Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Vejle, 19/07/2025 - 07:25

Nyt setup overbeviste Prelec om retur til Vejle

Nye ejere og ændringer i den sportslige sektor overbeviste kroaten Ivan Prelec om en retur til Vejle.

Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

For under et år siden meddelte Vejle Boldklub, at Ivan Prelec havde opsagt sin stilling som cheftræner i klubben efter ni nederlag i træk i Superligaens ni første runder.

I juni kunne klubben efter at have sikret sig overlevelse i Superligaen så annoncere, at Prelec var tilbage i klubben som ny cheftræner.

Og der er sket meget, siden kroaten senest var i klubben, vurderer han forud for Vejles sæsonpremiere søndag mod Randers.

- Det er en god følelse at være tilbage. Det er et andet miljø end i min første periode og et helt andet setup.

- Der er sket ændringer i alt fra ejerkreds til den sportslige sektor, hvor vi nu alle er på bølgelængde i forhold til, hvad vi vil, hvordan vi vil gøre det, og hvilke fremskridt vi vil se.

- Vi ved, at denne sæson bliver svær på grund af alle disse ændringer, og vi ved, hvilke udfordringer vi vil møde, og alle er på samme side, siger Prelec.

Der er kommet to nye trænerassistenter i form af Morten Bisgaard, der er kommet til fra FCK, og kroaten Marijo Jovic, der er kommet til fra norsk fodbold.

Samtidig er Steffen Kielstrup trådt tilbage i assistentrollen, efter at han sensationelt førte holdet til overlevelse i foråret.

I februar kom Vejle på danske hænder, da moldoviske Andrew Zolotko solgte sine aktier i klubben til en række lokale investorer. Ejerskiftet har skabt den nødvendige ro, mener Prelec.

- Jeg var tilfreds med mange ting i Vejle, men i den specifikke situation med den gamle ejerkreds, der havde prøvet at sælge klubben i halvandet år, var det ikke muligt at have en klar retning med klubben. Det var svært at have de arbejdsbetingelser.

- Efter opholdet i Vejle følte jeg stadig ikke, at mit arbejde i klubben var færdig eller afsluttet på den måde, som jeg gerne ville have det, men der var brug for en anden person til at bringe ny energi til omklædningsrummet, siger han.

Tilgangen af Vejles sportsdirektør, Mikkel Hemmersam, har haft en stor betydning for Prelec, der også selv har haft indflydelse på, hvilke spillere klubben har hentet ind.

Vejle har denne sommer hentet blandt andre Andrew Hjulsager, Mikkel Duelund, Christian Sørensen, Lasse Nielsen og Wahid Faghir.

- Det er et holdarbejde, når vi henter nye spillere. Jeg er fuldt involveret i det daglige arbejde, og det er hele trænerstaben.

- Når vi bringer nye spillere ind nu, så er det profiler, som vi virkelig gerne vil have, og som kan hjælpe os med at implementere den spillestil, som vi gerne vil have, siger han.

Selv om Prelec er tilbage, skal man ikke nødvendigvis regne med at se den samme henholdende spillestil, som han praktiserede fra 2022 til 2024 i klubben.

- Vi har andre redskaber i vores hænder end sidst, så spillestilen er forbundet med det, siger han.

Søndag står Prelec over for sin første store test, når Vejle indleder superligasæsonen med et besøg fra Randers.

- Jeg er meget spændt på det første opgør. Vi ser frem til at se, hvilket udtryk vi kommer ud med, når man tænker på alle de ændringer, der har været.

- Vi ved, at det bliver et svært opgør, fordi Randers har en fast plan og har været fasttømret i en længere periode. For os handler det om at få implementeret alt det, vi har trænet, og så ser vi på, hvilket niveau vi bringer, siger Prelec.

/ritzau/

Gråsten, 20/07/2025 - 13:00

Dronning Margrethe hilser på ryttere ved ringridning

Frank Cilius/Ritzau Scanpix

Rytterne til den årlige ringridningskonkurrence i Gråsten red søndag i optog.

Søndag har ringridningsoptoget i Gråsten lagt vejen forbi Graasten Slot, hvor deltagerne blev modtaget af dronning Margrethe og prinsesse Benedikte.

Det viser billeder fra slottet.

På billederne ses dronningen både modtage blomster fra de voksne og de yngre ryttere i optoget.

Ringridning er en tradition, som har rødder i middelalderens ridderturneringer. Flere sønderjyske byer har tradition for en årlig ringridning.

Gråsten Ringridning finder ifølge kongehuset sted hvert år den tredje weekend i juli, og der er festligheder over flere dage med en række arrangementer i byen.

Dronning Margrethe har været en tilbagevendende sommergæst på det sønderjyske slot.

Hendes forældre, kong Frederik IX og dronning Ingrid, fik slottet i bryllupsgave i 1935.

Traditionen tro samles dronningen med sine to søstre, prinsesse Benedikte og eksdronning Anne-Marie, på slottet i Gråsten i løbet af sommeren.

Det møde mellem de tre delte kongehuset billeder fra fredag på den sociale platform Instagram.

Anne-Marie, som tidligere var dronning af Grækenland, rejste dog hjem lørdag aften ifølge Billed-Bladet.

85-årige dronning Margrethe blev i maj indlagt på Rigshospitalet i forbindelse med en forkølelse.

Her valgte man for en sikkerheds skyld at indlægge dronningen til observation, lød det dengang fra kongehuset.

Sidste år i september måtte dronning Margrethe aflyse en række arrangementer, da hun var fladet på Fredensborg Slot.

Faldet førte til, at dronningen var sygemeldt i godt en måned.

/ritzau/

Læs Mere >>

Gråsten, 20/07/2025 - 12:40

Dronning Margrethe hilser på ryttere ved ringridning

Frank Cilius/Ritzau Scanpix

Rytterne til den årlige ringridningskonkurrence i Gråsten red søndag i optog.

Søndag har ringridningsoptoget i Gråsten lagt vejen forbi Graasten Slot, hvor deltagerne blev modtaget af dronning Margrethe og prinsesse Benedikte.

Det viser billeder fra slottet.

På billederne ses dronningen både modtage blomster fra de voksne og de yngre ryttere i optoget.

Ringridning er en tradition, som har rødder i middelalderens ridderturneringer. Flere sønderjyske byer har tradition for en årlig ringridning.

Gråsten Ringridning finder ifølge kongehuset sted hvert år den tredje weekend i juli, og der er festligheder over flere dage med en række arrangementer i byen.

Dronning Margrethe har været en tilbagevendende sommergæst på det sønderjyske slot.

Traditionen tro samles dronningen med sine to søstre, prinsesse Benedikte og eksdronning Anne-Marie, på slottet i Gråsten i løbet af sommeren.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 19/07/2025 - 08:00

FAKTA: Det fælles måltid

* Når vi spiser sammen, bruger vi i gennemsnit 30 minutter på at spise måltidet.

* Når vi spiser sammen, lægger vi oftere skærmene fra os.

* Men når vi spiser alene, foregår halvdelen af måltiderne på sofaen.

* Måltidet vurderes mere positivt, når vi spiser sammen. Vi er især mere tilfredse med rammerne, men vi har også en mere positiv vurdering af selve maden og af, hvor sundt måltidet var.

Kilde: Madkulturens undersøgelse Madkultur24.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 19/07/2025 - 08:00

Pep gæstefrokosten op med disse enkle kokkehacks

Frank Cilius/Ritzau Scanpix

Er det overvældende at skulle invitere familien på frokostbesøg? Så får du her et par fif fra Kokkelandsholdet.

Det kan føles uoverskueligt at invitere til det store frokostbord, hvis man ikke er vant til at lave mad til mange mennesker.

Men Kokkelandsholdets tips og tricks kan gøre det mere overkommeligt at peppe frokosten lidt op.

Morten Juul Andersen, der er administrerende direktør for Dansk Gastronomisk Union - herunder Kokkelandsholdet - deler sine enkle tips.

- Man bør lige bruge ti minutter på at overveje, hvad man skal lave, alt efter hvem man får på besøg, så man kan finde på en overraskelse, der river ens mor eller nabo omkuld.

- Det kunne for eksempel være med nye løg eller løvstikke fra haven, lyder det fra Morten Juul Andersen.

Løvstikken kan du for eksempel bruge til at peppe din kartoffelmad op.

- Kom koldt vand i en gryde, så det lige dækker kartoflerne. Tilsæt godt med groft salt til vandet, så det smager af saltvand. Put også en håndfuld løvstikke i, der skal koge med kartoflerne, siger han.

Der findes flere meninger om, hvor længe kartofler skal koges, men ifølge direktøren for Kokkelandsholdet skal du mærke efter med en lille kniv.

Hænger kniven fast, når du stikker den i kartoflen, er den ikke færdigkogt. Går kniven direkte igennem hele kartoflen, er den ødelagt. Kniven skal kunne glide af kartoflen igen.

- Når de er kogte, hælder du vandet fra og lader dem dampe af i ti minutter med låget på. Lad være med at stille kartoflerne i køleskabet bagefter. De må gerne stå ved stuetemperatur, siger han.

Til at toppe kartoffelmaden anbefaler han en hjemmerørt mayonnaise med urter. Som pynt kan man snitte en radise og lægge på eller drysse purløgsblomster over.

- Og for at peppe det ekstra op kan man finde nogle sjove tallerkener frem, siger Morten Juul Andersen.

Et andet tip, han har, er at lægge friske jordbær på toppen af en kold kartoffelsalat for at tilføje syre. Men det er vigtigt, at det er danske jordbær, da de har en særlig sødme og syre, pointerer han.

Til dem, der ikke ligger inde med en foodprocessor, foreslår han, at man kan røre en frikadellefars i hånden.

- Du kan bruge kyllingekød. Tilsæt en æggehvide, og rør det sammen igen. Du kan også tilsætte forskellige krydderurter fra haven som persille, estragon, purløg eller timian.

- De løse frikadeller kan du forme med en ske og stege i smør eller vindruekerneolie, siger han.

Med de forskellige opskrifter håber David Vincent Nielsen, der er forperson hos Folkebevægelsen mod Ensomhed, at folk vil begynde at spise mere sammen.

Blandt de danskere, der bor alene, spiser seks ud af ti frokost alene ifølge undersøgelsen Madkultur24, der er foretaget af organisationen Madkulturen, som hører under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.

- Måltidet har en helt unik fællesskabsfunktion. Det samler folk på tværs af kultur og alder. Det er en god måde at få folk ind i et fællesskab på, og et måltid kan blive indgangen til noget blivende, siger David Vincent Nielsen.

Han opfordrer til at samle familien og naboerne til en søndagsfrokost og eventuelt også invitere andre i omgangskredsen.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

TjekDet - faktatjek