Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 20/08/2023 - 08:00

Kandis-Johnny: Det var uretfærdigt at være lille Bjørn

Johnny Hansen fik musik i dåbsgave af sin far. Siden har han forsøgt at stå på egne ben i en branche, hvor han har kæmpet for at blive både kendt og anerkendt.

Helle Arensbak/Ritzau Scanpix

Af: Af Lukas Nørgaard Bødiker, Ritzau Fokus

I et fyldt forsamlingshus skal Johnny Hansen til at gå på scenen for første gang. Det er en septemberaften i 1983.

Han befinder sig i Hillerslev lidt nord for Thisted, hvor han og bandet Airport er blevet inviteret til at spille til årets høstfest.

Minderne fra aftenen har efterhånden fortonet sig lidt i Johnny Hansens hukommelse. Men han mindes særligt to ting fra den aften:

- Jeg husker den lokale smed, som vejede 160 kilo. Han var helt rystet over, at han var blevet fuld af at drikke "kun 40 bajere". Senere på aftenen tabte han sin store smedepung ned i en pølsekoger.

- Og så husker jeg følelsen af at spille "Smoke on the Water" med Deep Purple, idet min kæreste trådte ind ad døren, fortæller han.

Det var forsmagen på det liv, Johnny Hansen havde drømt om - livet på landevejen.

Aftenen i Hillerslev blev startskuddet på en karriere, som mange musikere nok vil misunde. I år kan han fejre sit 40-års jubilæum som musiker.

Fortællingen om Johnny Hansen er en fortælling om rugbrødsarbejde, om at følge i sin fars fodspor og om at tage favntag med livet, når det byder en op til dans i både lykkelige og svære tider.

Johnny Hansen er stort set synonym med bandet Kandis, med hvem han har turneret land og rige tyndt, ligget på dansktoppen i 33 uger i træk med et enkelt nummer og solgt over 1,5 millioner album.

Men inden et af Danmarks største dansebands overhovedet blev en realitet, skulle han først aftjene sin musikalske værnepligt i bandet Airport.

- Jeg var lige blevet 18 år og havde fået kørekort, og så var der et band fra Thisted, der manglede en guitarist. Jeg ringede til dem og kom til en audition.

- De kunne ikke forstå, at det gik så nemt, som det gjorde. Men det skyldtes, at jeg et helt år forinden havde stået hjemme på mit værelse en time hver dag, når jeg kom hjem fra arbejde, og øvet på min guitar, fortæller han.

På drengeværelset i Hurup i Thy var der blevet taget guitargreb og øvet akkorder til datidens hits fra blandt andet Modern Talking og Depeche Mode - og det gav pote.

Det blev til i alt fem et halvt års koncerter med Airport.

- Det var læretid på den hårde måde. Jeg kom hjem fra mit job som elektriker for så at tage på spillejob. Vi bar vores eget gear og gjorde alt selv, siger Johnny Hansen.

Gennem Airport lærte Johnny Hansen mange sider af dansk showbiz at kende. Og i slutningen af 80'erne var tiden moden til at starte sit eget band, Kandis, hvor Johnny Hansen blev forsanger.

Faktisk lå det ham ikke så fjernt endda at påtage sig rollen som frontmand.

- Jeg har interessen for musik helt tilbage fra min far. Han begyndte at spille musik, en måned før jeg blev født.

Johnny Hansens far, Bjørn Hansen, har selv haft en lang karriere med bandet Bjørn & Okay, der er kendt for nummeret "Den gule flyver".

- Af og til var jeg med om søndagen, når de spillede. Så sad jeg på en transportkasse og lyttede til min far spille musik. Og da jeg var ti år gammel, var jeg med i studiet og synge med på min første sang, siger han.

Johnny Hansen fortæller, hvordan faderen altid har været en stor inspiration for ham, og at han aldrig har set ham som en konkurrent, men som en sparringspartner.

- Vi har haft rigtig mange far og søn-snakke i bilen, når vi har været rundt og optræde. Han har lært mig rigtig mange ting i forhold til at stå på en scene og gebærde sig i miljøet, siger Johnny Hansen.

Men det har ikke altid været en fordel at have en berømt far. For da Johnny Hansen selv skulle træde frem i rampelyset som forsanger i Kandis, kunne han tydeligt mærke sammenligningen med faderen.

- Mange syntes, jeg havde den samme stemme som min far. Jeg tror, det skyldes, at jeg gik og lyttede meget til hans musik derhjemme og sang med på hans sange. Så jeg fik den samme frasering og stemmeklang, siger han.

- Men på et tidspunkt syntes jeg, at det var lidt uretfærdigt, at jeg blev ved med at blive kaldt "Bjørns søn" og "lille Bjørn", fortsætter Johnny Hansen.

Han fortæller, hvordan han med sit band op gennem 1990'erne lykkedes med at skabe sine egne hits, og hvordan nogle af Kandis' plader solgte i hundredtusindvis.

- Jeg syntes, vi havde fået manifesteret vores navn og selv skabt vores egen platform. Så det var lidt uretfærdigt, at det var svært at komme ud af hans skygge, fortæller Johnny Hansen.

Og man må konstatere, at Kandis har manifesteret sit navn på den danske musikscene - både på det kommercielle plan, men særligt blandt bandets fans.

- Vi har altid haft et stort publikum, som har anerkendt os, siger Johnny Hansen.

For eksempel er der en gut fra Aarhus, der har været med siden bandets anden koncert i januar 1989.

- Han kommer nok 25 gange om året til vores koncerter, fortæller Johnny Hansen.

- Der er faktisk folk, der bruger os som en form for psykolog. Folk, som har mistet en ægtefælle, begynder at komme til vores koncerter med deres venner. Og de kommer rigtig mange gange, uddyber Johnny Hansen.

Kandis-frontmanden fortæller også om en dame, der havde mistet sin mand og begyndte at komme til bandets koncerter med nogle veninder. Hun kom 86 gange på ét år.

- Det var lige før, hun kunne sangene bedre, end jeg kunne, skraldgriner han.

- Men for hende var det bedre at gå til koncerterne end psykolog, siger Johnny Hansen i et seriøst toneleje.

Og netop sangene betyder meget for en rimsmed som Johnny Hansen.

Gennem 40 år i musikbranchen har han skabt sig et kæmpe repertoire.

Blandt de mange sange, som Johnny Hansen har komponeret gennem tiden, er der et par stykker, der betyder noget helt særligt for forsangeren.

En af de sange er "Hotel himmel".

- Det er en sang, der handler om at miste. Den er desværre aktuel for os lige i øjeblikket, fordi vi har mistet vores bassist for en måned siden, da han tabte kampen til en uhelbredelig sygdom, siger Johnny Hansen.

"Hotel himmel" er en sang, som Johnny Hansen skrev, kort efter at han mistede sin daværende hustru i 2008.

Også sangen "Du betyder mere end du tror", som Johnny Hansen skrev til sin nuværende kone, da hun fyldte 40 år, har en særlig plads i hans hjerte.

- Det er også en sang, der betyder rigtig meget for vores fans.

Og netop reaktionen fra publikum er limen i Johnny Hansens lange karriere. At han både kan få publikum til at danse, grine og græde, når han spiller op, giver ham lysten til at blive ved.

- Jeg tog godt nok en uddannelse som elektriker, og jeg nåede også at blive elinstallatør. Men det var mere for min mors skyld.

- Hun sagde, at det her med at spille musik var noget usikkert noget - trods det at min far på daværende tidspunkt måske havde levet af at spille musik i 25 år, griner han.

- Men jeg elsker også alt det rundt omkring at spille koncerter, alt det gøgl der er. Så jeg vil aldrig ønske, at jeg skulle lave noget andet, siger Johnny Hansen.

Fakta:

* Johnny Hansen er 58 år og opvokset i Hurup i Thy.

* Som tiårig fik han sin første guitar. Kort efter begyndte han at gå til musikundervisning.

* Da Johnny Hansen var 18 år, spillede han sin første koncert med bandet Airport, hvor han var guitarist.

* Siden var han med til at danne Kandis, der spillede den første koncert 4. januar 1989 til et enkebal på Hotel Phønix i Thisted.

* Privat har Johnny Hansen to voksne døtre fra sit første ægteskabt og en søn med sin nuværende hustru, Gitte Hansen.

/ritzau/

København, 02/10/2023 - 12:10

Aura: På forunderlig vis er jeg blevet mor

Oscar Scott Carl/Ritzau Scanpix

Aura er for nylig blevet mor for første gang, og derfor må musikeren flytte en række af sine koncerter for at hellige sig familien.

Musikeren Aura må flytte en række af sine annoncerede koncerter.

Aura blev for nylig mor for første gang. Og derfor er hun nødt til at tænke og leve anderledes og ikke mindst prioritere anderledes for en tid.

Det oplyser hun i et længere opslag på Instagram.

- Som I sikkert allerede ved, har musik altid været den største del af mit liv, og jeres støtte har været ubeskrivelig og uvurderlig for mig. Som I sikkert også ved, er jeg på forunderlig vis blevet mor, og det har åbnet op for en helt ny verden af kærlighed og ansvar, skriver Aura blandt andet.

- På grund af denne særlige og helt naturligt krævende begivenhed i mit liv må jeg med tungt hjerte se mig nødsaget at flytte de fleste af mine koncerter for en kortere periode. Dette har været en ubeskrivelig og ganske svær beslutning. Men det er nødvendigt og vigtigt for mig at måtte have fokus på min lille familie i denne tid.

Aura udgav sidste år albummet "Life of a Rainbow", og det var i anledning af det album, at hun skulle have indledt sin turné i Rønne senere i oktober og sluttet af i slutningen af november i Næstved.

Aura, der bærer det borgerlige navn Maria Louise Joensen, albumdebuterede i 2008 med pladen "Columbine", der indeholdt hits som "I Will Love You Monday" og "Something From Nothing".

Siden har Aura udgivet tre plader, hvoraf det seneste, "Life of a Rainbow", udkom sidste år.

Den 38-årige sangerinde er blevet hædret med flere fornemme priser gennem sit musikalske virke. Blandt andet har hun modtaget flere Danish Music Awards-statuetter. Herunder i kategorien Årets Danske Kvindelige Kunstner og Årets Danske Hit for "Geronimo" tilbage i 2012.

/ritzau/

Læs Mere >>

Paris, 02/10/2023 - 11:32

Nikolaj Coster-Waldau gik catwalk med datteren

Mohammed Badra/Ritzau Scanpix

Den danske verdensstjerne Nikolaj Coster-Waldau har været ansigt for L'Oreal Paris siden 2018. Nu har han fået følgeskab af sin datter Safina Coster-Waldau.

Der var dansk stjernestøv på den røde løber til L'Oreal Paris' show søndag under modeugen i den franske hovedstad.

Game of Thrones-stjernen Nikolaj Coster-Waldau, som siden 2018 har været L'Oreal Paris' globale ansigt inden for hudpleje til mænd, gik på catwalken sammen med sin yngste datter, 19-årige Safina Coster-Waldau.

Sammen fremviste den celebre far-datter-duo næste års forårs- og sommerkollektion.

Det fremgår af en række billeder fra modeshowet.

Det var en sand stjerneparade, der havde indfundet sig på podiet.

Ud over Safina og Nikolaj Coster-Waldau var supermodellen Kendall Jenner, der er en del af Kardashian-klanen, de Oscar-vindende verdensstjerner Helen Mirren og Viola Davis samt skuespillerinderne Andie MacDowell og Eva Longoria på den stjernespækkede catwalk.

Sidste år var Nikolaj Coster-Waldau også på podiet for skønhedsmastodonten. Her akkompagnerede hans hustru, sanger og skuespiller Nukâka Coster-Waldau, den danske superstjerne.

Ud over Safina Coster-Waldau er parret også forældre til 23-årige Filippa Navarana Coster-Waldau.

Hun var også på podiet med sin verdensberømte far i 2021.

Begge Coster-Waldau-døtre er gået i deres forældres fodspor. Både som skuespillere - og nu også som L'Oreal-modeller.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 02/10/2023 - 10:00

FAKTA: Vær godt klædt på inden du booker

* Når du booker hotelophold på en bookingplatform, er der flere ting, du med fordel kan gøre.

* Undersøg, om du indgår en aftale med hotellet eller bookingplatformen. Det har betydning, hvis der opstår problemer, og du vil klage. Hvis bookingsiden for eksempel blot er formidler, skal det tydeligt fremgå, at den ikke er ansvarlig.

* Du kan undersøge, om andre kunder har anmeldt hotellet, og hvor tilfredse de har været.

* Tænk over dine behov, før du søger. Det kan være nemt at lade sig friste af gode tilbud. Derfor bør du overveje, om du for eksempel har brug for et hotel tæt på centrum, en afbestillingsforsikring eller har andre ønsker.

Kilde: forbrug.dk.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 02/10/2023 - 10:00

Sådan bliver du snydt når du booker hotel

Clara Margais/Ritzau Scanpix

Du bør ikke bare gå efter det første og det bedste, når du booker hotelophold via bookingplatforme. Flere hoteller betaler for at ligge højt på listen.

Når du skal bestille din næste rejse til London, Paris eller Rom, bruger du sikkert en af de mange bookingplatforme til at finde et sted at bo.

Men faktisk finder du ikke nødvendigvis det bedste hotel på den måde. For hos mange platforme betaler hoteller for at ligge højere på udvalgslisten.

Det viser en undersøgelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, som har dykket ned i bookingportalernes søgemekanismer.

- Hvis man kigger på de første mange sider på en platform, så har næsten alle hoteller købt et rangeringsboost. Enten permanent eller i en afgrænset periode, hvor man betaler til platformen for at komme højere op på listen, siger souschef Andreas Maaløe Jespersen fra styrelsens forbrugerpolitiske center.

Ifølge analysen fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er hotellernes chance for at valgt blive af kunderne større, jo højere en rangering, de har.

Og det kan være dårligt nyt for forbrugerne.

- Som kunde får man ikke noget ud af, at et hotel har købt sig længere op på listen. Det gør det ikke billigere for kunden, og man får ikke nødvendigvis et bedre hotel, siger Andreas Maaløe Jespersen.

Men bookingportalerne gør også livet lidt lettere som forbruger, fordi de samler diverse udbydere på en overskuelig liste. Så hvis du gerne vil bruge bookingportalerne til at booke dit næste hotelophold, er der flere steder, hvor du kan sætte ind.

Går du op i prisen, kan du sortere listen, så hotellerne rangeres fra lav til høj pris. Dermed får du vist hotellerne efter pris og ikke rangeringsboost.

Derudover kan du forsøge at være så nøjagtig som muligt, når du leder efter et hotel.

For jo mere præcis, du kan være, jo mindre kommer hotellernes forudbetalte rangering til at spille ind.

Derudover kan det være godt givet ud selv at afsøge markedet, forklarer Andreas Maaløe Jespersen.

- Hvis man finder et hotel, man godt kan lide, kan man prøve at undersøge, om det koster mindre andre steder, eller om man kan få et bedre tilbud ved at kontakte hotellet direkte, siger souschefen.

Du har sikkert også mødt udsagn som "book nu" eller "kun tre værelser tilbage" på bookingsider. Men der er sjældent grund til panik.

- Du kan næsten altid finde et bedre eller lige så godt tilbud andre steder. Så man skal ikke føle sig presset til at træffe en hurtig beslutning.

- Der er masser af hoteller, medmindre man skal til en meget lille by og kun vil bo et bestemt sted. Men her kan det bedre betale sig at bruge tid på at finde noget andet end at lade sig presse til at booke noget, siger Andreas Maaløe Jespersen.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv