Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

London, 11/03/2024 - 07:37

Flere medier trækker billede af prinsesse Kate tilbage

Et billede af prinsesse Kate og hendes tre børn på Instagram er manipuleret, mener nyhedsbureauer.

Kin Cheung/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

En række nyhedsbureauer har trukket et billede af prinsesse Kate tilbage, da billedet vurderes at være blevet manipuleret.

Det skriver Reuters og AFP.

Det drejer sig om et billede, som Kensington Palace lagde ud søndag af prinsesse Kate og hendes tre børn på det sociale medie Instagram.

Billedet er ledsaget af en tekst, hvor prinsessen takker for støtten, som hun har modtaget fra den britiske befolkning i den seneste tid, efter at hun i januar gennemgik en maveoperation.

Det er prinsessens første melding efter operationen.

- Tak for alle gode ønsker og jeres støtte i de seneste to måneder, skriver prinsessen af Wales, som er gift med tronarvingen prins William, i opslaget.

Billedet er ifølge Kensington Palace taget af prins William.

Getty, Reuters, Associated Press og AFP har alle trukket billedet tilbage efter at have publiceret det.

Det er især den cardigan, som prinsesse Kates datter har på, der skaber mistanke. Når man zoomer ind på cardiganen, så ser det eksempelvis ikke ud til, at venstre hånd passer helt sammen med ærmet.

Prinsesse Kate blev i januar udskrevet efter to uger.

Kensington Palace har ikke oplyst detaljer om prinsessens sygdom, ud over at det er blevet fastslået, at det ikke har drejet sig om kræft. Prinsessen har siden 29. januar brugt tiden hjemme på Windsor-slottet.

Prinsessen, der er 42 år, har sammen med tronfølgeren tre børn. Det er prinserne George og Louis og prinsesse Charlotte.

I januar var der i Danmark en lignende sag om mulig billedmanipulation. Kongehuset offentliggjorde et - ifølge kongehuset selv - nyt billede af prins Vincent og prinsesse Josephine i anledningen af tvillingernes fødselsdag.

Men billedet var slet ikke nyt. Det skrev Se og Hør, Ekstra Bladet og Billedbladet.

Medierne skrev, at billedet efter alt at dømme var photoshoppet fra et andet billede, der blev taget i forbindelse med fejringen af prins Christians 18-års fødselsdag.

Tidligere stod der på kongehusets hjemmeside, at billedet var nyt. Det blev efterfølgende ændret til, at "der bringes et billede". Det oprindelige billede var et gruppebillede af hele den kongelige familie i anledningen af, at prins Christian fyldte 18 år i oktober sidste år.

/ritzau/

København, 21/04/2024 - 10:34

Dronning Mary har taget billeder af fødselsdagsbarnet Isabella

Kongeparrets ældste datter, Isabella, fylder 17 år søndag den 21. april. Nye billeder foreviger prinsessen.

Prinsesse Isabella fejrer søndag den 21. april sin fødselsdag med familie og venner.

I anledning af at hun fylder 17 år, har kongehuset delt billeder af prinsessen på det sociale medie Instagram.

Billederne er taget på Amalienborg af dronning Mary og viser prinsesse Isabella sammen med kongefamiliens ene hund Coco.

Prinsesse Isabella er kongeparrets førstefødte datter. Hun er den anden i arvefølgen efter sin storebror, kronprins Christian.

Hun er storesøster til tvillingerne prins Vincent og prinsesse Josephine.

Til daglig går prinsesse Isabella på Øregård Gymnasium i Hellerup, hvor hun startede i 1.g sidste sommer.

Ifølge Billed-Bladets hofreporter Marianne Singer vil fremtiden for prinsesse Isabella byde på en anden end den, der venter kronprins Christian. Hun vil dog stadig have forpligtelser.

- Idet prinsesse Isabella er søster til Danmarks kommende konge og en del af tronfølgen, vil hun aldrig kunne leve et helt normalt liv uden offentlig interesse, siger Marianne Singer til mediet.

- Hun har til gengæld en langt større frihed end sin bror for at kunne tjene sine egne penge og leve et forholdsvist privat arbejdsliv i mere lukkede rammer.

I januar fik prinsesse Isabella og tvillingparret Vincent og Josephine en ny titel som riddere af Elefantordenen.

Det skete som et led i, at kong Frederik overtog tronen fra dronning Margrethe. I ordenens vedtægter lyder det nemlig, at kongens børn er fødte medlemmer.

De har endnu ikke fået overrakt ordnen. Det vil forventeligt ske, når de fylder 18 år.

Prinsesse Isabella er ikke den eneste i kongehuset, der fylder år i april.

Den 29. april fejrer prinsesse Benedikte sin 80-års fødselsdag, mens dronning Margrethe fyldte 84 år den 16. april.

Festlighederne blev dog nedtonet grundet branden på Børsen i København.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 21/04/2024 - 08:00

FAKTA: Anette Støvelbæk

* 56-årige Anette Støvelbæk blev uddannet skuespiller fra Odense Teater i 1997.

* Hun fik sit gennembrud i dogmefilmen "Italiensk for begyndere" fra 2000. Siden er hun kendt fra store roller i DR-dramaet "Krøniken" og fra TV 2-serierne "Lærkevej", "Sygeplejeskolen" og "Badehotellet".

* Privat er hun gift med den verdenskendte danske stjerneskuespiller Lars Mikkelsen.

* De har spillet over for hinanden mange gange. Ud over "Badehotellet" har de blandt andet begge medvirket i "De fortabte sjæles ø" fra 2007 og "Venuseffekten" fra 2021.

* Sammen har de sønnerne Lue Støvelbæk, som blev uddannet skuespiller i 2019, og Thor Støvelbæk, som læser til skuespiller ved Statens Scenekunstskole i Odense.

Kilde: danskefilm.dk.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 21/04/2024 - 09:00

FAKTA: Lav de traditonelle hveder derhjemme

John Jønssons hvedeopskrift er over 100 år gammel. I sit eget bageri bager han meget store portioner. Følgende opskrift er skaleret ned til 45 til 50 hveder per portion, men kan med fordel halveres yderligere.

* 120 gram sukker.

* 30 gram salt.

* 20 gram kardemomme.

* 250 gram økologisk smør.

* 7 æg.

* 75 gram - svarende til halvanden pakke - gær.

* Omkring 1,2 liter vand.

* Omkring 3 kilogram hvedemel.

Hvis du ælter dejen på maskine, skal dejen være glat, så den slipper kanten af skålen. Gør du det i hånden, skal den være blød, men ikke klæberig.

Kilde: John Jønsson, formand for Bager- og konditormestre i Danmark og ejer af Johns Kagehus.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 21/04/2024 - 09:00

FAKTA: Sjællænderne er mest traditionstro

* 76 procent af respondenterne bosat i Region Sjælland synes, at vi i Danmark skal holde fast i traditionen med at spise hveder på store bededag, til trods for at helligdagen er afskaffet. Mens 63 procent af dem, der er bosat i Region hovedstaden, mener det samme.

* Når det komme til fynboerne, mener 67 procent, at vi skal blive ved med at spise hveder på den tidligere store bededag.

* Også jyderne støtter i stor stil op om at fastholde hvedetraditionen. 74 procent af vestjyderne, 71 procent af nordjyderne og 70 procent af jyderne i Syd- og Sønderjylland bakker op om traditionen, mens østjyderne ligger lidt under med 67 procent.

Kilde: undersøgelsen baserer sig på 1990 webinterviews indsamlet via Norstats panel og er gennemført på vegne af smørproducenten Lurpak. Undersøgelsen er udsendt repræsentativt til danskere i alderen 18 til 75 år, og fuld repræsentativitet er sikret ved efterfølgende vægtning.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek