Goldmann/Ritzau Scanpix

Af: Af Mads Ingemann Abbes, Ritzau Fokus

Det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse, når teltpælene rykkes op, og man skal flytte alt sit inventar til en ny adresse.

Derfor er det fristende at spare, hvor man kan. Og det er der tilsyneladende også flere, som gør.

Hos flyttemændenes brancheorganisation Dansk Møbeltransport Forening oplever man i hvert fald, at flere danskere sparer flyttemændene væk.

- I slutningen af 2022 og her i det nye år oplever vi en afmatning, der hænger sammen med, at der er kommet mere ro på boligmarkedet. Men der er også flere private især i mindre lejligheder, der vælger at ordne flytningen selv, udtaler foreningens sekretariatschef, Anders Due.

Vælger man at tage sagen i egen hånd, er det dog vigtigt, at man får styr på sin forsikring, i tilfælde af at uheldet skulle være ude, og noget går i stykker.

Her er det i udgangspunktet ens indboforsikring, som man skal have godt kendskab til, forklarer Susanne Aamann, der er kontorchef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

- Men forsikringsselskaberne har forskellige betingelser, så det kan være meget fornuftigt at læse op på, hvad der gør sig gældende hos ens forsikringsselskab.

- Her burde der være en selvstændig beskrivelse af, hvad der gælder i forbindelse med flytning af gods, siger Susanne Aamann.

Det kan blandt andet være relevant at granske vilkårene for, hvor stort et beløb forsikringen dækker.

Hvis man omvendt lader flyttemænd om at transportere sit gods, så er det flyttefirmaets forsikring, der dækker.

- Det vil som udgangspunkt være sådan, at flyttefirmaet skal have en forsikring, og den forsikring dækker de skader, som flyttemændene kan forvolde under flytningen, siger Susanne Aamann.

Vælger man selv at pakke sine flyttekasser, skal man dog huske at pakke dem forsvarligt, da man ellers risikerer selv at stå med ansvaret, påpeger hun.

Ligesom med ens indboforsikring er det også her en god idé at undersøge, hvor meget forsikringen dækker - både samlet og per genstand.

Det er desuden vigtigt at tjekke, hvad flyttefirmaets forsikring dækker.

- Man gør klogt i at spørge ind til flyttefirmaets forsikringsforhold, da nogle firmaer faktisk ikke er forsikrede, selv om det står i kontrakten, at de er det, siger Susanne Aamann.

Helt generelt lyder rådet, at der skal være styr på forsikringen, uanset om man selv flytter eller lader flyttemænd om det.

- Når det er hele ens indbo, der bliver flyttet, kan man risikere at stå med nogle rigtig store udgifter. Der er risiko for, at mange ting går i stykker på en gang. Hvis man ikke er ordentligt forsikret, så er det jo en selv, der står med regningen, forklarer hun.

/ritzau fokus/

København, 04/12/2023 - 12:06

Vild med dans-stjerner finder begge kærligheden efter skilsmissen

Betina Garcia/Ritzau Scanpix

Danseren Katrine Bonde og musikeren Noam Halby har begge fundet kærligheden igen, efter at de tidligere på året gik fra hinanden, skriver Her & Nu.

Man siger, at julen er hjerternes fest.

Danseren Katrine Bonde og musikeren Noam Halby har begge fundet en at flette deres julehjerter sammen med igen.

Det skriver Her & Nu.

Ifølge ugebladet afslører Noam Halby på det sociale medie Facebook, at han har fået en ny kæreste, Simone, mens at Katrine Bonde på sin Instagram-profil skriver, at hun er meget forelsket.

- Jeg deler mere, når tiden er klar, tilføjer hun i opslaget på det sociale medie.

Katrine Bonde og Noam Halby oplyste i februar, at de var gået fra hinanden efter 14 år sammen.

Den i dag 39-årige danser og 51-årige Johnny Deluxe-forsanger mødte hinanden under "Vild med dans" tilbage i 2009, hvor sjette sæson valsede over skærmen. Parret dansede sig til en syvendeplads, men vandt hinanden.

Året efter gik de kortvarigt fra hinanden, men fandt siden sammen igen. I 2012 fik de sønnen Milas, og i 2017 kom datteren Saga til verden.

Noam Halby friede til en måbende Katrine Bonde for åben skærm i "Go' Morgen Danmark" i 2013. Tre år efter blev parret gift og var sammen i syv år som ægtepar, inden kærligheden bristede.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 04/12/2023 - 10:19

40 år gamle DR-børneudsendelser bliver til teater

Philip Davali/Ritzau Scanpix

I samarbejde med DR sætter Sjællands Teater børneserien "Ude på noget" op som forestilling.

Næsten 40 år efter Jess Ingerslev, Tom McEwan og Ghita Nørby var "ude på noget" i DR's børneprogrammer af samme navn, skal deres figurer, Palle, Polle og Ruth, på farten igen.

"Ude på noget" rammer næste år de skrå brædder og skal i samarbejde med DR opføres på Sjællands Teater i Holbæk og siden i Slagelse.

Det oplyser public service-stationen i en pressemeddelelse.

- På den måde kan nye minder skabes på tværs af generationer med udgangspunkt i den snart 40 år gamle klassiker fra DR, lyder det i pressemeddelelsen fra seniorprojektleder Thit Dyreberg fra DR Salg.

"Ude på noget" havde premiere på DR i 1984.

I den nye teaterforestilling spilles Jess Ingerslevs, Tom McEwans og Ghita Nørbys respektive roller som Palle, Polle og Ruth af henholdsvis Aske Hass Thorsen, Gustav Allen Schriver og Christine Gaski.

Tommy Kenters rolle som Sigurd overtages af Jesper Riefensthal, mens Bente Eskesen har rollen som tjeneren Fladmast, der i DR-klenodiet blev spillet af Ole Fick.

Forestillingen får stadig et strejf af McEwan-magi, da Tom McEwans søn Oliver McEwan skriver nye sange til stykket. Nogle af børneprogrammets originale sange indgår også i forestillingen, forsikrer DR.

"Ude på noget" handler om Palle, Polle og Ruth, som har et magisk kamera, der kan klikke dem derhen, hvor de drømmer om.

Serien blev i sin tid opfundet af Søren Kragh-Jacobsen og Niels Lund, som skrev historierne til DR.

Teaterudgaven bliver iscenesat af instruktør Brian Kristensen. Ifølge ham handler historien om fællesskabets kraft.

- Det er et opbyggeligt eventyr om, hvad der kan lade sig gøre, når vi sætter alles kompetencer og evner i spil. Vi lever i en tid, hvor det er almindeligt hele tiden at melde ud, hvad man ikke vil og ikke har lyst til, siger han i pressemeddelelsen.

- Med forestillingen bliver det tydeligt, hvilken kraft der ligger i at melde ud, hvad man gerne vil og virkelig har lyst til.

"Palle, Polle & Ruth – Ude på noget" får premiere på Sjællands Teater i Holbæk 9. februar. Fra 1. marts kan forestillingen ses i Slagelse.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 04/12/2023 - 15:00

FAKTA: Største stigning i folkepensionen i næsten 15 år

* I 2024 stiger den maksimale folkepension før skat med op til 6.700 kroner sammenlignet med sidste år.

* Det svarer til en stigning på 3,5 procent og er den højeste stigning i folkepensionen siden 2010.

* Nedenstående beløb viser, hvad man kan få i folkepension årligt. Stigningen er lavere for par.

* Enlig uden ældrecheck - 179.328 kroner.

* Enlig med ældrecheck - 199.228 kroner.

* Par uden ældrecheck - 132.360 kroner hver.

* Par med ældrecheck - 152.260 kroner hver.

Kilder: retsinformation.dk og Danica Pension.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 04/12/2023 - 12:00

FAKTA: Hvad er skimmelsvampesporer?

* Skimmelsvampe er mikroskopiske svampe, som kan vokse både udendørs og indendørs, hvor der er fugt og organisk materiale.

* Skimmelsvampe formerer sig ved sporer, som spredes med vinden over store afstande ligesom pollen.

* Der findes mange tusinde forskellige skimmelsvampe, som hver især danner millionvis af sporer. De vigtigste udendørs skimmelsvampesporer, som kan være årsag til allergi i Danmark, kommer fra slægterne Alternaria og Cladosporium.

* Har du spørgsmål til de udendørs svampesporer, har Astma-Allergi Danmark en rådgivningslinje, der kan kontaktes på telefonnummer 43 43 42 99.

Kilde: Astma-Allergi Danmark.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv