Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 23/07/2023 - 08:00

Huset i august: Arrige hvepse kan ødelægge festen

Irriterende hvepsebo og kraftige lokale skybrud er på listen over ting, som husejerne i august måned skal være særligt opmærksomme på.

Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Af: Af Alexander Broberg Tørring, Ritzau Fokus

August måned byder for mange på uger med arbejdsfri og dermed tid til familien.

Men din sommerferie kan nemt blive ødelagt af irriterende gæster, som ikke bare er din farhumor-fikserede onkel. Nemlig hvepse.

- Hvepseboerne begynder at komme nu her, fortæller Tine R. Sode, der er fagekspert i huseftersyn hos Videncentret Bolius.

- Og de kan være møgirriterende, hvis du er så uheldig at have et hvepsebo på din grund.

Nogle gange kan du nemt selv finde boet, mens hvepsene andre gange har skjult det godt - eksempelvis i loftsrummet eller under udhænget af et tag.

- Ser du mange hvepse bevæge sig et bestemt sted hen eller ind og ud af et område i dit hus, er det en god indikator for, at der gemmer sig et hvepsebo derinde, lyder det fra Tine R. Sode.

Du kan få det fjernet af en professionel eller selv gå i krig med insektgift, foreslår fageksperten.

Men går du selv i gang, bør du være påpasselig, lyder det fra skadedyrsspecialist John Mogensen fra AJ Skadedyrskontrol.

En sådan procedure er nemlig forbundet med en risiko, da man godt kan blive overrasket over, hvor hurtigt hvepsene reagerer på forstyrrelser, og dermed kan man risikere at blive stukket op til flere gange.

- Bliver du stukket, er det godt at have antihistamin i baghånden, siger skadedyrsspecialisten.

Er du bekvem med situationen, kan du hoppe ned i det lokale supermarked og købe insektspray.

- Hvis du har et synligt bo, kan du med forsigtighed spraye ind i boet om aftenen.

- Her er alle hvepsene nemlig inde i boet og er gået til ro, fortæller John Mogensen.

Hvis ikke hvepseboet udgør den helt store irritation for dig, kan du også vente med at gøre noget. For hvepsene stiller nemlig træskoene i september og oktober.

Når det er sket, er boet ubrugeligt, og der er ikke andre, som flytter ind. Herefter kan du bare fjerne det, hvis du kan komme til det.

- Som forberedelse til næste år kan du gå på opdagelse efter hvepsedronningen, som kan overvintre flere steder i huset.

- Finder du det lille bo, som hun bor i, og fjerner det, så har du ikke et hvepseproblem næste år, lyder det fra skadedyrsbekæmperen.

Når hvepseproblemet er ordnet, kan du gå i gang med at sikre dit hjem mod et andet sommerligt irritationsmoment. Nemlig skybrud.

- Der er mange skybrud i juni, juli og august, og vi har jo allerede haft mange af dem, siger fagekspert Tine R. Sode.

- Derfor er det vigtigt, at du sørger for, at dine tagrender og afløb fra tagbrønde er fri for blade og skidt.

Er der udsigt til et skybrud, kan du lægge sandsække ved lavtsiddende vinduer og terrassedøre. Især hvis du har en grund med fald ind mod huset.

- Har du kælder, skal du også holde øje. Sørg for, at alle dine ting er hævet op fra jorden, siger Tine R. Sode.

/ritzau fokus/

København, 15/04/2024 - 13:35

Remee lettet: Natklubben reddet

Tobias Kobborg/Ritzau Scanpix

Gæster kan fortsat feste på Remees natklub Museo i Indre København. Det skriver B.T. og lokalmediet KøbenhavnLiv.

Festen fortsætter på Remees natklub Museo i hjertet af København.

Natklubbens naboer har skrinlagt planerne om at indrette hotellejligheder i området. Det bekræfter naboen, Daniel & Jacobs Apartments, over for lokalmediet KøbenhavnLiv.

Skulle der opføres hotellejligheder, ville det betyde, at Museo skulle skrue ned for musikken for at overholde støjkravene. Og det var uforeneligt med den ambition, Remee har for Museo.

Så det glæder naturligvis Remee, at han ikke skal sige farvel til 130 medarbejdere, 50-års klubhistorie, en betydelig omsætning og en masse glade gæster fra hele verden, som han skriver det i en sms til B.T.

- Heldigvis har jeg nogle konstruktive partnere, som fik løst problemet, så den gode energi kan fortsætte, uddyber Remee over for avisen.

Remee er kendt for at stå bag megahits som "Let Love Be Love", "Keep This Fire Burning" og "Superstar". Men ved siden af musikken er den 49-årige popproducer involveret i en række andre projekter. Blandt andet et hotel i Tyrkiet, influencermarketing, musikevents og altså også i Museo.

Museo har tidligere rettet henvendelse til Teknik- og Miljøforvaltningen om, at lokalerne, der skulle opføres hotellejligheder i, kun var godkendt til kontorformål, i håbet om at lokalerne ikke måtte bruges til beboelse.

Teknik- og Miljøforvaltningen indledte en lovliggørelsessag, men gav naboerne afslag grundet brandforholdene.

Det blev dog håndteret, lød det senere. Men nu er planerne om hotellejligheder omkring Østergade og Lille Kongensgade i Københavns Indre By alligevel droppet.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 15/04/2024 - 10:07

TV 2 News sender nyheder igen efter tekniske problemer

Der var tekniske udfordringer hos TV 2 News mandag morgen, men kort efter klokken 09.00 kører kanalen igen.

TV 2 News var mandag morgen ramt af tekniske problemer og udkom derfor ikke med nyheder.

Men kort efter klokken 09.00 er tv-kanalen igen oppe at køre, skriver mediet selv.

- TV 2 News udkommer igen fra klokken 09.00 efter at have haft tekniske problemer. Der har ikke været sendt friske morgennyheder på TV 2 News mandag mellem klokken 06.00 og 09.00, skriver TV 2.

Det er fortsat uvist, hvad årsagen til problemerne var.

Typisk går TV 2 News på med morgennyheder fra klokken 06.00.

TV 2 News er Danmarks eneste danske 24-timers nyhedskanal.

Kanalen gik i luften 1. december 2006. News har ifølge TV 2 selv hver dag knap 700.000 seere, der hver ser med i over en time i gennemsnit.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 15/04/2024 - 10:00

FAKTA: Disse fisk er i sæson i foråret

* Danmark har nogle af verdens fineste spisefisk, og der er mange af de arter, som fiskes hele året.

* Der vil dog altid være perioder, hvor forskellige fisk er bedst.

* I april er det særligt rødspætter, kuller, pighvar, helleflynder, havkat, havtaske, søtunge, slethvar, hornfisk, sild, stenbider og multe.

Kilde: kenddinfisker.dk ejet af Konsumfisk, der er et fiskeriklyngesamarbejde på tværs af havne i Hvide Sande, Thorsminde og Thyborøn.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 15/04/2024 - 10:00

Forår betyder fladfisk på menuen

Signe Goldmann/Ritzau Scanpix

I de danske farvande fanges der mange fantastiske spisefisk. Her er dem, du skal holde øje med netop nu.

Der er andre fisk i havet end tun, torsk og laks. Og når forårsvejret rigtig sætter ind, står menuen i fladfiskens tegn.

Du kan eksempelvis kaste dig over slethvar, pighvar eller skærising, fortæller Søren Birch, der er køkkenchef på restauranten Alimentum i Aalborg.

- Jeg er vild med fladfisk. Og de her fisk er også af en vis størrelse, så der er kød på fileterne, siger han.

Selv kommer han til at servere slethvarren eller pighvarren for sine middagsgæster i privaten dette forår.

- En helbagt pighvar eller slethvar er superlækkert, lyder det fra Søren Birch, der anbefaler, at du bruger godt med smør og krydderurter, når du tilbereder fisken.

Rids fisken ned langs ryggen, put smør og krydderurter ovenpå, og smid den så ind i ovnen. Servér med nye danske kartofler vendt i smør og persille.

Ifølge køkkenchefen kan du tjekke, om fisken er færdig, ved at tage en almindelig smørkniv og vippe fileten af. Slipper den benene, har den fået nok.

- Drik et koldt glas hvidvin til, og så spiller det bare, siger Søren Birch.

Du kan også tage fladfisken med ud på grillen, når vejret tillader det - hvis du da ikke er typen, der også griller i regnvejr.

Grillrøgen giver nemlig fisken noget helt andet end en traditionel ovn, siger kok Mads Dalsborg, der ejer restauranten Bjørnekælderen på Frederiksberg.

- Fisken bliver varm på en anden måde, og røgen giver en noget anden smag, siger kokken, der også tilslutter sig anbefalingen om, at du serverer fladfisk som skærising og pighvar for dine forårsgæster.

Lav nogle snit i fisken, og giv den citronskal, krydderier og smør. Smid hele fisken på grillen. Ligesom i ovnen har fisken fået nok, når du kan løfte fileten langs rygraden med en kniv.

Ifølge Mads Dalsborg kan du også spørge din lokale fiskemand efter helleflynder, som også en god fladfisk at spise lige nu.

I den mere billige ende kan du kaste dig over skrubben, foreslår Jens Peter Moestrup Hansen, der er kok og fiskehandler hos Hav i Torvehallerne i København.

- Hvis du skal lave et nemt familiemåltid til mange, så er skrubben helt perfekt, siger han og peger ligeledes på slethvarren som endnu et godt alternativ, siger han og fortsætter:

- I retten ville jeg også bruge en masse forårsgrøntsager som asparges, ærter og gulerødder og lave en frikassé.

Vend fisken i mel, og steg den i smør i cirka fire minutter på hver side. Servér sammen med frikasséen.

- Vil du have retten helt op at ringe, så tilsæt lidt peberrod. Så har du en ret, man bare skal spise her til foråret, siger Jens Peter Moestrup Hansen.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek