Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 23/02/2023 - 10:00

Gennemgå dine forsikringer hvert år: Der kan være penge at spare

Hvis du vil sikre dig, at du har den bedste dækning til den laveste pris, anbefaler en forbrugerøkonom, at du gennemgår dine forsikringer en gang om året.

Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Af: Af Murat Tamer, Ritzau Fokus

Ligesom mange andre danskere betaler din husstand nok også for både indbo-, bil- og rejseforsikring. Og det kan mærkes på pengepungen, når regningerne skal betales.

Men der kan faktisk være penge at spare, hvis du sørger for at gennemgå dine forsikringer med jævne mellemrum.

Sådan lyder anbefalingen fra Ilyas Dogru, der er forbrugerøkonom i FDM.

- Det går godt for forsikringsselskaberne for tiden, og hvis man som forbruger vil være en del af den fest, er man nødt til selv at gøre noget aktivt, siger han og tilføjer:

- Jeg har set forsikringspriser på Tesla Model Y, der svinger fra 6000 til 18.000 kroner årligt for den samme person.

Han anbefaler, at du en gang om året gennemgår dine forsikringer for at være sikker på, at du betaler den bedste pris.

- En bilforsikring er faktisk et meget ens produkt hos forsikringsselskaberne. Derfor kan man med fordel gå efter prisen, siger Ilyas Dogru.

Med indboforsikringen skal man dog lige sikre sig, at ens forsikringsbehov fortsat er tilstrækkeligt dækket.

Han peger på, at forsikringsselskaberne typisk også giver samlerabat, hvis man har flere forsikringer i samme selskab. Men samlerabat er ikke ensbetydende med, at du får den lavest mulige pris.

Hvis du vælger at samle dem, skal du være opmærksom på, at anmeldte skader på en af dine forsikringer godt kan påvirke prisen på en anden forsikring.

En ridse i lakken på din kaskoforsikring kan altså øge prisen på din indboforsikring. Det fremgik af en undersøgelse fra Finanstilsynet i 2022.

- Som forsikringstager skal man vænne sig til at presse sit forsikringsselskab, hvis man vil spare penge. Og man kan stå stærkere i forhandlingen ved at indhente tilbud fra andre forsikringsselskaber, siger Ilyas Dogru.

Han anbefaler, at du sammenligner priserne på forsikringsguiden.dk, som Forsikring & Pension og Forbrugerrådet Tænk står bag.

- Du kan få et hurtigt overblik over de vejledende priser, og du kan så vælge top tre og ringe til dem for at spørge, hvad deres bedste pris er, siger han og tilføjer:

- De sidder klar på telefonerne og er sultne efter kunder.

Og du kan roligt skifte forsikringsselskab, hvis du finder en bedre pris. Du vil nemlig ikke ende i en situation, hvor du står uden en forsikring, så længe du husker at betale dine regninger rettidigt.

Hvis du er i tvivl om, hvilke forsikringer der passer bedst til din husstand, kan du også bruge forsikringsguiden.dk til at teste dit behov.

Det forklarer forsikringsekspert hos Forsikringsoplysningen Anne Garde Slothuus.

- Man vil opleve på forsikringsguiden.dk, at priser og dækning er opdaterede, så de passer med, hvad forsikringsselskaberne oplyser på deres egne hjemmesider, siger hun og tilføjer:

- Men det betyder ikke, at man ikke kan kontakte selskaberne og bede om et tilbud. Det kan man altid gøre.

På din indboforsikring anbefaler hun, at du er ekstra opmærksom på forsikringssummen - altså den samlede værdi af dit indbo.

Det er nemlig både en dårlig idé at betale for en for lav og en for høj forsikringssum. En for lav påvirker dækningen af anmeldte skader, og en for høj sum er spildte penge.

/ritzau fokus/

København, 15/04/2024 - 13:35

Remee lettet: Natklubben reddet

Tobias Kobborg/Ritzau Scanpix

Gæster kan fortsat feste på Remees natklub Museo i Indre København. Det skriver B.T. og lokalmediet KøbenhavnLiv.

Festen fortsætter på Remees natklub Museo i hjertet af København.

Natklubbens naboer har skrinlagt planerne om at indrette hotellejligheder i området. Det bekræfter naboen, Daniel & Jacobs Apartments, over for lokalmediet KøbenhavnLiv.

Skulle der opføres hotellejligheder, ville det betyde, at Museo skulle skrue ned for musikken for at overholde støjkravene. Og det var uforeneligt med den ambition, Remee har for Museo.

Så det glæder naturligvis Remee, at han ikke skal sige farvel til 130 medarbejdere, 50-års klubhistorie, en betydelig omsætning og en masse glade gæster fra hele verden, som han skriver det i en sms til B.T.

- Heldigvis har jeg nogle konstruktive partnere, som fik løst problemet, så den gode energi kan fortsætte, uddyber Remee over for avisen.

Remee er kendt for at stå bag megahits som "Let Love Be Love", "Keep This Fire Burning" og "Superstar". Men ved siden af musikken er den 49-årige popproducer involveret i en række andre projekter. Blandt andet et hotel i Tyrkiet, influencermarketing, musikevents og altså også i Museo.

Museo har tidligere rettet henvendelse til Teknik- og Miljøforvaltningen om, at lokalerne, der skulle opføres hotellejligheder i, kun var godkendt til kontorformål, i håbet om at lokalerne ikke måtte bruges til beboelse.

Teknik- og Miljøforvaltningen indledte en lovliggørelsessag, men gav naboerne afslag grundet brandforholdene.

Det blev dog håndteret, lød det senere. Men nu er planerne om hotellejligheder omkring Østergade og Lille Kongensgade i Københavns Indre By alligevel droppet.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 15/04/2024 - 10:07

TV 2 News sender nyheder igen efter tekniske problemer

Der var tekniske udfordringer hos TV 2 News mandag morgen, men kort efter klokken 09.00 kører kanalen igen.

TV 2 News var mandag morgen ramt af tekniske problemer og udkom derfor ikke med nyheder.

Men kort efter klokken 09.00 er tv-kanalen igen oppe at køre, skriver mediet selv.

- TV 2 News udkommer igen fra klokken 09.00 efter at have haft tekniske problemer. Der har ikke været sendt friske morgennyheder på TV 2 News mandag mellem klokken 06.00 og 09.00, skriver TV 2.

Det er fortsat uvist, hvad årsagen til problemerne var.

Typisk går TV 2 News på med morgennyheder fra klokken 06.00.

TV 2 News er Danmarks eneste danske 24-timers nyhedskanal.

Kanalen gik i luften 1. december 2006. News har ifølge TV 2 selv hver dag knap 700.000 seere, der hver ser med i over en time i gennemsnit.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 15/04/2024 - 10:00

FAKTA: Disse fisk er i sæson i foråret

* Danmark har nogle af verdens fineste spisefisk, og der er mange af de arter, som fiskes hele året.

* Der vil dog altid være perioder, hvor forskellige fisk er bedst.

* I april er det særligt rødspætter, kuller, pighvar, helleflynder, havkat, havtaske, søtunge, slethvar, hornfisk, sild, stenbider og multe.

Kilde: kenddinfisker.dk ejet af Konsumfisk, der er et fiskeriklyngesamarbejde på tværs af havne i Hvide Sande, Thorsminde og Thyborøn.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 15/04/2024 - 10:00

Forår betyder fladfisk på menuen

Signe Goldmann/Ritzau Scanpix

I de danske farvande fanges der mange fantastiske spisefisk. Her er dem, du skal holde øje med netop nu.

Der er andre fisk i havet end tun, torsk og laks. Og når forårsvejret rigtig sætter ind, står menuen i fladfiskens tegn.

Du kan eksempelvis kaste dig over slethvar, pighvar eller skærising, fortæller Søren Birch, der er køkkenchef på restauranten Alimentum i Aalborg.

- Jeg er vild med fladfisk. Og de her fisk er også af en vis størrelse, så der er kød på fileterne, siger han.

Selv kommer han til at servere slethvarren eller pighvarren for sine middagsgæster i privaten dette forår.

- En helbagt pighvar eller slethvar er superlækkert, lyder det fra Søren Birch, der anbefaler, at du bruger godt med smør og krydderurter, når du tilbereder fisken.

Rids fisken ned langs ryggen, put smør og krydderurter ovenpå, og smid den så ind i ovnen. Servér med nye danske kartofler vendt i smør og persille.

Ifølge køkkenchefen kan du tjekke, om fisken er færdig, ved at tage en almindelig smørkniv og vippe fileten af. Slipper den benene, har den fået nok.

- Drik et koldt glas hvidvin til, og så spiller det bare, siger Søren Birch.

Du kan også tage fladfisken med ud på grillen, når vejret tillader det - hvis du da ikke er typen, der også griller i regnvejr.

Grillrøgen giver nemlig fisken noget helt andet end en traditionel ovn, siger kok Mads Dalsborg, der ejer restauranten Bjørnekælderen på Frederiksberg.

- Fisken bliver varm på en anden måde, og røgen giver en noget anden smag, siger kokken, der også tilslutter sig anbefalingen om, at du serverer fladfisk som skærising og pighvar for dine forårsgæster.

Lav nogle snit i fisken, og giv den citronskal, krydderier og smør. Smid hele fisken på grillen. Ligesom i ovnen har fisken fået nok, når du kan løfte fileten langs rygraden med en kniv.

Ifølge Mads Dalsborg kan du også spørge din lokale fiskemand efter helleflynder, som også en god fladfisk at spise lige nu.

I den mere billige ende kan du kaste dig over skrubben, foreslår Jens Peter Moestrup Hansen, der er kok og fiskehandler hos Hav i Torvehallerne i København.

- Hvis du skal lave et nemt familiemåltid til mange, så er skrubben helt perfekt, siger han og peger ligeledes på slethvarren som endnu et godt alternativ, siger han og fortsætter:

- I retten ville jeg også bruge en masse forårsgrøntsager som asparges, ærter og gulerødder og lave en frikassé.

Vend fisken i mel, og steg den i smør i cirka fire minutter på hver side. Servér sammen med frikasséen.

- Vil du have retten helt op at ringe, så tilsæt lidt peberrod. Så har du en ret, man bare skal spise her til foråret, siger Jens Peter Moestrup Hansen.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek