Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Liverpool, 11/05/2023 - 10:00

Trods aflysninger: Dansk Eurovision-håb maner til ro

Det er ikke krukkeri, når Reiley aflyser og skubber interview og fotosessions på stribe, lyder det fra DR.

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Af: Af Grith Larsen, Ritzau Fokus

Det er kommet bag på Danmarks Eurovision-håb, Reiley, hvor omfattende det er at deltage i det internationale melodigrandprix.

Det kræver fysisk og mental forberedelse, og med den begrundelse har den færøske TikTok-stjerne udskudt og helt aflyst en række interview og fotosessions.

Men Reiley kan forsikre de danske grandprixfans, der håber, at han synger Dannebrog i finalen for første gang i fire år, at alt er o.k.

- Stemmen har det godt, og jeg har det godt. Jeg er meget klar. Men vi prøver at bevare energien, forklarede sangeren tidligere på ugen.

- Jeg snakker meget med mine forældre, og så har jeg mit team med mig, som er meget gode til at sørge for, at alt er stille og roligt, når vi ikke arbejder, og at vi har fornuften med os.

Ifølge Reiley sparer han på stemmen, fordi den bliver slidt af alle de interview, der er forespørgsler på, og når han møder sine fans, som gerne vil snakke med deres idol.

Derfor står den på afslapning og te med honning, og så bruger Reiley en såkaldt stemme-steamer for at være klar til at synge sit bud på en Eurovision-vindersang, "Breaking My Heart".

- Det er faktisk en nyanskaffelse til min stemmerutine. Den er meget god. Men stilhed er det mest effektive, har Reiley fortalt.

Derfor har der været tavshed i forhold til pressen.

DR sagde tidligere på Eurovision-ugen, at man designer Reileys dage, ud fra hvad han har behov for.

Det er ikke krukkeri, lyder det fra DR's grandprixchef, Erik Struve Hansen.

- Vi har at gøre med en topprofessionel, topdedikeret kunstner, som ved, hvad han laver, og er super dygtig, siger Erik Struve Hansen.

- Det er simpelthen bare noget, der kan begynde at sætte sig på stemmen, hvis han skal sidde og snakke hele tiden. Man er også meget på, når man bliver interviewet og bruger krudt på det.

Energien skal spares op til den udladning, der skal til for at åbne semifinalen i Eurovision, som Reiley netop skal.

- Det er jo en kæmpe kraftpræstation at skulle stå på den scene i et af de allerstørste shows i hele verden, siger Erik Struve Hansen.

- Det er nærmest det vildeste, man kan som popstjerne.

Erik Struve Hansen er ikke bange for, at det får konsekvenser for Reiley, når stemmerne skal afgives, at han har droslet ned for pressen.

- Vi håber ikke, at en pause gør, at vi står værre, siger grandprixbossen og tilføjer:

- Det er også et hensyn til, at vi klarer os bedst muligt.

Der er meget på spil for Reiley.

Danmark har ikke kvalificeret sig til en Eurovision-finale i fire år. Det giver et vist pres, har Reiley medgivet.

- Jeg håber, jeg er 100 procent klar til at performe. Men det betyder jo ikke, at der ikke er nerve. Jeg er stadig nervøs, har Reiley sagt.

Heller ikke bookmakerne er med ham.

- Jeg prøver så meget som muligt ikke at have for mange forventninger til mig selv. Det kan hurtigt blive en skuffelse, hvis jeg forventer for meget. Men jeg forventer, at jeg vil lave det bedste show, som jeg nogensinde har lavet, har det lydt fra Reiley.

- Vi har generalprøver igen flere gange torsdag. Der håber jeg, at de sidste små detaljer kommer på plads.

Her er det netop energien, der er i fokus.

- Man skal lige give ti procent ekstra, for at kameraet fanger energien - det virker ikke altid naturligt for mig. Men det kommer jo selvfølgelig, når der er publikum i arenaen.

Reiley går på scenen i Liverpool Arena torsdag aften, hvor den anden semifinale finder sted.

37 nationer stiller op i årets Eurovision. Men der er kun plads til 26 lande i den store finale lørdag, så feltet skæres ned ad to omgange.

Den første semifinale fandt sted tirsdag, og her strøg storfavoritterne fra Finland og Sverige videre.

Spanien, Storbritannien, Frankrig, Tyskland og Italien er på forhånd sikret en plads i finalen, da de betaler den største del af konkurrencen. Og så er sidste års vindernation, Ukraine, også garanteret en plads.

Semifinalen og finalen sendes på DR1.

/ritzau/

København, 02/10/2023 - 12:10

Aura: På forunderlig vis er jeg blevet mor

Oscar Scott Carl/Ritzau Scanpix

Aura er for nylig blevet mor for første gang, og derfor må musikeren flytte en række af sine koncerter for at hellige sig familien.

Musikeren Aura må flytte en række af sine annoncerede koncerter.

Aura blev for nylig mor for første gang. Og derfor er hun nødt til at tænke og leve anderledes og ikke mindst prioritere anderledes for en tid.

Det oplyser hun i et længere opslag på Instagram.

- Som I sikkert allerede ved, har musik altid været den største del af mit liv, og jeres støtte har været ubeskrivelig og uvurderlig for mig. Som I sikkert også ved, er jeg på forunderlig vis blevet mor, og det har åbnet op for en helt ny verden af kærlighed og ansvar, skriver Aura blandt andet.

- På grund af denne særlige og helt naturligt krævende begivenhed i mit liv må jeg med tungt hjerte se mig nødsaget at flytte de fleste af mine koncerter for en kortere periode. Dette har været en ubeskrivelig og ganske svær beslutning. Men det er nødvendigt og vigtigt for mig at måtte have fokus på min lille familie i denne tid.

Aura udgav sidste år albummet "Life of a Rainbow", og det var i anledning af det album, at hun skulle have indledt sin turné i Rønne senere i oktober og sluttet af i slutningen af november i Næstved.

Aura, der bærer det borgerlige navn Maria Louise Joensen, albumdebuterede i 2008 med pladen "Columbine", der indeholdt hits som "I Will Love You Monday" og "Something From Nothing".

Siden har Aura udgivet tre plader, hvoraf det seneste, "Life of a Rainbow", udkom sidste år.

Den 38-årige sangerinde er blevet hædret med flere fornemme priser gennem sit musikalske virke. Blandt andet har hun modtaget flere Danish Music Awards-statuetter. Herunder i kategorien Årets Danske Kvindelige Kunstner og Årets Danske Hit for "Geronimo" tilbage i 2012.

/ritzau/

Læs Mere >>

Paris, 02/10/2023 - 11:32

Nikolaj Coster-Waldau gik catwalk med datteren

Mohammed Badra/Ritzau Scanpix

Den danske verdensstjerne Nikolaj Coster-Waldau har været ansigt for L'Oreal Paris siden 2018. Nu har han fået følgeskab af sin datter Safina Coster-Waldau.

Der var dansk stjernestøv på den røde løber til L'Oreal Paris' show søndag under modeugen i den franske hovedstad.

Game of Thrones-stjernen Nikolaj Coster-Waldau, som siden 2018 har været L'Oreal Paris' globale ansigt inden for hudpleje til mænd, gik på catwalken sammen med sin yngste datter, 19-årige Safina Coster-Waldau.

Sammen fremviste den celebre far-datter-duo næste års forårs- og sommerkollektion.

Det fremgår af en række billeder fra modeshowet.

Det var en sand stjerneparade, der havde indfundet sig på podiet.

Ud over Safina og Nikolaj Coster-Waldau var supermodellen Kendall Jenner, der er en del af Kardashian-klanen, de Oscar-vindende verdensstjerner Helen Mirren og Viola Davis samt skuespillerinderne Andie MacDowell og Eva Longoria på den stjernespækkede catwalk.

Sidste år var Nikolaj Coster-Waldau også på podiet for skønhedsmastodonten. Her akkompagnerede hans hustru, sanger og skuespiller Nukâka Coster-Waldau, den danske superstjerne.

Ud over Safina Coster-Waldau er parret også forældre til 23-årige Filippa Navarana Coster-Waldau.

Hun var også på podiet med sin verdensberømte far i 2021.

Begge Coster-Waldau-døtre er gået i deres forældres fodspor. Både som skuespillere - og nu også som L'Oreal-modeller.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 02/10/2023 - 10:00

FAKTA: Vær godt klædt på inden du booker

* Når du booker hotelophold på en bookingplatform, er der flere ting, du med fordel kan gøre.

* Undersøg, om du indgår en aftale med hotellet eller bookingplatformen. Det har betydning, hvis der opstår problemer, og du vil klage. Hvis bookingsiden for eksempel blot er formidler, skal det tydeligt fremgå, at den ikke er ansvarlig.

* Du kan undersøge, om andre kunder har anmeldt hotellet, og hvor tilfredse de har været.

* Tænk over dine behov, før du søger. Det kan være nemt at lade sig friste af gode tilbud. Derfor bør du overveje, om du for eksempel har brug for et hotel tæt på centrum, en afbestillingsforsikring eller har andre ønsker.

Kilde: forbrug.dk.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 02/10/2023 - 10:00

Sådan bliver du snydt når du booker hotel

Clara Margais/Ritzau Scanpix

Du bør ikke bare gå efter det første og det bedste, når du booker hotelophold via bookingplatforme. Flere hoteller betaler for at ligge højt på listen.

Når du skal bestille din næste rejse til London, Paris eller Rom, bruger du sikkert en af de mange bookingplatforme til at finde et sted at bo.

Men faktisk finder du ikke nødvendigvis det bedste hotel på den måde. For hos mange platforme betaler hoteller for at ligge højere på udvalgslisten.

Det viser en undersøgelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, som har dykket ned i bookingportalernes søgemekanismer.

- Hvis man kigger på de første mange sider på en platform, så har næsten alle hoteller købt et rangeringsboost. Enten permanent eller i en afgrænset periode, hvor man betaler til platformen for at komme højere op på listen, siger souschef Andreas Maaløe Jespersen fra styrelsens forbrugerpolitiske center.

Ifølge analysen fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er hotellernes chance for at valgt blive af kunderne større, jo højere en rangering, de har.

Og det kan være dårligt nyt for forbrugerne.

- Som kunde får man ikke noget ud af, at et hotel har købt sig længere op på listen. Det gør det ikke billigere for kunden, og man får ikke nødvendigvis et bedre hotel, siger Andreas Maaløe Jespersen.

Men bookingportalerne gør også livet lidt lettere som forbruger, fordi de samler diverse udbydere på en overskuelig liste. Så hvis du gerne vil bruge bookingportalerne til at booke dit næste hotelophold, er der flere steder, hvor du kan sætte ind.

Går du op i prisen, kan du sortere listen, så hotellerne rangeres fra lav til høj pris. Dermed får du vist hotellerne efter pris og ikke rangeringsboost.

Derudover kan du forsøge at være så nøjagtig som muligt, når du leder efter et hotel.

For jo mere præcis, du kan være, jo mindre kommer hotellernes forudbetalte rangering til at spille ind.

Derudover kan det være godt givet ud selv at afsøge markedet, forklarer Andreas Maaløe Jespersen.

- Hvis man finder et hotel, man godt kan lide, kan man prøve at undersøge, om det koster mindre andre steder, eller om man kan få et bedre tilbud ved at kontakte hotellet direkte, siger souschefen.

Du har sikkert også mødt udsagn som "book nu" eller "kun tre værelser tilbage" på bookingsider. Men der er sjældent grund til panik.

- Du kan næsten altid finde et bedre eller lige så godt tilbud andre steder. Så man skal ikke føle sig presset til at træffe en hurtig beslutning.

- Der er masser af hoteller, medmindre man skal til en meget lille by og kun vil bo et bestemt sted. Men her kan det bedre betale sig at bruge tid på at finde noget andet end at lade sig presse til at booke noget, siger Andreas Maaløe Jespersen.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv