Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 01/10/2024 - 12:21

Royal Arena i København sættes til salg

Københavns Kommune og Realdania, der hver ejer halvdelen af Royal Arena, har besluttet at sælge den.

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Royal Arena skal sælges. Det har ejerne af selskabet bag den københavnske arena i Ørestad besluttet.

Det er henholdsvis Københavns Kommune og Realdania, der mener at tiden er moden til at give ejerskabet videre til andre.

De to parter ejer hver halvdelen og var i sin tid bygherrer på arenaen, der stod klar i januar 2017. Men det har aldrig været meningen, at de skulle være ejere i al evighed.

- I dag tiltrækker Royal Arena med stor succes internationale kulturevents, idræt og musik i absolut verdensklasse til København.

- Sådan skal det også være fremover, men da arenaens succes ikke længere afhænger af vores ejerskab, sættes aktierne til salg, så de realiserede midler kan gavne andre steder, siger Københavns overborgmester Lars Weiss i en pressemeddelelse.

Salget kommer ikke til at få den store betydning for driften af og aktiviteterne i arenaen.

Selskabet Danish Venue Enterprise, der er et datterselskab af koncertarrangøren Live Nation, har indgået en lejekontrakt, der løber frem til december 2046, og den fortsætter efter et salg.

Royal Arena kostede 1,4 milliarder kroner at opføre. Både Københavns Kommune og Realdania har hver skudt 325 millioner ind i projektet, mens resten af anlægssummen er lånefinansieret.

Arenaen har lagt gulv til en række større koncerter og arrangementer.

Det gælder blandt andet EM i svømning i 2017, VM i ishockey i 2018 og VM i håndbold for mænd i 2019, men også koncerter med Metallica, Ariana Grande og Elton John.

Den ovale, træbeklædte bygning er tegnet af det danske arkitektfirma 3XN og amerikanske HKS.

/ritzau/

København, 11/05/2025 - 08:00

DR-stjerne: Jeg har ikke store forhåbninger til skuespillerkarrieren

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Albert Arthur Amiryan havde i samme måned premiere med filmen "Hele vejen" og DR-serien "Generationer", men kan leve med eller uden en skuespilkarriere.

Han kom ud af ingenting, da han i 2020 gik fra at arbejde som tømrer til at spille terroristen Omar i filmen "Krudttønden".

Det kunne have været startskuddet på dansk-armenske Albert Arthur Amiryans skuespilkarriere. Men alligevel skulle der gå fem år, før han igen var at finde i en spillefilm.

Netop nu kan han ses på biograflærredet som bandemedlemmet Saddam i actionthrilleren kan man nu se ham i "Hele vejen", som havde premiere i april.

Samme måned rullede DR-dramaserien "Generationer" for første gang over de skærmen, og her spiller Albert Arthur Amiryan den varme og rummelige Isak.

- Folk, der har set begge, kommer til at sidde og kigge i rulleteksterne for at være sikker på, at det er mig, siger Albert Arthur Amiryan med et skævt smil.

Kombinationen af de to premierer ville måske have givet anledning til at drømme om det helt store gennembrud på film og tv.

Men for Albert Arthur Amiryan er skuespillet slet ikke det, det hele står og falder med.

- Jeg har sgu ikke de store forhåbninger til min karriere som skuespiller. Det er ikke mit primære arbejde. Jeg er entreprenør og har en masse udenlandske firmaer, siger den autodidakte skuespiller.

Hvor han tidligere har haft et tømrerfirma, fortæller han, at han lige nu blandt andet sælger is og vand fra Grønland til Dubai.

Tidligere har han lavet nogle investeringer, der har gjort, at han står godt økonomisk, tilføjer han.

- Skuespillet er jo bare kommet ind fra siden. Jeg ved ikke, hvordan det kommer til at gå i fremtiden. Hvis det bliver stort, bliver det stort. Hvis ikke er det også fint, siger Albert Arthur Amiryan og konstaterer:

- Jeg kan sagtens leve et liv med eller uden.

Han beskriver selv skuespillet som en hyggelig beskæftigelse, som samtidig kan give lidt ekstra på kistebunden.

- Jeg bliver ikke nødt til at tage en rolle på grund af økonomien. Jeg tager den også, fordi jeg finder den værdimæssigt i orden, siger han og uddyber:

- Det skal være en god historie, og det skal være noget, jeg kan sige god for. Der er også en masse ting, jeg har sagt nej til.

Det giver plads til alsidigheden.

Albert Arthur Amiryan kommer altid på nye forretningsidéer, og kunstnerisk udfolder han sig også musikalsk, hvor han spiller klassisk klaver og komponerer selv.

- Jeg tror bare, at jeg er en af de heldige, der har fået en hjerne, der kan sådan nogle ting. Jeg ved ikke, hvad det er, der driver mig. Det ligger bare i min kerne, siger den 30-årige dansk-armener.

Tidligere har han også dyrket kampsport i mange år, og nu kunne han godt tænke sig at blive professionel inden for drifting.

Det er en køreteknik inden for motorsport, hvor man overstyrer bilen med vilje og samtidig styrer den rundt om et hjørne eller sving.

- Jeg var i Dubai forleden, hvor jeg prøvede at drifte meget på racerbaner, og det gik pissegodt, fortæller Albert Arthur Amiryan.

Der er altså ikke mangel på talent, selv om han indrømmer, at han ikke er særligt god til fodbold.

- Men jo, det er, som om jeg har let ved at lære ting af en eller anden mærkelig årsag.

Næste afsnit af "Generationer" kan ses på DR1 søndag aften.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 10/05/2025 - 12:16

Dronning Margrethe er udskrevet fra Rigshospitalet

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Dronning Margrethe har det ifølge Kongehuset godt og er vendt retur til Fredensborg Slot efter indlæggelse.

Dronning Margrethe er blevet udskrevet fra Rigshospitalet lørdag formiddag.

Det oplyser Kongehuset på sin hjemmeside.

- Hendes Majestæt har det godt og er nu retur i residensen på Fredensborg Slot, lyder det.

Dronning Margrethe blev torsdag indlagt til observation på Rigshospitalet som følge af en forkølelse. Det skete "for en sikkerheds skyld", lød det fra Kongehuset torsdag.

Fredag oplyste Kongehuset, at dronning Margrethe var i bedring og "ved godt mod". Her lød det samtidig, at det var forventningen, at hun ville blive udskrevet i løbet af weekenden.

Dronning Margrethe skulle torsdag have deltaget i fejringen af Sankt Lukas Stiftelsens 125-års jubilæum. Det blev aflyst med den forklaring, at hun havde pådraget sig en forkølelse.

Det næste punkt i kalenderen for dronning Margrethe er 22. maj, hvor hun skal modtage Bibelselskabets Pris 2025. Dette punkt fremgår fortsat af Kongehusets kalender.

Sidste år måtte dronning Margrethe også aflyse en række arrangementer efter et fald på Fredensborg Slot i september 2024.

Her pådrog hun sig en skade omkring nakkehvirvlerne og et brud på venstre hånd.

Hånden skulle derfor i gips, og dronningen skulle "i de kommende måneder" bære en stiv halskrave, lød det dengang fra kongehuset.

Efter faldet var hun indlagt på Rigshospitalet i et par dage og sygemeldt godt en måned.

Dronning Margrethe fejrede i april sin 85-års fødselsdag på Fredensborg Slot.

Mandag blev kong Frederik og dronning Mary modtaget med flag og sang i Fredensborg, da de flyttede ind i Kancellihuset på Fredensborg Slot for sommeren.

Fredensborg Slot blev bygget som lystslot for Frederik IV og har flere gange dannet ramme om store begivenheder i kongehuset.

Det var for eksempel her, at kong Frederik og dronning Marys - der dengang var kronprinspar - bryllupsfest fandt sted i maj 2004.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 10/05/2025 - 10:00

FAKTA: Slip for duer på din altan eller dit tag

* Prøv at afskærme altanen med net i vinterhalvåret.

* Sæt rovfuglesilhuetter på dine ruder.

* Sæt en tynd rustfri ståltråd eller nylonsnor et par centimeter over tagryggen.

* Du kan bruge såkaldt fuglepasta, som er en blød masse, duerne ikke kan lide at sidde på. 

* Hvis du ikke får bugt med duerne, kan du tilkalde en skadedyrsbekæmper.

Kilde: Videncentret Bolius.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 10/05/2025 - 10:00

Træt af fuglelort på terrassen? Sådan får du bugt med duerne

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Det kan være svært at komme af med havens duer, da de er kvikke dyr. Kodeordene for at få bugt med problemet er tålmodighed, variation og vedholdenhed.

Duer i haven kan hurtigt blive en gene med deres støj, afføring og rod.

Med enkle greb kan du dog gøre din ejendom mindre attraktiv for dem uden at skade fuglene.

Man skal være varsom med fuglefoder, hvis man gerne vil undgå duer og andre fugle i haven. Det fortæller Berit Rørbøl, der er havearkitekt hos Videncentret Bolius.

- Foderet skal ikke drysses på jorden. Man kan eventuelt placere det, så det kun er småfugle, der kan nå det, siger hun.

Duer vil nemlig gerne lave reder, tæt på hvor de kan få mad.

En anden mulighed er at indrette haven og terrassen, så man ikke får afføring fra duerne på uønskede områder ved at begrænse deres siddemuligheder.

- Duerne vil typisk sætte sig på rækværk, grene, flade tagudhæng eller havemure. Der kan man indrette det lidt ubehageligt for duerne ved at bruge fuglepigge på hegn, selv om det ikke er kønt, eller man kan lave en skrå flade, de ikke kan sidde på og falder af, siger Berit Rørbøl.

Fugleskræmsler, som man blandt andet kender fra film og halloween, har ikke samme uhyggelige effekt på fuglene, som man måske kunne tro.

- Duerne vænner sig hurtigt til skræmmemidler. Hvis man sætter en skræmmeugle op, skal man flytte på den hele tiden, da de ellers vænner sig til, at den sidder samme sted, siger hun.

Claus Schultz, der er formand for brancheforeningen for skadedyrsfirmaer, er enig i den betragtning, men tilføjer, at man skal variere sine skræmmemidler og prøve at finde ud af, hvad der virker, da der ikke findes en rigtig løsning.

- Det er helt almindeligt, at man er nødt til at have et helt arsenal af forskellige ting, der kan mindske duer. Man skal ikke tro, duen er en dum fugl, siger han.

Duernes intelligens gør, at man hele tiden skal udfordre dem. En af de ting, man kan forsøge sig med, er cd'er, da deres refleksion kan påvirke duerne. Samtidig er de billige og nemme at sætte op i træerne.

- Det er bedst, når der ikke er for mange blade på træerne, da man så får en større refleksion. Professionelle kan også sætte et skræmmemiddel på taget, der bruger sollys til at reflektere, hvilket skræmmer duerne væk. Produktet kaldes en "eagle eye" og er ret udbredt i udlandet, siger Claus Schultz.

Nogle kunne måske få en fiks idé om at fjerne duernes reder, men her er det vigtigt, at man læser op på lovgivningen, da den kan være lidt kompleks.

Det skyldes blandt andet, at der kan være forskel på, hvilken art af duer der er på spil.

- Man må i princippet ikke fjerne rederne, medmindre de er til gene. For ikke at gøre noget forkert, kan man ringe til Naturstyrelsen, siger han.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

TjekDet - faktatjek