Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 28/03/2023 - 10:00

Flere lejer egen flyttebil: Husk forsikringen

Det er en god idé at granske sine forsikringsvilkår, når man flytter. Uden forsikring kan man nemlig risikere at stå alene med store udgifter.

Signe Goldmann/Ritzau Scanpix

Af: Af Mads Ingemann Abbes, Ritzau Fokus

Det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse, når teltpælene rykkes op, og man skal flytte alt sit inventar til en ny adresse.

Derfor er det fristende at spare, hvor man kan. Og det er der tilsyneladende også flere, som gør.

Hos flyttemændenes brancheorganisation Dansk Møbeltransport Forening oplever man i hvert fald, at flere danskere sparer flyttemændene væk.

- I slutningen af 2022 og her i det nye år oplever vi en afmatning, der hænger sammen med, at der er kommet mere ro på boligmarkedet. Men der er også flere private især i mindre lejligheder, der vælger at ordne flytningen selv, udtaler foreningens sekretariatschef, Anders Due.

Vælger man at tage sagen i egen hånd, er det dog vigtigt, at man får styr på sin forsikring, i tilfælde af at uheldet skulle være ude, og noget går i stykker.

Her er det i udgangspunktet ens indboforsikring, som man skal have godt kendskab til, forklarer Susanne Aamann, der er kontorchef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

- Men forsikringsselskaberne har forskellige betingelser, så det kan være meget fornuftigt at læse op på, hvad der gør sig gældende hos ens forsikringsselskab.

- Her burde der være en selvstændig beskrivelse af, hvad der gælder i forbindelse med flytning af gods, siger Susanne Aamann.

Det kan blandt andet være relevant at granske vilkårene for, hvor stort et beløb forsikringen dækker.

Hvis man omvendt lader flyttemænd om at transportere sit gods, så er det flyttefirmaets forsikring, der dækker.

- Det vil som udgangspunkt være sådan, at flyttefirmaet skal have en forsikring, og den forsikring dækker de skader, som flyttemændene kan forvolde under flytningen, siger Susanne Aamann.

Vælger man selv at pakke sine flyttekasser, skal man dog huske at pakke dem forsvarligt, da man ellers risikerer selv at stå med ansvaret, påpeger hun.

Ligesom med ens indboforsikring er det også her en god idé at undersøge, hvor meget forsikringen dækker - både samlet og per genstand.

Det er desuden vigtigt at tjekke, hvad flyttefirmaets forsikring dækker.

- Man gør klogt i at spørge ind til flyttefirmaets forsikringsforhold, da nogle firmaer faktisk ikke er forsikrede, selv om det står i kontrakten, at de er det, siger Susanne Aamann.

Helt generelt lyder rådet, at der skal være styr på forsikringen, uanset om man selv flytter eller lader flyttemænd om det.

- Når det er hele ens indbo, der bliver flyttet, kan man risikere at stå med nogle rigtig store udgifter. Der er risiko for, at mange ting går i stykker på en gang. Hvis man ikke er ordentligt forsikret, så er det jo en selv, der står med regningen, forklarer hun.

/ritzau fokus/

København, 08/06/2023 - 04:50

Uenige anmeldere både roser og diskvalificerer dansk thriller

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Anmelderkorpset er dybt uenigt om Julie R. Ølgaards nye thriller om kvindedrab, der har premiere torsdag.

"Englemageren" er alt andet end en vellykket krimi.

Sådan lyder den hårde dom over ny film af Julie R. Ølgaard og Esben Tønnesen i en anmeldelse i Politiken torsdag. Her får filmen to hjerter.

- Det krymper sig i mig af ubehag, når jeg ser endnu en udpenslet krimi om mænd, der hader kvinder, skriver avisens anmelder Kim Skotte.

Julie R. Ølgaard spiller selv med i den psykologiske thriller, der har premiere torsdag. Her har hun rollen som kriminalbetjenten Laura, der har specialiseret sig i cyberkriminalitet og vender tilbage fra sygeorlov for at tage del i en efterforskning.

Også i Jyllands-Posten får filmen to stjerner.

- Ølgaard og Tønnesen forsøger forsigtigt at sige noget relevant, men sovser deres pointer ind i en usædvanligt dårlig kriminalintrige, som man skal være ufattelig tyndhudet for at lade sig rive med af, lyder det i Jyllands-Posten, hvor Katrine Sommer Boysen har anmeldt filmen.

Heller ikke Berlingskes anmelder er begejstret.

- Troværdigheden skrider i dansk film om sadistisk kvindemorder, lyder det fra Thomas Brunstrøm.

Han spørger i anmeldelsen sig selv om, hvorvidt verden "virkelig" har brug for endnu en film om en stjernepsykopatisk seriemorder, der dræber kvinder, og tildeler filmen tre stjerner.

Lidt mere positivt stemt er Bo Tao Michaëlis, der har anmeldt "Englemageren" for filmmagasinet Ekko.

I modsætning til avisernes anmeldere kalder han filmens handling "gammel vin på nye flasker".

- Den er både spændende og effektiv, skriver Michaëlis og giver filmen fire stjerner.

- Dansk krimithriller formår fermt at skildre jagten på en sadistisk seriemorder, der slår unge kvinder ihjel, lyder det.

I Alt for damerne fremhæves især kameraarbejdet, som anmelder Stephanie Caruana roser.

- Kameraarbejdet af Sophie Caroline Gohr er stærkt, smukt og dragende, og giver nye facetter på en type fortællinger, som publikum kender, skriver Caruana.

Hun giver filmen fire hjerter.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 07/06/2023 - 11:00

Gravid Jada ramt af komplikationer og aflyser Fredagsrock

Helle Arensbak/Ritzau Scanpix

På lægernes anbefaling aflyser Jada alle sine koncerter i juni. Til Fredagsrock i Tivoli afløser Hugorm den gravide sangerinde.

Den danske popstjerne Jada er i lykkelige omstændigheder og venter sit første barn.

Men for en uge siden blev Jada indlagt grundet komplikationer i graviditeten. Læger og jordemødre har gjort det klart for hende, at hun som følge af komplikationerne ikke skal ud og synge foreløbig.

Derfor må sangerinden aflyse alle koncerter i juni, herunder Fredagsrock i Tivoli, og alle kommende internationale shows.

- Jeg har været rigtig bange og ked af det og er det stadigvæk, men er også enormt lettet over, at tingene er stabile og så utrolig taknemmelig for den fantastiske omsorg og behandling, vi har fået, skriver Jada i en besked.

Takket være det har hun og den lille efterårsbaby, som hun venter, det stadig okay, skriver hun videre.

- Jeg troede, jeg skulle dele nyheden nu for bagefter at stå på scenen hele sommeren og gøre det, jeg elsker, sammen med jer. Jeg kan ikke beskrive, hvor meget jeg havde glædet mig til at skulle rundt til jer alle sammen og synge med mit barn i maven, skriver Jada.

- Lige nu skal jeg passe på mig selv og min familie. Men jeg glæder mig usigeligt til at komme ud og spille for jer igen, lyder det fra hende.

Jada, der står bag hits som "Nudes", "Dangerous" og "Don't Say My Name and Forget It Again", skulle have optrådt på Plænen i Tivoli den 16. juni.

- Det vigtigste er at passe på sig selv og sit barn! Gode tanker herfra til Jada, og så håber vi at få Jada tilbage på Plænen en anden gang, siger Tivolis underholdningsprogramchef, Thor Feilberg, i pressemeddelelsen.

Det er lykkedes forlystelsesparken at finde en afløser for Jada, og som på grund af de pludselige omstændigheder kan optræde med kort varsel.

Trioen Hugorm, der har Simon Kvamm i front, træder ind på scenen på Plænen næste fredag i stedet for.

- Det er altid beklageligt, når nogen må aflyse - og særligt Jada, som i min bog virkelig har et seværdigt liveshow kørende. Men når det nu skal være, træder Hugorm med glæde til for at tjene og servicere de ærværdige Tivoli-gæster, der fortjener kun det bedste, siger Simon Kvamm i pressemeddelelsen.

- Vi glæder os og kommer sprængfyldte med energi og lyst til at lade vores musik flyde ud i alle hjørner af den gamle have.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 07/06/2023 - 13:33

PFS-artikel trukket tilbage

PFS-artikel " Hold øje med boligkøbets røde flag" er trukket tilbage, da den er sendt ud ved en fejl.

Artiklen " Hold øje med boligkøbets røde flag" fra Ritzau Fokus er trukket tilbage, da den først skal udsendes til PFS-kunder mandag, hvor den vil blive udsendt på ny.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 07/06/2023 - 13:17

FAKTA: Bank- og advokatforbehold kan gavne

* Når du underskriver en betinget købsaftale, giver du dig selv en frist til blandt andet at få undersøgt boligens forhold, købsaftalens indhold og din endelige finansiering.

* Gør du købsaftalen betinget af både banken og din advokats godkendelse - et såkaldt bank- og advokatforbehold - har du mulighed for at fortryde en underskrevet købsaftale inden for en tidsfrist.

* Finder advokaten forhold i aftalen, som betyder, at du ikke vil købe alligevel, kan du fortryde handlen inden seks hverdage. Her kan sælger ikke kræve, at du betaler én procent af købesummen, som sælger ellers ville kunne.

Kilde: Nordea.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv